bugun oyun oynarken dıkkatımı çekti.Barış'ın özel yetenek 3 nasıl olur ya onun 12-13den fazla olması lazım değil mi?
Printable View
bugun oyun oynarken dıkkatımı çekti.Barış'ın özel yetenek 3 nasıl olur ya onun 12-13den fazla olması lazım değil mi?
barışın birçok özelliği randomdu zaten 3 te çıkabilir 20 de.
en uygunu 15-16 gibi değerdir.
Trabzonspor - Club Brugge notları:
Trabzon 4-1-3-2 sisteminde sahaya çıktı. Kalede Tolga; geri dörtlüde Serkan - Song - Egemen - Cale; ön libero Hüseyin; orta üçlüde Yattara - Selçuk - Colman; ileri uçta Gökhan - Umut ikilisi vardı.
Yattara serbest oyuncu olarak oynadı; yeri geldi forvette üçüncü, kimi zaman sola kaçtı, kimi zaman sağda Serkan'la dipdibe oldu ama ilk yarı Ersun Yanal istediği verimi alamadı. Yattara'nın AMC'yi yadırgadığı gün gibi aşikar, çok zorlanıyor. Yanal'ın istediklerini yapmaya çalışıyor ama çok isteksiz. Böyle olunca sonuç gelmiyor. Birkaç kez ceza sahası içine ara pas denedi ama topu Gökhan ya da Umut'un önüne ulaştıramadı. Bu durum forvetlerin kötü takipçi olduklarından değil, Yattara'nın yerini yadırgamasından kaynaklandı. Yattara ikinci yarıda ne zaman kendini sağ kulvara attı, eski Yattara oldu, o zaman harika crossing becerisiyle güzel bir orta kesti ve Umut'a golü attırdı. Kısacası Yattara sadece AMR'de iş görür hem de güzel görür.
Colman orta üçlünün solunda oynadı. Kimi zaman ortaya yanaştı, top alıp dağıttı. AMC'nin hakkını verecek bir yapıya sahip. Kendisinde gözlediğim en önemli şey vision özelliğinin çok iyi olması. Sahayı çok iyi görüyor, 30-40 metre çok güzel çapraz paslar atıp oyunun yönünü değiştirebiliyor. Hızı iyi diyebilirim. Çabuk karar vermede sıkıntısı var sanki. Sistem gereği hünerlerini pek sergileyemediğini tahmin ediyorum. İyi transfer, Trabzon'un kendisinden çok faydalanacağını düşünüyorum.
Cale maç içinde çok aktif değildi. Vasat bir görüntü çizdi. Gözüme takılan belirgin bir özelliği yok. Bir şut denedi, berbat vurdu topa.
Egemen - Song ikilisinin harcı yavaş yavaş tutuyor gibi. Egemen agresif, mücadeleden kendisini sakınmayan, tekmeye kafa koyan, çalışkan bir oyuncu. Hava toplarında fena değil, iyi sıçrayabiliyor. Song'la uyumu tam sağlarsa Bursa'dayken hak edip de bir türlü seçilmediği Milli Takım'a seçilebilir. Song, bana kalırsa Trabzon'un en iyi transferi. Tam bir kaptan, FM diliyle commanding centre-back. Savunma çizgisini ileri-geri götürüyor, hata görünce hemen eliyle-koluyla, yeri gelince bağırarak uyarıyor. Bu güçlü tandemde en önemli sorun Tolga. Kesinlikle iletişim kurmuyor savunmasıyla ve Trabzon'a pahalıya patlayabilecek hatalar yapıyor. Song, GS'de Aykut'a yaptığı gibi Tolga'ya da bağırmaktan geri kalmadı. Tolga'nın communication 7-8'den yüksek olmaz sanırım. Bir kaleci için çok büyük bir handikap. Bunun yanında soğukkanlı bir kaleci. Kendisine dönen geri paslarda rakip pres yaparken gereksiz risk alabiliyor. Soğukkanlılığı avantaj da yaratabilir, dezavantaj da.
İkinci yarı da Tayfun Serkan'ın yerine, Giray Egemen'in yerine, Ceyhun Hüseyin'in yerine, Barış Yattara'nın yerine, Adnan Selçuk'un yerine, Ergin de Gökhan'ın yerine oyuna dahil oldu.
