Adriano: "Manchester City ilk tercihim"
İnter'den devre arası ayrılması kesinleşen ve Fenerbahçe'nin iştahını kabartan golcü Adriano ilk tercihinin Manchester City olduğunu açıklayarak Sven Eriksson'a göz kırptı.
Sven-Goran Eriksson henüz Adriano'yu istediğine dair henüz bir açıkma yapmamışsa da Manchester City'nin hocasının Adriano'yu takımda görmek isteyebileceği kulislerde konuşulanlar arasında.
Adriano Manchester sürgünü olmak isteğini şu sözleriyle ifade etti:
"Kulübümle görüştüm. Ocak ayında gidiyorum. İlk tercihim Manchester City ve Eriksson olacak."
İngiliz kulübünün yeni sahibi Thaksin Shinawatra ocak ayında yeni yatırımlarla kulübün kadrosunu güçlendireceklerini ifade ederek şöyle konuşmuştu:
"Ocak ayında doğru oyuncuyu doğru fiyata bulursak kadromuza katacağız. Sven'in kafasında bazı isimler olduğunu biliyorum. Hocamıza bu konuda elimden gelen desteği vereceğim."
Keane: "Berbatov şahane!"
Robbie Keane Dimitar Berbatov'u yere göğe koyamazken, bir yandan da tevazu örnekleri sergiledi.
Berbatov'un Totenham'dan ayrılmak istediği iddia ediliyordu. Ancak Keane tüm bu transfer dedikodularını yalanlamayı seçerek şöyle konuştu:
"Dimitar şahane bir oyuncu. Ama bu diğer santrforlardan memnun olmadığım anlamına gelmiyor. Böylesine kaliteli forvetlerle oynadığım için kendimi mutlu addediyorum.
Arkadaşlarmın yüzlerinde bir gülümseyle top koşturduklarını ve oyundan keyif aldıklarını görmek bana da keyif veriyor.
Takıma her zaman bir kredi verilebilmeli. Ama bu istisnasız, ayrıcalıksız, tüm takıma yönelik olmalı. Aksi hâlde işler düzeleceğine bozulur."
Kendisi hakkındaki övgülere de değinen Keane sözlerini şöyle tamamladı:
"Bütün bu iltifatları takımım adına kabul ediyorum. Bu, Robbie Keane'nin kişisel performansı değildir, takımımımdır."
Grant’a 12.5 milyon avroluk kontrat
Chelsea'yi yeniden ayağa kaldıran Avram Grant, 8.5 milyon sterlin’e iki buçuk yıllık sözleşme imzaladı.
José Mourinho’nun kovulmasının ardından takımın başına getirilen Grant, Manchester United karşısına çıktığı ilk maçta yenilmesine rağmen sonraki maçları kazanınca Chelsea yönetiminin yüzünü güldürdü.
Şampiyonlar liginde avantajlı durumda bulunan Chelsea, ligde de lider Arsenal’in sadece 3 puan gerisinde bulunuyor.
Daha da önemlisi takımın oynadığı futbol eski menajer Jose Mourinho döneminden daha tatmin edici ve bu da Roman Abramovich’i çok mutlu ediyor.
News of the World gazetesinin haberine göre tüm bu olumlu gelişmeler sonrası Grant, Haziran 2010 yılına kadar sözleşmesini uzattı ve karşısılığında 8.5 milyon sterlin alacak.
Cahill Essien’den özür bekliyor
Everton orta saha oyuncusu Tim Cahill, Pazar günü oynanan Chelsea- Everton maçında Leon Osman’a çok sert bir faul yapan Michael Essien’in takım arkadaşaından özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Essien ikinci yarının ortalarına doğru Osman’a çok sert bir faul yaptı ve hakemden sadece sarı kart gördü. Pozisyonun ekrana yansıyan tekrarında, Essien’in Osman’a sakatlayıcı bir faul yaptığını teyid edildi. Olay anında ikilinin tam arkasında olan Cahill, Ganalı futbolcunun öür dilemesini istedi.
Cahill şöyle konuştu:
"Ben pozisyon esnasında Osman’ın arkasındaydım ve kemik sesini duydum. Essien zaten yaptığı sert faullerle tanınan bir oyuncu. Osman neyse ki hâlâ yürüyebiliyor. Bazen futbolda kasti fauller olabiliyor, önemli olan hata yaptığını kabul edebilmektir."
