aynı sprun bendede vardı o neden bilyomusun saolsun arkadaşların yardımıyla çözdüm transfer sözleşmesi yollarken cvp verme süreisni bugun yapıyosundur ondan süresiz yap düzeliyor buun dediğinde direk reddediyor
Printable View
Bizler Sadece Teknik Direktör Olarak Değil,Antrenör,Sprotif Direktör vs. De Olabilelim.Ayrıca Türkçe Olsun Yeter:)
Keşke bu seride oyunculara maç primi verme olsa. Teşvik açısından olan prim. Örneğin derbi maçını kazanırsanız şu kadar prim var gibisinden..
şimdi şöyle düşünelim bu adamlar ingiltere'de yaşıyor ve bu oyunu yaşadıkları yeri baz alarak geliştiriyorlar..maç pirimi öyle tahmin ediyorum ki ingiltere'de ve hatta futbol açısından ilerlemiş ülkelerde bir motivasyon aracı değildir.. adamlar gündelik başarılara pek önem vermiyor çünkü.. eminim bu olay ingiltere'de yaygın olsa çoktan aktarılmıştı oyuna..
Fifa Manager'de böyle bir özellik var diye hatırlıyorum.
benim geliştirilmesini beklediğim iki şey bizim profillerimizin diğer menajerlerin profilleri gibi gözükmesi ve kazandığımız paraları oyunda bi şekilde kullanabilmek... + yazılanların bir çoğu :)
Arada bir dünya karması toplanıp aralarında maç falan yapıyorlar. Keşke FM'dede 3-5 yılda birde olsa böyle karmalar toplanıp maç yapsa ve bizde eğer dünyanın en iyi menejerlerinden biriysek o takımı seçip yönetsek güzel olurdu.
ne zamandır yazacaktım şimdi aklıma geldi örnekle anlatıyorum önemli bir maçtasınız gol atmanız gerek çok ihtiyacınız var ama 30 şut çektiniz 25 i kaleyi buldu 1 gol atmışsınız rakip takım 70. dk da kalenize degaj sonucu 2. defa gelerek 2. golünü kaydediyor sinirden kuduruyorsunuz haliyleve bundan sonra fm kuralları devreye giriyor siz aşırı yuklenme bındırme yap topu şişir kaleyi gördükçe vur gibi seçenekleri açıyorsunuz rakip takım kapanıyor buraya kadar her şey normal (!):) ama rakip kaleci regaj kullanacakken 1 dk çalabiliyor ben maçta degaj yapan kalecinin 1 dk çaldığını görmedim görsekte kart yemiştir işte bu olsun ıstıyorum 40 sn de taç kullanılıyor hakem kart vermıyor
2. de aklıma geldi kaleci sakatlığı biraz daha fazla olabilir kasığı atabilir kısa surelı kramp girebilir boyle durumlarda degajı savunma oyuncuları falan kullansın
CanLI Pazarlık Olsun
Yönetimin fikrini daha çok alalım bu küçük takımlarda daha çok olsun sen menejer olarak büyüdükçe yönetim seni serbest bıraksın :D
şu maç motorunu daha gerçekçi hale getirsinler.Bizlerde gerçek kadar olmasada ona yakın takım taktikleri oluşturabilelim.biçoğumuzun istediği total futbol anlayışı gibi.yada diğer taktikler.maç motoruna yoğunlaşsalar daha iyi olur.closing down özellikle fm'nin en sııkıntı çektiği konu.
Türkçe olsun bizim olsun :) başka bir şey istemem :)
Taktik ayarlama ekranında "top bizdeyken" ve "top rakipdeyken" adı altında 2 tane diziliş ekranı olmasını çok isterdim. Bu sayede takımın hücuma çıkarken ve top rakipteyken savunma yaparken neler yapacağını tam anlamıyla yansıtabilirdik oyuna....
CM 01-02'de bu vardı sanırım yanlış mı hatırlıyorum..
Bunu bende çok istiyorum şahsen taktik olayını biraz daha geliştirmeleri lazım.Tam kafamdaki şeyleri oyuna yansıtamıyorum şahsen eğer adam akıllı bi düzenleme gelirse FM2011'de çok sağlam taktikler çıkar.Ama şu anki haliyle tam isteklerimi karşılamıyo taktik işi.En çokta ilgilendiğim bölümü oyunda:D
duran toplarda seceneklerin fazlalaşması
özel olarak calıştırlması oyuncuların bu konuda
maçlarda coğu zaman görüyoruz
misal oyuncu sağ kolunu kaldırınca ön direge kesiyor solu kaldırınca arkaya
bunun varyasyonlarını her maça göre maç içinde yapabilelim
madem cm 2010'da var, FM de bazı konuları kopya çeksin ordan. mesela diziliş olayını ya da duran toplarda özel organizasyonlar deneme işini. ben cm 2010 ilk çıktıgında kurup o kornerlerde özel organizasyon işleriyle uğraştım biraz, çok özel organizasyonlar yaptırarak goller buluyordum. Yani FM data olarak falan tamam güzel gidiyor ama taktik yapma işinde yıllardır aynı.
Aynen.. AMC-MC arasına oyuncu yerleştirebilelim. Atıyorum bir oyuncuyu sol DMC'yle orta DMC arasında oynatacağız orayı istediğimiz gibi kullanalım belli kalıplarla sınırlı kalmasın..
klübe başkan olsakda sadece transfer ve finansla ilgilensek hiç fena olmaz ya
Bence taktik ekranında saha görünümünde oyuncuları üstlerine tıklayarak bazı taktikler verebilmeliyiiz. Mesela bir açılır menü olur ve içinde pres, atak, yaratıcılık, defansa yardım, ofansa yardım gibi seçenekler olsa bunlardan mesela presi seçtikten sonra saha üzerinde oyunculara tıklayarak kolay yoldan pres yapma komutunu verebilsek, aynı zamanda kimlere daha önce pres komutu verildiğini görebilsek.
Şimdi tam emin değilim ancak fm 2010'da örnek vereyim ortasahadan derinlemesine bir pas atıldı soldaki oyuncu ofsayt ama sağdaki oyuncu hareketleniyor yine ofsayt bayrağı kalkıyor normalde böyle olmaması lazım diye biliyorum topa hareketlenen oyuncunun ofsaytta kaldığında ofsayt bayrağının kalkması gerekmiyor mu eğer ki öyleyse bunun düzelmesi çok iyi olur :)
Çift taktik işi harika olur :D 4-4-1-1 dönüşümlü 4-2-4 oynarız vay yavrum vay :D
tek beklentim bi an önce çıkması (h)
oyunda menejer gecmişi ekleme yapabilsek cok iyi olur ..
mesela milli oyuncu olarak başlıyoruz fakat.. hangi takımlarda oynadıgımız belli degil böyle bir özellik olsa güzel olmaz mı ??