Nate Robinson, 2 yıl için Celtics'le tekrar anlaştı.
Nate 2 yıl için 9 md alacak
Printable View
Nate Robinson, 2 yıl için Celtics'le tekrar anlaştı.
Nate 2 yıl için 9 md alacak
Miami Heat kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Heat 2010 draftlarında 32.sıradan seçilen Dexter Pittman ile sözleşme imzaladı. Pittman, Teksas Üniversite mezunu. Ayrıca Heat, eski oyuncusu Joel Anthony ile anlaşma sağladı. Anthony 5 yıl için 18 md alacak.
Miami Heat gelecek günlerde Juwan Howard ve Jamaal Magloire ile anlaşmayı tamamlayacaklarını düşünüyor.
Miamş en son Joel Anthony ve Dexter Pittman ile anlaşmıştı.
11 Temmuz'da Portland Trail Blazers ile 5 yıl için 32.7 milyon dolarlık teklif kağıdını imzalayan Wesley Matthews, Utah Jazz'ın bu teklifi karşılamamasıyla resmen Blazers'a gitti.
Utah Jazz, cuma günü açıkça Matthews'a gelen teklifi karşılamayacağını belirtti.
Geçtiğimiz ölü sezonda da Portland aynı teklifi Paul Millsap'a yapmıştı. Ancak Jazz o teklifi karşılamıştı.
Miller 3 yıl için 15 md ye Houston Rockets ile anlaştı.Houston benchi için yararlı olabilir.Geçen sezon Bulls formasıyla 8.8 sayı ortalaması ile oynamıştı.
Miami Heat Joel Anthony ile kontrat imzaladı.Kulüp politikası gereği anlaşma maddeleri basına açıklanmadı.Pat Riley Joel`in çalışkanlığı ile kontratı hak ettiğini açıkladı.Antony Miami'ye defansta çok katkılar sağlayam bir uzun .28 yaşında ve 2.06 boyundaki Anthony geçtiğimiz sezon NBA play-offlarında 2.6 sayı ortalaması yakaladı.
Miami Heat NBA draftının 2. turunda seçttiği Dexter Pitmann ile kontrat imzaladı.
Kulüp politikası gereği anlaşma maddeleri basına açıklanmadı.
Pat Riley ` Jermaine`ın ayrılması nedeniyle drafta önceliğimiz pivot bölgesiydi. Dexter fiziği ve yetenekleri ile sistemimize uyacaktır` dedi.
Miami bu sezon Dexter'dan umutlu .
Dallas Mavericks'ten, Charlotte Bobcats'e takas olan Erick Dampier, Bobcats'le yeni bir kontrat yapmak istediğini söyledi.Garanti olmayan kontrat kapsamında olduğu için Bobcats'in kontratındaki devam opsiyonunu kullanmayarak serbest bırakması beklenen pivot Erick Dampier, ''Önceliği Bobcats'e vereceğim onlarla yeni bir kontrat için görüşmek istiyorum. Eğer benimle kontrat yapmak istemezlerse diğer takımlarla pazarlıklara başlayacağım.'' dedi.
Dampier'ın, kariyerindeki ilk sezonunda Pacers'taki koçu şuan Bobcats'te koçluk yapan Larry Brown'dı.
Denver Nuggets yönetimi Joey Graham ile yeniden kontrat yapıp oyuncuyu takımda tutmak istiyor. Utah, Miami ve Bulls gibi ekipler de Graham ile ilgileniyorlardı.
Orlando Magic yönetimi Jameer Nelson ve Chris Duhon'un arkasına üçüncü bir oyun kurucu aradıklarını duyurdu.
Devean George, kulübü Golden State Warriors'la kontratını uzatmak istiyor.
Koçluğa Vinny Del Negro'yu getiren Los Angeles Clippers yönetimi bu ismin yanına asistan koç olarak deneyimli Marc Iavaroni'yi monte etti. Iavaroni açıklamasında, ''Bu genç ve aç takıma nasıl kazanılacağını öğretmeye geldim. Böyle bir fırsat elime geçtiği için çok heyecanlıyım'' dedi.
Miami transferde hız kesmiyor . Miami yönetimi son olarak James Jones ile anlaştı . Geçen sezon Miami'de giyen Jones takımıyla yeniden anlaşmaktan memnun . Miami bu transferle benchini iyice güçlendirdi .
