Zokora böyle dedi diyo şansal emre de evet bu kelimeleri sarf ettim diyo video dahi var.
Printable View
Peki Cengiz abi senin dediğin gibi olsun. Zokora bana ana avrat küfür etti diyor ağız dolusu. Kendi ettiği küfürü niye söyleyemiyor niye afallıyor ?
Bu benim görüşümdür ve sadece senin için söylemiyorum yanlış anlama abi şu konuda Emre'yi özellikle kendi açıklamalarından sonra savunmaya çalışan çırpındıkça batar.
ligtv videosunu dikkatle izlerseniz anlasilir zaten sansal buyuka soruyor emre boyle birsey soledinmi emrede direk giriyor zaten evet soledim diye
Kendi açıklamalarından sonra bakmak mı? Hiçbir yere battığım yok.
İtiraf başkadır, başkasını suçlamak başkadır. İtirafta hemen ceza alırsın, tek taraflıdır istifa gibi. Suçlama ise kanıt gerektirir.
Küfürü itiraf ettiği anda ceza alır.
Cümleleri çarpıtıyorsunuz, içinde ırkçılık bahsedilmiyor bile. Küfürünü söylemediği için küfür ettiğini ima ediyor. Daha bunun ötesi, berisi yok.
Emre'yi savunanları anlamıyorum.Her maç görmüyor muyuz ağır çekimlerde oyuncuların hakeme rakiplere,taraftarlara küfür ettiklerini.Tamam Zokora'da küfür etmiştir bu çok oluyor maçlarda ama ırkçı bir hakaret ilk defa oldu.Emre bağlandı yayına dolaylı yoldan o lafı söylediğini açıkladı.Lafı uzattı sadece,söylemese ben kesinlikle böyle birşey demedim derdi ama söylemiş olabilirim diyor.Bir de durduk yere gidip niye özür dilesin o zaman adamdan gitti özür diledi Zokora'dan ama söylediği o laftan dolayı ceza alması lazım.Emre gibi birisine ırkçı bir tavrı hiç yakıştıramadım.Newcastle'da oynarkende böyle bir olay olmuştu sanırsam Yobo ile olmuştu.Hatta yargılandı bu yüzden.Emre'ye hiç yakıştıramadım yazıklar olsun.Umarım Aykut hoca sözleşme yeniletmez sezon sonunda.Bu kadar iyi bir oyuncu bunları nasıl yapar akıl mantık almıyor.
Böyle bir cümle söylemedi. Şu an kendi tarafına çekerek söylemediği bir cümleyi söylemiş gibi uyduruyorsun kusura bakma. Böyle söylemesini isterdin belki ama gerçek böyle değil. Sıkıldım insanların fanatizminden. Yoruldum cevap yazmaktan, başlık kapansın da uyuyalım artık.
Irkçılıktan bahsetmedi, küfrünü ima etti. Nereden anlıyorsunuz, nasıl çözünüyorsunuz bu kadar kesin, hayret!
Küfür etmek ayrı bir mesele, ayıp o da, başka. Onun cezasını verir zaten yönetim.
Hayır herşeye tamam derimde en mantıksızı şu :
Sen gel kardeşim ana bacı bırakma bende en değerli varlıklarım olan şeylere küfür et SÖZDE ben sana ırkçı söylemde bulunayım oovv , auuv
Basın amacına ulaşıyor. Seneye siyahi oyuncular Türkiye'de ırkçılık var diye gelmemeye başlarsa göreceğim o zaman ben sizleri :)
Emre ve Zokora çıkıp adam akıllı ne söylediklerini anlatsınlar. Zokora da dedi demiyor zaten demiş olabilir tarzında bir şey diyor. sonra kime ne ceza verilmesi gerekiyorsa verilmeli ama Emre kolay kolay silinmemeli.
Bak Erman efendi ne diyor ;
Erman Toroglu: "Yahu irkciligi ana avrat kufur etmekle nasil bir tutarsiniz. Nasil karistirirsiniz? UEFA'nin yaptirimi cok net bu konuda."
Yahu koca Zidane sırf kız kardeşine küfür edildi diye dünya kupasından vazgeçti, öyle bir hava yaratılıyor ki sanki anaya bacıya küfür mübah ötesi öcü ayıptır !!
Trabzonda Irkçı pankart açılırken hasıraltı et, görmezden gel, ceza vermeden kapat olayı, Konu Fenerbahçe olunca bütün disiplin talimatlarını araştır, bu kadar olmaz arkadaş !
maçın bi tekniği yokki fener tek kale maç oynadı trabzon takım otobüsünü kendi yarı sahasına çekti bekledi :D :D
Emre öyle bir şey dediyse ayıp etmiş.
