Hamit göbekte, Mehmet solda, Arda da sağda oynasa Nuri yi gerçek yerinde oynatsak daha iyi olabilir sanki... Sanırım birçok kişi Nuri nin Milli takımda da çok başarılı olmasını istiyor benim gibi :)
Printable View
Hamit göbekte, Mehmet solda, Arda da sağda oynasa Nuri yi gerçek yerinde oynatsak daha iyi olabilir sanki... Sanırım birçok kişi Nuri nin Milli takımda da çok başarılı olmasını istiyor benim gibi :)
Güzel bir maç oldu kazandığımız için mutluyum,biz ülke olarak bu sıraları haketmiyoruz.
Maça gelince bence yanlış yaptı Hiddink.Burak hiç forvet oynamadı ki bizde onu tek adam ileri koyuyorsun.Ama yinede yapması gerekeni yaptı Burak.Hamit bence hiç isteneni veremedi.Maçın başındaki o şutun haricinde bir varlık gösteremedi.Nuri yanlış yerde oynadığı için pasif göründü.Topuz girdi etkili olacak zamanı bulamadı,çek onu kanata çek Hamit'i ortaya daha iyi olurdu.Selçuk çok iyiydi,bu adamla bu sezon sonu sözleşmemizin bitmesine çok üzülüyorum.
Arda oynamasın dedim çünkü ben fiziken yeterli olmadığını düşündüğüm için bunu söylemiştim yoksa Arda bu ülkedeki liste başı adamdır,Tahmin ettiğim gibi oldu ve fizik kuvveti iyi değildi,teknik açıdan katkısı fazlaydı ve golünü de attı helal olsun.O aşırtma şutu da girse mükemml olurdu ya neyse oda girmeyiversin:)
Milli takımın hücumu Arda dışında geçen seneki Beşiktaş'ın hücum hattı gibi, adam eksilten, ilerde pozisyon yaratabilen bir Arda vardı, Mehmet Ekici, Nuri ve Hamit daha hücum ağırlıklı oynayabilirdi gibi geliyor. Semih girince etkisini yaptı hemen, şu an milli takımdaki en iyi forvet olduğunu belli etti, Nuri'yi ve Gökhan'ı kaçırdı.
Açıkçası ben de Arda'nın sakatlığından dolayı sonra girmesini düşünüyordum ama ortasahadan yeterli destek gelmediği için Arda'ya mecbur kaldık. Bence Nuri ve Mehmet takıma oturunca daha iyi oynayacaklar, daha yeni adapte oluyorlar.
hamit'in yerinin sağ açık olmadığını tekrar tekrar gördük, bunun için çok çok futbol bilmeye gerek yok.
kulüp takımlarında birlikte oynamanın avantajlarından bahsetti rıdvan dilmen, gerçekten de öyle. | selçuk->burak | balta->arda | semih->gökhan |
kadroda istikrar yakalarsak oyuncular birbirini daha da tanıyabilir diye düşünüyorum.
ayrıca milli takımımıza oturtmak istediği 4-3-3 sisteminden bir an önce vazgeçmesi gerekiyor hiddink'in. hiç bize göre değil, 90 dakika bir takım temposuz oynayabilir mi? olmuyorsa zorlamanın manası yok.
ekici'den verim alacağız derken nuri'den alamıyoruz. hamit'den sağ açık da verim alacağız diye topuz'u harcıyoruz. gariptir ki ne ekici'den ne de hamit'den verim alıyoruz.
ek olarak, burak'ı beğendim. maçı başında ki pozisyon gol olsa maçı daha rahat alabilrdik.
milli takımımız aşşağı yukarı bu ise mevlüt'ün 1.forvet olması lazım.
bu sistem bu futbolcularla işimiz zor demekten kendimi alamıyorum.
Maç güzeldi de, Hiddink'in takımı daha da tanıması gerekiyor bence.. 1-2 maç sonra kadro oturacaktır zaten.. Almanya Maçı ve Deplasmandaki 2 maç artık çok kilit maçlar oldu bizim için..
