Ömer abi selam. Transfer bütceleri neye göre belirleniyor abi? Belki daha önce acıkladın ama ben rastlamadım. Galatasaray'ın bütcesi "Winner" yapinca 1.3M € oluyor. 9.01 için konuşuyorum. 1.3Milyon Euro az degil mi abi ?
Printable View
Ömer abi selam. Transfer bütceleri neye göre belirleniyor abi? Belki daha önce acıkladın ama ben rastlamadım. Galatasaray'ın bütcesi "Winner" yapinca 1.3M € oluyor. 9.01 için konuşuyorum. 1.3Milyon Euro az degil mi abi ?
Bugünkü GS paf maçında Emre Çolak harika oynadı. 2 tane gol attı bir tanesi de frikikten!;)
Nondanın ca değeri abartı olmamışmı sizce ben baya bir abartılı buldum
cası bence nondanın formuna göre baya yüksek olmuş onu gözlemledim profinin görmedim şuan ve oyunda hemen ingiltereden teklifler geliyor bu oyuncuya casının yğksek olmasından dolayı gerçekte satışa çıkarsan alacağını sanmıyorum ingden bir kulubün
Form ile current ability nin herhangi bir bağlantısı yok.
Buna rağmen ben yaşlandıkça... Özellikle son 6 aydır büyük düşüş yaşadığını düşünüyorum. Çeviklik konusunda müthiş zaafiyetler gösteriyor.
Ömer abim gerekli gördüğü düşüşü ocak ayında değerlendirecektir.
Sen keşke profil koyup bunu az bunu fazla buldum gibi bir değerlendirme yapsaydın kardeşim
Oyun elimde olmadığından prfile bakma şansım olmadı ama ca değerini öğrenince biraz şaşırdım yani türkiyede ondan daha iyi oyuncular var ama caları dah düşük değerde
Evet oyuncu kalitesi...
Ancak bir insan icin cok hizli olan ancak teknigi pek olmayan oyuncu cok kaltelidir..
Bir insan icin cok teknik olan oyuncu cok kalitelidir..
Bazisi icin akilli oyuncu onemlidir..
Bazisi hem teknik hem de hizli oyuncuyu kaliteli bulur, her ne kadar zihnini kullanarak oynamasa da..
Bazisi bakar adam gol atiyor, kaliteli oyuncu olarak tanimlanir.
Bazisi oyuncunun mucadelesine hayran kalir, begenir iyi oyuncu olmasi lazim der.
Bu kalite kriteri hepimizin farkilidir. Hepimizin farkli oldugu gibi, SI'in kalite kriteri de farklidir. CA'da SI'in kalite kriterlerinin sonucu, oyuncunun ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir.
Bu nedenle de oyuncularin ozellikleri konusunda yorumlar varsa eger, ona gore degisiklik yapip, CA'yi da ona gore ayarlamak en dogrusu oluyor.
Bence hızı 14'ten 12'ye hızlanmada 12'den 11e düşürülebilir artık eskisi kadar hızlı değil. Çeviklikte 10'dan 7'ye düşürülebilir. Bunun dışında başkla bir özelliğinde çok fazla gerileme yok zaten
nonda okadarda yavas bir oyuncu degil 14 gayet uygun bir rakam.
Bence yavaşladı artık geçen sene iyiydi ama
Nonca icin hiz konusunda dusus bence gerekli degil. Ama hizlanma olabilir.
CA rakamina hala konsantre olmada israr var. Evet Omer abi'de zaten Nonda 142 CA olmali diye karar verip ondan sonra ona gore degerlerini giren bir arastirmaci... Yoksa ole uzun bi dusunce suresi, arastirma, ve test'den sonra girmis oldugu degerlerin editor tarafindan toplanmasinin sonucu olmamali...
nondanin profiline bakmadim ama eger hiz 14 ve ceviklik 10 ise gercekten biraz fazla . hiz in 10 ve ozellikle cevikligin 7-8 olmasi normal olandir. cevikligi gercekten azalan bir oyuncu
Nonda gençliğindeki kadar olmasa da hızını aldığında hala hızlı bir oyuncu.onun son zamanlarında göze çarpan çabukluğunu kaybetmesi yani max.hızına geç ulaşması hatta çok ta fazla son sürat koşma eğiliminde olmuyor bile çoğu zaman (bakınız work rate :P ) Size çok yavaşmış gibi görünmesinin ana sebebi hızlanmasının düşük olması.
Ilk bakışta farkettiğim eksikleri yada doğru bulmadığım şeylerin bazıları SI forumda dile getirmiştim ama not düştüğüm bazı şeyler hakkındaki fikirlerimi de ara ara paylaşacağım.Nonda ile başlayayım..
Nonda konusunda dikkatimi çeken; genellikle form tutabilmesi için arka arkaya maçlara çıkabilmesi,sakatlanmadan uzun bir periyod geçirmesi gerektiği.Ayrıca sakatlıklardan sonra eski formuna ulaşması da kolay olmayan biri.Bunu düşünerekten oyuna baktığımda oyuncunun natural fitness'ının 12 olduğunu gördüm.Lincoln'ün bu özelliğinin 8'e çekilmesi nasıl güzel bir tesbit ise Nonda için de ufak bir indirim yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum.12'yi biraz fazla buldum açıkcası.