Tayfun ileri çıkma hastası. Her atakta onu ileride cezasahası köşesine yakın yerlerde kendisini görebilmek mümkün.
Giray Song - Egemen ikilisi için iyi bir yedek. Teknik açıdan iyi olan Giray geriden oyun da kurabiliyor.
Ceyhun, Hüseyin gibi uzun boylu bir ön libero. Hüseyin'in aksine pas dağıtabiliyor, oyun kurabiliyor. Savunmadan ileri top çıkarmada takımı rahatlatabiliyor. İyi bir gelişim sayesinde iki-üç sene sonra Milli Takım'da süreklilik sağlaması mümkün.
Barış, Ersun Yanal'ın sıkıştığı zamanlarda başvurabileceği iyi bir yedek. Topla oynamayı çok seviyor. Bu yüzden topu kaybettiği zamanlar da oluyor. Daha öğreneceği çok şey var ama onu parlak bir gelecek bekliyor.
Ergin, Ömer şefimin o güzel tabiriyle tam anlamıyla savruk bir forvet. Biraz Tuncay'ı andırıyor. Ama sürekli deplase olması nedeniyle rakibi yoran, topun gelmesini beklemektense topu almak için sürekli uygun pozisyona geçmeye çalışan bir forvet.
Toparlamak gerekirse bu sezon başarı için iyi bir kadro var ama Ersun Yanal'ın oturtmaya çalıştığı sistem sağından solundan pörtlüyor. Örneğin takımda tam anlamıyla bir sol kanat yok. Bu da Yanal'ı üçlü ortasahaya itiyor. Ama Yattara'yı buna oturtamıyor. Sol kanada çekse ters ayaktan Yattara sürekli ortaya kat etmeye çalışıyor, yani hızı kesiliyor. Sol tarafı zaman zaman Colman, geriden çıkışlarıyla da Cale idare edecek gibi görünüyor. Umut ve Gökhan arasında bir uyum gözlemleyemedim. İkisi de bireysel sonuca gitmeye çalışıyor. Takım baskı kurup topu rakip sahada çeviriyor ama etkili atak olmuyor. Bunlara rağmen Trabzon'un önü açık ve bu sezon sıkı takibi hak ediyor.
bunları defalarca bende söylemiştim. sende eklenince sesimiz daha gür çıkacaktır inşallah dostum. ben yattaranın sanılanın aksine ligin en kötü versalty özellikli oyuncu olarak düşünüyorum. ayrıca crossing yeteneği çok üst düzey ve sağ taç çizgisinden ayrılamıyor.
bunu yazmanda çok iyi olmuş. ben yazdığımda karşı çıkmıştı serhat.
belki 10 senedir o sol kanat bir türlü olamadı zaten :director:.
ama yok be onurcum biz ne desek boş bizi harcıyorlar burda dimi :D
Öncelikle Tayfun konusunda karşı çıkmadım dikkat etmedim dedim ve evet calı olarakta izleyince ileri çıkıyor sürekli kabul :D
Onur abi senin aksine ben Cale'yi çok begendim defansif yönünü ilk başlarda kötü bulmuştum ama defansif olduça iyi tackling 14-15 olabilir aynı şekilde pozisyon almada 14 olabilir.İleri çıkışları oldukça iyi dripling maksimum 11 olur ama orta açma 14 civarı olabilir yine.Hızlıda bir oyuncu fakat hızlanma konusunda sıkıntılı gibi kafamdaki hız 14 hızlanma 11 neyse devre arasına kadar izledikten sonra herşey netleşecektir Cale hakkında...
Colman'ı çok beğendim özellikle vision özelliği çok iyi rahatlıkla 16 olabilir paslarıda o seviyelere çekilebilir Belcika araştırmacısı passingi 12 yapmıştı galiba ama onu konuşup yükseltmeyi planlıyorum 12 çok yetersiz olur Colman için ayrıca bana dripling yetenegi kötü gibi geldi bilmiyorum siz ne gözlemlediniz ama bana göre driplingi 11 den çok daha yukarılara çıkamaz gerçi daha tam anlamıyla karar verebilmek için devre arasını beklemek lazım.