James Jones'un Yıllık 1 Milyon Dolara anlaştığı belirtiliyor . Miami yönetiminin transfere devam edeceği açıklandı .
Miami'de ilk hedef bir PG ile anlaşmak . Miami'nin listesindeki isimler: Eddie House,Jason Williams, Carlos Arroyo , Keyon Dooling
Timberwolves, eski Sonics ve Bucks oyuncusu Luke Ridnour ile 4 yıl/16 milyon $ karşılığı anlaştı. Takımdaki guard bolluğu yüzünden Ramon Sessions yolcu.Ramon Sessions için ise öne çıkan takım Bobcats. Raymond Felton'u Knicks'e kaptıran Miami , oyun kurucu pozisyonundaki boşluğu Ramon Sessions ile doldurmayı amaçlıyor.Ramon Sessions'da ayrılmak istediği biliniyor
Heat'in şu durumda en büyük ihtiyacı keskin bir şutör... Wade ve LeBron'a karşı kapanan savunmaları açmak için hava ve su kadar şutör lazım onlara... Evet, Mike Miller... Ama onun kenardan geleceğini düşünürsek, James ve Wade parkedeyken süre alacak bir şutör... Tek bir pozisyon var: Point gard... O bölgedeki oyuncunun en büyük özelliği -Heat özelinde- keskin bir şutör olmalıdır. Pasörlüğünden daha önemli bir kriter... Çünkü zaten Wade ve leBron bir oyun kurucu kadar iyi pasör... Bu noktada Eddie House onlar için çok iyi bir seçenek olabilir.
Mario Chalmers var ama Riley ona bir daha zor güvenir:)
Tarihin gelmiş geçmiş en büyük basketbolcusu olarak kabul edilen Michael Jordan, yıldız oyuncu LeBron James'in, Dwyane Wade ve Chris Bosh ile birlikte Miami Heat'ta oynama kararını değerlendirdi.
Jordan, kendisinin böyle bir şeyi yapmayacağını belirterek "Geçmişe bakıyorum da, benim Larry Bird ve Magic Johnson'ı arayıp gelin aynı takımda oynayalım demezdim."diye konuştu. Efsanevi oyuncu yine de zamanın değiştiğini söyleyerek "Birlikte oynamaları kötü bir şey değil. Çocukların ellerinde şampiyonluk için bir fırsat var. Ancak dürüst olmak gerekirse şimdi ligde oynuyor olsaydım ben o üçünün bulunduğu takımı yenmeye çalışırdım."dedi.
NBA tarihinin bir başka efsanesi Charles Barkley ise Michael Jordan kadar yumuşak bir usluba sahip değildi. "LeBron James hayatı boyunca Jordan olamayacak. İstediği kadar şampiyon olsun, bu kararıyla tartışmaya bile dahil edilmeyecek." ifadelerini kullanan Barkley, Cleveland’tan ayrılarak hata yaptığını vurguladı. Barkley "Cleveland'da kalıp 'esas oğlan' rolüyle şampiyonluk kazanmaya çalışmak onurlu bir davranış olurdu. Eğer Cleveland'da kalsaydı ve tek bir şampiyonluk bile kazansaydı, kendi tarihini yazabilirdi. Miami'de kaç kupa kaznırsa kazansın, orası Dwyane Wade'in takımı." dedi.
Kaynak: ntvmsnbc
Magic-Bird-Jordan... 1992 Olimpiyat kadrosu... Gerçek Dream Team... Yani orjinal Rüya Takım... Onlar niçin gelmiş, geçmiş ve muhtemelen gelecekteki en muazzam basketbol takımıdır? Cevabı belli: Magic-Bird-Jordan...Onlar niçin bütün herkesten farklı bir etki uyandırdı? Cevabı belli: Magic-Bird-Jordan...
Bu üçlünün aynı takımda oynamasını ufak bir çocukken hayal ederdim. Hani elimize kağıt-kalem alır ve tuttuğumuz takımın ilk onbir'ini kurarız, bazı oyuncular transfer ederiz hayalimizde... Çocuklukta ve sıkıcı derslerde... Bunu hep hayal ettim. Hayali bile muhteşem bir haz veriyordu. Çocuk aklı... Neyse ki, onları dünya gözüyle bir arada oynarken görmek nasip oldu: 1992 Barcelona Olimpiyatları...
