Ayrıca sezon başı dedik 15 orta az diye Burda Ömer abi Yattara'ya ortaları tekniği ve hızı sayesinde rakipleri geçip kolay posizyonda açıyor demişti diye hatırlıyorum ama bu seferde teknik düştü.
Printable View
Ayrıca sezon başı dedik 15 orta az diye Burda Ömer abi Yattara'ya ortaları tekniği ve hızı sayesinde rakipleri geçip kolay posizyonda açıyor demişti diye hatırlıyorum ama bu seferde teknik düştü.
öyle yapmaya çalışıyoruz zaten.derdimiz inanmadığımız şeyleri biraz daha inandırıcı hale getirmek.yattaranın enternasyonel bi kanat olamamasının tek nedeni mental eksiklikleri.bence top cambazlıgında robbenden ronaldinhodan ronaldodan eksik kalır bi yanı yok.yattara forvet özelliği olmayan konsantrasyon profesyonellik ve istikrardan nasibini almamış bir futbol ilahesidir..şöyle söyliyeyim trabzonspor bugün yattarayı bu performansıyla satmaya kalksa 8-9 milyon eurodan bi piyasa bulur kanaatimce.bense şampiyonlar liginde çeyrek final kapısından döndüğümde bile yattaraya bordeux a 5.5m euro ya satabiliyorum.
ayrıca bi nokta daha.güç özelliği 7-8 gibi bi deger verilmiş.gerekçeside ikili mücadelelerde top kapmıyor olarak gösterilmiş.top kapmıyor olabilir ama omuzomuzayken ayagından top alan öyle sıradan bi bek de görmedim ben.agresiflik 3-5 verilebilir ama gücünün 13-14 olması gerektiğine inanıyorum.(gecen sene seyircisiz maçta ibrahim üzülmezle omuz omuza gidip ondan kurtulup attıgı golü hatırlayalım...)
Selçık inanın ilk temasını 1 puan artırabiliriz. Dyanıklılık 1 puan düşebilir , teknik 15 e çıkabilir.
Yok sorun değil ama biyerden çıkartıp öbür yandan indirmek ve sen burda söyledin böyle bişe ondan sora düşmüş o ilgimi çekti
ne olursa olsun usta 7 az değil mi genede.ardanın drbiling 18 yattaranında 18.göz var nizam war.bu adamın mentalinden istediğiniz kadar kısın ama tekniği için yapmayan şöyle şeyler.agressionu breavery profesyanilzm istikrar istediğiniz kdr kısın.ama ardada yattara kadar sürer top sürüp orta keser demeyin.daha çok mücadele eder.daha gole yakın bi oyuncudur.ca sı pası yattaradan yüksektir.o ayrı bişi dediklerim ayrı.yattaranın şu performansının tek sebebi yaptığı işte bi türlü profösyonel olamaması.
Colman'ın staminasına nasıl 11 verdiniz anlamıyorum. Geçen günkü maçı seyrediyordum, her maç olduğu gibi dk 84 hala basıyordu Colman ki önceki sayfalarda da belirtilmişti arttırılması gerektiği, en az 14 olmalıydı bence...
Osman arkadaşım bu konuya yazılanları okuyormusun datayı hazırlarken? datayı hazırladıktan sonra gelip yazıyorsun tamam ama bence datayı yaparken de buradan yararlanmalısın... Yararlanıp ta düşük verdiysen bilemem tabii...
Pek de az degil bence. Dunyadaki butun oyuncularla karsilastirinca ortalamanin biraz altinda kalmis oluyor. Strength ozelligi 1 olan bir oyuncu bile ayni yastaki bir cok kisiden daha zayif olacaktir.
Alanzinho'nun da 7 olarak gelmesi sasirtmis olabilir. Strength olarak 3'u gecmemesi gereken bir oyuncu bence Alanzinho.
alanzinho konusunda sana hak verebilirim ama yattara üzeinde düzenlemeye gidilmeli.ben sanmıyorum trabzonspor yattaraya satmaya kalktığında benim kadar işkence çeksin.eğer yattara performansının7.2 7.3 oldugu dönemlerde ancak 18 ay 5.5 liraya satılıyosa bence profilde problem vardır arkadasım:)
Real Madrid'in 1.5 milyon Euro, Araplar'in cok daha yuksek teklif verdigini goz onunde tutarsak hangisi ne kadar mantikli?
