Bundesliga maçları iddaa'ya konmaz.
Bayern bu kadroyla bu maçları alamıyorsa yazıklar olsun..
Printable View
Bundesliga maçları iddaa'ya konmaz.
Bayern bu kadroyla bu maçları alamıyorsa yazıklar olsun..
Leverkusen , Köln deplasmanında 82. dakikada Rolfes'in attıgı goller macı 1-0 kazandı.
Özil: Alman marşında dua okuyorum
Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil, maç öncesi milli marş esnasında Kuran'dan ayetler okuduğunu söyledi. Genç oyuncu ileride Barcelona'da oynamak istediğini de sözlerine ekledi.
http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNB...dapf.widec.jpg
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 12:46 TSİ 14 Ekim. 2009 Çarşamba
Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli başarılı futbolcusu Mesut Özil, maçlardan önce milli marş söylenirken Kuran-ı Kerim'den ayetler okuduğunu söyledi.
Mesut, ''Kölner Express'' gazetesine verdiği röportajda, milli marşlar söylenirken ve maça çıkmadan önce Kuran-ı Kerim'den ayetler okuyarak dua ettiğini belirterek, ''Kuran'dan ayetler okumak bana güç veriyor. Bunu yapmadığım takdirde kötü bir hisse kapılıyorum'' dedi.
Türkiye'nin Dünya Kupasına katılamamasına da üzüldüğünü dile getiren başarılı futbolcu, ''Alman taraftarlar şimdi bana şans diliyorlar. Eğer Türk taraftarlar da bunu benim için yaparlarsa mutlu olurum'' ifadelerini kullandı.
Mesut, Alman Milli Takımı'yla oynadığı ilk resmi maçtan sonra çok övülmesinin kendisi üzerindeki etkisinin sorulması üzerine, ''Ben hala eski Mesut'um. Sahada olduğumda mutlu oluyorum. Oyuna gaz vermek istiyorum. Fazla övülmek beni şımartmayacaktır. Bir süre sonra tanınmaktan dolayı dışarıda rahat dolaşamamak beni rahatsız etmez. Benden gelip imza isteyenlere imza vermek benim için bir şereftir'' diye konuştu.
Alman Milli Takım kaptanı Michael Ballack ve savunma oyuncusu Philip Lahm'ın kendisine ''maçlarda sürekli arkasında olduklarını'' ifade ettiklerini aktaran Mesut, Ballack'ın ''Ön tarafta özgürsün. İstediğin gibi hareket et'' dediğini kaydetti.
GÜNEY AFRİKA HAYALİ
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'na katılmayı hayal ettiğini belirten Mesut Özil, ''Katılmak istiyorduk ve bunu başardık. Sağlıklı ve istikrarlı kalmam gerekir. O zaman orada oynayacağımı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Modern futbolda klasik oyun kurucuların etkisinin azaldığının belirtilmesi üzerine, genç takımlardayken de oyun kurucu olarak oynadığını ve bu mevkiyi sevdiğini anlatan Mesut, top kendisindeyken sürekli atağa çıkmayı düşündüğünü ve çabuk düşünerek karar vermesi gerektiğini vurguladı.
Mesut, Bild gazetesine yaptığı açıklamada da, İspanya'nın Barcelona takımını çocukluğundan bu yana çok beğendiğini, her zaman iyi oyunculara sahip bir takım olduğunu belirtti.
''Werder Bremen'den size yapılan 5 yıllık sözleşmeyi şimdilik reddettiniz. Sizi yakında Barcelona formasıyla mı göreceğiz?'' şeklindeki soruya karşılık Mesut, şimdilik bunun söz konusu olmadığını belirterek, ''Ancak bu benim hayalim. Bunun için daha çok çalışmam lazım'' cevabını verdi.
Aman Eksik Olsun Mesut:icon_twisted: Alman Marşınıda Bir An Önce Öğrende Bizle Alakan Kalmasın Artık İstemiyoruz Seni Kimliğindeki Türk İbaresinide Çıkart O Sana Artık Yakışmaz:mad:
Ben zaten bunu Türk olarak görmüyorum. Alman zırhlısı :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bir kere ben başka milli takım için ve orada oynayan her ne kadar Türk kimliğide olsa bir oyuncu için şans felan dilemem. Bana ne başka milli takımdan bana ne oradaki oyuncunun şansından felan..
Bende Türk kimliği yok diye biliyorum.
Şu dakkadan sonra zaten yapacağı başka birşeyi yok. İkinci Mehmet Scholl olur artık.
Bizde Alman Marşında , Mesut'a küfürler okuyoruz :D
Bunu Marco söylemiş olsaydı büyük tepki verecektim:) Onun için Mesut'un yaptığınıda tepki gösteriyorum.
herkes cocuga düsman kesilmis. biraz sucu isleyeni degil sucu isleteni bakmak lazim.
neyse insallah basarili olur
Düşman kesilmedim ben kendi adıma ama Türk asıllı birilerini başka milli takımlarda görmek tabi hoş değil.