Bu üçlü herhangi bir NBA takımında bir araya gelseydi, ligin ne tadı ve ne tuzu kalırdı. İndirin kepenkleri...
JORDAN onlarla bir arada oynamam diyor. BİRD ve MAGIC'de oynamak istemezdi. Ama bir defa bir araya gelseler, inanın ne uyum sorunu, ne başka bir şey... Bu üç oyuncu da hastalık derecesinde kazanmaya odaklı, parkede gözü dönen ve rakibini yok etmek ve silmek dışında hiçbir şey düşünmeyen çok farklı bir psikolojiye sahiplerdi. Kazanmak için ne gerekirse yaparlardı...
Evet, bu üçlü bir araya gelmezdi. Ama bir defa bir araya gelselerdi; bir daha asla ayrılamazlardı. Dedim ya; onlarda kazanma tutkusu hastalık derecesindeydi. Onları diğer birçok yetenekten farklı kılan biraz da bu mental farklılıklarıydı.Rekabetçi yanları... Meydan okumaya bayılan karakterleri... Ve asla geri adım atmayan kişilikleri...
Buna şaşırmamak lazım... Çünkü onların adı: MAGIC-BIRD-JORDAN'dı. Bir araya gelmezlerdi ama gelmiş olsalardı mutlaka takım olmayı başarırlardı. Bu tamamen onlara has bir şeydir. Çünkü onlar benim nezdimde tüm zamanların en özel oyuncularıdır.
Vallahi bu konu uzun seneler tartışılır. O yüzden yorum yapmak için çok erken ama ben de yorumumu yapmıştım kendim dayanamayp. LeBron ister kabul etsinler, ister etmesinler ligin en iyi oyuncusu. Cleveland'da kalıp şampiyonluk kazansa efsane olurdu diyorlar da o takımla zor biraz. LeBron dışında ona yardımcı olacak bir tane düzgün oyuncu yok. Olanlar da eski performanslarında değiller. O da bunun farkında ve yüzük kazanabileceği bir takıma gitti...
Zaten Michael Jordan-Magic Johnson ve Lary Bird tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi oyuncularıydı. Ben Heat'in üçlüsüyle kıyaslamıyorum zaten... Majesteleri kendine bağlayarak bir yorum yapmış, aklıma çocukluk hayalim geldi: üçü bir arada ve aynı takımda... Neyse ki, 1992 Barcelona Olimpiyatlarında bir rüya gerçek oldu.
Onlar bir arada oynamayı tercih etmezdi ama oynasalar kazanmak adına mutlaka TAKIM olmayı başarırlardı. (1992 Barcelona...)
Heat'in üçlüsü ise bir arada oynamayı tercih etti ama bakalım TAKIM olmayı başaracaklar mı? (2006 Japonya ve Dünya Şampiyonasında yaşanan hayal kırıklığı?)
Ne desek boş. Bekleyip göreceğiz.
clevalandın kadrosunun neresi kötuydu anlamıyorum ılgauskas bi kere orta mesafe şutu olan tehlikeli bi pota aldı her ne kadar eski efsane performansından çok uzak olsada shaq vardı ne olursa olsun shaq bu.ee ben wallace var bu ligde savunma konusunda efsanelerdendir o.isimlerini hatırlayamadıgım en az 2-3 tane daha önemli oyuncusu vardı bence yani kobe'nin kadrosuna bakalım sürekli sakatlanan bynum var hücum yapamıyo dengesiz artest ve odom var fisher desen kanser ediyo seyircileri sadece gasol oda cidden iyi oyuncu tamam ama yedekleri falanda berbat ötesi lakersin.yani lebron'un ligi çok forse ettigini ama kritik anlarda dagıldıgını kabul edelim.oynamayı beceremiyo önemli anları.doguda takım kalmadı yahu o takımlar arasında final oynatamayan adamı nba'İn gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak göstermek gerçek süperstarlara hakarettir.
jordan bence biraz haksızlık etmiş. yanında nba tarihinin en iyi oyuncularından biri olan pippen olmasaydı kaç tane yüzüğü olurdu acaba?
