Yok Hakan abi oradan degil 2-3 sene once sezon ortasinda bize yine birkac Amerikali gelmisti iclerinden biri Turiaf miydi tam hatirlayamadim, degildi herhalde :)
Printable View
Cavs, Williams’ı Serbest Bırakacak
http://www.basketbolseverler.com/tbf...ElemFormat=jpg
Cleveland Cavaliers’da Genel Menajer Chris Grant’in, yedek forvet Jawad Williams’ı serbest bırakacağı belirtildi.
Sezonun kalan bölümünde Williams’dan yararlanmayı düşünmeyen Cavaliers’ın, ihtiyaç olması durumunda 10 günlük kontratlar imzalamaya hazır olduğu kaydedildi. 27 yaşındaki Williams, bu sezon 26 karşılaşmada 15.0 dakika süre almış ve 4.0 sayı- 1.8 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
NCAA’de North Carolina forması giyen Williams, NBA’de 2.5 sezon boyunca 90 karşılaşmada oynamıştı.
basketbolseverler
Houston Yao'yu takas etmek istiyor Houston Rockets'ın, sol ayak bileğinde meydana gelen stres kırığından dolayı sezonu kapatan Yao Ming'i takas etmek için ligde birkaç takım ile görüşme halinde olduğu yazıldı.
Çinli yıldızın 8 milyon dolarlık maliyeti ve sigortanın bitecek olan sözleşmesi için 17.7 milyon dolar sağlaması alıcılarını cezbederken, bazı takımları Yao Ming ile kısa dönemli sözleşme imzalayıp oyuncunun eski formuna kavuşmasını görmek istiyor.
Yao Ming, sakatlığından dolayı operasyon geçirmesi halinde 10 ay parkerlerden uzak kalacak. Yao Ming geçtiğimiz 6 sezonda sakatlıklardan dolayı toplam 25 maç kaçırmıştı.
Sporx
CAREER SEASON AVERAGES
Year Team G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
02-03 HOU 82 72 29.0 0.498 0.500 0.811 2.4 5.8 8.2 1.7 0.4 1.8 2.11 2.80 13.5
03-04 HOU 82 82 32.8 0.522 0.000 0.809 2.4 6.6 9.0 1.5 0.3 1.9 2.49 3.33 17.5
04-05 HOU 80 80 30.6 0.552 0.000 0.783 2.6 5.8 8.4 0.8 0.4 2.0 2.45 3.72 18.3
05-06 HOU 57 57 34.2 0.519 0.000 0.853 2.6 7.6 10.2 1.5 0.5 1.6 2.58 3.42 22.3
06-07 HOU 48 48 33.8 0.516 0.000 0.862 2.1 7.3 9.4 2.0 0.4 2.0 3.48 3.31 25.0
07-08 HOU 55 55 37.2 0.507 0.000 0.850 3.1 7.7 10.8 2.3 0.4 2.0 3.33 3.11 22.0
08-09 HOU 77 77 33.6 0.548 1.000 0.866 2.6 7.2 9.9 1.8 0.4 2.0 3.04 3.34 19.7
10-11 HOU 5 5 18.2 0.486 0.000 0.938 1.4 4.0 5.4 0.8 0.0 1.6 1.40 2.60 10.2
Career -- 486 476 32.5 0.524 0.200 0.833 2.5 6.7 9.2 1.6 0.4 1.9 2.70 3.28 19.0
All-Star -- 6 6 13.3 0.500 0.000 0.667 1.0 3.0 4.0 1.3 0.2 0.3 0.50 1.33 7.0
İstatistikte bi hata var sanki :) 125 falan olabillir mi :D Yoksa 6 sezonda 25 maç kaçırmak, güzel birşey :)
Orlando'ya gelsin :D Ama Orlando'nun karşılığında verecek oyuncusu kalmadı.
Yao Ming sadece 2009-10 sezonunda tam 82 maç kaçırdı. Türkçesi: Bir maç bile oynamadı.
Valla bence çok güzel bir espri olmuş. :)
Orlando Nets deplasmanından galibiyeti aldı.Hedo 20 sayıyla takımın en fazla sayı yapan ismiydi.7 ribaund ve 5 asistinide unutmamak lazım.
76ers ise deplasmanda Warriors'a mağlup oldu.Play-Off için takım saldırabilir.
