Pippen, Jordan'ın yanına süper yıldız olarak gelmedi. 1987 yılında ve 7.sıradan seçilmiş bir çaylaktı. Gelecek vadeden bir isimdi. İlk sezonunda kenardan geldi ve çok az süre aldı. İkinci sezonunda ise ilk beşe yerleşti ve umut vermeye başladı. 3. sezonunda yıldız, 4. sezonunda süper yıldız oldu. Yani ne olduysa Jordan'ın yanında oldu, onunla birlikte oynarken bir efsaneye dönüştü. Drafttan gelen bir çaylakla (yani Pippen'ın durumuyla) iki süper yıldızın birbirini arayarak "aynı takımda oynama" kararı alması birbirinden çok farklı şeyler... Yani Pippen başka bir takımda efsaneye dönüşse ve Jordan onu arasaydı aynı şey olurdu ama şu durumda çok farklı hadiseler...
Ben yanlış yaptılar demiyorum; büyük bir kumar oynadılar... Bekleyip görmek lazım. JORDAN'a gelince... Onun kazanmakla kafayı bozduğunu, delilik derecesinde rekabetçi yapısını bildiğim için gerçekten böyle birşey yapmayacağını biliyorum. Öyle ki, kaybetmeyi kabullenmesini öğren diye doktoru onu kumara yönlendiriyor. Sırf hayatta kaybetmek diye bir olgunun varlığını anlasın diye... Ama dediğim gibi, o JORDAN... Ve kimse JORDAN olamaz.
Heat'in üçlüsünü eleştirmiyorum. Doğru bildikleri yoldan gitmek en doğal hakları... Ne derece sağlıklı karar verdiklerini zaman gösterecek. Ama şu durumda Finalin bile başarısızlık sayılacağı bir yerde duruyorlar. Bakalım bu yükün altından kalkabilecekler mi?