Neyse o zaman bu yaz fethiyedeyiz:) saka bi yana ne sacma bir seydir su tr kupasi arkadas kaldirsalar da hepimiz rahatlasak ya da italyadaki gibi onceki sezon ligi yukarda bitirmis takimlar daha ust turlarda oynasa
Printable View
Neyse o zaman bu yaz fethiyedeyiz:) saka bi yana ne sacma bir seydir su tr kupasi arkadas kaldirsalar da hepimiz rahatlasak ya da italyadaki gibi onceki sezon ligi yukarda bitirmis takimlar daha ust turlarda oynasa
Dün Galatasaray, bugün Fenerbahçe. İki takımın da yedek oyuncuları neden yedek kaldıklarını gösterdiler, resmen yan gelip yatmışlar.
Maçın ilk yarısı Fenerbahçe çok top kaybetti fakat istekli ve baskılıydılar. Maçın son 20 dakikası tamamen boşladılar ve bu Fethiye'nin lehine oldu. Açıkçası ben Fethiyespor'un gol atacağını dahi düşünmüyordum, benim için baya bir sürpriz oldu bu sonuç.
beşiktaş da benzer şekilde zorlanacaktır
Uykuya dalmışım maçı izleyemedim. Ama ben FB taraftarı olsam elenmeye sevinirdim.
1.Lig şampiyonluk ihtimali daha kuvvetli.
2.Aziz Yıldırım'ın çok mantıklı bulduğum sözüdür. Türkiye kupasından atıyorum 10 M kazanıyorsan kupayı aldığında primler vs. giderin 13 M oluyor 3 M zarara giriyorsun. Kupa müzeye giriyor aynı zamanda finansında zarara giriyor.
Ya abi yapmayın Allah aşkına :) Türkiye Kupası her yıl önemlidir ve önemli olacaktır. Elendikten sonra "Zaten önemsizdi, lige konsantre oluruz" demek çok saçma geliyor bana. O zaman Ligi de boşverin sadece Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olun. Ordan gelen gelir ve ün daha fazla :) Hem maçlar da 2 haftada bir. Futbolcuları dinlenmiş olur 2 hafta boyunca :)
Ligi kazanamazsan ŞL'ye gidemezsin ama.:) Aziz Yıldırım geçen sene kupayı kazandıktan sonra demişti bu kupa bu haliyle gereksiz diye, kazancından çok kaybettirdikleri var diye.
Tek sıkıntı bu oynamayan oyuncular artık hiç oynamayacak, Kadlec, Yobo devre arası mutlaka gönderilmeli, artık kullanılma şansları kalmadı.
Valla UEFA kara kaşa kara göze bakarak almıyo Avrupaya takımları :) Ligde başarılı olmak lazım ki gidesin oraya. Ama Kupa olayı farklı.
Aziz Yıldırım açıklamıştı kupayı almamıza rağmen kupadan zarar ettik diye. Ha bunlar mazeret mi değil, ne olursa olsun geçilmesi lazımdı bu turun. Ortada kupa varsa Fenerbahçe her daim o kupaya aday olmalıdır.
Fenerbahçe kupayı önemsese zaten kadro tercihi bu şekilde olmazdı. Bir çok Fenerbahçelinin elendik diye üzüldüğünü sanmıyorum ki zaten bir çok Süper Lig takımıda süpriz yaparak kupadan elendi. Buda gösteriyor ki bir çok favori takım kupayı 2. planda tutuyor.
Yahu zaten düz mantık olarak yaklaşıyorum olaya :) Saçma olduğunu bende biliyorum :)
Sahaya çıkan kadroya birşeyler diyen var ama söyler misiniz kim oynayacaktı? Ligde oynayanlar ve bugün oynayanların hepsini toplayınca zaten tüm kadro çıkıyor ortaya. Sonradan oyuna as oyuncular girdi denmiş ama başka oyuncu mu var, yedeklerin hepsi birden sahada zaten.
Bu arada sağlık problemleri olan bir oyuncuyu oynatmak da ilginç başka şeyler olsa baya yazık olacaktı...