Maç için ; hafta içi şampiyonluğunu talep eden bir takımın sahada var olmasını beklerdim ama bizim takım sezonun en iyi maçını oynayarak rakibi sahadan sildi.
Trt'nin Istanbul kameramanlarindan Bunyamin Koc'un tweeti cok sey anlatiyor
O irkci soyleme " ee yalanmi yani " yazmis.
Ulkemizde bi irkcilik yoktu, oda bu sene geldi
emrenin zamaninda ingilterede de bu tür vukuatlari oldu zokora isterse ana avrat dümdüz gitsin fenerbahce spor kulübünün oyuncusu rakip oyuncuya irkcilik yapmamali.
Konu bir süre inceleme altına alınacaktır.
Bu süre zarfında konu kilitlenmiştir.
Konu tekrar açılmıştır.
Lütfen daha dikkatli yorumlar yapalım ve ceza uygulamak zorunda kalmayalım.
Fenerbahçe bence sezonun en iyi maçını oynadı.Önde ve orta sahada yaptıkları baskı sayesinde maçı hakederek kazandılar.Fenerbahçe'yi bu kadar iyi oynarken gördüğümde şaşırdıysam,Trabzon'u da bu kadar kötü gördüğüm için şaşırdım.Doğru dürüst pas bile yapamadılar.Hatta sonlarda Burak isyan edip topu alıp gitmeye çalıştı onuda yapamadı.Sonuçta Fenerbahçe hakederek maçı kazanmıştır.Tebrik ederim.
Emre konusuna çok girmek istemiyorum.Eğer dediyse gerçekten zaten 4-8 maç arası bir ceza alacaktır.Sene sonuda gidecektir diye düşünüyorum.
afenerbahçe bugünsahanın tek hakimiydi trabzonspor alışılmışın aksine sahada hiçbi varlık gösteremedi hatta bi ara öyle oldu ki bekir bile stoper olmasına rağmen ileri çıktı hakettiğimiz bi üç puan aldık son dakikalarda bi penaltımız verilmedi gitti 200 mb ama olsun üç puan bizim oldu şimdi biz değil rakiplerimiz düşünsün :)
Emre'nin savunulacak bir tarafı yok. "bunlar maçtan sonra söylendi diye art niyet arıyormuş"...
Yok ya?
zokora, tartışmalarından önce senin sırtını sıvazlamaya gelirken sen onu itiyorsun. bunda art niyet yok. sen ırkçı şeyler söylüyorsun. bunda art niyet yok. ama zokora bunları maçtan sonra açıkladığında art niyet var öyle mi?
komik. emre komik. emre'yi savunanlar da komik bana göre.
Bunun dışında Fener rahat bir galibiyet aldı. Tebrik ederim. Fark 2'ye düştü. Yarın inönü'den en az bi beraberlik koparmamız gerekiyor.
Ayrıca "pis zenci" lafının söylenmesini normal bulan arkadaşlara birşeyden bahsedeyim. Kültür farkı var bizim siyahilerle aramızda. siyahiler birbirlerine "nigga" veya "nigger" diye hitap edebilir. ama bir beyazın onlara aynı şeyleri söylemesini hakaret olarak sayarlar.
Ayrıca Türkçe'de bile artık "zenci" demek hakaret sayılıyor. Bu yüzden siyahi demek daha uygun.
Yıllarca yurt dışında forma giymiş olan Emre bunu adı gibi iyi biliyordur.
Bu ikisinin birbiri ile zerre alakası yok.
İkinci sen de aynısını yapıyorsun Aydın, kanıt olmadan itham ediyorsun. Ayıp ediyorsun.
Komik olan kanıt olmadan yargılamak. Senin bu kadar konuyu kaşımana gerçekten şaşıyorum.
Emre'ye maçtan sonra ulaşanlar oldu. Sadece küfür ettiğini söylemiş. Bence de birileri tarafında şöyle söyle diye servis edildi. Suç unsuru olmasın diyerek "emin değilim" diye söyledi Zokora da.
böyle olaysız bi maçta bile tartışma çıkmış ya ne diyim :D
Emre lig tv'ye bağlanıp, zokora için "söylediği şeyi söylemiş olabilirim" dedikten sonra nesini kanıt olarak gösterelim daha. "söylemiş olabilirim" demek ne demektir veya? bir şeyi söylemişsindir ya da söylememişsindir.
"hatırlamıyorum" gibilerinden konuşmak kabul edilemez birşey burda. çünkü sana itham edilen şey az buz birşey değil. ırkçılıkla suçlanıyorsundur. inkar edersin, ona eyvallah. kaldı ki inkar da etmiyor. yaptığını kendi de biliyor. "söylemiş olabilirim" diyor. ee napalım kanıt için daha Cengiz?