Siz birde Barkley'in dediklerini duyun:n:
LeBron'a bir eleştiri de NBA tarihinin bir başka efsanesi Charles Barkley'den geldi. Barkley, LeBron'un Cleveland’tan ayrılarak hata yaptığını belirterek, "LeBron James hayatı boyunca Jordan olamayacak. İstediği kadar şampiyon olsun, bu kararı nedeniyle tartışmaya bile dahil edilmeyecek. Cleveland'da kalıp 'esas oğlan' rolüyle şampiyonluk kazanmaya çalışmak onurlu bir davranış olurdu. Eğer Cleveland'da kalsaydı ve tek bir şampiyonluk bile kazansaydı, kendi tarihini yazabilirdi. Miami'de kaç kupa kazanırsa kazansın, orası Dwyane Wade'in takımı" diyerek sözlerini tamamladı.
barkley amerika'nın ahmet çakar'ı zaten. bu arada t-mac'in durumu ne oldu?
Haber yok Los Angeles Clippers antremananlara davet etmiş şimdi ordadır.
Pippen, Jordan'ın yanına süper yıldız olarak gelmedi. 1987 yılında ve 7.sıradan seçilmiş bir çaylaktı. Gelecek vadeden bir isimdi. İlk sezonunda kenardan geldi ve çok az süre aldı. İkinci sezonunda ise ilk beşe yerleşti ve umut vermeye başladı. 3. sezonunda yıldız, 4. sezonunda süper yıldız oldu. Yani ne olduysa Jordan'ın yanında oldu, onunla birlikte oynarken bir efsaneye dönüştü. Drafttan gelen bir çaylakla (yani Pippen'ın durumuyla) iki süper yıldızın birbirini arayarak "aynı takımda oynama" kararı alması birbirinden çok farklı şeyler... Yani Pippen başka bir takımda efsaneye dönüşse ve Jordan onu arasaydı aynı şey olurdu ama şu durumda çok farklı hadiseler...
Ben yanlış yaptılar demiyorum; büyük bir kumar oynadılar... Bekleyip görmek lazım. JORDAN'a gelince... Onun kazanmakla kafayı bozduğunu, delilik derecesinde rekabetçi yapısını bildiğim için gerçekten böyle birşey yapmayacağını biliyorum. Öyle ki, kaybetmeyi kabullenmesini öğren diye doktoru onu kumara yönlendiriyor. Sırf hayatta kaybetmek diye bir olgunun varlığını anlasın diye... Ama dediğim gibi, o JORDAN... Ve kimse JORDAN olamaz.
Heat'in üçlüsünü eleştirmiyorum. Doğru bildikleri yoldan gitmek en doğal hakları... Ne derece sağlıklı karar verdiklerini zaman gösterecek. Ama şu durumda Finalin bile başarısızlık sayılacağı bir yerde duruyorlar. Bakalım bu yükün altından kalkabilecekler mi?
jordan da öyle birinci sıradan seçilmedi. pek bir ölçüt değil bu. kwame brown örneğinde de gördük. belki jordan pippen'ı pippen yaptı ama jordan'ın efsane olmasının en büyük nedeni pippen'dır. tabi ki ikisi farklı konu ama jordan lebron gibi yalnız değildi. söylemek istediğim bu.
Ben Bulls'un başarılarında Pippen'ın ne kadar önemli bir rol oynadığını inkar etmiyorum zaten... O takımın onlarca maçını tv.den canlı izledim. Pippen gördüğüm en çok yönlü oyuncuların başında gelir. Anlatmak istediğim; bir süperyıldızın yanına bir çaylak gelir ve takımın 2. süperyıldızı olur. Kareem AbdülJabbar'ın yanında Magic Johnson'ın zamanla süper yıldız olması gibi... Yahut Kevin Mchale'in Lary Bird'ün yanında zamanla bir efsaneye dönüşmesi misali...