Türkiye Kupası baya önemli o yüzden her maç stadlar bombos ve her takım rotasyon yapıyor.Aldıgımız zamanda diyordum simdide diyorum Türkiye Kupası ancak biz alana kadar önemliydi geyigi vardı artık o da bitti.Hee kücük takımlar icin önemlidir tabi finans olsun avrupaya gidebilmek icin filan ama büyük takımlar icin önemliydi her zamanda önemli olacak demek sacma bence.Verdigin örnekte alakasız birşey olmus.Türkiye Kupasının önemi elenen takım taraftarlarının tepkilerinden de anlasılır sahsen ben maçı izlerken güldüm sadece.
Bizim yarın kupadan eleneceğimizi düşünenler var; ama maç kadromuz as kadroya yakın beyler, fazla ümitlenmeyin. :p :)
Fethiyespor'a da helal olsun gerçekten. Hem skordan ve mücadeleden hem de seramonideki 'YÜCE ATATÜRK' tişörtlerinden ötürü. Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan 2 gollerini ve laubaliliklerinden atamadıkları golleri de ekleyince bir anda tarihî bir skor çıkabilirdi ortaya.
Ersun Yanal'ın çıkardığı kadro tercihini geçtim takımı sahaya dizmesi bile "Çocuklar bugün bir maç varmış kimler oynamadı parmak kaldırsın, sen, sen, sen çık oyna" demesiyle eş değer. Tamam oynamayan oyuncuları oynatabilirsin ama bu kadar absürt bir kadro seçimi ve laubaliliğin açıklaması olamaz. Her ne olursa olsun, Kupa, Kupadır. Fenerbahçe başarının ve kupaların takımıdır. Başta teknik direktör olmak üzere bugün sahada oynayan ve rakibini küçümseyerek 14 maçta 6 puan almış, 2 lige şimdiden adım atan bir takıma kendi sahasında elenen futbolculara uyarı veya ceza verilmeli. Bunların yaptığı taraftara ihanetten başka bir şey değil, cezasız kalmamalı.
Dün akşam maçı izlemedim , nasıl oynadık falan pek bir fikrim yok ama çoğu Fenerbahçeli'nin üzüldüğünü sanmıyorum , bizim için cidden pek önemsiz bir kupaydı , yedeklerin de duyduğuma göre neden yedek olduğunu anlamış olduk.
Ersun Hoca zaten rotasyonda şans veriyor gereken isimlere , Fethiyespor'a başarılar , üzülmedim , sevindim diyebilirim.
Bu akşam da Buca sürpriz yapabilir...
Türkiye Kupası'nda Fethiyespor'a elenen Fenerbahçe, bu sezon turnuvada yer almayarak yaklaşık 5.5 milyon TL kâr etti.
Aziz Yıldırım'ın geçen seneki açıklamaları var , kupa bizim için önemliydi çünkü uzun süredir alamıyorduk bundan sonra önemli değil diye , her sene 2 milyon euro zarar ediyoruz diyor maç başı verilen paralarla , kupadan gelen gelir karşılamıyormuş bu paraları.
Bundan sonra A2 takımla bile çıkarız umrumuzda değil diyordu , keza Fenerbahçe en kötü sezonunda bile ilk 2'de oluyor her sene , onun için Türkiye kupasından gelecek UEFA katılımı da işimize yaramıyor.
Yenildik işte, neyin bahanesi ki bunlar?
2 sezondur biz alıyorduk kupayı bu sezonda Galatasaray alsın. Olabilecek bir şey bunlar geçen sezonda Galatasaray sürpriz bir şekilde elenmişti.
Galatasaray'ın alabileceğini düşünmüyorum gerçi.
Kupa kupadır, saçma falan diye bir şey yok. Ligi alamadığın zaman kupaya saldırıp alınca da santrada sevinmeyi biliyoruz.
Bizim hedefimiz lig diyerek bu yenilgiyi örtmek saçma olur.
Zaten anlamadığım nokta her kulüp maddi olarak şikayetçiler ise bu sistem değişsin, kanallar kazanacak diye bu sistem olmaz. Zaten kupalarda grup aşaması saçma geliyor. Çünkü Fethiye burada yaptığı sürprizi eğer gruplara kalırsa gerçekleştiremiyecek.
Bahane değil ki , kupayı alsak tabiki de sevinicez , gurur duyucaz , anlatılmak istenen şey başka yani kimse Fethiye yenilgisine bahane bulmaya çalışmıyor ancak geçen sene Aziz Yıldırım'ın yaptığı yorumlar ve bu seneki bu kupaya , taraftar ve camia olarak bakışımız var , kimse için önemli değildi ,onun için çok birşey kaybetmedik diyoruz.
