Sports Interactive Forumları’nda yapılan duyuruya göre, Sports Interactive, FM 2011 için Türkçe, Norveççe, İsveççe, Portekizce, Danimarkaca ve de Hollandaca dillerinden herhangi birinde uzman olan kişiler aranıyor. Bu duyurudan da anlaşılabileceği gibi FM 2011′de büyük ihtimalle Türkçe olacak.
Türkiye liglerinin formaları ve logları olsun
Selam Beyler,
2hafta önce zavvi de baktigimda 2011 icin ön siprais verebiliyorduk ama suan baktim kaldirilmis, rsmi sitelerdede 2011 ile ilgili resmi bir aciklama göremedim.
CM 2011 versiyonunu cikarmayacagini resmi oalrak acikladi bu bizim FM 2011 icinde böyle bir durum söz konusu olabilirmi sizce???
a.s önce bizimkiler acıkladı ve ön vıdeo var ınternette yavas yavas yenılıklerı verıyolar cıkıcağı kesın eylul ekım bıtmeden cıkacak
6+2+2 oyuna nasil yansiyacak acaba. Boyle yansitabilirler herhalde. 8+2 olarak yansitsalar daha bi makbule gecer aslinda![]()
Basın toplantılarına ve transfer sistemine el atsalar iyi olur.Basın toplantılarını istediğimiz zaman yapalım.Sadece maçlardan önce ve sonra olmasın.Kendi isteğimize göre maçtan önce de sonra da yapabilelim.Veya ne önce ne sonra yapalım.Takım kötü gittiği zaman açıklama yapalım.Hazırlık kampını tamamladıktan sonra açıklama yapalım.Şampiyonluk ve kazanılan kupalardan sonra yapalım.Ancak sorular 10-15 soru ile kısıtlı kalmamalı.Kalırsa bile sadece kendimiz istediğimizde yapacağımız için sorun olmaz fazla.Transferde ise pazarlık olayı gerçekçi bir şekilde işlenmeli.Diğer takımların yaptıkları transferler kazandıkları başarılara veya sattıkları futbolculara en önemlisi ihtiyaca göre değişim göstermeli.Üç büyüklerimizin düzeyindeki takımlar 34-35 yaşında veya 27-28 yaşlarında duyulmamış adamları almamalı.Duyulmamış olsa bile en azından kaliteli adam almalı.
Bunun dışında oyuna ufak ama oyunu kolaylaştıracak ve zevkini artıracak detaylar eklenmeli.Yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi ofsayt çizgisi olsa ve tekrarını görünce ofsayt olup olmadığını kolaylıkla anlayabilsek.Özelliklerimizde diğer menajerlerde olduğu gibi oyuncu yetenek ve potansiyel yargılama vb. bulunsa.Oyun sürdükçe tavır ve davranışlarımıza göre favori kişilerimiz oluşsa veya oyunu kurarken ya da devam ederken biz seçebilsek.Kazandığımız paralarla en azından birşey almasak bile oyunu oynadığımız sürece tüm kazandığımız paramızı toplamını görebilsek ve de diğer menajerlerle birlikte en çok kazananlar gibi bir kısım olsa.Kenerda kendimizi ve rakip teknik adamı görebilsek.Komut vs. verip yönetemesek bile kenarda olmalıyız.Üzerinde ismimizin olduğu bir adamı oyuna eklemek çok da zor olmasa gerek.En önemlilerinden bir tanesi derbi maçlardan ve önemli maçlardan önce farklı bir ambians oluşmalı oyunda ve bu maçları kazanınca veya kupa, şampiyonluk kazanınca sahada sevinmeli en azından futbolcular.Medya buna daha geniş yer ayırmalı.
En son belirtmek istediğim oyundaki hatalar giderilmeli.Korner bugı ve sakatlıklara el atılırsa pek hata kalmaz.
Ancak tabii ki Sigames bunları birden yapmayacaktır satış politikasının gereği.Örneğin bu yıl sadece korner bugıyla sakatlıklar düzelse bir adım ileri gitmiş olur oyun.Sonraki yıllar da oyunun kimyasını bozmayacak ama oyunu derinleştirip güzelleştirecek yukarıda saydığım özelliklere benzer şeyler oyuna yıldan yıla eklenebilir.
Zaten müthiş datasıyla çok şeyi kapatacaktır yine Sigames.
