Adriano: "Manchester City ilk tercihim"
İnter'den devre arası ayrılması kesinleşen ve Fenerbahçe'nin iştahını kabartan golcü Adriano ilk tercihinin Manchester City olduğunu açıklayarak Sven Eriksson'a göz kırptı.
Sven-Goran Eriksson henüz Adriano'yu istediğine dair henüz bir açıkma yapmamışsa da Manchester City'nin hocasının Adriano'yu takımda görmek isteyebileceği kulislerde konuşulanlar arasında.
Adriano Manchester sürgünü olmak isteğini şu sözleriyle ifade etti:
"Kulübümle görüştüm. Ocak ayında gidiyorum. İlk tercihim Manchester City ve Eriksson olacak."
İngiliz kulübünün yeni sahibi Thaksin Shinawatra ocak ayında yeni yatırımlarla kulübün kadrosunu güçlendireceklerini ifade ederek şöyle konuşmuştu:
"Ocak ayında doğru oyuncuyu doğru fiyata bulursak kadromuza katacağız. Sven'in kafasında bazı isimler olduğunu biliyorum. Hocamıza bu konuda elimden gelen desteği vereceğim."
Keane: "Berbatov şahane!"
Robbie Keane Dimitar Berbatov'u yere göğe koyamazken, bir yandan da tevazu örnekleri sergiledi.
Berbatov'un Totenham'dan ayrılmak istediği iddia ediliyordu. Ancak Keane tüm bu transfer dedikodularını yalanlamayı seçerek şöyle konuştu:
"Dimitar şahane bir oyuncu. Ama bu diğer santrforlardan memnun olmadığım anlamına gelmiyor. Böylesine kaliteli forvetlerle oynadığım için kendimi mutlu addediyorum.
Arkadaşlarmın yüzlerinde bir gülümseyle top koşturduklarını ve oyundan keyif aldıklarını görmek bana da keyif veriyor.
Takıma her zaman bir kredi verilebilmeli. Ama bu istisnasız, ayrıcalıksız, tüm takıma yönelik olmalı. Aksi hâlde işler düzeleceğine bozulur."
Kendisi hakkındaki övgülere de değinen Keane sözlerini şöyle tamamladı:
"Bütün bu iltifatları takımım adına kabul ediyorum. Bu, Robbie Keane'nin kişisel performansı değildir, takımımımdır."
Grant’a 12.5 milyon avroluk kontrat
Chelsea'yi yeniden ayağa kaldıran Avram Grant, 8.5 milyon sterlin’e iki buçuk yıllık sözleşme imzaladı.
José Mourinho’nun kovulmasının ardından takımın başına getirilen Grant, Manchester United karşısına çıktığı ilk maçta yenilmesine rağmen sonraki maçları kazanınca Chelsea yönetiminin yüzünü güldürdü.
Şampiyonlar liginde avantajlı durumda bulunan Chelsea, ligde de lider Arsenal’in sadece 3 puan gerisinde bulunuyor.
Daha da önemlisi takımın oynadığı futbol eski menajer Jose Mourinho döneminden daha tatmin edici ve bu da Roman Abramovich’i çok mutlu ediyor.
News of the World gazetesinin haberine göre tüm bu olumlu gelişmeler sonrası Grant, Haziran 2010 yılına kadar sözleşmesini uzattı ve karşısılığında 8.5 milyon sterlin alacak.