Originally Posted by
Spy.94
Burak gayette 20 milyon £ eder. Şimdi Burak'ın Spartak Moskova'da, Malaga'da, Celtic'te, Basel'de veya bu tarz takımlarda oynadığını adının da pasaportununda farklı olduğunu düşünün önce. Sonra da aynı performansı bu takımlarda sergilediğini düşünün. Bir önceki sezon ligde 33 gol atsın, ertesi sezon ligde 25 gol attığını, şampiyonlar liginde 100 milyonluk Ronaldo'yla kafa kafaya gittiğini düşünün. Şurda bir kişide çıkıp desinki Burak'ın değeri en fazla 15'tir. 10 veriyolarsa hemen satalım vs. Hatta Falcao'ya 40 verdilerse Burak'a da 25-30 verilmeli diyenler, Falcao'dan daha iyi diyenler bile olacağına da eminim. Yani sırf yerli diye bu kadar ezmeyede gerek yok. Burak'ın yaptığı reklamın kimse farkında değil sanırım. Şampiyonlar liginde 9 maçta 8 golün ne demek olduğunu iyi kavramamız lazım.
Burak 20 milyon eder. Yakın geçmişteki verilerine bakalım ve bakarken yine en başta söylediğim gibi başka bir oyuncuymuş gibi düşünün. 10/11'de 30 maçta 19 gol, 11/12'de 34 maçta 33 gol, 12/13'te 30 maçta 24 gol. Bunlar sadece lig golleri. Şimdi bana burda gelip Türkiye liginde tabii atar demeyin. Tamam Avrupa liglerinden düşük seviyede olsakta burda öyle 3 sezon boyunca 20+ gol atmak her babayiğidin harcı değil. Kendimizi Çin, Katar ligleri seviyesine de çekmeyelim.
Son olarak Burak çalışan, kendini geliştiren, düzgün yaşayan, kendine iyi bakan bir futbolcu. Şu anda bile ben oldum havasına girmeden çalışıyor, diyor ki Drogba'dan çok şey öğreniyorum. Böyle artıları olan bir oyuncu. Bu sezon şampiyonlar liginde de çok sağlam reklam yaptı. İşte bu nedenle Burak 20 milyon eder hatta bu sene elimizde tutarsak seneye 30 milyon bile eder. Bu kadar da umutluyum. Adam sırf Türk diye sırf burada oynuyor diye bu kadar da yerin dibine sokmaya gerek yok. Biraz rasyonel baktık mı Burak için minimum 20 istememiz gerektiğini rahatça anlarız zaten.
Son olarak tıpkı bende olduğu gibi Burak'ın geçmişteki maceraları var hâlâ gözümüzün önünde o yüzden hâlâ kimse güvenemiyor Burak'a. Her şey gözümüzün önünde olduğu için güvenemiyor kimse. Ve kendi oyuncumuz olduğu için olumsuz davranışları daha çok göze batıyor, sürekli gömüyoruz adamı, n'apsa yaranamıyor ama bazen geçmişi silmek lazım, bazı eksikliklerini görmemek lazım tıpkı farklı pasaportu olan adamların eksiklerini görmediğimiz gibi. Bu ülkede Alex'te, Hagi'de, Jardel'de, Hakan Şükür'de, Hooijdonk'ta, Sergen'de, Tümer'de acımasızca eleştirildi. Maradona'da Cruyff'da Messi'de Ronaldo'da gelse acımasızca eleştirilecektir. Kimse boşuna zorlamasın Burak gayette 20 milyon eder.