Bombayı bırakıp gitti admin hadi hayırlı olsun.![]()
Last edited by Aydin : 11.Ağustos.2010 at 18:46 Reason: resmi olarak paylaştırma yetkimiz yokmuş diye editledim.
geri sayım başlasın mı![]()
Freddy77'nin dediği çok kazananlar listesi aklıma yattı. Menajerler arasında. 1. olmak için mücadele edebiliriz fakat klübün önerdiği konrtat arttıkça maaş bütçesi azalacaktır ve aleyhimize olacaktır. Ama ikisinide bir arada yapmak harikulade olacaktır. Hele çok düşük bir takım ile.
Yanlış mı okuduk acaba, 2012 Türkçe olacakmış.. Serap felan galiba![]()
Biz oyuncuların favori personellerine girebiliyoruz. Biz de kendi favori personellerimizi seçebilsek güzel olmaz mı? Kendi kişiliğimizi ayarlayabilsek? Bi' de favori taktiğimizi falan kendimiz ayarlayabilsek çok güzel olur.
Favori personellerde yalnız sınır olmalı, 15 kişi mesela, tüm takımı ekleriz o zaman, o da abartı olur.
Menajer profillerimiz daha ayrıntılı olmalı.
Taktik sistemi daha çok geliştirilebilmeli.
Antrenman sistemi daha gelişmiş olmalı. Duran top antrenmanları vs.
Transfer sisteminde değişikliğe gidilmeli: - Oyuncuyla anlaşmak için farklı koşullar sağlanabilir.
- Takas sistemi geliştirilebilir, kiralık olarak verme gibi.
Antremanları izlemeyi getirsinler başka da birşey istemiyorum.
Beşiktaş'ın yaptığı transferler baz alınarak tanınırlığının arttırılması gerekiyor.
Şu transferde ki saçmalığı düzeltsinler bir zahmet. Atıyorum Dinamo Kiev A oyuncusu için 10 M $ veriyor. Bende A oyuncusuna 10 M $ veriyorum. Kiev'in teklifi kabul ediliyor. Benim teklifim ne hikmetse kabul edilmiyor.
Bir de Fifa Manager de ki gibi Brezilya ya, Arjantin'e veya Türkiye nin herhangi bir yerine Futbol Okulu açıp oradan genç oyuncular keşfetsek fena olmaz hani.
gençlik akedemisi açıyorsun zaten en son genç tesisleri gelişmesinde birde o 10 milyon olayı diğer takımın öncelikli olması.mesela ben pilot külüpte öncelikliyim
aynen ya yeni başlayan arkadaşlarım zevkle oynuyor oyunu beni hemen sıktı sürekli yeni kariyer açıyorum, özel hayat gelirse oyun monotonluktan çıkar...
ben menejer yaratırken karakteristik özelliklerde seçmek istiyorum mesela Mourinho'ya benzer sivridilli ya da Wenger gibi gençlere yönelik gibi olaylar olmalı yani menejer yaratırken ad soyad doğum tarihinden ibaret olmamalı
Screw you guys, I'm goin' home
Dikkatimi çeken misal bir oyuncuya transfer teklifinde bulunuyorum..
O takımın o oyuncuya ihtiyacı varsada yoksada direk transfer teklifi gönderiliyor..
Adamın adı şanı çıkmamış ben teklif ettikden sonra 20 tane takım teklif ediyor..
Evet gençlik akademisi var ancak sadece türk oyuncular çıkıyor. Arada bir piyango gibi yabancı çıkıyor ama o da arada bir.
Benim anlatmaya çalıştığım şu. Ben Arsenal veya Ajax gibi mesela Güney Afrika yı araştırıp 7 - 8 yaşında genç geleceği olan oyuncuyu bulup alt yapıda eğitmek ve daha sonra ondan faydalanmak istiyorum
Mesela bir X oyuncusu var. Bu oyuncu 4 M $ dan satılık listesinde. Ben bu oyuncuya 4 M $ teklif ediyorum. Daha sonra A - B - C - D takımlarıda 4 M $ teklif ediyor. Bu A - B - C - D takımlarının teklifleri kabul edilirken benim teklifim asla kabul edilmiyor. Mutlaka 4 M $ ın üstüne çıkmam gerekiyor.
Satılık listesinde olmayan oyuncular içinde geçerli bu.
Bir Kere Unvanımız Manager Olmasın Teknik Direktör Olsun!
Medya Daha da Geliştirilmeli zxaten gelişiyor.
Türkiye'nin 3. hatta 4.Ligini de Yayınlamaları Gerekir.
Türkiye'yi Gerçeğe Uygun ve Önemlesinler...Başka Bir Birşey İstemem beklemem
Özelleştirilsin.
En Önemlisi Ekliyorum; Bizlerde Yardımcı Antrenör vs. Olabilelim.