Galatasaray'a Emenike veya Burak Yılmaz tiplemesi oyuncular uygun olur.
Printable View
Galatasaray'a Emenike veya Burak Yılmaz tiplemesi oyuncular uygun olur.
Milito nedir ya, umarım böyle bir hataya düşmeyiz.
Fatih Hoca asla Milito'yu onaylamaz.Zaten ihtiyacımız yok.
Burak Yılmaz alınacak gibi bir his var içimde ama haydi hayırlısı bakalım.
Aynen banada öyle geliyor.Fatih hocanın mutlaka listesindedir diye düşünüyorum.Dünde dedim Trabzon 5milyon euroya gideceğine bizim önericeğimiz 8 milyon euroyu felan havada kabul eder.Burak'ta gelmek ister sorun çıkacağını sanmıyorum.
Bence Burak Yılmaz'ı Fatih Terim kabul etmez ama onun gibi başka bir oyuncuyu havada kapar diye düşünüyorum
Milito'yu geçen sene hiç mi izlemediniz yahu ?
Milito gelirse Baros'dan kat kat katkı sağlar.Baros'dan ümidimi artık ben bile kestim.Adam da dayanıklılık denen bir şey kalmamış.Top geldi mi hemen yere seriyor kendini.Artık Milito mu gelir Burak Yılmaz'mı gelir bilmem ama Baros'la olmaz artık.
Bizim aradığımız forvet Mlito değil. Cisse Demba Ba tarzı oyuncular lazım
milito,türkiye liginin kat kat üstü bir oyuncu ama hem yaşıyla olsun hem de oyun tarzıyla olsun aradığımız bir forvet değil.yani gözümüz yükselerde değil yanlış anlamasın kimse :)
İki söylem arasında çook büyük fark var. Söndü dediğin adam takımın kötü formuna rağmen, bidon ilan edilmesine rağmen 24 golle gol krallığında 2.oldu. Bence sen Milito'ları karıştırdın. Senin bahsettiğin stopper Milito olmasın ?
Bende bu şekilde düşünüyorum.
Milito gelirse ne yapar bilememde Berk'in dediği gibi bize hızlı, adam eksiltebilen bir forvet lazım.
Alalım Burak Yılmaz'ı fazla uzaklara gitmeye gerek yok.Elmander-Burak güzel olur.
Dusundukce guzel kadromuz var ortasaha kanatlara yabanci almaya gerek yok eger sag tarafa hamit"i alirsak zaten yeterli sol tarafta 3 tane isim var culio,engin,emre bence forvete ses getircek hizli bitiriciligi iyi adam lazim.
Aysal'dan transfer gerçekleri
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal transferde yaşanan gelişmelerini değerlendirdi. Özel işleri için Lüksemburg'a giden Aysal, taraftara umut dolu mesajlar verirken, yabancı sınırlamasının işlerini zorlaştırdığını söyledi.
Türkiye'de uygulanan 6+2+2 sisteminin doğru bulmadığını belirten Aysal, "Transferde elimiz kolumuz bağlanıyor, iç piyasada rakamlar havada uçuşuyor. Türk pasaportlu oyuncular bu nedenle bizim için çok değerli. Türkiye'den yerli futbolcu transferi mümkün görünmüyor. Biz talip olunca 3-5 misli istiyorlar. Bugün yabancı sınırının kalkması gerekir" diye konuştu.
'ADEBAYOR ARTIK İMKANSIZ'
Ünal Aysal, 25 Haziran'a kadar transferi sonlandırmak istediklerini vurgularken, "Hedefimiz ilgilendiğimiz oyuncuları toplu şekilde imza attırmak. Bu mümkün mü? Zor olsa da gerçekleştirme arzusundayız. Adebayor ilgilendiğimiz bir isimdi. Ne var ki, aldığı ücret yüksek ve sanırım bir takımla da anlaşmış. Bu şartlarda Adebayor'un olması imkansız. Hamit'in durumu aynı. O da bizde oynamak istiyor, Real Madrid de bırakmaya sıcak bakıyor. İranlı menajeri ile sıkı bir pazarlık halindeyiz. Ancak bu tavrını sürdürürse Hamit'i almaktan vazgeçeriz" ifadelerini kullandı.
Kaynak : http://www.webaslan.com/futbol/unal-...iSXHBQ50968SXQ
Yav Hamit bizi istiyor,Madrid sıcak bakıyor İranlı menajer çekil aradan:DHamit'te artık bi zahmet fedakarlık yapıp gelsin.