Bu arada yine yanıldım maç öncesi tahminlerde.. Bi tuttursam iyi olacak ;)
selçuk müthiş bir oyun kurucu. bildiğin daniele de rossi. güiza yıllık 3.5 milyon avro alıyorsa bu adama aynı para son kuruşuna kadar helaldir.
Biz istedigimiz zaman yapariz :) Bugun cokta iyi oynamasakta kazanmasini bildik. Arda olmasa halimiz kotuydu :) Selcuk muhtesemdi. Burak merkez forvet asla oyniyamaz bunu Hiddink gorsun Ridvan Dilmenin dedigi gibi bu takimin forveti Semihtir :)
Yazmayi unutmusum, Onur Volkanin izinden gitsin baska bisey istemiyorum.
Mevlüt veya Cenk oynamalı bence forvette Semih de değil çünkü Semih düzenli forma giyen bir oyuncu değil.Ayrıca sağ açıkta kesinlikle Mehmet Topuz oynamalı Gökhanla olan uyumlarıyla sağ kanadı çok iyi kullanırlar
Güzel bir galibiyet oldu lakin maçın görünmez bir kahramanı vardı.
Serdar Kesimal
O oynayınca özellikle Servet daha güvenli bir şekilde oynuyor hem çağdaş düzenede uygun bir ikili görünümü var, Oysa Zan-Servet veya Servet-Ömer gibi iki uzunla göbeği kurduğumuzda savunma çok ağır kalıyor. Umarım Serdar bu genç yaşına tecrübe üzerine tecrübe katar ve kendini çok iyi geliştirir ondan çok umutluyum.
Diğer oyunculara gelince herkes elinden ne geliyorsa onu yapmaya gayret gösterdi desek uygun olur, lakin hamit-gökhan gönül sağ tarafta kesinlikle yanlış bir 2'li, birbirinin önüne set koyan baraj gibi... ayrıca bu oyun düzeninde kaleye sırtı dönük oynayacak oyuncu ya semih ya da cenk tosun olmalı, burak değil... kaliteli bir oyuncu şenol hoca ondan nasıl faydalanıyorsa o şekil faydalanmak gerek.
Servet ten çok Serdar ın iyi performansına seviniyorum. Ersan ın Milli takıma dahil olacağı zamanı iple çekiyorum...
Maçın ilk yarısını izleyememiştim ama gece tekrarını verdiler ve izledim. Takımımız gayet üstün bir oyun oynamış bence. Avusturya Alaba ile birşeyler yapmaya çalışmış ama olmamış normal bir galibiyet almışız.
Ancak şunu belirtmek isterim. Önceleri Rıdvan Dilmen'in görüşlerine acayip saygı duyardım. Ancak o kadar antipatik bir hal alıyorki bazı noktalarda. Daha dakika 15; " Semih'in girmesi lazım yoksa bu maçı kazanamayız." Tarzında birşeyler söyledi. Ya bir dur bakalım yahu. Sen Rıdvan Dilmen'sen aşağıdaki de Guus Hiddink. Nedir bu? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki? Tamam Semih kaliteli futbolcu lafım yok, hatta ben olsam 11'de Semih'i başlatırım onada lafım yok ama hel bir dur belli ki bir sistem çıkacak ortaya...
Rıdvan Dilmen hakkında şu sıralar zaten bir antipati ortamı yaratıldı.Adam ne dese insanlara dokunuyor. Dün maçı yorumlarken ne dediyse haklı çıktı,oyuncu değişikleri de Hiddink'le birebir örtüştü. Semih girince takım rahatladı,o konuda da haklıydı zaten.Burak ileri uçta oynayamıyor onu da görmüş olduk bu maçla.
Rıdvan Dilmen'in dediği doğruydu bu sistemde bu takımın forveti Semih olmalıydı. Zaten girdikten sonrada gördük niye böyle olması gerektiğini. Lakin Burak ile başlamışsa 15. 20. dakikada Semih'i almak mantıksız olur.
1. gol tamamiyle Arda'nın becerisi aklı bedeniyle attığımız goldü. Arda niye oynamalı işte bu sorunun cevabı dünkü maçtaydı. Oynamasını savundum savunurumda. 2. gol daha organizeydi. Semih çok akıllıca bir pas verdi. Gökhan'da klasına yakışan bir hareketle golü yaptı.Güzel bir galibiyet oldu.
