Burası taraftar forumu değil onu bir hatırlatayım bazı arkadaşlara futbol dışı ortamı gerecek hiç bir mesaj istemiyorum!!!
Printable View
Burası taraftar forumu değil onu bir hatırlatayım bazı arkadaşlara futbol dışı ortamı gerecek hiç bir mesaj istemiyorum!!!
Turkcell Süper Lig'de F.Bahçe ve Beşiktaş arasında oynanan ve 0-0'lık eşitlik ile biten maçta en ilginç an Beşiktaş kalecisi Runje'nin çekirdek yemesiydi. Maç oynanırken kale arkasında F.Bahçe tribünlerinden Runje'ye atılan çekirden paketini alan Hırvat kaleci paketin içinden bir miktar çekirdek alarak ağzına götürdü ve taraftarın tepkisini bu şekilde cevapladı. Runje'nin bu ilginç hareketi gözden kaçmadı.
:)
Bu arada Fenerbahce seyircisine yakismayan bir olay yasanmis Nobre tribunleri alkislamaya gittiginde isliklanmis gercekten yakistiramadim Buyuk Fenerbahce Taraftarina.
berabere bıttı ....
Fenerbahçe İtalya ile oynanan özel maçta sakatlanan ve 6 ay sahalardan uzak kalacak kaleci Rüştü şokundan sonra bir şok da kaptan Ümit Özat'tan.
Kadıköy'de Beşiktaş ile oynanan derbi maçında 54. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat'ın sakatlığının ciddi olduğu ve ilk yarıyı kapattığı açıklandı. Kara bulutlar dolaniyor ustumuzde ama hayirlisi olsun.
Alex Trabzon maçında yok!
Derbi maçta sarı kart gören Fenerbahçeli Alex, sarı kart cezalısı oldu.
Sezon başından bu yana 4. sarı kartını gören Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli takımın gelecek haftaki Trabzonspor deplasmanında oynayamayacak.
-15 MAÇ SONRA 0-0 BİTTİ-
Ezeli rakipler, 15 karşılaşma sonra 0-0 berabere kaldı.
İki takım arasında en son 20 Temmuz 1999 tarihinde İnönü Stadı'nda yapılan TSYD Kupası maçı 0-0 bitmişti.
Kaynak: AA
Zico ilk derbisini kazanamadı
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan derbide, Arthur ****nes Coimbra ''Zico'' ile Jean Tigana, ezeli rekabette ilk kez birbirlerine rakip oldular.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Türkiye'de ilk derbi maçından berabere ayrılırken, Tigana yönetimindeki Beşiktaş ise 8. derbide 3. kez beraberlik aldı. Beşiktaş ayrıca Tigana yönetiminde 2 galibiyet, 3 de yenilgi gördü.
-KASIM, BERABERLİK AYI-
İki takım arasında kasım aylarında yapılan maçlardaki beraberlik ağırlıklı skor, bu akşamki derbide de ortaya çıktı.
Beşiktaş ile Fenerbahçe, kasım ayında oynadıkları son 10 maçtan 7. kez berabere ayrıldı.
Kaynak: AA
son derece zevksiz bir maçtı. Futbol adına güzel hiç bir şey yoktu. Bu maçla türkiye liglerinin kalitesinin ne kadar düştüğünü bir kez daha görmüş olduk.
Zico'nun yaptığı tercihlere hiç bir anlam veremiyorum. en basitinden başlayım. Türk liglerinin en çok top kazanan milli takımda müthiş maçlar çıkaran Aurelio yedek. Atletico madridden 8 milyona alınan Kezman yedek. Süper ligde en iyi orta yapan çizgiye inen uzaktan nefis goleri olan M. Yozgatlı'da yedek. Soruyorum şimdi bu adamlar ne için yedek kalır? bu kadar teknik özellikleri yüksek maçın her an değiştirme yetenekleri olan adamlar hangi akla hizmet yedek kalabilir Zico ne yapıyor ne yapmak istiyor gerçekten anlamıyorum dakika 85 bize gol lazım tümer çıkıyor yerine semih yada yozgatlı falan gircek diye bekliyorum bir bakıyorum zaten 2 dmc ile oynayan orta sahaya 3. bir dmc daha giriyor:D Bu adam bizle dalga geçiyor galiba.