Bir de tersinden bakalim. Alanzinho genc oldugu icin 3 kusur milyon Euro kabul edilebilir bir rakam oldu. Ya peki 29'una dayamis ve 2-3 yil verim alinip alinamayacagi bilinmeyen, bundan sonra satip para kazanma ihtimali olmayan Yattara icin? 5.5 milyon'a satilir mi? Bence satmaya degmez. Ama ondan fazla para kendisi icin odenir mi? Yani Trabzonspor gidip 3-4 milyon Euro Yattara'yi transfer etmek icin odese, size bu mantikli gelir mi? Bence degmez. Yattara oyle bir yasta ve konumda ki, ya takimdan yollamak icin ucuz fiyata satarsin. Ya da takimda tutar, sonuna kadar degerlendirmeye calisirsin.
Yukarida kendiniz dediniz, zihinsel ozellikler, profesyonellik vs. zayif olmali. Kim yuksek para verir o zaman Yattara'ya? Parasi zaten az olan Avrupa takimlari mi? Yoksa parasi bol olan Arap takimlari mi? Arap takimlarinin oyunda ilgisini cekmiyorsa, bazi surumlerde bu takimlarin transfer aktivitesi canlanir, bazilarinda ise soner. Ille de Yattara'ya buyuk parali talip ciksin diye bir degisiklik dogru olmaz. Zira dusuk teklif de var, yuksek teklif de.
Verilen para yaşa bağlı deil bence Fatihte 29-30 yaşında gitti 8M€ya nitekim Yattarada iyi bir yılın ardından iyi paraya satılabilir.Ayrıca bu yaş olayı sadece Türkiyede takıntı oluyor Avrupada birçok takımda 33 üstü oyuncu varken 29-30 yaşları iyi bir yaş olabilir.
Fatih Rusya'ya gitti.
Yas pek takinti degil esasinda.
Ama bir hesap yapalim..
24 yasinda bir oyuncuyu 3 milyon Euro'ya aldin.
Bu oyuncudan 4 yil yararlandin ve 3 milyon Euro'ya sattin.
Bu oyuncunun sana maliyeti sadece maasi.
29 yasinda bir oyuncuyu 3 milyon Euro'ya aldin
Bu oyuncudan 4 yil yararlandin ve serbest biraktin.
Bu oyuncunun maliyeti hem maasi, hem de bonservis bedeli.
Bu nedenle de cogu buyuk liglerde oynayan Avrupa kulubu, liglerinin de cekiciligini kullanarak kucuk paralar karsiliginda veya serbest transfer yapiyor 28-29 yasindaki oyuncular icin.
Veya genc oyuncu aliyor, uzun sure kullaniyor ve uygun fiyata ulastiginda satiyor. Cunku biraz daha az kaliteli ama daha genc oyuncuyu bulmak oldukca kolay. Ozellikle Fransa bu konuda bir maden.
Yasli oyuncuyu buyuk paralara alan ve kariyerinin son yillarini yasatan ligler belli. Oyuncunun eger pazari varsa, biz aliyoruz, Ruslar aliyor, Arap kulupleri aliyor ve bazen de Yunanistan aliyor. Oyuncuyu bu liglere pazarlayabilirsen, iyi para alabiliyorsun. Bu liglere pazarlayamiyorsan da buyuk Avrupa liglerinin takimlari, futbolculari buyuk ligde oynama hayali ile ikna edip, bonservisine dusuk para veriyorlar. Rusya ise aklanacak parasi nedeniyle, Araplar ise oyuncuyu cok dusuk bir kalite lige ikna etmek mecburiyetinden buyuk paralari oduyorlar. Tipki taninmis oyuncu alirken bizim takimlarimizin yapmak zorunda oldugu gibi.
