Baros-Carew elele, hep beraber Werder'e
Werder Bremen Teknik Direktörü Klaus Allofs, Milan Baros ve John Carew'i önümüzdeki sezon kadrolarına katmak istediklerini açıkladı.
Bu sezon Bundesliga'nın en çok gol atan takımı Werder Bremen, yeni golcüler almak için harekete geçti. Hedefteki iki isim, Milan Baros ve John Carew
Netlik kazanmadı
Çek golcü Milan Barros, şu anda kiralık olarak Porsmouth'ta oynuyor ve bonservisi Lyon'da bulunuyor. Baros geçen yaz da Werder Bremen'le görüşmüş ama bir sonuç alınamamıştı. Carew de yeşil-beyazlı ekibe katılmak istiyor ama Aston Villa'nın buna izin verip vermeyeceği konusu henüz netlilk kazanmadı. Werder Bremen Teknik Direktörü Klaus Allofs "İkisine de talibiz" dedi.
Kaynak:Goal.com
Almanya Kupası Bayern'in: 2-1
Normal süresi 1-1 sona eren maçta Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup eden Bayern Münih, Almanya Kupası'nın sahibi oldu.
Almanya Bundesliga'da en yakın rakibinin 6 puan önünde liderliğini sürdüren ve UEFA Kupası'nda yarı finale yükselen Bayern Münih, sezonun ilk kupasını kaldırdı.
Almanya Kupası finalinde Borussia Dortmund ile karşılaşan Bavyera ekibi, rakibini 2-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.
Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede, Bayern Münih son maçların formda ismi İtalya golcü Luca Toni'nin 11. dakikada kaydettiği golle öne geçti. İlk yarı bu sonuçla geçildi.
Maçın ikinci yarısında Bayern kalesinde tehlikeli ataklar geliştiren Borussia Dortmund, aradığı beraberlik golüne ancak 90+2'de ulaştı. Hırvat Petric'in golü maçı uzatmaya taşıdı.
Uzatmanın ilk bölümlerinde de Dortmund daha etkili olmasına rağmen Bayern Münih, Toni ile ikinci kez öne geçmeyi başardı. Mücadelenin 103. dakikasında Podolski'nin şutuna dokunan Toni, topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.
108. dakikada Blaszczykowski'nin de kırmızı kart gömesiyle 10 kişi kalan Dortmund önünde iyice rahatlayan Bayern Münih, kalan dakikalarda skoru korudu ve sahadan 2-1 galip ayrılarak taraftarlarına sezonun ilk kupasını hediye etti.
Bayern Münih, bu sonuçla Almanya Kupası'nda 13. zaferine ulaştı. Sakatlığı nedeniyle milli oyuncu Hamit Altıntop karşılaşmada forma giymedi.
Kaynak:NTV
Hannover Bayern li golcü yu kapti
Alman Bundesliga'da UEFA Kupası'na katılma mücadelesi veren Hannover 96'nın, Bayern Münih'de fazla forma şansı bulamayan golcü futbolcu Jan Schlaudraff'la 4 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.Geçtiğimiz sezon küme düşen Alemania Aachen forması giyen ve yaz döneminde 1.2 Milyon Euro karşılığında Bayern Münih renklerine bağlanan 24 yaşındaki futbolcu, forvet hattında Luca Toni, Miroslav Klose ve Lukas Podolski gibi isimlerin arkasında kalmış ve sadece 12 maçta forma giyip golle tanışamamıştı.Bayern Münih kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Alman futbolcunun 2010 yılına kadar süren sözleşmesinin feshedildiği ve Hannover kulübüyle her konuda anlaşma sağlandığı bildirildi.Hannover kulübü sportif direktörü Christian Hochstatter, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Forvet hattımızı güçlendirmek için bir golcü arıyorduk ve Jan da kadromuza mükemmel katkı sağlayacak bir isim" dedi.Teknik direktör Dieter Hecking ise yaptığı açıklamada, "Jan'la Aachen kulübünde de beraber çalışmıştık ve kendisini çok iyi tanıyorum. Yetenekleriyle bize çok yardımcı olacağına da eminim" dedi.Daha önce Borussia Mönchengladbach kulübünde de hizmet veren golcü futbolcu da, "Hannover'in ilerleyen yıllar için çok önemli projeleri olduğunu biliyorum ve umarım teknik direktör Hecking'le beraber futbolumu burada geliştirme şansına sahip olabilirim" dedi. Perşembe günü UEFA Kupası yarı finalinde Zenit St Petersburg'la oynanacak maçta, Toni'nin cezalı ve Klose'nin de sakat olması nedeniyle, teknik direktör Ottmar Hitzfeld tarafından forma şansı bulması beklenen Schlaudraff, Almanya Milli takım formasını 3 defa giymişti.Kariyerinde Bundesliga ve Bundesliga 2'de toplam 88 maça çıkan Jan Schlaudraff, 19 kez fileleri havalandırmıştı.mckolik
Ribery: "Zidane'ın veliahtı benim"
Bir dönem Galatasaray formasını da giyen Frank Ribery "Zidane'ın veliahtı benim" dedi.
Ribery, uzun zamandır Zidane'la kıyaslanıyor ve efsanevî oyuncunun varisi olarak gösteriliyordu. Ancak Frank Ribery sessizliğini bozmuyor ve yalnızca işine bakıyordu. Ancak 'Le Parisien'e konuşan 'Çirkin Kral' Bayern Münih'te geçirdiği muhteşem sezonun ardından "Zizou'nun varisi benim" dedim.
Her şeyimiz benziyor
"Oyun anlayışım, mevkiim ve becerilerimle bunu hak ediyorum" diyen Ribery, birlikte oynadıkları dönemde Zidane'dan aldığı övgülerin aynı şekilde devam ettiğini söyledi.
Geçen yaz 25 milyon avro karşılığında Marsilya'dan transfer edilen Ribery, Bayern Münih'in en pahalı transferi olarak tarihe geçmiş, Bavyera ekibinin lig ve UEFA performansına büyük katkı sağlamıştı.
Genç yaşta büyük başarılar
Galatasaray'da kupa, Marsilya'da lig şampiyonluğu yaşayan Ribery, bu sezon Almanya Kupası'nı kazanan Bayern'de kariyerine bir başarı daha eklemiş oldu. Bayern, Bundesliga ve UEFA Kupası'nın da en önemli favorisi.
goal.com