Ferguson’dan talebelerine inciler
Manchester United patronu Sir Alex Ferguson, bugüne kadar sahip olduğu en güçlü kadronun bu sezonki olduğuna inanıyor.
Haftasonu oynanan maçlar sonrasında Premier Lig’de Arsenal’in üç puan üstüne çıkarak liderlik koltuğuna oturan Manchester United’da işler yolunda gidiyor.
Rakipleri Arsenal’in iki maç eksiği bulunmasına rağmen Fergie, takımın geleceği hakkında endişe duymadığını açıkladı.
Fergie şöyle konuştu:
“Bugüne kadar sahip olduğum en iyi kadro bu ve inanıyorumki oyuncularım katıldığımız her organizasyonda bunu kanıtlayacaklar. Hiç bir zaman tek bir şeye konsantre olup kısa dönemlik başarılar için çalışmam. Her zaman ileriye bakarım.
Rooney ve Ronaldo’nun başta olmak üzere son derece yetenekli genç oyuncularımız var. Tevez, Nani ve Anderson’da bu sene kadromuza dahil oldular.
Aslına bakarsanız önemli oyuncularımızı sıralarken duramıyorum çünkü takımda yer alan herkesin benim içi ayrı bir önemi var.
Çok iyi bir genç kadromuz var ve kendilerine olan güvenleriyle her zaman daha da iyisini istiyorlar.”
Manchester United şu an Avrupa’da en ateşli takım olarak gösteriliyor. Kırmızı şeytanlar Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları son ondört karşılaşmanın sadece birinde berabere kalıp (Arsenal) diğer onüç maçtan galibiyetle ayrılarak üstün bir performans göstermeyi bildiler.
Gerrard: "McClaren’in arkasındayım"
Millî oyuncu Steven Gerrard, İngliz millî takımının Euro 2008’e katılamaması halinde bile teknik direktör Steve McClaren’in takımın başında kalmasından yana olduğunu söyledi.
Steve McClaren’in millî takımdaki son 10 gününü geçirdiği ve İngiltere’nin finallere kalamaması halinde kovulacağı konuşuluyor.
İngiltere’nin şampiyonaya gitmesi İsrail’in Rusya’dan puan almasına bağlı. İngilizlerin kaptanı Gerrard haklı olarak bunun çok zor bir durum olduğunu söyledi.
Sky Sports News kanalına konuşan oyuncu şunları söyledi:
"Sanırım işimiz zor. Başka takımların alacağı sonuçları beklemek çok zor. Umarım İsrail bize bir iyilik yapar, biz de Hırvatistan’ı yeneriz. Daha umudumuzu kaybetmedik. Oyuncular olarak McClaren’in arkasındayız.
Tabiî sonuçlardan teknik kadro da sorumludur ancak oyuncular da sorumluluk üstlenmeli. Bence McClaren devam etmeli. Ben onun arkasındayım."
Berbatov’u anlatmaya kelimler kifâyetsiz!
Dün gece Wigan’ı 4-0 yendikleri maçta harikalar yaratan Dimitar Berbatov’a yardımcı antrenör Gus Poyet’den övgüler yağdı.
Berbatov büyüledi
Tottenham’ın golleri Jermaine Jenas, Aaron Lennon ve Darren Bent’ten gelmesine rağmen Bulgar oyuncunun formu müthişti. Bir süre önce Berbatov’un takımdan ayrılacağı söylentileri de medyada dolaşıyordu.
Gösteri gibiydi
Bulgar oyuncunun performansından büyülenen Gus Poyet, gazetecilere şöyle konuştu: “Berbatov çok iyi oynadı. Herkesin gözü ondaydı zaten. Transfer dönemi açılana kadar bütün medya onu takip edecek, o da bunu çok iyi biliyor. Ama o takımda kalacak. Söylentiler var elbet. İster istemez bunlara kızıyorsunuz da. Sakince bekliyoruz. Daha Kasım’dayız, Ocak’a 2 ay var”.
Wigan maçı
4-0’lık maç hakkında konuşan Poyet, “Savunmamızın da iyi olması maç içinde takıma moral kazandırdı. Hücuma yönelik oyuncular böylece ileri rahat çıkıp gol arayabildiler. Kaliteli bir takım olduğumuzu biliyoruz. Ancak daha bir şey başarmış değiliz. Sakince maçlarımızı kazanmaya devam etmeliyiz.” dedi.