Beyaz Çikolata Karar Aşamasında
Orlando Magic'in tecrübeli oyun kurucusu Jason Williams kariyeri ile ilgili olarak bir kez daha karar aşamasına geldi.
2008 yılında sol ayağındaki artritden dolayı emekli olan Williams, daha sonra tekrar basketbola dönmüştü. Ancak şu anda Beyaz Çikolata'nın ağrıları o kadar kötü ki, Magic coach'u Stan Van Gundy onu tedavisini sürdürmesi için Orlando'da bıraktı ve deplasmana götürmedi.
Van Gundy yedek oyun kurucusunun durumu ile ilgili olarak "J-Will üzerine bastığı zaman acı içinde. Hele, hele biraz baskıyı arttırdığında dayanılmaz bir acısı oluyor. İşin kötü tarafı da düzelecekmiş gibi durmuyor. O da niye bu kadar acı içinde olduğunu öğrenmek istiyor ama doktorlarda bir şey diyemiyor." dedi.
Williams ise son derece moralsiz ve belki bir kez daha emekli olması gerekecek ve bunun şokunu yaşıyor. Williams bu sezon sadece 15 maçta forma giyebildi.
basketbolseverler
sevdiğim oyun kuruculardan biriydi. tam bir şov adamıydı. yine de bir alex değil :D
j-will'i gözden çıkarmış van gundy. orlando guard zengini bir takım zaten. 3. guardları duhon bile lakers'ın en eksik bölgesine ilaç olacak yetenekte. yine de yedek uzun için takas paketinin bir parçası olabilirdi. yazık olmuş.
Alonzo Gee Cavaliers'ta
Cleveland Cavaliers Alonzo Gee'yi takıma aldığını duyurdu.Gee 195 cm boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor.
Bu sezon Spurs ve Wizards adına oynayan Gee toplam 16 maçta 2.1 sayı 1.6 asist ortalamalarıyla oynadı.
Gee'nin yeni takımı Cavaliers bu sezon oynadığı 30 maçın yalnızca 8'ini kazanabildi.
NBATRKY
Kings’in Yao Paketi Belli Oldu
Ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip olan ve sezonu neredeyse kapatan Sacramento Kings’de Basketbol Operasyonları Sorumlusu Geoff Petrie’nin, Yao Ming için Houston Rockets’a iki oyuncu teklif edeceği belirtildi.
Buna göre $17.7milyon değerinde kontratı bulunan Çinli Yao Ming karşılığında Petrie’nin, Samuel Dalembert ile birlikte DeMarcus Cousins’i teklif edeceği iddia edildi. Daha önce Cousins’i hiçbir şekilde elden çıkartmayı düşünmeyen Kings yetkililerinin, genç oyuncunun disiplinsiz davranışları nedeniyle bu düşüncesinin ortadan kalktığı kulislerde konuşuluyor.
Houston Rockets ile olan sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak olan Yao Ming ile, Detroit Pistons da yakından ilgileniyor.
basketbolseverler
Pietrus, Takasından Memnun
Phoenix Suns’ın, Orlando Magic ile gerçekleştirdiği takas sonrasında kadrosuna dahil ettiği Mickael Pietrus, yeni takımındaki rolünden mutlu olduğunu söyledi.Takımının Staples Center’da LA Clippers’a 108-103’lük skorla kaybettiği mücadelede gösterdiği performansla dikkat çeken Fransız oyuncu, “Burada olduğum için mutluyum. Önemli bir takımda ve iyi bir antrenörle çalışıyorum. Bu gerçekten de keyif verici bir durum” dedi.
Çok önemli oyuncularla aynı takımda oynamanın kendisini mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen Pietrus, “Amacım bu takımın işini kolaylaştırmak. Daha önce Golden State Warriors’da Don Nelson’ın sisteminde de bu tarz basketbol oynuyordum” diye konuştu.
Phoenix Suns’daki iki karşılaşmada 20.0 dakika süre alan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 13.5 sayı- 1.5 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
basketbolseverler
Orlando, Veteran Camby’i İstiyor
Orlando Magic Genel Menajeri Otis Smith’in, Portland Trail Blazers’da başarılı bir sezon geçiren Marcus Camby ile ilgilendiği kaydedildi.
http://www.basketbolseverler.com/tbf...ElemFormat=jpgLigin en tecrübeli uzunları arasında yer alan ve önümüzdeki yaz döneminde de kontratı tamamlanacağı için Florida ekibine ekstradan mali bir sorun yaratmayacak olan 36 yaşındaki Camby’i kadrosuna katmak isteyen Orlando Magic GM Otis Smith’in, kısa süre içerisinde Blazers’ın kapısını çalacağı kaydedildi. Geçtiğimiz haftalarda Blazers’ın, Charlotte Bobcats ile gerçekleştirdiği takasta da ismi ortaya atılan Camby, buna karşın Michael Jordan’ın kendisini istememesi nedeniyle takımda kalmıştı.