Zaten diger konularda Onur abi hemen hemen benim diyeceklerimi demiş şimdilik ekleyecek fazla birşey yok Ankaraspor maçını beklemeye geçtik.
2009da stad kapasites 23000 olacak dimi çnkü stada koltuk takan firma 23000 koltuk takılacagını sölylemiş.bilet fyatlarında ve kombıne olayındada çok buyuk bı gelısme var.bu konular oyuna yansıyacak dimi?
2 hafta öncesine kadar 18.00 kombine satılmıştı, bu da aktarılır umarım oyuna..
yetişirde mustafa abinin kafasını şişirmek kaydıyla. Ben bir iki hata yaptım acemiliğim yüzünden ve üstadı dinlemedik dik kafalılık yaptık. şimdi koşuşturuyorum düzelt mustafa abi diye. :D veri tabanı tekrar dönmeyebilir cengizciğim
Msn'e gel Sinan :D
Sezonluk bilet fiyatları belli oldu
Takımımızın 2008-09 sezonunda oynayacağı müsabakalardaki bilet fiyatları belli oldu.
Yönetim kurulumuzun aldığı karar gereği yeni sezondaki bilet fiyatları şöyle:
1- 2008-2009 futbol sezonu için Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynayacağımız Türkcell Süper Lig maçları (kupa ve derbi maçlar hariç) bilet fiyatları aşağıdaki gibidir;
- VIP TRİBÜN : 200.-YTL
- KAPALI (B-C-F-G) : 100.-YTL
- KAPALI (A-D-E-H) : 75.-YTL
- MARATON TRİBÜN : 30.-YTL
- KALE ARKASI : 25.-YTL
2- 2008-2009 futbol sezonu için Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynayacağımız Türkcell Süper Lig derbi maçları bilet fiyatları aşağıdaki gibidir;
- VIP TRİBÜN : 300.-YTL
- KAPALI (B-C-F-G) : 150.-YTL
- KAPALI (A-D-E-H) : 110.-YTL
- MARATON TRİBÜN : 45.-YTL
- KALE ARKASI : 40.-YTL
pek emin değilim ama bilet fiyatları falan aktarılıyor mu oyuna ? Bu sene kombine ve maç günü satılacak biletlerden iyi bir gelir elde edebilecez gibi.. FM 2009'a da yansır heralde bu ..
cale mukemmel oynadı top kapması en 16 olmalı bence pozusyon alma sıda cok ıyı ayrıca her turlu topa atladı yerı geldı sağ beke gelıp top kestı
caleyi bende beğendim ama özellik vermek için erken olduğunu düşünüyorum
Cale'nin şu anki top kapma değerini bilmiyorum ancak 16 verilmesinin zor olduğunu düşünüyorum.Hem 1 maçtan değerlendirmemizi yapmamız iyi olmaz,hem de zaten ilk sürümde Serhat abi'nin yansıtabileceğini sanmıyorum.Yani geldiği takımdan nasıl geldiyse öyle olacaktır büyük ihtimal.Ayrıca Serhat abi'nin cimriliğini bildiğimden 16 hayal gibi geliyor bana.Oyuncuların özelliklerinin değiştirileceği dataya kadar çok iyi oynarsa bile 14-15 olur en fazla gibi geliyor bana bir bek oyuncusu için.
Öncelikle dedigin gibi Cale'yi ben yapmayacağım Hırvat araştırmacı yapıp yolladı Cale'yi ama çok iyi bir profili yok açıkcası Cale konusunda çok umutlanmayın bu yüzden ama devre arası gereken düzeltmeleri yapacağım.
Ayrıca cimri olduğum söylentisine kesinlikle katılmıyorum. :D Büyük araştırmacı insan Ömer abininde dedigi gibi ''İyi oyuncu araştırması, bir oyuncunun iyi yönlerini abartmakla değil,
zayıf yönlerini doğru tesbit etmekle ortaya çıkar.''
bu selcuk nanın uzun sutu kac olcak gecen yılda uzaktan gollerı vardı onları goz onune alarak ıyı bı rakam olmustur hatta ozellık eklenebılır uzaktan şut dener diye
İzlediğim 4-5 maçta(biri canlı) Cale hakkındaki analizlerim.
