Ortadaki 3lüden birini alabilirsin mesela.
Ortadaki 3lüden birini alabilirsin mesela.
Fiorentina yla denedim...gayet başarılı bir taktik...
tebrik ve teşekkür ederim :)
Defanstaki ikili için ne düşünüyorsun İlhan.Ne gibi özellikte olmalı sağ DC ve sol DC ?
sağ DC: Jumping özelliği
sol DC: acceleration özelliği iyi olan oyuncular olsun.
Elbette. Kısa paslarla o zeminde oynama zor olur. Defansı öne çekip, tight marking yapan adamlarına loose marking yaptırıp ofsayt taktiğini aç.:)
Bunun mantığını kendi içinde sorgulayabilirsin.
Peki sağ ve sol MC için ne gibi özellikler gerekir ?
Sağ MC oyunu çift taraflı oynayan bir MC olmalı. Bunun için en belirgin örnek Essien. Manuel Fernandes de olabilir. Sol MC ofansif özellikleri üstün olan bir oyuncu olmalı. Ayrıca çalışkan da olsa iyi olur.
Oyuncularımız çalışkan değilse bu taktiğe uymaz mı?
Mesela benim takımım Galatasaray sadece hava hakimiyeti olan bir fc mi olmalı yoksa yerdende iyi mi olmalı?
Saha boyutunu ne seçmeliyim?
Şimdiden Teşekkürler :)
Saha boyutunu dar seçmen gerek.
Öncelikle hava hakimiyeti, yani jumping, sonrasında off the ball önemli. Pace ve diğer teknik özellikler üçüncül önemde.
Çalışkanlık her zaman her taktik için iyidir. Bunu sadece benim taktiğime indirgemek yanlış.
Sormak istedğim şu oyuncu çalışkan değilse pres yapmaz mı?
Kendine verilen komutlar dahilinde yapar. Bunun maç motorunda ne gibi bir fonksiyonla etkilendiğini bilmiyorum ancak bu fonksiyonun değişkenlerini biliyorum:
Oyuncunun saha içinde pres yapması: f (Verdiğiniz closing down komutu, takım konuşması, work rate, determination, stamina, agression gibi özellikleri)
Hocam taktiğini denemeye çalıştım çoğu kez Fenerbahçe'de...
Çok ta başarılı olamadım.
Belki benim hatalarımdan kaynaklanıyor ama belkide yanlış yerde yanlış adamları oynattığımdan olabilir..
Sen bu işin ustasısın. Bana bu taktiğin Fenerbahçe'de uyması için transfer mevkii ve önerilerini bekliyorum..
Saygılar sevgiler :)
Dediğim gibi, taktik "tak ve kullan" bir taktik, ancak taktik olgusundan yoksun dostlarımız taktiği sadece takıyorlar, kullanmasını bilemiyorlar. Taktiği takıma monte ettikten sonra maçları dikkatle izleyip üzerinde modifikasyonlar yapmak bir zaruriyet.
Yok canım sözüm sadece sana değil, genele. Üzerine alınma.
Bu taktiği bizat aşcısısını yenerken ne kadar iyi bir taktik olduğunu anladım. Rakinini yenseniz bile suratın asık maçtan çıkıyorsunuz. Çünkü kalenize akın akın gelmişler. Kalecinizin büyük kurtarışları ile maçı kazanmış oluyorsunuz ve bütün taktiğiniz çürüyüp gidiyor.
Bu arada hiçbri aşcı kendi tarfini vermez. Bu nedenle mutlaka İlhan'ın bu taktikte sakladığı bir iki sır vardır.
Abi ne işe yarıyor tight marking?
saol abi birde ben deneyeyim bakalım..
peluk hocam öncelikle taktiğini 1 sezon boyunca kullandığımı...fiorentinayla ligde inter in 2 puan arkasında 2. olduğumu...uefa yı aldımığımı ve italya kupasında yarı finala geldimiği belirterek tekrar teşekkür ederim :)
2. sezonda 1,2 genç yetenek ve güçlü 2 oyuncuyla takımı güçlendirdim...ama mutu yu satmamla takımda bir şeylerin eksilidiğini farkettim. maçları hala kazanıyorum ama ilk sezonki pozisyon zenginliğinden eser yok...