Parasi olmayan Hollanda takimlari, genelde sadece genc oyunculara para veren Fransa takimlari, parasi olmayan Belcika takimlari tabii buyuk bonservis paralari odemeyecektir Yattara icin. Daha ufak ulkeleri hic saymiyorum bile. Onlarin tek umidi oyuncu satmak. Portekiz tek atipik durum. Onlar da sinirsiz Brezilyali oynatabiliyor ve yetenekli Brezilyalilardan, Avrupa'nin geri kalanindan daha once haberdar olabiliyorlar. Yani genelde genc oyunculara yoneliyorlar. Biz de yasli oyuncu alacagimiza, genc yetenekli alalim Avrupa takimlari gibi diyerek dovunuyoruz. :)
Yattara futbolcu olarak yasli degil. Ama buyuk paralara satmak icin alici olarak dogu ulkeleri var sadece. Bu ulkelerden takimlar da geliyorsa geliyor. Gelmiyorsa da gelmiyor.
benim bahsettiğim illede yattara yüksek fiyata gitsin diye yapılacak bi düzeltme değil.daha gerçekçi bi yattara profili görmek istiyorum sadece.agression 11 yanlış hatırlamıyorsam.mental özellikleri şişirip wasat bi profil yratacağımıza teknik özellikleri şişirip mentali 3e5e wurarak daha gerçekçi bi yattara profili yaratabiliriz.(canı istediği zaman oynayan oynamadığı zamanelinizde fazla bişi olmayan bi yattara)fm 2005 yada cm 2005 teki yattara profili gözümün önünde..harika bi profildi.dribbling flair crossing gibi belli başlı özellikleri fullenip mental özelliklerin kısılması taraftarıyım ısrarla:D
Ömer abi benim kuzenim var bir tane, Trabzon'da oturuyor, yaşıyor ve okuyor :) Ve tesislerede çok yakın, her idmanı izleyebilirim ve bütün oyuncular hakkında bilgi alabilirim dedi. 18 yaşında başvurmak istiyoru bu iş için nasıl başvuracak?
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/169f7e.jpg
Alanzinho oyun için TSL'ye hakkaten fazla bir oyuncu.Benim oynadığım maçlar haricinde oyunda herhangi bir Trabzonspor maçını izlediğinde rakibin sağ kanadını felç ettiğini gördüm,istatiktikler bu şekilde sadece ligde tabiki.Ama bu attığının yarısınıda kaçırıyor Alanzinho.Yeni maç motoruyla muhakkak alakası vardır bu kadar üst düzey performansın fakat tekniğinin ve driplinginin iyi olması oyunda maçlara direkt etki eden en büyük etken olarak gözüküyor.
Milli takım hocası oalrak Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2 maçta oynattım onu ve 2 maçta biri Norveç diğeri Finalndiya sağ kanatlarını darmadağın etti.Demem o ki maç motorunda değişiklik yapılmaycağını bilsek seneye Alanzinho'yu aynen bu şekilde bıraksanız bile süper işler yapabiliyor.
ki hızı ve hızlanması arttırlacak :)
Arkadaşlar daha başka eleştirileri veya görüşleri olanlar yok mu?
Buğra hangi maçta oynadı ki onu sağ bek olarak değerlendirebildiğini düşündün?
Ben Buğra'yı FC olarak birçok maçta izledim...
Benim bir araştırmacı olarak izlemiş olmam, sizinde bana bir araştırmacı olduğum için saygı duymanızı gerektiriyor.
Yani siz onu son 6 aylık yedek hayatında hiç FC olarak görmemeniz onun geçmişinde FC olmaması gerektiği anlamını taşımıyor...
Oynama yapılmadıysa datalarda bir sorun olmuş yada mutlaka başka bir şekilde değiştirilmiş Buğra'nın özellikleri...
Bu durum düzeltilmeli... Ben sizden daha çok izlediğim için de benim söylediklerim değerlendirilmeli.
116 maçta 7 gol atabilen bir FC,ilginç.:)
Ben size nasıl bir saygısızlıkta bulundum ki;saygı duymam gerektiğini hatırlatıyorsun bana?