Top kapma 15
Pozisyon alma 15
Hız 15
Hızlanma 11-12
Çeviklik 14
Denge 15-16
Orta yapma 13
Dripling 11
Passing 14
Creavity 14
Cesaret 13
Önceden sezme 15
Daha öncede belirttiğim gibi Gökhan Gönül'e benzetiyorum Cale'yi Gökhan'la aralarındaki fark Cale'nin defansif yönü Gökhandan çok çok iyi Gökhanında hız ve hızlanması Cale'den daha iyi..
Trabzonspor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
http://img152.imageshack.us/img152/5656/ts1aa9.th.jpg
Hüseyin'in kafa 17, pas 14 eskisinden daha gerçekçi yapılmış ama kafa da 14-15 olabilirdi..
Hüseyin gibi bi futbolcunun pas yeteneği 14, Gökdeniz'in ki 12.Bu dikkatimi çekti.Hasan'ın tekniği 12, Gökdeniz'in ki 13.Bu oyunu oynayıp oyuncuları tanımayan bi adam Gökdeniz'in Hasan'dan sadece hızının iyi olduğunu düşünür.Heralde TS'yi az çok takip edenler iki oyuncu arasındaki farkın uçurum kadar olduğunu bilir.Bide Gökdeniz şuan TS'yi sırtlayan 2-3 isimden bir tanesi ve onlardan en iyisi.Bunlar göz önüne alınmalıydı.Gökdeniz'in ben genel olarak özelliklerini beğenmedim bu yamada da.Bence fiyasko bir Gökdeniz olmuş..
Umut normal yapılmış beklediğim gibi.Keza Yattara'da öyle.Barış beklediğim düzeyde değil.Jabi gerçekten çok iyi yapılmış.Ama Jabi TS'de 3-4 maç ya oynamıştır ya oynamamıştır.Ayman baya iyi..
Abdullah Karmir diye bi isim var kadroda.Böyle bi oyuncunun varlığından haberim yok.Ömer Rıza ile yollar ayrıldı..
Kısaca ilk izlenimlerim böyleydi.Ben zate TSL oynayan bir kişi değilim.Bu hataları gördüm ve yazmak istedim.Yeni bir yapılanma var zaten araştırma ekibinde.Sonraki FM serilerinde gerçeğe daha yakın olacağına inanıyorum.Saygılarımla..
Arkadaşlar çalışmaları etap etap yapıyoruz ilk etap çalışmalarında ben Barış,Abdullah(gerçekte var) gibi genç oyunculardan bikaçını kadroya ekledim.Fakat diger etap yapım aşamasındayken ufak bir kaza atlattım ve 1 bucuk hafta neredeyse hiç yataktan kalkmadım.Bu yüzden yapılması gereken diger işler aksadı ve olabildiği kadarıyla halledildi.Bu yüzden Trabzonspor'un bu durumunun tek suçlusu benim hepinizden özür diliyorum ileri ki serilerde daha gerçekçi bir Trabzonspor göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Not: PESkolik Ömer Rıza hale Trabzonspor'un sözleşmeli futbolcusu resmi bir ayrılık söz konusu degil...
GENEL YORUMUM
Bana göre :
jefferson 3 yıldır yedek neredeyse futbolu unuttu hala ca 130 hala pa 150 bu çok kötü
cem demirin 85 lik ca sı 100 civarı olmalıydı o kadar yetersiz değil lig a da her takımda direk oynar
ersun yanalında 140 a 155 lık beceri puanları bana fazla geldi
Yedek beklemesinin nedeni sadece kalite eksikligi degil.
Bir veya iki ay once Ersun Yanal Jefferson'un iyi bir kaleci oldugunu ve normalde kullanacagini ancak Jefferson'un kafasinda Trabzonspor'u bitirdigini ve transfer olmak istedigini acikladi.