Jordan'ın ilk sıra seçimi olmayışına gelince... İlk sıradan Hakeem Olajuvan seçildi; uzuna ihtiyacı olan Houston onu seçti ve o günün şartları içinde çoğu kişi aynısını yapardı. Hakeem tüm zamanların en büyük oyuncularından biridir ve daha kariyerinin 2.yılında Houston'ı NBA finallerine taşıdı. David Robinson-Tim Duncan'dan evvel tarihin ilk ikiz kuleleri Hakeem Olajuwan-Ralph Sampson ikilisidir. 2.sırada seçim hakkı bulunan Portland ise bir yıl önce Jordan'ın pozisyonuna bir başka efsane Cleyde Drexler'ı seçtiği için Jordan'ı atladı ve majesteleri 3.sıraya düştü. Büyük oyuncu olacağı biliniyordu ama gelmiş geçmiş en büyük oyuncu olacağını kimse tahmin edemezdi. Neyse; konumuz bu değil zaten...
Dediğinize katılıyorum; Pippen olmasa Jordan altı yüzüğü kazanmakta çok zorlanır ve mutlaka yanına ikinci bir iyi oyuncu isterdi. Ama asla o devrin en büyüklerini, yani Magic ve Bird'ü aramazdı; buna eminim. Pippen ondan önce başka bir takımda bir efsaneye dönüşseydi onu da aramaz ve genç bir yıldız adayı arardı; buna da eminim.
Jamaal Magloire, Miami Heat'le tekrar anlaştı
Shaq transferinden büyük ölçüde vazgeçen Atlanta Hawks, pivot Jason Collins'le tekrar kontrat yapma kararı aldı.Shaq'ın transferiyle ciddi şekilde ilgilenen Hawks, çark etti ve 3. pivot konumundaki Jason Collins'le, minimum kontrat karşlığı imzalama kararı aldı.Geçtiğimiz sezon 24 maçta oynayan Jason Collins, 0.7 sayı-0.4 ribaunt ortalaması yakaladı. Collins Hawks ile anlaşmaktan mutlu olduğunu belirtti .
Chris Paul için bir çok takımın ismi ortaya atılırken sürpriz bir şekilde Charlotte basını Bobcats'in ismini ortaya attı.Charlotte Bobcats'in de Chris Paul için bir seçenek olduğu iddia edilirken yine de bu iddianın çok düşük olduğu belirtildi.Bobcats'in takas için Gerald Wallace gibi isimleri kullanacağı belirtilirken, Jordan'dan dolayı Bobcats'in seçenekler arasında olabileceği ifade edildi.Bu takasta en büyük sorunun Paul'un şampiyonluk için mücadele eden bir takıma gitmek istemesi . Paul Bobcats'in böyle bir takım olup olmadığına daha karar veremedi
Öte yandan Cavs'da Paul için devrede.
Miami Heat, point guard pozisyonu için eski yıldızı Jason Williams'la anlaşabilir . Guard pozisyonunda eksikliği olan Heat bu eksikliğini Jason ile doldurabilir .
Miami Heat'in yeni yıldızlarından Mike Miller, Jason Williams'la bu konu hakkında konuştuğunu söylerken, Williams'ın da Heat'ten gelecek teklife sıcak bakacağı belirtildi. Miller, ''Williams'ın burda olmasını isterim. Biz bunu ilerde göreceğiz.'' dedi.
Öte yandan CJ Watson da Heat'te seçenekler arasında.
NBA'de hangi takıma gideceği belirsizliğini koruyan Matt Barnes için en çok parayı bu yazın sessiz takımı Cleveland Cavaliers önerdi.1 haftadır yeni takımını açıklaması beklenen Matt Barnes için en yüksek kontrat teklifini Cavaliers yaptı ancak oyuncu hala kararsız.Cavs'in cazip teklifine rağmen Barnes'ın şampiyonluğa oynayan bir takıma gitmeye sıcak baktığı belirtildi.Cavs ise Barnes'ı etkilemek için daha yüksek bir teklif vereceği öğrenildi .
Los Angeles Lakers atletik gardı Shannon Brown'un takımda kalmasını sağlayacak olan kontrat konusunda, oyuncusuyla net bir karara varamamış durumda. Görüşmeler hala sürüyor.
Menajer Mark Bartelstein yaptığı açıklamada, ''Hala süren görüşmeler var, konu tam anlamıyla netliğe kavuşamadı'' dedi.
