kewell oynarsa maçı alabilir demiştim haksız çıkarmadı oz büyücüsü..:) Nonda büyük oyuncu monacodaki oyununu oynuyopr..
Printable View
kewell oynarsa maçı alabilir demiştim haksız çıkarmadı oz büyücüsü..:) Nonda büyük oyuncu monacodaki oyununu oynuyopr..
Kayseriye yazık oldu ama iki takımada tebrikler
Tebrikler Galatasaray..3 Büyüğünde Süper Kupası Oldu..:)
2. Yarı sazı elimize aldık, Kewell girdi büyüsünü yaptı. İlk golde Hasan Şaş resitali vardı :) Kewell da güzel bir kafa vuruşu ile golu buldu. 2. golde de Kewell cok güzel pas attı Nonda'ya. Nonda caprazdan karsı karsıya kalınca dedim tamam abanır top dışarda; ama Nonda cok güzel bi vuruşla golü buldu :) Bunun için Steau macı öncesi özel olark calıştırılmış meyvesini aldı. İlk yarı cok kötüydük, 2. yarı biz oynadık. Kewell ın oyunu beni cok sevindirdi umarım böyle devam eder...
#19 The Wizard of OZ ...
Tebrikler Cimbomum...
kimsenin dikkatini çekmeyecektir ama hakem büyük bir hata yaptı. ilk yarı tehlikeli bir noktadan yapılacak serbest vuruşta düdüğümü bekle dedi Galatasaray'a ve o pozisyonda Lincoln sarı kart gördü. serbest vuruş sırasında yapılan oyuncu değişikliğinde de bu aslında yapılması gereken bir şey ve Selçuk Dereli bunu es geçti. yediğimiz golün özrü yok, çok ucuz bir goldu gerçekten ve son dakikaların stresli geçmesine neden oldu.
Kewell şayet bu performansını sürdürürse Arda'yla beraber sahada olduğunda durdurulması imkansız kanat varyasyonları yapabilirler, sanırım yıllardır özlediğimiz stilde bir oyuncu kazandık (aman nazar değmesin). sadece üç hareketle Kayseri'nin sağ tarafını felç etti Kewell, ayrıca sarı kartlık bir pozisyon olduğu halde yere düşmemesi ve atağa devam etmesi de bütün herkese ders niteliği taşıdı takımda. Hasan'ın hırsını ve istekli oyununu çok beğendim, biraz da kafasını kaldırmayı öğrense mükemmel bir oyuncu olacak aslında ama bu yaştan sonra Hasan budur diyip kabul edeceğiz. Lincoln istekliydi ama açıkcası resmen takımın el freniydi. bu adam bir türlü yaramadı bize. Ayhan benim sahada en çok beğendiğim 2. adamdı açıkcası, bunda benim Ayhan'ın oyun tarzını beğeniyor oluşumun büyük bir etkisi vardır ama kabul etmek lazım ki sahada olduğunda diğer orta saha oyuncuları çok daha kendilerine güvenerek oynuyorlar çünkü biliyorlar ki hata yapsalar kapatacak bir Ayhan var. en beğendiğim oyuncuysa sadece son yarım saat sahada olsa dahi güzel futboluyla Kewell'di. Nonda'da topla buluşturulduğunda ne kadar etkili olabileceğini gösterdi bize, bu adamı düzgün bir şekilde beslersek yeni bir forvete filan ihtiyacımız kalmaz.
2. yarıdaki gibi presli oyunumuzu, kısa ve hızlı pas yaparak ileriye çıkışlarımızı 90 dakikaya yansıtabilirsek şayet rakipleri titretecek bir takım oluruz ve biz taraftarlar da yıllardır özlediğimiz Galatasaray'ımızı görebiliriz böylece. tek sorun yukarıda dediğim gibi Lincoln problemi ve bunu da bir şekilde çözmek lazım artık...
Kötü futbol, 3 pası ileride yapamayan, bal yapmayan arı Galatasaray.
50.dkdan sonra kendi sahasından çıkamayan, korkak, ürkek, hep topu dolduran Kayserispor.
Hiç kimse karşı çıkmasın, Fenerbahçe ve Beşiktaş olsaydı ilk yarı 3lük olurdu Kayserispor.
Ahlar vahlar içinde geçer sezon böyler giderse Galatasaray'da..