Buradan özellikle Arda'yı tebrik ederim... Selçuk İnan'ıda çok beğendim. Ayrıca Volkan'ı da es geçmeyeceğim. Bu formuyla her takımda oynayabilir... Helal olsun hepsine...
Aslında başta Semih le başlayıp sonra golü bulunca Burak ı oyuna alsak, iki forvetimizde daha etkili olacaktı... Cenk in çok geri plana atılmaması gerektiğinide düşünüyorum.
Nuri'nin neden kendi bölgesinde oynatılmadığını anlamıyorum.Orta sahanın ortası bile değil nerdeyse defansif orta saha olarak oynuyor.Mehmet Ekici çıktığında biraz daha öne çıkarak etkili oldu.Semih'in ara topunda hakem yanlış bayrağı kaldırmasaydı belki golü de atmıştı.(Açısı biraz dardı ama gol yapabilirdi).
Maça gelince çok iyi oynamadan kazanmasını bildik ama bu maçta oyundan çok bize skor lazımdı.Milli takımda artık bir iskelet oluşturmak lazım her maçta farklı kadro olmuyor.Burak tek forvet oyuncusu sağ açıkta 2.forvet oyuncusu düzeninde oynasaydı daha etkili olurdu.
Maçta en öneml sorunumuz top tutmaktı ileride.Bunu bir tek Arda yapıyordu,daha sonra Semih girince o da top tutmaya başladı verdiği güzel pasta 2.golü bulduk zaten.
Kazanmamız gereken bir maçtı.Kazandık.Tebrikler Milli takımımıza.
Bekldiğim gibi bir maç oldu.Çok iyi bir maç çıkaramasakta kazanmasını bildik.
Bu arada Nuri gerçek yerine oynamıyor argümanını geçelim.Nuri Dortmunt'ta forvet arkası/10 numara gibi oynamıyor.4-2-3-1'in orta ikilisinin solunda oynuyor.Yani milli takımda oynadığı bölge ile hemen hemen aynı.Dortmunt'ta forvet arkası Kagawa oynuyordu.Kagawa sakatlandıktan sonrada Götze oynuyor.Nuri MC'dir AMC değil.
Servet ne yaptı öyle 50 metre top sürdü herhalde.:DKazandık mutluyuz.
Tebrikler Milli Takımımıza... Bu galibiyetle Almanya ve Azerbaycan maçlarında oluşan kara bulutları biraz da olsa dağıttık. :) Dünün ki maçta Selçuk İnan'ı çok beğendim gerçekten,çok kaliteli oynadı.
Ben kimsenin yarattığı ortamdan etkilenmiyorum. Dediğim gibi bende olsam Semih ile başlardım. Ancak daha 15. dakikada kimse Burak'ı çıkarıp Semih'i almaz oyuna. (Sakatlık olmadığı sürece) Bunu 5-6 defa söylemenin mantığı nedir? En fazla 3 tane söyle. Rıdvan Dilmen'in görüşlerine oldukça saygı duyarım bu ayrı konu. O sadece maç sonu yorumu yapsın bence...
şimdi Rıdvan Dilmen biraz garip bir yorumladı maçta, Nuri Dortmund'ta forvet arkası oynuyor dedi ama yanlış bu. Nuri tam anlamıyla 4-2-3-1 'in 2 lisinde, Dmc de değil Mc oynuyor.
Bizim orta sahada gereksiz bir çoğunluk var. Mehmet-Selçuk-Hamit-Nuri doluşmuşlar ortaya, tıkanıyorlar. bu da rahatsız eder, bir bölgede fazla adamın olursa sıkıntın olur. Tıkanırsın. Gol yememesi gereken en defansif takım bile 4 defansla çıkar sahaya. Çünkü 6 defans koyarsan sıkışır düzeni bozulur. Nuri de böyle sıkışıyor bence.
Nuri için 2 alternarif var.
Ya 2 Mc den biri olup, yanına Topal-İnandan biri verilip daha serbest bir orta saha,
Ya da bir Dmc önünde yanında Hamit ile hucüm öncelikli orta saha oynayacaklar.