Chris Duhon ya da Quentin Richardson karşılığında Florida ekibine geçmesi beklenen Camby, bu sezon 29 karşılaşmada 6.3 sayı- 10.9 ribaund- 1.8 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.
Kevin Garnett Sakatlandı!
http://www.realgm.com/images/nba/4.2..._Kevin_bos.jpg
Kevin Garnett, çarşamba gecesi oynanan ve 104-92'lik skorla kaybedilen Detroit Pistons maçında sağ dizinden sakatlandı.
KG, ilk çeyrekte Ray Allen'ın verdiği pas ile yaptığı smaçtan sonra sağ ayağını tam olarak yere basamadı ve maçı yarıda bırakarak soyunma odasına gitti.
Koç Doc Rivers:"Bugün MRI çekilecek. Ancak biz onun sakatlığının dizinden olduğu değil kaslarla ilgili olduğu düşüncesindeyiz, ama sorun tam olarak nedir bilemiyoruz. Bekleyip göreceğiz" dedi.
NBATRKY
Rondo'nun Dönüşü Gecikebilirhttp://upload.wikimedia.org/wikipedi...ajon_Rondo.jpg
Celtics'in twitter hesabından takımın yıldız oyun kurucusu Rajon Rondo'nun cuma günü dönebileceği açıklanmıştı.Fakat koç Doc Rivers oyuncusunun dönüşünün birkaç gün daha gecikebileceğini söyledi.
15 Aralık'taki Knicks maçından beri forma giyemeyen Rajon Rondo bu sezon şu an ligin asist kralı.Rondo bu sezon forma giydiği 20 maçta 11.2 sayı 13.8 asist ve 4.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı.
NBATRKY
.Jackson, C.Paul'u İstiyor !!http://www.orbitcast.com/archives/phil-jackson.jpg
"O (Chris Paul) Hornets yönetiminden memnun değil ve New Orleans'daki geleceği hakkında da iyimser olduğunu söyleyemem." --- P.Jackson
Jackson ayrıca Paul ile ilgili sorulan sorulara dayanamayıp Lakers taraftarlarını heycanlandıracak müjdeli haberi de sonunda verdi.
"Chris Paul'u takas edebiliriz. Bu gerçekleşebilir ve bunu kesinlikle düşünüyoruz." --- P.Jackson
nbatrky
Oha CP3'üde alırsak fena yaparız. :D
CP3'te gelsin Spurs her türlü yener Lakers'i :D
CP-KB neredeyse bir takıma eş değer 2 guard. :)
Minnesota önümüzdeki yaz sınırlı free agent olacak guard Brewer ile sözleşme uzatmaya karar verdi.
Ewing Bobcats'e Mi ?
http://i.cdn.turner.com/si/2010/writ...rdan-ewing.jpg
Patrick Ewing Bobcats'in koçunun değişmesi hakkında Michael Jordan ile konuştuğunu doğruladı.
"O(MJ) işi önerdiğini söylemedi. Biz Jordan ile her zaman konuşuyoruz. Bu yüzden kesinlikle bir telefon konuşması oldu. Bu ne konuştuğumuza bağlı." --- P.Ewing
Paul Silas şuan geçici koç olarak Bobcats'in başında bulunuyor.
Ewing son olarak baş antrenör olması konusunda ise bu isteğinin henüz geçmediğini fakat hala 2 yıllık bir anlaşmasının bulunduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu da dile getirdi.
nbatrky
Bosh'tan Özeleştirihttp://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 620x400 and weights 17KB.
http://www.montrealgazette.com/sport...n?size=620x400
Bosh kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi ve bu sezon ki ribaundlardaki istatistik hedefini açıkladı.