Ayrıca hızlanmasından da 1-2 puan kesilebilir.
Yani ben genel olarak kalite olarak o kadar cayı haketmedğini düşünmediğimi demek işstemiştim arkadaşlar hızı 14 diyor nonda 14 ama oyunda aghahowa 11 yada 12 sanırım nonda aghahowadan dahamı hzılı bence hayır aghahowa fark atar
Şöyle diyelim ona.
Aghahowa çeviklik ve hızlanma konusunda Nonda'ya fark atar.
Hız konusunda ise 1-2 adım önündedir. (fark olmaz diye düşünüyorum. Ömer abi bulur onun istatistiğini şaşırırsın. :) Sen Türk milli takımın koşu testlerinde en hızlı koşan adamların Semih ve Hakan Balta olduğunu biliyormuydun?
Tamam Semih'in çevikliği 9 dur. Hızlanması 10'dur. Ancak hız da herkesi geçmiş ne Nihat kalmış ne Tuncay...
Keza Hakan Balta... Hızlanması kötüdür, çevikliği kötüdür. Ama hızda hemen hepsini geride bırakmış...
Arkadaşlar hızlanma çeviklik hız kavramlarını tam olarak idrak edemiyorsunuz, kavrayamıyorsunuz.
Bakın bir Sabri Sarıoğlu çok iyi hızlanmasına rağmen çok çabuk bir oyuncu olmasına rağmen uzun mesefede bir Hakan Balta kadar bir Semih kadar koşamıyor. Neden çünkü bacakları o kadar uzun değil. Bunları kavramaya çalışalım. Bakınız bütün 100 metreciler 190 ila 2 metre arasında değişir. Bolt 196 mesela. Nedendir bu bir düşünün. Hiç 180 lik bir adam görmedim onların arasında yıllardır.
Carew 196'ydı izlerdim zamanında Türkiye'de ki maçlarda... Özel ilgi duyardım kendisine.
Çoğu zaman hızlı dönemez kaptırırdı topu, birden hızlanamaz yetişemezdi topa.
Ancak bazen geriden bir depara kalkardı ki yetişebilmek imkansız olurdu.Bacakları çok uzun ve çok sağlamdı.
Bu vücut boy orantısıyla ilgilidir arkadaşlar. Çevikliği, hızlanmayı... Hız zannetmeyin. Çok farklıdırlar birbirlerinden
Genel anlamda profilinin kötü olduğunu düşünmesemde Ayhan'ı değerlendirirken biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Öncelikle istikrar özellligi 9 yapılmış.Ayhan bu kadar istikrarsız bir oyuncu mu? Zaten üst düzey olmayan özelliklerinin üstüne bir de bu gelince doğru düzgün bir performans gösteremiyor.milli takıma uzun süredir sürekli çağrılan bu oyuncu,oyunda milli takımın yanından bile geçemiyor.Özelliklere gelirsek,Ayhanın özelliklerinin dağılımı çok gerçekçi olsa da puanlama da çok tutumlu davranılmış.Örneğin,teamwork 13 girilmiş,14 girilemezmiydi peki? çok rahat girilirdi buna kimse itiraz etmezdi.First touch 8 girilmiş,9 olsa abartılmış mı olur,kocaman bir hayır.hele ki istikrar 9 girilmiş,farklı ayhanlar mı izliyoruz sahada? Ayhan uzun yıllardır belirli bi standartı olan ve maçların büyük çoğunda aynı seviyede mücadele veren bir oyuncu.18 dirtiness Ayhan için çok fazla,diğer bazı oyuncularla karşılaştırırsak en fazla 16 olması gerekir kanımca.Kişisel özelliklerden sadakat 10 girilmiş birkaç puan arttırılmalı.oyun dilinde konuşursak Ayhan "fairly loyal" bir oyuncu.Profesyonellik 12,bunda da biraz yükseltme gerekli.Kendisine iyi bakan,iyi çalışan, bu anlamda kendine Tugay'ı örnek alan ve daha uzun yıllar futbol oynayacağını söyleyen biri.
Yine de zayıf özelliklerinin ve diğer birçok özelliğinin doğru tesbit edilip yansıtılmış olması güzel birşey.Ama bu profili Skibbe'ye göstersek bazı özellikleri pek yeterli bulacağını sanmıyorum gözdesi Ayhan'ın :)
Ancak Sabri bir istisna olarak kalsın bu konuda; çünkü aynı zamanda çok hızlı bir oyuncu Sabri, ki bence Türkiye' nin en hızlı iki üç oyuncusundan biri, ve evet, boyuna rağmen; geçen sezon 90 metrelik bir mesafeyi top ile 10.04 saniyede koştuğu pozisyon günlerce konuşulmuştu, daha önce de yazmıştım.
Ayhan cok garip bir oyuncu..