En teknik oyuncusu Ballack olan Alman Milli takımında rahatlıkla banko oynar ve başarıdan başarıyada koşar muhtemelen. Bizim ortasahamız zengin, Mesut olsada olmasada farketmez yokluğu büyük etki yaratmaz.
Hayır değil, hücuma dönük ortasaha oyuncusu. Lincoln, Elano tarzı oyuncu..
Mesut niye suçlu anlamıyorum tabiki Alman takımı seçmesi çok doğal , orda doğmuş , büyümüş , ekmeğini orda kazanmış , orda futbolcu olmuş , bir yerlere gelmiş o takımı seçmesinden daha doğal bir şey yok ...
İstersen çiftetelli oyna bizi alakadar etmez diceksin, haber bile yapmayacaksın..
Daha önce Barcelona ve Fenerbahçe'de de forma giyen Robert Enke'nin, bu öğleden sonra yaşama gözlerini yumduğu açıklandı.
Hannover 96 Başkanı Martin Kind, 32 yaşındaki kalecileri Robert Enke'nin bu öğleden sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.
Goal ve Ligtv
Nasıl yahu? :icon_confused:
Neden olduguna dair bir bilgi yok mu?
bir virüse baglı tanımlanamayan bir hastalıgı var diyorlardı ama Alman polisi galiba intihar diyormuş..
Evet bir kaç yerde okudum şimdi intihar deniyormuş. Gece gece şaşırtıcı bir haber oldu.
Hadi ya :s
Trenin altına atlayarak intihar ettiği söyleniyor. Ne kadar doğrudur bilemem.
Ölümün Almanya'nın küçük bir kasabası olan Neustadt'ta yerel saatle 18:25 sularında gerçekleştiği bildirilirken; Enke'ye tren çarptığı öğrenildi.
Enke'nin ölüm sebebi henüz resmi olarak açıklanmazken, Morgenpost Online, olayın intihar olduğunu iddia ediyor. Gazetenin haberinde, Hannover polis teşkilatından bir yetkilinin "Enke kendini bir trenin önüne attı" dediği iddia ediliyor.
Daha önce Barcelona forması da giyen, 2003-2004 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan; ancak çıktığı ilk maçta takımı İstanbulspor'a 3-0 kaybederken yaptığı hatalar yüzünden sarı lacivertlilerden gönderilen Enke, 32 yaşındaydı.
Almanya Milli Takımı'nın da formasını giyen Enke, üç yıl önce, doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı sebebiyle 2 yaşındaki kızı Lara'yı kaybetmişti.
Campylobacter denilen bir bakteri sebep olmus. ciftlik hayvanlarindan gecen bir bakteri oldugu bilgisi var. kendisi ailesiyle birlikte bir ciftlikte yasamaktaydi muhtemelen buradan kapti.
Buda biryerde yazılan yorum . ne kadar doğru bilemem.
trenin çarpması istemeyerek olacak bişey değildir gibi geliyor. yani bir arabanın çarpması gibi olmaz. bi şekilde sizi ya birinin raylara atması ya da sizin raylara atlamanız gerekir.
o yüzden intihar gibi duruyor. ama yazık olmuş tabi. birden öldüğünü duyunca çok şaşırdım açıkçası. çok da genç daha. yazık...
Şok oldum. :S Hayata bak, neleri getireceği belli olmuyor. Şuan şok geçirdim.
şaşırdım üzüldüm ilginç..
Çok üzüldüm, çeşitli spekülasyonlar var. İlk maçında 3 gol yiyip gönderilişini hatırlıyorum. Football Manager'de de çok iyi kalecilik yapmışlığı vardır bana... :/
hannover'da yılın kalecisi seçil, almanya milli takımı'nda forma giy sonra dedikleri doğruysa trenin önüne atla ve intihar et... vay anasını be birader..
Acayip kötü oldum :( Herşeyin istediğin gibi be adam neden yaparsın ki :(
Şok oldum. Kötü oldum yav.
Huzur içinde yatsın.
.Quote:
Lara'nın Babası Enke
Yolun bizim buralara düşmeden bir sezon önce Galatasaray'a karşı oynamıştı Barcelona formasıyla. Sırf kısa süren İstanbul macerası bile futbol dünyamızın ne kadar acımasız olduğunun göstergesidir. İstanbulspor'un 3-0 kazandığı maç ilk ve tek maçıydı Fenerbahçe kalesinde. Rijkaard'ın Barcelona'nın başına geçtiği, Rüştü'nün de Katalan kulübüne transfer olduğu sezon. İşin doğrusu, M.Gladbach'da yaptığı çıkışın ardından dünyanın en iyi kalecilerinden biri olacak denilen bu adamın kariyeri düşüşe geçmiş, memleketine dönmüştü. Ait olduğu yerde de toparlamıştı Hannover 96 kalesinde. Yakın zamanda bir enfeksiyon kaptığı haberini okumuştum. 32 yaşındaki bu adam artık yok. İntihar etmiş. Onu bu karara götüren futbol kariyeri mi? Sanmıyorum. Yakalandığı hastalık mı? Emin değilim. Bildiğim Enke artık, doğduğunda kalbi delik olan ve 2 yaşında hayatını kaybeden kızı Lara'nın yanında... Huzur bulsun....