Ne olursa olsun bence Jefferson hala iyi bir kaleci.
onun için karşıyakadan onur kıvrak ikinci kaleci olduda jefferson üçüncü kaleci durumunamı düştü madem kafasında başka takım var neden gönderilmedi
üstelik üçüncü kalecisi yabancı olan takım olurmu yaw
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve jeffersonu bir çok maçta izlememe rağmen kaleye dolduramadığını pozisyon almada eksik olduğunu hava hakimiyetinin zayıf olduğunu gözlemledim
Ya arkadaşlar bilmeden yorum yapıyorsunuz. Jefferson şuan mevcut kalecilerinin en iyisidir. Ama Ziya Doğan yüzünden yedek bırakılmıştır. Jefferson bir kenara Ziya Doğan bu işi daha çok futbolcuya yaptı. Szymkowiak kötü bir oyuncumuydu ? Adama futbolu bıraktırdı 30 yaşında. Stepanov Risp'den kötümüydü de Stepanov yedek bırakıldı ,küstürüldü en sonunda satıldı. Yattara Ersun Yanal geldiğinden beri daha derli toplu şu an . Niye ? Çünkü 11'de başladığı zaman 50-60.dakikalarda yedek kulubesine bakmıyor . Acaba oyundan çıkacakmıyım diye. Onun için daha rahat oynuyor. Aradaki koskoca farkı Fm 07 Trabzonspor kadrosunu 8.0.2 deki ile karşılaştırırsak zaten sorular yanıt buluyor. Berbat. Bu arada Trabzonspor araştırcamız nekop kardeşimize geçmiş olsun.. Yeni öğrendik durumunu..
şimdi shmur jefferson bu takıma alındığından beri teknik direktör olarak kimler geldi kimler geçti hangi teknik adam oynattıda ziya doğan oynatmadı diyorsun ziya dogan da oynattıda geçen sene 30 metreden kalenin ortasına gelen topu yemedimi uefa kupasında
bizim orkun 123 bizim volkan 128 trabzonun 3. kalecisi brezilyalı 130 ca 150 pa
adam 3 senedir hep yedek değil her gelen antrenör oynattı her gelen antrenörde yedeğe çekti kalenin neresinde duracağını bilmiyor zayıf kaleyi kaplayamıyor çizgiye yapışık oynuyor hava hakmiyeti zayıf özgüveni zayıf
bide bu cümle hoş değil "Ya arkadaşlar bilmeden yorum yapıyorsunuz"
sen yada ben neyi ne kadar biliyoruz muamma futbol kesin doğrulanmış gerçeklerin oyunu değildir sana göre vardır bana göre vardır ben sana bilmiyorsun demem çünkü yorumlar bilgi olarak ifade edilmez
Jefferson son 2 senedir as oynuyordu . Neyse tmm tartısmaya giremem şimdi sizin Orkun en iyisi. Şu an da kafasında Trabzonspor'u bitirdiği için oynatılmıyor . Yoksa bu sene ilk kez oynadığı maçta penaltı kurtarmış , ondan soraki haftada iyi bir maç çıkarmıştı. Heralde Ersun Yanal Jefferson varken 3.kaleci Ahmet Şahin'i oynatacak kadar aptal değildir dimi.
Jefferson'la Orkun çok farklı kaleciler Jefferson Orkun kadar iyi yer alamaz belki ama refleksleri Orkun'un çok çok üstünde fiziksel olarakta daha atletik bir vicudu var buda bir kaleci için oldukça önemli...
ben bizim orkun en iyisi demedim orkun karar vermede hava hakimiyetinde yer almada çok zayıf ben 122 ca yı hakettiğine inanıyorum ama jefferson kadar da kötü değil aynı şekilde volkan jeffersondan çok daha iyi kalecidir konsantrasyon eksikliği dışında hava hakimiyeti çok iyi olan bir kaleci neden bu milli takım kalecileri iyi değilde jefferson iyi
ayrıca shamur jeffersonun son iki senede as oynadığını söyleyemezsin tolga zengin alt yapıdamı oynuyordu o zaman veya ahmet şahin jeffersonun yedeğimiydi
jeffersonun as oyuncu olmadığını sende çok iyi biliyorsun düşünceni ispatlamak için yalan atmana gerek yok
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
jefferson penaltı kurtardığı maçta başka ne yapmıştı hatırladınmı shamur :D