Belki hocasina gore oynuyor, belki de ozellikle gecen sezon sakatliktan cikip gecen sezon sonu beni deli ettigi icin biraz acimasizca davrandim. Bunu natural fitness'in cok iyi olmamasina da baglayabilirdim.
Ozellikle kisisel ozellikler konusunda tamamen katiliyorum. Loyalty saniyorum ki Besiktas'dan Galatasaray'a gecis gunlerinden kalma bir durum. Kesinlikle yuksek olmasi gerekli. Ayni zamanda profesyonellik de oyle.
Sureklilik ise yine cok zor bir ozellik. Ayhan bir zaman oluyor 15-20 mac ust uste harika oynuyor. Bir zaman da oluyor 10-15 mac taniyamiyorsunuz, nasil bu takimin oyuncusu dedirtiyor. Bu sezon basinda da dedirtti bir cok defa ancak ne olduysa birdenbire cok daha istikrarli ve iyi performans gostermeye basladi.
First touch konusunda 8'in cuk oturdugunu dusunmekle beraber, zihinsel ozelliklerinde oldukca cok degisiklik yaptim.
Galatasaray'da Linderoth gibi 2 yıldır top oynayaman bi adama 7 ile 10 milyon arasında teklifler geliyor ve teklif yapan takımda öyle dandik takım falan değil,Orkun gibi zayıf bir kaleciye en az 3 milyonluk teklif geliyo,Volkan Yaman'a 3-4 milyonluk teklif geliyor,Mehmet Güven'e degerinin cok üstü teklif geliyor bunların nedeni ne acaba?
volkan yaman ve orkun'un yüksek potansiyelleri yok.Linderoth'a gelirsek bu adam sakatlıklar geçirdi oynamadı diye yok sayamazsın yeteneklerini,tanınırlığını,şanını şöhretini.teklif gelmesi gayet normal.öteki oyuncuların da abartılmış bir yanları yok hatta volkan yaman geçen seneye göre epey kesik yemiş potansiyel anlamında iyi de olmuş.
Senin söylediğin oyun genelinde var.Gs'ye özel bir durum değil.Geçen yıl hiç bir adamı satamıyoruz bedavaya bile alıcı cıkmıyor diye bas bas bağırmıyormuyduk? bununla ilgili yapılan düzenlemeler sonucu oluşan bir durum olduğunu düşünüyorum.
Arada yaptığımız eleştirilerin yanında övgüyü ve iyi yapılan şeyleride yazmak eleştirinin tamamlanması için gereklidir.
Emre Güngör profiliyle CA/PA değerleriyle tam beklenildiği gibi olmuş,datayı daha yeni yeni incelemeye başladım o yüzden parça parça yazabiliyorum.
Birde yabancı oyuncuların Türk statüsünde oynama durumları gerçekteki gibi yasal düzenlemeye göre yapılmış,buda ufak ama güzel bir ayrıntı.
Hakan Balta stiliyle Ergün Penbe'nin kopyası gibi tabi teknik olarak Ergün'den daha zayıf bir oyuncu,2008'deki profili gayet uygundu,bu seneki profilinde defansif özelliklerindeki artış,bölgesini iyi savunmasından dolayımı değiştirildi? Yoksa Euro 2008 ve geçen sezon gösterdiği stabil performansı sayesindemi ?
İnceledikçe her konuya yazmaya çalışacağım,şimdilik bu 2 güzel gelişme için tebrik ediyorum sizi.
Aradım ama bulamadım daha önce mutlaka Servet ile ilgili bir eleştiri olmuştur. Bende fikrimi tartışmaya açmak isterim. Öncelikle bu emeğe hakaret olarak algılanmasın, FM yi siz araştırmacılardan daha iyi bilecek de değilim ama bende 99 dan beri bu oyunu oynayan biri olarak fikrimi belirtmek istedim şimdiden uslüpta edepsizliğimiz olursa affola.
Servetin heading ve tackling değeri 12 bunu açıklamasına da heading için kafa vuruyor ama isabetli değil demişsiniz. Tackling içinde ben servetin 1 kerede topa müdahale edip aldığını bilmem gibisinden bir açıklama vardı. Defans adamının isabetli kafa vurmasını beklemek ne kadar doğrudur? Toni için heading becerisi gol atmakla alakalandırılabilir ama kimse servetten gol atmasını beklemez. Kafa ile gol atma becerisi heading, jumping, positioning ve finishing ile alakalı olmalı değilmi. Servetin profiline bakıldığında gerçekte tüm eksilerine rağmen iki büyük takımda oynamış defalarca milli formayı giymiş, bazen gözde kulüplerle adı anılmış Servete karşı biraz haksızlık etmedikmi, Sayın araştırmacı arkadaşlara şunu sormak isterim. Herhangi bir sıradan anadolu takımı ile oyun açsanız mesela Ankaragücü ile Serveti transfer edip oynatırmısınız dc de aranan 4 önemli özelliği yok şu anda Servetin, pace, accelaration, heading ve tackling GS de ne yapabilir FM için konuşursak hangi üst düzey maçta Servete güvenip kadroya koyarsınız?