şimdi öncelikle maçtan aynen beklediğim sonuç çıktı..maçta ne oldu ne bitti bilmiyorum..dinlemekte istemiyorum..sadece göz atarklen bu arkadaşın koyduğu resim gözüme ilişti..
hakem seminerlerine katılmış biri olarak bişeyler yazayım istedim.
evet o pozisyonda top tuncay'a gitmemiş olabilir..ancak pasif ofsayt kavramını bilmeden atıp tutmayın..Tuncay o pozisyonda pasif ofsayt değl..Pasif ofsayt top adama gitmiyor diye kullanılan bir tabir değildir..ofsayatta kalan adamın pozisyonla hiçbir alakası yok ve özellikle kaleciyi rahatsız etmeyecek bir noktada durmasıyla oluşur..
Tuncay runje'nin burnunun içinde değilde ben mi öyle görüyorum..
nolur bilmeden yorum yapmayın..bu kareden gördüğüm bu pozisyon ofsayattır..
Her iki takım içinde en iyisi oldu..Maçı seyretmedim inanın özetlerini bile seyretmeyeceğim..Bu pozisyonuda sadece bilgi vermek amacıyla değerlendirdim..
Tarıkçım bak sana maçtan önce yazdığım yazının bir paragrafı ile cevap vereyim..daha detaylı anlarsın bunların napmaya çalıştığını :...
Beraberlik haricindeki diğer iki skor kazanan için karanlık bir son hazırlayacaktır zannımca..Evet belkide Futbol tarihinde bir ilk bu ..kazanan aslında kaybeden olacak..Zico ve Tigana sınırlı yetenekleri ile bu iki güzide kulübüzü yönetmeye layık değiller..ve maalesef kazandıkları taktirde gözler kör kalmaya devam edecek..
Birtarafta alelacele bulunan ve sadece brezilyalı olması tercih sebebi olan Zico diğer tarafta yarım sezonu kurtarmak adına getirilen ve sadece istikrar adına desteklenen Tigana..yönetim yanlışlarının bir takımı bu kadar derinden etkilemesi ne acı değil mi ?Del Bosque’yi gözünün yaşına bakmadan kovan Demirören beyefendi, şimdi kimin arkasında bir bakınız ! yada öyle yada böyle takımı iki kez üstüste şampiyon yapıp son sezonda ikinci olan Daum’un yerine getirilip, iyi hoca diye yutturulmaya çalışlana…
Bir söz vardır hani..Bir şeyi atıyorsan onun daha iyisini alacaksın ki attığına değecek..şimdi beğenilmeyip atılanlardan daha kötülerini sırf istikrar adına destekliyor yönetimler..Yazık çok yazık..bu taraftarlar bunu haketmiyorlar..
Son sözü ,Futbol kamuoyuna bir soru ile bağlayalım…
Zico,Grets(konu dışı ama sıkıştıralım) ve Tigana’yı kovun üç büyüklerden..üçünden hangisi avrupanın üst düzey takımlarında iş bulur ?Cevap hiçbir takımda ise bu hoca’ların bizim büyük takımlarımızn başında ne işi var..?
BIDE BURAYA BAK
Tek biz atip tutmuyoruz demekki hatta atip tutmuyoruz.Birde bu pozisyonda Tuncay Runje nin dibindeyse Besiktas'in kaleyi kim koruyor.
Resim pek net değil ama DeDe'm, pozisyon itibariyle Runje'nin burnunun dibinde olmaması icab eder Tuncay'ın.. Zira orası altıpas çizgisi kenarı.. Senin yaklaşım sahanın boyuna uyuyor ama enine uymuyor..
senin yazdığından farklı ne var burda ? ? ?
ben hakem seminerlerinde FİFA'nın uyguladığı talimnameden bişey söyledim..iananıp inanmamak size kalmış..