Benim Buğra için girdiğim Position değerleri;
SC 0
AMR 10
MR 20
DR 15
Buğra'ya sağ bek pozisyonu eklememdeki neden yerel medyada Ersun Yanal'ın Buğra'yı antrenmanlarda sağ bek alternatifi olarak denediği yönündeki haberlerdir.
Peki benim girdiğim değerler neydi?
Amr 20 Fc 17
Ben izledim diyorsam yalan atmıyorum değil mi?
Golcü bir oyuncu değildi?
Ha yok o sağ bek oynadı da ben gerizekalı olduğum için forvet olarak mı algıladım?
Bunu mu demek istiyorsunuz.
Ben yerel haberlerden biliyorum, benim size güvenim yok yerel habere güvenim var mı diyorsunuz?
Araştırma da ki mantık şu değil. X oyuncu Y takım araştırmacısının eline geçti. Y takım araştırmacısı onu istediği gibi tek başına sorumlu olarak yapar.
Biz bunu yapmıyoruz.
Siz de yapmamalıydınız.
Ben sizden daha çok ilk 11'de izledim.
Ben Buğra'yı bütün bir sezon boyu izledim.
Bu da benim söylediğimi doğru kılar.
Yanlış yaptım, bilmiyordum deyin. Yada üzgünüm haberim yoktu deyin hatanızı kabullenin.
Biz yerel medyaya göre araştırmacılık yapmıyoruz.
İzlediğimiz oyuncuları bizzat değerlendiriyoruz.
Açık söylüyorum genelde 4-3-3 oynayan Dardanel'in amr'si idi.
Bazen o taktik 4-4-2'ye döner Fc oynardı.
Ben burada 17 Fc değeri girdiysem gelir bana sorar ona göre karar alırsınız. Yoksa benim yaptığım araştırmayı tek maç izlemeden değiştiremezsiniz.
Sizden saygı beklemekte ısrar ediyorum...
Isterse 300 maca cikip hic gol atamasin sahada forvet mevkisinde oynuyorsa o oyuncu forvetdir... offensive oynayan her oyuncu gol atar diye bi kural yok...
antremanlarda sag bek oynamasini onun mevkisinin sag bek oldugunu veya orada oynama kabilieyeti dahi oldugunu gostermez ki... younda bi oyuncuyu sag bek olarak yetistirmeye basladiginizda hemen accomplished mi olu veriyor? kendin diyorsun Ersun Yanal sadece denemis antremanlarda...
Mesela Serkan Kurtulus GS'ye sag bek olarak yetistirilmek icin alindi ve bu sezon cogu zaman GS'de sag bek oynadi ama su anda sag bek oynama ozelligi oyunda 11... neden cunku GS'ye gelene kadar belki 1-2 kez sag bek oynamis veya oynamamis aslen bi orta saha oyuncusu kendisi... kendisinin sag bek de accomplished oldugunu iddia etmemiz icin yeterli delil yok. Galatasaray A takim kariyerinde hep sag bek oynamis Ugur Ucar'in natural mevkisi neden stopper? Cunku asil mevkisi odur A takima cikana kadar her turlu kategoride o mevki de oynamistir... Ozer Hurmaci gecen sene Ankaraspor'da hep sag acik oynatilmasina ragmen neden natural mevkisi MC? Cunku oyuncunun gercek mevkisi odur...
Eger Bugra sag bek icin dusunuluyorsa 5-10 arasi bi rakam vermek dogrusu olurdu 15 gibi onu accomplished yapan bi deger degil, hele ki bu oyuncuyu hic dogru durust izlemediysen... bakarsiniz Bugra futbol kariyerine sag bek olarak baslamistir gencliginde kimbilir ama bunu bilmeden bir var sayim uzerine o kadar yuksek deger verilmesi yanlis bence.
Ayrica bana kalirsa elinize baska takimdan gelmis bi oyuncu varsa o takimi en son arastiran kisiyi bulup degisiklik yapmadan once o kisiye danismak en dogrusu. Hele ki dedigin gibi bos profil olarak geldi ise bi onceki arastirmaciya danismak daha da onemli cunku data transferinde sorun de cikmis olabilir...