O adam için 2 aday var ;
1- Asamoah Gyan
2- Matias Suarez
Yedek olarakta öne geçip arkaya yaslandığımız maçlarda oynayabilecek yerli oyuncu Burak Yılmaz alınırsa forvet müthiş olur zaten Dany transferi ile sanıyorum ki defans oyuncusu almayacağız başka sadece kanat oyuncusu transferi kalıyor oda sağ tarafa zaten Hamit sol taraf içinse belli başlı isimler var ; Gökhan Töre , Sercan Sararer Osuna gibi ...
Burak bu saatten sonra yedek kalacak bir oyuncu değil, bence ileride Elmander ve Burak ikilisi çok iyi olurlar. Fakat; Burak biraz takım oyunu oynamalı, bencilliğini hiç sevmiyorum.
Burak gelsin 40 yapar. Milito'yu istemiyorum , Burak'ı da istemiyorum ama bu adamlar bizde çok iş yapar çünkü çok fazla pozisyona giriyoruz ve bu oyuncular onları gole çevirebilecek oyuncular.
Eğer Burak transfer edilirse alınacak ikinci oyuncu Muhammet Demir, Cenk Tosun falan olmalı bence dediğim gibi Burak 2 sezondur bir form yakaladı ve artık yedek oturabilecek düzeyde bir oyuncu değil. Ayrıca takımda 4 tane forvet tutmaya gerek yok; Elmander, Necati, Burak, altyapıdaki forvet. Gayet yeterli bir hucum hattı olur.
Burak Yılmaz çok bencil bir oyuncu Fatih Terim istemez diye düşünüyorum.
Bencil mencil adam atıyor leblebi gibi:)
Gerçekten bu sene kurulabilecek en ideal kadro bu olur bence, fazla uçmaya gerek yok. Sağlam bir sol açık ve Burak alınsa yeterli olur, tabi Hamit'in alınacağını düşünerek söylüyorum.
Türk oyuncularla özdeşleşen bir takımın başkanı yabancı sınır kalkmalı diyor. Ünal Aysan geldiğinde aradığımız başkan demiştim ama arka arkaya çeşit çeşit yanlışlar yapmaya başladı. Yani malum profile hemen adapte oldu. Kendisinden hiç hoşlanmıyorum.
Adam doğru diyor.Yabancı sınırlaması kalkmadıktan sonra Avrupa'da kupa hayal.
2000'de aldık diyeceksiniz.O çok farklı birşey.O kadar kaliteli yerlide bir takımda buluşmaz bir daha.Bence düşünceleri çok mantıklı Ünal Başkanın.Hayır kendisini sevdiğimden demiyorum ancak baktığımız zaman başarı için yabancı şart.
Küçükler küçükler diye diye başarısızlaştık. Büyükler doldursun artık ne yapalım onlarla başarı gelecek Avrupa'da.
Aziz Yıldırım yıllar önce söylemişti Aysal'ın yabancı sınırıyla ilgili söylediklerini. Neredeyse vatan haini ilan edilecekti.
unal aysal dogru diyoru ulkemizde 2m"luk turk oyuncuya 10m fiyat biciyorlar e haliyle yabancilara kaliyoruz yabanci uygulamasi serbest olcak ozman ben gorucem anadolu takimlarini.
Önemli olan nasıl bir sistemle oynayacağımız. Buna göre transfer yapmak lazım. Ama bence forvetten daha öncelikli olarak en az 2 kanat oyuncusu transfer etmemiz şart. Bu kanat oyuncuları Stoch tarzı içe katedebilen, çabuk ve teknik oyuncular olmalı. Weiss, Afellay, Kalou üçlüsünden ikisi muazzam olur. Demba Ba da forvet dışında kanatta da oynayabilen bir oyuncu olduğundan mantıklı bir transfer gibi görünüyor. Kanatlara yeterli transferleri yaparsak forvete takviyeye gerek bile olmayabilir bence.
Belli oranda yabancı oyuncu olması lazım ama sınırın kalkmasını bugüne kadar Aziz Yıldırım istiyordu. Ben o zamanda eleştiriyordum bugün benim başkanım diyor ve eleştiriyorum.
Bir futbol takımının iskeleti vardır. İskeleti kaliteli yabancılarla doldurursun, devamını yerlilerle tamamlarsın.
Bugün Muslera'yı aldıysan yıllarca kaleni korutacaksın. Eboue gibi bir oyuncuyu aldıysan yıllarca takımında oynayacak. Bu şekilde olacak ki diğer senelerde Dany gibi adamlar alacağına 12 milyon verip daha sağlamını alasın. Her sene alacağın 2-3 sağlam oyuncu ile iskelet dediğimiz yerlerin kalitesini üst seviyeye çıkarıp takım oyunu oynatırsan yerlilerde sırıtmaz ve başarılı olursun.
Sürekli gol bölgesinde, kanatlarında, defansında, orta alanında bir değişim varsa bırakın yabancı oyuncu serbestliğini ne getirsen başarılı olamazsın.