Shannon Brown geçtiğimiz sezon Lakers ile çıktığı maçlarda 8.1 sayı-2.2 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
Temsilcimiz Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks,
guard pozisyonuna Keyon Dooling'i ekledi.
Anlaşma genel menajer John Hammond tarafından duyuruldu.
Son
olarak New Jersey Nets forması giyen Keyon Dooling, geçtiğimiz sezon
Nets ile çıktığı maçlarda 6.9 sayı-2.5 asist ortalamaları yakalamıştı.
Ersan'ın formasını giydiği Milwauke Bucks ve Sacramento Kings arasında bu gece küçük çaplı bir takas gerçekleşti.
Milwaukee Bucks, Kings'ten, pivot-forvet Jon Brockman'ı takas etti.Kings bunun karşılığında 2.tur draft hakkı ve Darnell Jackson'u aldı .
Geçtiğimiz sezon 52 maçta forma giyen Jon Brockman, 12.6 dakika süre alırken 2.8 sayı-4.10 ribaunt ortalaması yakaladı.
Orlando Magic forması giymiş, takımıyla çıktığı 81 maçta 8.8 sayı-5.5 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti.Toronto Raptors Barnes ile 2 yıl için 10 md ye anlaştı.Çok iyi bir fiyata anlaşılmış ve Toronto'nun yaptığı en iyi transferlerden biri oldu.
Eski Warriors oyuncusu guard CJ Watson, Chicago Bulls ile anlaştı. Bu anlaşma 3 yıl için 10.2 milyon dolarlık olacak.
Watson sign-and-trade yoluyla Bulls'a gidecek. Bu takas karşılığında Warriors bir ikinci tur draft hakkı alacak.
26 yaşındaki oyun kurucu geçtiğimiz sezon Warriors forması altında 10.3 sayı - 2.8 asist - 2.6 ribaund - 1.6 top çalma ortalamalarıyla oynamıştı.
Cleveland Cavaliers, guard pozisyonunda oynayan Delonte West'i takas etmek için harekete geçti.Geçen sezon takımın en sorunlu oyuncularından olan West için Cleveland yönetimi takas etmenin yollarını arıyor .2010-11 sezonunda kısmen garanti verilen kontratı bulunan Delonte West'i takas etmek isteyen Cavaliers, bazı takımlardan teklif almaya başladı.Cavaliers'ın, Delonte West'i bu hafta içersinde takas etmesi bekleniyor.West'in takımda kalma şansı sıfıra yakın görünüyor .
Los Angeles Clippers ve free agent Craig Smith arasında bugün yapılan görüşmeler sonrasında anlaşma sağladı ve iki taraf kontrat konusunda anlaştı.Clippers'a geçtiğimiz sezon Wolves'dan takasla gelen Craig Smith bu sezon serbest kalan oyuncular arasındaydı. Clippers, oyuncuyla 2010-11 sezonu için anlaşma sağladı.Smith, geçtiğimiz sezon 75 maçta 16.4 dakika süre alırken 7.8 sayı-3.8 ribaunt ortalaması yakaladı.
Orlando Magic'in geçtiğimiz sezon umduğunun altında süreler alan uzunu Brandon Bass, takasına sıcak bakıyor çünkü oynamak istiyor.Bass sezon boyunca vasat bir performans sergilemişti.Bass, açık bir şekilde dile getirmesede oynamak istediğini ve bu imkanı sağlayacak yerde olmak istediğini söyledi.Magic yönetimi lüks vergisini azaltmak için Bass'ı göndermek istediği biliniyor .
Geçtiğimiz sezon Van Gundy'nin fazla süre vermediği Bass, ''Orlando benim hakkımda en doğru kararı verecektir. Beni ya oynatırlar ya da başka takıma yollarlar.'' dedi.
Bu sezon yeniden yapılanan Philadelphia Sixers, üçlük şampiyonu şutörü Jason Kapono'yu gözden çıkardı.Sixers, bir türlü verim alamadığı Jason Kapono'yu gözden çıkartırken, takas etmek için harekete geçti.Sixers'da mutlu olmayan Kapono'da ayrılmak istiyor . Yakında Kapono'nun dahil olduğu bir takasın gerçekleşmesi bekleniyor. Jason Kapono'nun muhtemel takas yeri ise Kings ya da Clippers.