Birde Semih bence çok doğru, isterse takımında 5 dakka oynamasın. Çünkü Cenk ile Mevlüt ikilisi Poacher forvetler. İlerde top tutma sorunları var. Cenk tam bir golcü ama gol dışındaki bölgede sıkıntı yaşıyor. Ama Semih tam bir Advanced. Top saklama ve rahatsız etme özellikleri muhteşem. Hem kafa, hem de ayak olarak iyi. Ben Mevlütün çok saç baş yoldurduğu maçlar gördüm.
Her ne kadar istediğimiz oyunu sahaya yansıtamasak da kazanmak çok önemliydi.Tek Tek oyuncu analizine gelirsek;
Volkan Demirel : Her zaman ki gibi üst düzey bir performans ortaya koydu.Dünya Çapında bir kaleci.
Gökhan Gönül: Gayet Başarılıydı.Adam eksiltip ofansif anlamda hücumlara katkı sağladı.Golü de jeneriklik bir gol oldu.
Hakan Balta : Şans eseri yaptığı asist dışında yine kötü bir maç çıkardı.Yaptırdığı penaltı belki de puan kaybetmemize neden olacaktı.Kesinlikle milli takım oyuncusu değil.Bir daha aday kadroya alınmamalı.
Servet Çetin : İnanılmaz mücadele örneği gösterdi.Defansta kimseye göz açtırmadı.O olduğu sürece rakip forvetler bizden çekinmeli.Üst düzey bir defans oyuncusu...
Serdar Kesimal : Servet Çetin'le beraber mükemmel bir ikili oldular.Fizik olarak yetersiz görünse de gerçekten milli takımın uzun yıllardır aradığı defans oyuncusu diyebiliriz.
Selçuk İnan : Yeri geldi oyun kurdu,milimetrik paslar attı, atakların yönünü değiştirdi.Gayet başarılıydı.Harika bir oyun kurucu.Şahsen teknik direktör olsam M.Topal'la arasında karar vermekte zorlanırım.
Hamit Altıntop : Her zaman ki gibi istekli ve hırslıydı.Uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.Atakları yönlendirdi.
Nuri Şahin : Sahanın en kötüsüydü.Hiçbir başarılı hareketini göremedim.Dortmund'ta gösterdiği performansın onda biri sahada yoktu.Böyle oynayacaksa çağrılmasın daha iyi.Gitsin Almanya Milli Takımına geri dönsün.
Arda Turan : Takımın en etkili oyuncusu olduğunu bir kez daha ispatladı.Hakkında yazılanlara kapak niteliğinde cevap verdi.Türk futbolu o varken uzun yıllar sıkıntı çekmez.
Mehmet Ekici : Türk futbolunun uzun yıllardır aradığı 10 numara...gerçekten adam eksiltebilmesi , bireysel becerisi , duran toplardaki başarısıyla üst düzey bir orta saha...ileride çok faydası dokunacaktır.
Burak Yılmaz : Çalıştı,çabaladı,pozisyona girdi.Lakin son vuruşlarda başarılı olamadı.Bu yüzden takımın forvet oyuncusu olamaz.Kanatta kullanılırsa daha başarılı olur.
Semih Şentürk : Her zaman ki gibi yaptı yapacağını.Oyuna girdikten sonra resmen takımın şeklini şemalini değiştirdi.Attığı dört dörtlük pasla golün oluşumunda büyük pay sahibiydi.Bir sakatlık durumu olmadığı sürece takımın santraforu Semih Şentürk'tür.
Mehmet Topuz: Oyuna girdikten sonra orta saha direnç kazandı.Savaşçı kimliğiyle takımı ateşledi.Bu zamana kadar niye çağrılmadın dedirtti.Kendisinden çok umutluyum şahsen.Ama Kayserispor'dayken ki duran toplardaki etkili oluşundan eser kalmadı.Bunun nedenini bize açıklayabilmeli
Mehmet Topal : 5 dk süre veren Hiddink 'e sitem etti...Ne dese haklıdır.Nuri Şahin'in yerinde onun olması gerekiyordu.
bu sistemde emre nuri'den daha etkili olur. nuri'ye ekici'nin rolü verilebilir.