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aceto'dan alıntı
Çok üzüldüm gerçekten şok oldum yahu :icon_frown:
Bu arada Maraton'un başlığı ne öyle yahu: "Fenerbahçe'nin milli kalecisi intihar etti" ;)
VaLLa resmen şok geçirdim. Çok üzüLdüm :(
İnanamıyorum :(
ligtv, enke'nin fenerbahçe'deyken istanbulspor maçında yediği goller yayınladı. ilk gol hariç yediği hatalı bi gol yok bence. neden fenerbahçe yönetimi karşılıklı olarak fesh etti bilen varmı? yani baktığınız zaman her kalecinin yiyebileceği golleri yemiş.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
golleri izlemek için:
http://ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=63814
O dönemde kaleciliğine değil, Fenerbahçe'ye yabancı kaleci alınmasına tepki vardı, bir de Rüştü 1. kaleci olarak Barcelona'ya giderken Barcelona'nın 3. kalecisinin transfer edilmesine taraftar kızıyordu. Artı genç kaleci oynayacaksa bu neden elimizdeki gençler değil diye de tepki vardı.
Üstelik hemen gelip 2-3 gün sonra maça çıkması, diğer kalecilerin yok sayılması ve yenilen 3 gol, taraftarı olduğu gibi, bu kaleci konusunda ısrarcı olan Daum'a karşı Aziz Yıldırım'ı da kızdırmış olacak ki gönderildi.
Duyunca şok oldum, Fenerbahçe tarihinin en az kontrat süresine sahip olan bir oyuncusu olarak hep hatırlanacak sanırım, üzüldüm.
Her şey istediği gibi denmiş de o hayatın malesef dışardan görünen yüzü oluyor, içeriye bakarsak belkide çok kişinin dayanamayacağı acılar çekmiş ve belkide çoğu kişiye göre fazlasıyla dayanmış. Kötü şeyler geldi mi sırayla gelir bazılarına, Enke de o kadersizlerden,bir türlü toparlanma imkanı bulamamış. Yeterince çabalamış,o an kendini kapıp koyuvermemiş,ama hayat böyle bir şey,o an ne olduysa, yurtdışı kaynaklarında da doğrulanmamasına rağmen polis olarak intihar olarak bildirildi yazıyor, tamam olmuyor demiş olabilir.O kadar şeye dayandın keşke daha da dayansaydın büyük kaleci diyebilmekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Artık ne zaman birine bir şey olsa basınımız şuranın oyuncusuydu şöyleydi böyleydi demeyi bırakacak, adam vafat etmiş,dolu dolu kariyeri var,bazı kanallar temcit pilavı gibi Fenerbahçe ile sahaya çıkıp yediği golleri gösterip duruyor, hatırasına ayıp.
Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen kaleci hayatını kaybetti. 32 yaşındaki kalecinin intihar ettiği üzerinde duruluyor.
Alman futbolu, milli bir futbolcudan gelen şok haberle sarsıldı. 2003-2004 sezonunda bir maçlığına Fenerbahçe forması giyen Hannover kalecisi Robert Enke, hayatını kaybetti.
TREN Mİ ÇARPTI İNTİHAR MI ETTİ?
Daha önce Benfica, Barcelona, Fenerbahçe gibi ekiplerin formasını giyen Enke'ye Neustadt adlı bir kasabada tren çarptığı belirtilirken, alman polisi intihar üzerinde duruyor.
Yerel polis yetkilileri, Enke'nin kendini trenin önüne attığını düşündüklerini ifade ediyor. Olayın şokunu yaşayyan Hannover başkanı Martin Kind, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum ama maalesef Robert artık hayatta değil" dedi.
2 YAŞINDAKİ KIZINI KAYBETMİŞTİ
2006'da 2 yaşındaki kızını doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybeden 32 yaşındaki futbolcu, büyük bir yıkım yaşamış, eşi sayesinde hayata tutunmuştu.
Hannover'deki müthiş performansıyla Almanya'da yılın kalecisi de seçilen Enke, 8 kez Alman milli takımının kalesini korumuştu.
Çok üzüldüm ya :(
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bi yerde okudum...Quote:
Neustadt am Rubenberge geçitinde trenin önüne atmış kendini,makinistin durumuda iyi değil şok geçirmiş,haberi bu akşam iş yerinde aldım,komaya düşmemesi için uğraşıyorlarmış.
Her evde azan kaynar.BazıLarında et,bazıLarında dert kaynar.Kim biLir ne sorunLarı vardı da intihar etti...
ALLah rahmet eyLesin ne diyeLim...
Allah Allahh sabah sabah şok oldum habere bak. Ne kadar bizde oynamasada kalmadığı için pişmanlık duymuştum Hannover'de oynadığı oyundan sonra. Hırslanmış ve yeteneğini göstermişti. Ama hayat bu ne zaman ne yapacağı belli olmuyo.
Allah rahmet eylesin..