Emre' nin ligtv' ye yaptığı konuşmada önce "O sözleri söylediysem özür dilerim" diyor ve yine konuşma arasında "Ben özür diledim" diyor. Burada "o sözler" dediği "n-word" diye geçen kelimedir. Konuşmanın sonunda da rahatça hayır diyemiyor. Benim görüşüm, parçaları birleştirdiğimizde ve görüntüye baktığımızda Emre bu sözleri söylemiştir.
Öte yandan maça dönersek, iyi gününde olan bir Fenerbahçe ve kötü gününde olan bir Trabzonspor vardı. Sonuç çokta şaşırtmadı ve Baroni' nin güzel oyunu sayesinde Fenerbahçe maçtan rahat ve galip olarak ayrıldı :)
Haberleri nerden okuyorsun bilmiyorum ama Cengiz, kanıt için herhalde Emre'nin kendi ağzından söylediklerini dinlemen gerekir.
http://www.ligtv.com.tr/haber/emre-cevap-verdi
Zokora o karakterde bir oyuncu gibi görünmüyor aslında, saha içinde de genelde centilmen, rakibe saygılı bir duruşu var. Ne gereksiz sözlü diyaloglarını, ne de kasti hareketlerini görmedim sahada. Birileri Zokora'nın aklına sokmuştur bunu... Tabiri caizse gaza getirmiştir yoksa saha içinde öpüşüp barışmışlar, özür dilemişler. Her zamanki akıl oyunlarından birisi işte. Rakibi yıpratma çabası, saha dışı faktörlerle avantaj sağlama çabası.
Gökhan Gönül böyle birşey yapsa tamam derim ama Emre'nin yaptığı bir değil iki değil. İngiltere'de de bununla suçlanmıştı. Maç içerisinde sarılmışlar, olay orada kalmış gibi gözüküyor ama demek ki Zokora'nın içinde kalmış.
Emre'nin yanına kâr kalmaması açısından iyi bir gelişme.
Küfürü ima ediyor. Çünkü küfür ettim diyemiyor ceza almamak için.Irkçılıktan bahsedilmiyor, doğal olarak o da söyledi diye bitiriyor. Bu cümleleri söylerken nasıl üstü kapalı küfrettim derim diye düşünürken saçmalıyor işte. Benim okuduğum kaynakta metin farklıydı.
Bunu nasıl oraya bağlarsınız hayret, cidden hayret. Başa döndük.
Ayrıca dediğim gibi az önce ulaştılar ve sadece küfrettim demiş.
aslında sorunun ne olduğunu herkes biliyor boşuna tartışmayalım :)
Aynen bence de olaylar Deus Dominus'un dediği gibi oldu.Hatta Zokora siz de gördünüz mü gibi bir ifade de kullanmış galiba röportajda bana olay tatlıya bağlandıktan sonra olayı TV'de görenlerin dolduruşuyla tekrar açtı gibi geliyor.Bu arada Emre,İngiltere'deki olaydan aklandı diye hatırlıyorum yanlış mı ? Ha bunlar Emre'nin muhtemelen gerçekten söylediği o sözleri haklı çıkarır mı ? Hayır.
Aydın abi biz de aynı tartışmayı yaşadık diğer sayfalarda. Boşuna uğraşma :D
Göz var izan var. Yapmayın yahu! Fanatiklik bu kadar mı kör etti gözünüzü
Fenerbahçe'yi tebrik ederim. 2-0'lık bir galibiyet aldı ancak bugün Trabzonspor değilde başka bir takım olsaydı bu maç +7'ye gidebilirdi. İki takımında çok net pozisyonları var. Özellikle Trabzonsporlu oyuncular son vuruşlarda oldukça etkisizdi.
fenerbahçe yönetimi süper finale iyi prim vermiş anlaşılan bi takım birdenbire bu kadar değişir mi benim aklım başka bir şeye yatmıyor çok mu art niyetliyim ne :D
Emre konusunu tartismanin bir manasi yok, suc ispat edilirse gerekli ceza neyse yetkili kurum onu verir. Yazilanlar bence bos, taraftar gozuyle yorum yaptigimiz icin kimin neye menfaati varsa o yonde konusacaktir. UEFA irkcilik konusunda hassas, Turkiyede siyah beyaz gerginligi diye birsey olmadigi icin olayin hassasiyetini anlayamayiz. UEFA standardi uygulanirsa agir bir ceza gelecegi asikar.
Tabii ki mücadelelerinin haklarının karşılığını alırlar ama bu akşamki mücadele pek o yönde değildi. Takımın motivasyonu, güveni, inanmışlığı tepe noktasındaydı. Bunu da para ile sağlamak keşke mümkün olsa :D Bas parayı, yen bütün ezeli rakiplerini :D
demese miydim acaba son sözü, şike mike karışmaz inşallah yine :p