Rezalet futbol, Ş.L. için çok kötü, kötü ötesi potansiyelli bir tablo.
İçlerinden ise altın gibi parlayan bir genç, Abdullah Doruk..
Arkadaşa katılıyorum...Kazandık, centilmence tebrik edin. İlk yarıda kötü olduğumuzu da kabul ettik. Diğer Fenerbahçe'li arkadaşlar neden düşmanca yazmadılar acaba ? Onlar da Fenerbahçe'li değiller mi. Bu iş centilmenlik ve sindirip sindirememe meselesi bana göre. Sindiremeyenler de böyle mesajlar yazarlar. Neyse uzatmadan maçla ilgili yorumlarımı yazayım...
İlk yarıda çok etkisizdik ve Kayseri'nin üstün bi oyunu vardı. O kaçan goller de biraz tecrübe biraz da yetenek eksilikliğinden kaynaklandı bence. İkinci yarıda bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. İyi pres yaptık Kewell'ın girişi 2 gol getirdi. Son dakikalarda da Kayseri haklı bir pres yaptı ve gol buldu. Onun ardından pres devam etti ancak tecrübe konuştu diyorum ben...
Orası öyle olabilir ama her sezona da öyle başlamak zor, biri baştan mağlubiyetsiz giderse bu kadar genç oyuncu çok zor devamlılık sağlar, geriden yakalar.
Ayrıca bu yenilgi değil, yenilgi de olsa sistem olur, pas trafiği olur, yok Galatasaray hiç değişmemiş, hatta geriye gitmiş geçen seneden.
İlk yarı çok sıkıldım, koltuğu tırlamadım zorla izlemek için..
Bırakın, ben görüyorum hepsini, takımınızı körkörüne savunmayı bırakın, var mı burada Galatasaray iyi oynadı diyebilecek biri? :)
Galatasaray objektif bakarsanız olaya çok iyi top yapamıyor. Bu çok büyük bir sorun bence. Topu ileriye taşıyacak kalitede paslar yok. Ya biri sürecek, ya bir uzun top denenecek. Kayseri fena değildi maçtan önce daha iyi bir oyun bekliyordum kayseriden ama her zamanki gibi büyük takım karşısında demiyeyim de, gs karşısında pasif futbolunu sürdürdü. Artık psikolojik sanırım bu.
Kewell uzun süre oynamamış olmanın verdiği gaz ile hayran bıraktı izleyenleri. Eğer bu konuda istikrarı sağlarsa en iyi sol açık! diyebilirim. Amma velakin kronik sakatlıkları bu düşüncemi çekimser bırakıyor.
Körükörüne savunmak degil , biz ilk yarıdaki kötü oyunu kabul ediyoruz. Rezil oynadık. 2. yarı da tam tersi . Tek devrelik oyunumuz yetti ;;) Körükörüne demişken siz körükörüne Galatasaray'ı kötülemeyi bırakın.
Galatasaray ile ilgili tüm yorumlarınızda böyle yapıyorsunuz . Yeri gelmişken söyleyeyim.
Hem Partizan'ı izledim, hem de Steau'yu.
Steau maçında daha iyi oynadı hatta Galatasaray.
İlk yarı defans önde olduğu için arkaya atılan uzun toplardan yedi Fenerbahçe, 2. yarı tek pozisyonu yok Partizan'ın.
Son dk.da bile Galatasaray gol yemekten kurtuldu Steau maçında.Ceza sahası yayı üzerine boş kalan Steau'lu oyuncu golü yapsa bugün bambaşka şeyler konuşurduk.
İki takım da kötü oynadı ammavelakin Galatasaray çok kötü şu an.
Skibbe çok yanlış seçim.
Birilerine kin diye bakmaktansa ortadaki kötü olanı eleştirmek gerekir.
Kin diye yazsam argüman sunmam, Galatasaray'a üzerine laf sokarım, ki ortada köt futbol gibi görünen bir gerçek var, körükörüne savunmayın.
OLayı hemen Fenerbahçe - GaLatasaray tartışmasına çevirmeyinde.
Beyler bu anlamsız tartışmayı bırakın. Bırakmazsanız müdahale etmek zorundayım.
