Ciddi ciddi soruyorum, en öndeki adam topa hareketlendikten sonra ellerini havaya kaldırıp "ay pardon" dediğinde ofsayt sayılmıyor mu? ya da ben mi yanlış gördüm o elini kaldıran adam (emenikeydi galiba) en önde değil miydi?
Printable View
Kural bir tane değil mi ? Üstelik bu pozisyon için "bence" denilebilecek bir durum da yok. Pasif ofsayt mıdır nedir tam metni bilen varsa yazsın lütfen. Doğrusunu öğrenmiş oluruz.
Öncelikle yanlış bildiğiniz bir şey var topa değmesi gerekmez ortada bir hareketlenme var onu görüp ofsaytı vermeleri gerekir.Fifa'da bile böyledir bu.
Bu pozisyona hala kural, pasif ofsayt muhabbeti yapan varsa işi bilmiyor demektir zaten.
Net.Quote:
+ En öndeki adam mısın?
- Evet
+ Topa hareketlendin mi?
- Evet
+ O zaman ofstayttasın kardeşim.
- Ama elimi kaldırdım :(
+ He tamam o zaman xdxdxdx
http://tr.eurosport.com/futbol/super...29/story.shtml
beyler yeni kuralda ofsayt değilmiş galiba.
Federasyonun sitesinden baktım belki işinize yarar :)
Ofsayt pozisyonundaki bir oyuncu, topun tak›m arkadafl›na dokundu¤u veya tak›m arkadafl›n›n
topla oynad›¤› anda hakemin kanaatine göre:
• oyuna müdahale ederek, veya
• rakibe müdahale ederek, veya
• bulundu¤u pozisyondan avantaj elde ederek
aktif oyuna dahil olursa ofsayt olarak cezaland›r›l›r
Penaltı oldu.
Pasif ofsayt kuralı değişmiş arkadaşlar.Pozisyon da bu haliyle ofsayt olmuyor herhalde.
Bu arada Fenerbahçeli arkadaşları tebrik ederim.
Volkan penaltıyı kurtardı !
Volkannnnnnnnnnnn Kurtardı Penaltıyı.
kaleci özelliklerine penaltı kurtarma eklenmeli
ee bu kural değiştiyse biz nasıl galibiyetinize çamur atıcaz?
2-0 yendik çok iyi oldu bu galibiyet tebrikler Fenerbahçe !
Biz ölmüşüz de ağlayanımız yok. Temiz bir galibiyet aldı Fenerbahçe. Tebrikler.. Bizim takıma ne iyi gelir bilmiyorum ama bir an önce bulunup uygulanması..
Mehmet Topal'ın pozisyonunu da tam göremedim ama gördüğüm kadarı ile penaltı. Ters açı yanıltıyor mu bilmiyorum. Lig TV kameraları bu konuda çok problemli. Hakem kritik kararlarda doğru kararlar verdi ama sürekli uyarması tuhaftı. İyi idare etti yine de.
Yine bir galibiyet, yine hakem. Ah hakemler ah. Aynı hakemle önceki 3 maçta galip gelemedik, hatırlatalım.
İşte bu be çok rahat bir galibiyet aldık. Emenike efendiye acilen temiz bir fırça lazım.
Kural değiştiyse aynen temiz bir galibiyet. Tebrikler Fenerbahçe'ye.
cristianın golü bencede ofsayt orda emenikenin topa doğru bir adım atması bile rakibin pozisyon almasını değiştirir, ama aynı hakem sowun yüzde yüzlük pozisyonunu kesti
Oh be ofsayt degilse rahatladım. :D Gayet güzel bir galibiyet oldu zevkli bir maç degildi ama pozisyon vermeden 2-0lık bir galibiyet çok güzel oldu.
Yemin ediyorum paslaşmalara doyamadık, sağdan al ortaya ver ortadan al geriye ver ordan al sola ver, bi bitmedi, penaltıyı bile pas ayarında kullandık. Sezon sonu takıma sağlam bi revizyon şart.
Tebrikler Fenerbahçe
Tahmin ettiğim gibi bitti, tebrikler Fenere.
fenerbahçe'ye tebrik. bence galatasaray oturup düşünmeli. elde başka adamlar yok ama engin baytar, aydın gibi isimlerden mucize beklememek lazımdı.. üstüne bir de burak yılmaz gerçekten sol ofansta çok etkisiz..
Çok güzel bir galibiyet oldu. Çok iyi ilerliyoruz inişe geçtiğimiz zaman da ki bu mutlaka olacaktır en az hasarla kapatırsak şampiyonluk çok yakın.
Kural değişikliği bilgisini paylaşan arkadaşlara teşekkürler, Fenerbahçelilere de tebrikler.
Kötü maç oldu, skor olarak Fenerbahçeliler tabii ki memnundur ama seyir zevki açısından onların da pek memnun olduklarını sanmıyorum. Chedjou akıl tutulması yaşamasa berabere bitecek gibiydi maç iki takım da aman yemeyeyim mantığıyla oynamaya çalışıyordu çünkü.
Bu arada maçın adamı bence Bruno Alves, çok iyi oynadı.
Kazanmak için çok çabamız olmadı. Maç boyu gümbür gümbür oynayalım diye bekledim ama bir türlü o oyunu göremedim. Maçtan önceki yorumumda tek farklı galibiyet beklediğimi o olmazsa beraberlik olabileceğini söylemiştim. Penaltı pozisyonu olmasaydı bu maç 70 hatta 80 lere kadar rahat 0-0'dı...Galip gelmek önemliydi. Bundan sonraki maçlar daha da önemli artık...