Boş gelmedi bir kere bu olanaksız. (Boş geldiği nerede söylendi bilmiyorum ama)
Hadi kendi düşündüğünüz x değeri uygun gördünüz eklediniz diyelim. Benim verdiğim değeri neden siliyorsunuz peki ben onu anlamadım?
Onu bundan sonra sürekli sağ bek oynatacak diye mi düşündünüz? Adam 24 yaşında...
Son olarak bu sezonun ikinci yarısında Çaykur Rizespor'a gitmiş ve orada da sürekli sağ açık oynatılmış.
Asıl bu adam hayatı boyunca forvette değil sağ bekte hiç oynamamış ve oynayabileceğine de ben ihtimal vermiyorum.
Carrusca ne kadar sol bek oynarsa, Buğra'da o kadar sağ bek oynar.
@extensor
Arkadaşım neden bu kadar kompleks yaptığını anlayamıyorum.Ben hangi oyuncunun hangi araştırmacının elinden çıktığının çetelesini mi tutacağım?
Tolga Seyhan futbola forvet olarak başlamıştır,bir Gaziantepspor maçında da Ziya Doğan onu yedekten forvet olarak oyuna sokmuştur şimdi onun naturalini FC'mi yapmamız gerekiyor.Veyahut Tony Sylva DMC olarak başlamıştır.Bunlar çok da önemli olan şeyler değil bence.Trabzonspor'da sağ bek alternatifi olarak düşünülen birisine hatta Trabzonspor'a gelmeden öncede bu mevkiide oynadığı söylenilen bir futbolcuya DR pozisyonunu eklemekten çekinmedim,bu kadar basit.
Trabzon'a gelmeden önce sağ bek oynamışlığı yok adamın bu bir.
Adam 23 yaşında sağ açık ve forvet olarak gözümün önünde 15'in üzerinde maça çıktı, bu Tony Silva ve Tolga Seyhan 23 yaşına kadar mı santrafor yada önlibero oynamışlar bu iki
Öyle olmasa bile benim verdiğim değerleri neye göre kaldırıyorsun benim yaptığım şeymi değerli senin kulaktan duyma öğrendiklerin mi bu üç.
Uğur Uçar'ın alt yapıda dc olarak senelerce görev yaptığını ve bizim ona bu yüzden dc değerini 20 verdiğimizi biliyor musun dört
Senelerce sağ açık ve forvet oynamış adamın bu gibi nedenlerle pozisyonlarını kaldıramazsın beş.
Bu gibi nedenlerden dolayı yanlış yaptığını bile bile hatanı kabullenmiyorsun ve bende ondan uzatıyorum yoksa umurumda değil bu da altı...
(umrumda değilden kastım hatadan dönülür 2010'da düzeltilir bunu de bana tamam kapansın konu)
Ben yamayı hazırladığım zaman Aralık-Ocak ayları gibiydi.Buğra'nın Rizespor'a transferleri ya kesinleşmişti ya da kesin gibiydi.Bundan dolayı değerleriyle oynama yapmadım diye hatırlıyorum.Buğra Erdoğan'ın DR mevkisiyle ilgili olarak;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%9Fra_Erdo%C4%9Fan
http://www.ligtv.com.tr/Oyuncu.aspx?pl=12885
Şimdi gelelim esas konuya Osman.
Ben şu dakika Msn'den Buğra'nın eski takım arkadaşına sorabilirim Buğra'nın mevkiisini.
Olmadı telefon numarasını veya Buğra'nın msnini ister direk Buğra'ya da sorabilirim Buğra'nın mevkiisini.
Olmadı yarın direk Dardanelspor tesislerini ziyaret edip Mustafa Meteertem'e yani Buğra'nın eski hocasına da sorabilirim Buğra'nın mevkiisini.
Bilmem anlatabildim mi benim Lig tv'nin güvenilirliğiyle, aramda ki farkı?
Lig tv de ki boy kilo ve doğum yılı bilgileri doğru
Mevkii yanlış...
Not: Buğra şuan Rize'de de sağ açık oynuyor
Not: Ersun Yanal Arda'yı da sağ bekte denemişti.