Olay birazdan Alex VS Lincoln'e kadar gelebilir. Herşey olabilir. Hakaretler çıkabilir. Tartışmayı büyütmeyin.. Bu mesajın arkasından uzatmayın. Teşekkürler.
Dedim ama Galatasaray 2.yarı bambaşkaydı.Roller değişti adeta.Galatasaray Kewell'ında girer girmez attığı golle bu üstünlüğünün meyvesini aldı.Kayseri hemen golden sonra M.Eren ile net bir pozisyon buldu.Bunu gole çevirebilseydi daha zevkli bir maç seyredebilirdik.Galatasaray Kayseri savunmasının büyük hatasında Nonda'nın attığı gol ile iyice rahatladı.Artık maçın son dakikalarında maçın bitmesini beklerken M.Topuz'un golü son dakikaların heyecanlı geçmesini sağladı ama bu gol Kayseri'nin şeref sayısından başka hiç bir şeyi ifade etmedi.
2.yarıda Galatasaray iyi pres yaptı.Kayseri hemen hemen yoktu.2 kere dönüm noktası yakaladı 2.yarıda birincisinde M.Topuz diğerinde M.Eren Kayseri'nin kaderini değiştiremeyince 2.yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiren Galatasaray şampiyon oldu.Tebrikler Galatasaray..
Kayserispor iLk yarıda biraz istekLi gibi görünsede Meira ve Servet ikiLisini geçemedi. GaLatasaray ise yokLarı oynadı. İkinci yarı Şaş ın sazı eLine aLması, KeweLL in neden yıLdız oLduğunu göstermesi GaLatasarayın çehresini değiştirdi. GençLer iLe oynayan Kayserispor da GaLatasaray a karşı direnemedi ve sonuç kaçınıLmaz oLdu.
Ha bu arada AbduLLah ı ben pek beğenmedim. Açıkcası beni hayaL kırıkLığına uğrattı. Gereksiz yerLerde pas hatası yaptı, topu çok oLumsuz ayağında tuttu ve maçın başından sonuna kadar tek oLumLu harekette göremedim. Ha potansiyeLi vardır biLemicem ama iLk izLenimLerim böyLe.
Maçın yıLdızı ise Hasan Şaş tı. Müthiş oynadı, eski Hasanı bize izLettirdi.
Cengiz'in mesajında birşey yok bence de, GS'nin kötü futbol oynadığını yazmış, nitekim haklı, Tolunay korkmuş rakipten, bol hücum adamı kullansaydı maçın seyri başka olurdu. Kayseri'de sistem problemi var bence, oyuncu kalitesi çok iyi.
Galatasaray'da Kewell maçı bitiren adam oldu. Superb return diyorum:)
kewell diyorum hasan şaş diyorum tekrar kewell diyorum başka da bir şey demiyorum.:)
Kayserispor'da sakatlarda iyileşince müthiş bir takım olacak..Hücum hattına katılacak olan Cangele'den bu oyuncuların arasında büyük patlama bekliyorum..
Neyse konu dagılsın. Bazılarını üzdük ama :
http://www.galatasaray.org/images/gi...08Sampiyon.jpg
Hocam "kötü oynadı" dersin ayrı bir şeydir, "rezil, rezil ötesi. böyle oynarsa hüsran olur çoğu maç" dersin ayrı şey olur. Böyle bir 2. yarı oyunundan sonra da bunu dersen bu kasıtlılık olur, ortamı germek için yapılmış bir hareket olur, en vahimi de bu kadar üstünde durulduğu halde yapıldığı için böyle bir hareket ayıp olur.
Ayrıca 2. yarıdaki oyunu kötüyse Galatasaray'ın, o pres, o hızlı ve hırslı oyuna kötü diyorsak ben o kötü oyunu oynasın istiyorum takımımın...
Hasan Şaş hala sahada asabi şekilde tavırları var. Oyun olarak düşüşde ama; saha içinde ki davranışları hala değişmemiş futbolda olmayan davranışlar yapıyor. Bunu bırakması ve futbolu ile tekrar tırmanışa geçmesi gerek.
Mehmet Topuz'da tecrübesiz. Çok güzel pozisyonlara girdi tecrübe olsa mutlaka gole çevirebilirdi. Kayserispor bana göre tecrübesizliği ve takım uyumsuzluğundan kupayı verdi. Galatasaray'dan fazla bir eksiği olduğunu düşünmüyorum.