"Bazı sebeplerden dolayı insanlar benim kötü basketbol oynadığımı söylüyor. Ben çok iyi bir basketbolcuyum ve bana ne zaman ihtiyaç duyulursa gerekeni yaparım. Bazı insanlar sadece kusur aradıkları için böyle şeyler oluyor. Dürüst olmak gerekirse bu beni daha çok motive ediyor. Daha fazla insanın beni izlediğini düşünüyorum ve onları oyunumla susturmak istiyorum." --- C.Bosh
Ribaund istatistiğine de değinen Bosh bu rakamı yukarı çekeceğini dile getiriyor.
"10 benim numaram. Ben 10'a kadar çıkmak istiyorum. Bu benim için daha iyi olacaktır sadece biraz daha çalışmam gerek. İstatistiğimi 10'a ulaştırdığımda daha mutlu olacağım." --- C.Bosh
Bosh'un şuana kadar maç başına 8.1 ribaund istatistiği ile oynamakta. Geçen sezon Toronto'da ise bu rakam 10.8'di.
Bosh'un bu alandaki kariyer ortalaması ise maç başına 9.3 ribaund.
nbatrky
Charlotte'ta İsim Değişikliği KapıdaBu aralar Bobcats'te isim değişikliği ile ilgili haberler yayılmış bir şekilde.
Pete Guelli, takımın ad değişikliğini desteklediğini söyledi ve Charlotte'un yerel gazetesi Charlotte Observer tarafından duyuruldu.
Bazı taraftarlar ise isim değişikliğini desteklediklerini ifade ettiler.
NBAtrky
Igoudala 5 Maç YokAşil tendonundaki sakatlık nedeniyle 76'ers 5 maçı Igoudala'sız geçirecek.
Iguodala'nın 10 Ocak tarihine kadar parkelere dönemeyeceği açıklandı.
Igoudala'nın 11 Ocak tarihindeki Pacers maçında döneceği açıklandı.
NBAtrky
Bu gece Milwaukee Bucs'ın Nowitzki'den mahrum oynayan Dallas Maverics'i 99-87'lik net bir skorla yendiği karşılaşmada Ersan İlyasova muhteşem bir istatistiğe imza attı: 16 sayı, 17 ribaunt...
Normalde Nowitzki ile Ersan eşleşecekti. Dirk'ün sakatlığı en çok Ersan'ın işine gelmiş... 16 sayı neyse ne ama yanına 17 ribaunt koymak... Harika...
Ersan harbidende çoştu resmen.Bizde OKC karşısında çok rahat bir galibiyet aldık Deyvi'ye selam olsun :D ama Bulls ve Miami maçlarını bildi çevirirler dedi öyle oldu.Zaten Warriors sürekli şut deniyordu.Ayrıca Dallas karşılaşmasında Earl Boykins 32 dakikada 26 sayı atarak maçın en skoreri oldu.Kısa boyuna rağmen harika işler çıkartıyor takımı adına.
Spurs maçı çok güzeldi. Oklahoma bberbattı. James Harden'ı beğeniyorum o takımda. Ekstra işler yapabilen birisi ama hiçbir şey gelmedi elinden. Ibaka olmasa 50 fark falan yedi herhalde OKC. Westbrook berbattı tek kelimeyle.
Uzun bir süreden sonra Duncan&Parker&Manu üçlüsünü bir arada izlememiştim. Zekasıyla basketbol oynayan adamları hayranlıkla izledim bir kez daha.
Ben bu sene Nba de ki Türklerden gayet umutluyum. Ersan la ilgili soru işaretleri vardı. Onlarda yavaşa yavaş kayboluyor. Oynadığı zaman neler yapabildiği ortada. Özellikle ilk beş çıkınca iyi performanslar ortaya koyabiliyor. Şu takımda artık bi düzene otursada kimin hangi rolde olduğu belli olsa...
O takımın gardı Brandon Jennings; onu yedekleyen isim de K.Dooling... Orada imkanı yok düzenli bir top dağılımı ve rol paylaşımı olmaz. Eşyanın tabiatına ters...
Takım halinde berbat pasörler zaten. jennings, salmons, maggette. Gooden'in oynadığı takımdan bahsediyoruz yahu :n: Ersan kendisi için en kötü takımda oynuyor şuan. Ona rağmen koçu saçmalamadıkça iyi işler yapıyor.
Arkadaş adamların şutları çok iyi tamamda. 3 gündür izlediğim her maçta orta sahadan buzzer beater atılmazki ya :n:
Orlando Magic,Golden State karşısında ilk yarı 44-53 yenik kapattı.Hido 5 sayı,4 rebaund,3 asistle oynadı ilk yarıyı.