Ama bilmeden konuşmak sallamaktır..Salııyorsunuz..
olay bu..he belki fenrebahçe maçı hakem yüüznden vermiştir..bilemem..seyretmedim..gördüğüm pozisyonu yorumladım hepsi bu
Tamam biz salliyoruz bakalim yarin yazilanlarada acaba yazarlarimizda sallayacakmi.
Bakarsın yarın Ahu Hanım ile Meriç Bey de tartışırlar, hatta bu yüzden ayrılırlar..
Bi kanal verse de izlesem, yorumlayacağım, bu resimden pasif olup olmadığı anlaşılmaz..
Pasif ofsayt kuralının olabilmesi için gerekli olan şart..Ofsayt durumunda olan oyuncunun topla hiçbir alakasının olmaması ve aktif pozisyonla çok alakasız bir yerde olmasıdır..Görüş açısı diye hatırladıpğıjn şeye gelince..
Devid o topu aldığında tuncaya gol atırmmayı düşünüp Tuncaya verebilir mi..Pekala verebilir..Demekki tuncay her an pozisyonun içine girebilecek bir bölgede yani kaleci ve defans oyuncularının extra dikkat etmesi lkazım..işte görüş açısı olayı dedikleri şey bu..
Kural pozisyonla direkt alakasız bir yerde olmasını gerektirir ki Altıpas içindeki bir adam aktif pozisyonun içinde sayılır futbol oyun kuralları gereği..
Abi orda yanlışın var gibime geliyor, ihtimale değil kesinliğe bakılması icab eder.
"Girebilir" le olmaz, girdiyse ofsayttır, girmediyse değildir..
Kuban olduğum..
Eğer Tuncay Ayn hizada taç çizgisinde olsa pasif ofsayt olur..
yahu ALTIPASIN İÇİNDEKİ ADAM POZİSYONDAN NASI PASİF OLABİLİR..DİREKT İÇİNDE SAYILIR..
Hakem seminerlerinden bahsediyorum..O zaman FİFA yanlış biliyor..b, zahmet fax çekelim düzeltsinerl..Adam taç çizgisinde değl..Altıpas ta..hangi pasiflik..
dur vereyim ben sana
[email protected] :D:D:D:D
http://www.resimload.com/070227/iXc_3.jpg Kale alanı içinde yatan oyuncu, aktif oyunun içinde olmadığı ve kalecinin hareket ve görüşünü engellemediği için ofsayt değildir.Burdada adam 6 pas icinde ama ofsaytta degil diyor.
KAYNAK BURDA
O adam uyuyor orda Captain, onun dünyayla alakası yok, bizim tartıştığımız şeyi açıklamaz bu örnek..
adam yatıyor yatıyor..sen kaleci olsan yatan adama bakarmısın ? ? ?sakatlık geçiren adam resmi o..tam kuralları bilmeden konuşmaya devam edin siz..
Fax'ı çektim ;;)
Cevap geldi :
Quote:
Saane kardaşım..Başka işin yok mu senin hade Na$
GGGGGOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL...
ulan iyiki seyretmemişim be..Siz takımlarınız dandirik antrönörelre teslim edildiğine yanmayın..Yöenticileriniz okuduğu teraneleri lokma lokma yutun..sona hakemler tu kaka gol bu değil bu diye birbirinizle laf yarıştırın..
Gol kardeşim GOl...buz gibi gol..zaten hakemler her takımın önünü kesiyor..Hakemler olmasa fener uzak ara şampiyon olacak..avrupa maçlarındada hakemler engelliyor ya bizi zaten..
Bırakın bu işleri arkadaşlar..
ha soruyosan..sakatlıktan yatan adam kalecinin elinnin altında olsa kaleci bakmaz..hani istisnai durumlar vardır..
ama tuncay pozisyonun içinde soruyosan..
Ha dedim ya demin..hakkaten seyretmemişim...