Cengiz abi ne kadar haklı olsanda Galatasaray gene toparlanır ligde gene kazanmaya başlayacaktır.
Bu arada son paragtafı bana demedin herhalde. :n:
Evet çok kötü.
Rezil aşağılamak değil, Gs gibi güçlü takım seviyesinin yapmayacağı kadar kötü demek.
Tek yapılan olumlu iş 2li-3lü bölge presleriydi, Kayseri oyuncuları çok top tuttukları için ayaklarında hep kaptırdılar.
2. yarıdaki oyun da kötü, geçen seneki lig oyununa iyi diyenlerin buna iyi demesi çok normal.
Ayhan pas yapamıyor, sadece alan daraltıyor, seçimleri zayıf, dikine yerine yan oynuyor, çabukluğu ile prese yardım ediyor.
Topal sadece tamamen defansif, ofansta pek yok, çok geride kalıyor.
Ofans bitti, her topu kanata atarsan tek yol olduğu için kanata yardımlaşır Kayseri tıkanır.
Nonda yalnız, Lincoln keyifsiz, her topu ezdi.
Nedir iyi olan?
Golde sağ bek orta sahaya gelmişti neredeyse, Kayseri 50. dk.'da koptu bırak da Galatasaray biraz iyiy gözüksün.50.dk'dan sonra 3 top üstüste yapamadılar, böyle olunca yarısahadan 15. dk. çıkamayan bir Kayserispor oldu.
Galatasaray orada bastıramayacaksa Kewell, Nonda,Lincoln'ün oynamaması lazım.Bu iyi oynamak mı, son 7-8 dk.da bile zorlandı Galatasaray top yapmakta.
Topuz çok lakayt, her topu kendisi kullanıyor, çalım yerine terse dönüyor, pas yerine şut atıyor, hızlanacağı yerde yavaşlıyor, şova kaçıyor.
Galatasaray sürekli yan pas yaptı, zayıf teknikli, uzun, fizikli Steau oyuncuları bile kaptıracaklarını bile bile dikline oynadılar.Galatasaray savunma futbolu oynadı ama ona rağmen pas yapamadı, çünkü Lincoln kendine oynuyor hala.
Hasan Şaş artık yorulan savunmada sağda rahat oynadı, çünkü esas yeri sağ açık.Tekniği iyi rahat geçti ortaladı, Toledo çıktı yoruldu çünkü.
60. dkdan sonra oynasan ne olurdu ki hem, Kayserispor gram çoğalamadı, Saidou gömüldü, gençler koptu oyundan, motivasyonsuzluk herkesi geri çıkardı.
Tolunay ileri yapıyor ama öylesine, çünkü kimse koşmuyor, kendi yarısahasının ortasını bile geçmiyor Kayseri.
Şansa bir uzun top, konsantrasyon hatası Meira'dan, Topuz çok güzel vurdı, maçtaki tek olumlu hareketi.
Üzücü olan bence iki takımın da hocaları zayıf.Kewell 15 dk yetti, Kayseri hala 19-20 yaş oyuncularla oynuyor, belki sakatlıktan.Ancak bu kadar işte.
Lig de böyledir, 60 dk gidersin, sonra herkes birbirine bakar, deneyimli, yaşlılar her türlü oynar orada, o yüzden 3 büyükler hep şampiyon, Sivas, Antep değil..
Bu yorumun üstüne daha yorum yapılmaz. Tamamen negatif yönünden bakmışsın olaylara , ki Fenerbahceli oldugundan normal karsılıyorum... Aynı 2. yarıyı izledigimizden de şüphe duyuyorum. Kayseri 2. yarının son 5 dakikasında bastırmaya basladı ki golden sonra beraberlik için saldırmaları cok normal. Geride kalan 40 dakikada Top oynayan Galatasaraydı...
Birazcık düşünsen bu lafı etmezsin. Çünkü Kayseri son dakikalarda her yenik takımın önemli maçlarda yaptığı gibi son dakika baskısı yaptı ve bu durumda önde olan takımın savunmaya çekilmesi çok normal ama bunu başka yöne çektiğin için bu senin Galatasaray'a duyduğun nefretin, Galatasarayın başarılarını hazmedemediğinin bir kanıtı...