Not adam 20 ofansif sağ açık 17 forvet. 17 sağ açık Osman...
Yok ben izlemeden gördüğümü yaparım diyorsanız tamam yapın o zaman 'araştırmanızı' diyecek daha fazla sözüm yok size...
Merhaba Osman,
MSN'de Dardanelspor'lu bir futbolcu ile konuştum.
Bu futbolcu Buğra Çorumspor'dan Dardanelspor'a gelene ve Trabzonspor'a transfer olana kadar Dardanelspor'un kadrosunda bulunan bir oyuncu. İyi de bir FM oyuncusudur.
Konuşma şöyle;
- Dostum merhaba, Birşey soracağım? Buğra Erdoğan daha önce hiç sağ bek oynadı mı?
- Mehaba, 3-4 sene önce denenmişti Sinan. Ama fizik olarak çok yetersiz olduğu için oynatılmadı fazla. Bir sene sonra da sağ açık oynadı.
- Peki, Çorumspor'da sağ bek mi oynuyormuş?
- Bilmiyorum.
- Forvet oynar mı sence?
- Oynar ama tam olarak forvettir diyemem.
- Sence FM değerleri nasıl olmalı?
- Amr yeşil, Mr turuncu, Fc turuncu.
- Dr?
- Olsa olsa sarı olur :D
- :)
Teşekkür ettim ve kapattım.
Umarım sana biraz tiyo verir bu konuşma.
Hak yada haksızlık olayı yok zaten dostum.
Olay sadece bizim kulaktan duyma iş yapmadığımız ile ilgili anlatabiliyormuyum.
Mesela biz neden yeni gelen yabancı transferleri değiştirmiyoruz? Etik olmadığı için...
Şimdi dediğim gibi Buğra sağ bek denenebilir Dardanelde'de ilk geldiği sene 19 yaşında denenmiş ama fizik olarak yetersiz bulunmuş.
Arda'da denenmişti Ersun Hoca tarafından.
Ama sen o adamı sağ bekte oynar halde görmüyorsan, idmanda denendi diye sağ bek yapmamalısın.
Ki, Rize'de de sağ kanat oynuyor.
Futbolcu arkadaşın söyledikleri çok doğruydu
amr 20 mr 15 fc 13 dahi verilebilir ama dr turuncu olmaz.
Mesela Carrusca'yı bir sene boyunca sol bek denesiniz bile sol bek olamayacağı gibi Buğra'da olamaz. Ben fiziki yetersizliklerini çok iyi gördüm oradan biliyorum. Eski takım arkadaşı da söylemiş dikkat edersen
Alanzinho'nun hız, hızlanma, uzun şut özellikleri arttırılmalı.Güç 7 falandı galiba oda 2'ye falan çekilebilir.Dripling'de 18'den 17'ye çekilebilir genelde hızı sayesinde adam geçiyor.
Hızı gerçekten arttırılmalı. Dribbling bence 18'te iyi.
Bu söylediğin tekniği ile daha alakalı gibi geldi bana dediğin gibi topa çok hakim top kontrolünü çok iyi yapıyor.
Teknik (Technique)
Tekniği ve top kontrolünün kalitesi. Top ayaginda olduğu zaman rahatliği. Bu özellik diğer bütün teknik özelliklerin ne kadar kaliteli kullanılabildiğini etkiler (Mesela yüksek tekniğe sahip, top sürme özelliği düşük oyuncu top sürerken yüksek hızda top süremez ama topu iyi kontrol eder. Dripling özelliği yüksek ama tekniği düşük oyuncular top sürerken topu ayağından açar. Bitirici vuruş yaparken yüksek tekniğe sahip oyuncular kaleyi daha fazla tutturur, tekniği düşük oyuncular zaman zaman dağlara taşlara vurur vs.)
Serhat:
Ama Alanzinho top ile dripling yaparken yavaslayan tipte bir oyuncu da degil.
Strength'in dusmesine ben de katiliyorum ama dribbling'in geldigi hal bana cok mantiksiz gelmiyor.