Kupa 29 sene alamayınca bir anlam kazanmıştı o hedefe ulaşınca bence çok bir önemi de kalmadı. Bir organizasyonda takım mücadele ettikçe zarar ediyorsa varsın olmasın öyle kupa. Kupanın önemli olması için kulübe maddi bir getirisi de olmalıdır. Türkiye Kupası'nın prestijini geçtim maddi olarak artısını da geçtim zararı var. Ne gibi bir yararı olacak bu kupanın bize? Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlar her sene milyonlarca € kâr yerine zarar etse bir cazibesi olurmuydu? Bugün Avrupa Ligi bile Şampiyonlar Ligi'ne kıyasla çok komik kar sağlıyor kulüplere ve çoğu kulüp bu turnuvayı önemsemiyor hatta burada mücadele etmeyi hakaret sayıyor. O nedenle biraz gerçekçi olup bu turnuvanın kulüpler adına nasıl daha cazip hale geleceğinin çözümleri düşünülmeli. Sırf Trabzon şuna elendi Galatasaray bunu penaltılarla geçti diye geyik geçeceğiz diye gerçekçilikten uzaklaşmaya gerek yok. :)
İşte siyah-beyazlıların 11'i:
Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Julien Escude, Pedro Franco, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Muhammed Demirci, Kerim Frei, Filip Holosko ve Michael Eneramo
Muhammed, Kerim, Franco, İsmail merak edilen isimlerdi. Güzel olmuş ilk 11 de olmaları
Yedellerimiz :
Günay Güvenç, Ramon Motta, Mehmet Akgün, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Mustafa Pektemek
Shaktar maçında denenen Samet , A2 takımındaki Ümit Karaal gibi isimlerin maç kadrosunda olmaması açıkçası beni şaşırttı , en azından yedeklere alınmalıydılar.
Atiba hem ligde hem de kupada forma giyiyor , derbi maçından sonra kesinlikle dinlendirilip Sivas maçına saklanmalıydı , Sivas maçında performansı düşecek..
Muhammed'den bu akşam gol bekliyorum :)
Maç A Haber'de değil mi?
Sende haklısın hatta ilk turlarda İngiltere'de ki gibi büyük takımlar eşleşmeli. Örnek veriyorum bu turda Fenerbahçe - Galatasaray, Çankırı - Kütahya ekleşebilirdi. Böylece ilerisi için her takıma şans tanınırdı. Sırf birileri güçlü olacak diye çok takımın hakkı yeniyor.
Umarım; bu gün Beşiktaş diğer turda G.Saray elenir. En azından gruplarda reyting için yaptıkları bu saçma düzen ellerinde kalır.
Oğuzhan'a net kırmızı çıkmalıydı ama hakem göremedi herhalde.
Yedekler, yedek olarak kalmaya devam etsin. Hatta as takımda olup bugün oynayan bazı futbolcular da kızağa çekilebilir. Devre arası bu takıma en az 2-3 sağlam transfer yapılmasını bekliyorum.
Yedeklere her takımda haksızlık yapıyor.
Bu oyuncuların motive olarak çıkacağı maçlar değil bu maçlar.
O yüzden fazla da suçlu aramamak lazım.Fenerbahçesi için de Galatasarayı için de Beşiktaş için de geçerli bu.
İlk yarı Buca'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bugünde bir sürpriz olur mu bakalım.
Hangi maçta motive olacaklar ki başka? Adı üstünde, yedek futbolcu. A takımda yer yok ki, oynatılmıyor. Esas suçlular yedekler bence bu tarz maçlarda. Büyük takımda oynuyorsan her zaman hazır olacaksın ki, görev verildiği anda mahçup etmeyeceksin sana güvenenleri. Ben bunu bilir bunu söylerim. Bu konudaki düşüncem, tüm büyük takımlar için geçerli.
Şimdi yedek oyuncular olarak adlandırdığımız çoğu oyuncu sezon da çok da fazla kulübeden oyuna girmeyen oyuncular ise adamlar bence haklılar.
Ama sezon içinde yedekler arasından oyuna giren topçular ise haklı olan sensin mesela.
Ayrımına gelince 40 maçlık periyotta bir oyuncu sadece kupada 90 dakika oynuyorsa ve karşısındaki takım bulunduğu takıma göre daha alt seviyede bir takım ise konsantrasyon sorunu yaşar doğal olarak.