Originally Posted by
eGowiCh
Baran'ın analizlerine katılıyorum. Onun söyledikleri dışında belirtmek istediklerim var.
Fenerbahçe maça kazanmak için değil, kaybetmek için çıkmış, bu dün çok açık belliydi. Takım olarak ilk yarı iyiydi Fenerbahçe ama ikinci yarı iyi oynayamadı.
Sağ kanatta Deivid Gökhan'a hiç yardım etmedi. Deivid bir kere sağ kanat değil ki orada bir şey yapsın. Onu geçtim, hücumda da hiçbir şey yapamadı, varlık gösteremedi. Selçuk çok kötüydü, saçma top kayıpları yaptı. Alex her zamankinden kötüydü, beklenmedik bir performans ortaya koydu. Edu her zamanki gibi berbattı, Lugano bence iyiydi, hatası yoktu. Carlos da iyiydi ama sadece yenilen golde bir hatası vardı.
Bence Fenerbahçe CSKA'yı yener ve tur atlar. Ama bundan sonrası, 2. tur önemli olan. Onun için bazı önlemler alması, bazı takviyeler yapması lazım... Ocakta Fenerbahçe'nin yapacağı çok şey olmalı, umarım teknik heyet ve yönetim bunun farkına varır ve doğru hamleleri yapar.
Öncelikle Fenerbahçe'nin birkaç yabancısı ocak ayında gönderilmeli. Bunlar sene başından beri hiçbir olumlu iş yapamayan Kezman, sakatlıktan sonra sahada silik olan Appiah, bu sene önemli maçlardaki kritik hatalarıyla güven vermeyen Edu ve bazen iyi bazen kötü olan, asıl mevkisinde oynayamayan Deivid ile yollar ayrılmalı diye düşünüyorum.
4 tane yabancıyı Fenerbahçe göndermeli. Bu oyunculardan para kazanabilir de, bunu kullanmalı. Artık bu 4 isimden Fenerbahçe'ye hayır gelmez. Bu 4 isim yerine çok sağlam isimler transfer edilebilir.
Defans kurgusu R.Carlos - Yasin - Lugano - Gökhan Gönül dörtlüsünden oluşmalı. Orta sahanın sağına çok kaliteli bir kanat adamı transfer edilmeli, bu isim yabancı da olabilir ama gönlümden geçen isim Mehmet Topuz. Çift yönlü, hem defansif hem ofansif bir oyuncu alınmalı. Dörtlü Vederson - Aurelio - Deniz - M.Topuz'dan oluşabilir. Forvete de çok sağlam bir yabancı forvet alınmalı. Alex ile oynayabilir ileri hatta. Bir de kaleye veya orta sahanın ortasına bir yabancı oyuncu daha alınmalı. Kaleci sorunu da ortaya çıkabilir. Allah korusun CSKA maçından önce Volkan sakatlansa ne olacak? Böylesine kritik bir maçta V.Babacan forma giyecek. Bu yüzden yedek bir kaleci de lazım diye düşünüyorum.
İnşallah CSKA'yı devirir, turu atlarız ama ondan önce düşünmemiz gereken lig maçlarımız da var, onlar ihmal edilmemeli.