şu anki kadrom
frey
ujfalusi dainelli zapata traore
donadal
piatti montolivo
aaritalo semioli
pazzini
mihelic,potenza,lulinha,saivet gibi yedeklerim var...
farkedeceğiniz gibi takımın yarısını sattım...35m euro param var...nereye ne almam gerekir...nasıl kaparım mutu nun yokluğunu...
şimdiden teşekkürler
Mutu amlde mi oynuyordu ?
evet,
şimdi aaritalo yu sola çektim sağa semioli yi koydum
Demiş Peluk :)Quote:
AMR ve AML: Hız, hızlanma, off the ball, crossing, dribbling, hatta tercihen finishing ve technique özellikleri yüksek olsun.
802 hocam...
bu arada param 53m euro ya çıktı...valencia dan silva yı almaya çalıştım...yalvar yakar gelmio adam :P
Aaritalo 802'de önemsiz ve kötü bir futbolcu da, ondan sordum... Oyunu 801 veritabanından mı açtın diyeyim o zaman:)
oyunu default veri tabanıyla açtım
O zaman doğaldır. Yine 802 maç motoru ile oynarsınız ama oyuncular 800 CA'larına sahiptir.
Bende Karabük de deneyim sonuçlara bakarız
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İyi taktikte 2 kırmızı kart gördüm bunun sayesinde hemde 7 dakka da odu :) 2-1 yenildim..1-0 yenerken
İlhan aga Saint-Ettienne ye uyar mı ki bu taktik :)
Uyar umarım:)
peluk teşekkür ederım harıka bı taktık ....fark yerım dedıgım maclarda fark attım
İlhancıgım 4-4-2 için de ugraşıyor musun ya :) Onu ne zaman görebilicez ? :)
ilginç ama çoğunluk taktiği olduğu gibi alıp; hiçbir değişiklik yapmadan harikalar yaratmış.
bense southampton' da bu taktikle pek başarılı olamadım. Genel olarak topu takımda tutan güzel bir tatktik ancak yine de kuvvetli oyuncular istiyor..
sezon ortasında; 8. maç civarı takımın başına geçtiğim için transfer yapamadım; ara dönemde de doğru düzgün bütçem yoktu; yani elde ne varsa onlarla küme düşmemek için savaşıyorum ve taktik malesef pek başarı getirmedi. 9-10 maç, ha oldu ha olacak derken sonunda vazgeçtim. Ama her maç çok dikkatli oynamalarla; dizliş de dahil değişikliklerle -eğer gol atabilirse takım- maç kazanmak da mümkün oluyor. Yani ben çoğunluğun aksine harikalar yaratamadım taktikle :(
Yok zaten konuyu baştan sona okudum, farkındayım. Ancak yine de kuvvetli oyuncular istiyor bence. Orta sahanın paslaşması çok güzel, makina gibi.
fakat savunma kısmını sıradan oyuncuların becermesi imkansız. Bi defa öndeki iki orta saha oyuncusu deli gibi pres yaptıklarından çok posizyon kaybediyorlar, karşında bir tane yetenekli ya da yaratıcı oyuncu varsa ortadan paslarla mahvediyor rakip. dmc' nin closing down' unu düşürmek de fayda etmiyor, ortasahanın ortasını rakip çözerse kurtuluş yok. güçsüz bir takımda tehlikeleri önlemek için kafaya iyi çıkan adamlarla biraz önde defans kurgusu yapmak; orta sahayı rahatlatmak ve daha direk paslarla orta sahada fazla top çevirmeden ileriye geçmek gerek. Ancak bu taktiğe yazık oluyor o zaman da.. herneyse, galatasaray' a ihanet ettim kariyerimde, onun ah' ını çekiyorum belki de. :icon_biggrin: