Originally Posted by
mozar
Beşiktaşla ilgili bir kaç görüş paylaşmak istiyorum.
Öncelikle futbolcular için rakamlar üzerinden yetenek tespiti yapmak elbette çok güç bir iş. Bunun sakatlığı, formsuzluğu, şanssızlığı her türlü değişkenini aktarmak eminim hiç kolay değildir. En iyi değerlendirme yöntemi yine de kıyaslama olacaktır.
Neyse, Fm 09da Beşiktaştan beklentilerime gelince:
M. Delgado oyunda lgimizde bitiriciliği en düşük ofansif ortasaha oyuncularından biri. Elbette bitiriciliği gol krallıkları bulunan Alex gibi 17, 18e dayanmamalı ama senede 15 gol ortalamasıyla oynayan bir ortasaha oyuncusuna 11 bitiricilik adaletli gelmedi bana. Zaten defansif özellikleri (haklı olarak) hiç olmayan bu oyuncuya ben ne amc mevkisinde ne mc mevkisinde yer bulamıyorum. Kanatta bir nebze oynayabiliyor.
Bir diğer konu da Holosko, Beşiktaşa geldiğinden beri asistleriyle biraz daha ön plana çıkan holoskonun pas, orta yetenekleri ligimizin bir çok stoperiyle hemen aynı seviyede. Gol krallığında 15 golle 2. olan (kupada attıklarını saymasak bile) bir oyuncuya 13 bitiricilik de az kanımca. (aynısı Fbli Semih için de geçerli, eminim Fb araştırmacıları 16nın aşağısına düşmeyeceklerdir.) Son olarak ligin belki de en süratli oyuncusu ama kıyas yöntemiyle gidersek oyunda süratli olmasına rağmen (pace, acc, 16,14) kendisiyle aynı hızda hatta daha hızlı bir çok oyuncu, hatta paf oyuncusu var. Bu ligde pace, acc özellikleri 17-18 olabilecek 3 oyuncu varsa biri Holoskodur.
Son olarak yukarıda da değinilmiş, S. Özkan ve Aydın Karabulut bu sene ilk 11de bir çok maça çıktılar yanılmıyorsam 20nin üzerinde maç oynadılar ve önümüzdeki sezonda da ilk 11de düşünülüyorlar. Bu oyuncuların hiç olmazsa rakiplerimizin paflarındaki süper lig görmemiş yeteneklerden hiç biraz daha iyi istatistikleri hak ettiklerini düşünüyorum.
Kolay gelsin arkadaşlar.