Kesinlikle oturmuş bir düzen , iskelet konusunda katılıyorum.Ancak malesef genlerimizde yok futbol.Ülkemizde görüyoruz Avrupa seviyesinde oynayacak maksimum 10 oyuncu var.
Kadro derinliğinde de yabancılardan faydalanmak gerektiğini düşünüyorum.O yüzden serbest olmalı.Bu sayede alt takımlarda dahil ligimizde büyük bir gelişme olabileceğini düşünüyorum.
Örnek verelim ; bugüne kadar küçük takımlar diye tabir ettiğimiz takımlar makul ücretlere çok kaliteli isimler kazandırdılar.Ancak iş Türk oyuncuya gelince klübü çok para istediğinden (ki haklılar kaliteli Türk oyuncu yok piyasada) alamıyorlar.
Şimdi yabancının sınırsız olduğunu düşünsek ; Daha çok ucuz kaliteli yabancı oyuncu kazandıracaklar.böyle böyle başarı da artacaktır.
Tabi bu benim görüşüm diğer görüşlere de saygı duyarım.
Şöyle düşünelim.Beşiktaş'ı borçlarından dolayı köşeye ayırırsak.Galatasaray ve Fenerbahçe diye Ligimizde 2 Dev büyük var.Bunların yapacağı transferle Elazığspor'un , Eskişehirsporun hatta Bursaspor'un bile yapacağı transfer aynı olmaz.Fenerbahçe gider Moussa Sow'a 16 M € verir forvet hattındaki sıkıntıyı kapatır.Eskişehir Spor 2 M € Batuhan Karadeniz'i alır böylece fark iyice açılır.6+2+2 bile çokken zor yani.Üst üste Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluklarını izleriz 100 yılda bir denk gelen Bursaspor Şampiyonluğu bile olmaz.
Peki bir de şöyle düşünelim.Bu takımlar örnek verirsek Pinto,Amrabat,Batalla,Scott Carson,Emenike vs vs. Aklıma gelmeyen çok çok kaliteli isimler var.Bu adamları çok ucuza bulabiliyoruz.
Bu sayede o takımlarda transfer yapacaklardır.Emin olabilirsin.Oyuncu bulamamaktan dolay Ceyhun Eriş,Şener Askaroğlu gibi 40 yaşındaki adamlara para bayılmak yerine Afrika'da oyuncu kovalamaları çok çok daha makul diye düşünüyorum.
Her ne kadar bunu gecmis donemde Galatasaray alt yapisinin darmadagin edimesinin etkisini kapatmak icin istese de, bence yabanci serbest olmamali hatta zamanla dusmeli.
Ulkede kuluplerin tek sahibi yok. Kar etme derdinde degiller. Boyle olunca da secimle gelen baskanlarin transfer yapip, kulubu borca sokup, sonra da yuzustu birakmasi adet oldu. Hesap soran da yok. Baskanlar kisa donemli seciliyor, kisa donemde oyuncu yetismeyecegine gore saldiriyor transfere.
Kuluplerin alt yapidan futbolcu cikartacak sekilde calismasina neden olacak kurallari koydugu zaman TFF gozume girer.
Egitimci yokmus! Alt yapida hocalik yapmanin, gazetede yazmak, televizyonda laf yetistirmek veya zirt pirt takim degistirerek hic bir yere gitmeyen kuluplerde calismak yerine alt yapidan cikartilacak futbolculara cok sey verecek kisiler oldugunu dusunuyorum.
O kisileri alt yapida calismaya motive edemiyoruz. Gerek yeterince para verilmedigi icin, gerek o kisilerin egolarinin alt yapida egitim verecek kadar torpulenmemis oldugu icin.
Mesela Ziya Dogan yillardir alt yapidan futbolcularin pozisyon almayi bilmeden ciktigini soyluyor. Kume dusme durumunda olan takimlara gitmek yerine hoca bir el atip bir kac adam yetistirse, orta saha futbolcularina nasil ceza sahasina sizilir, nasil kafa vurulur dersini ogretse ve Turk futbolu faydalansa guzel olmaz mi?
Suat Kaya da pekala alt yapida devam edip uzun yillar kendisini futbolcu yetistirmeye adayabilirdi. Ama simdi ya televizyon'da program yapiyor veya Bank Asya'da takim calistiriyor. Simdi de Tugay Kerimoglu ayni yoldan yuruyecek deniliyor.
Herkes yarismaci teknik direktor olmak zorunda degil. Bazilarinin alt yapilara verecek cok seyi var hala bence. Tabii is yapmak isterlerse.
@perpetua
Abi dediğin gibi daha çok para var.Biraz empati yapmak lazım.Neden böyle birşey yapsınlar ki?Bende yabancının serbest bırakılmasından yanayım.