Imza kampanyasini hazirladiktan sonra sadece FM siteleri degil, taraftar sitelerini de taciz etmeyi dusunuyoruz.. :)
Printable View
başlık değiştirilemez mi? :icon_lol:
bence bu şekilde çok müşteri kaybediyoruz .:icon_lol: başlık daha çekici olmalı :icon_lol:
Fm 2010 Türkçe Olacak mı?
Fm 2010 Türkçe Yola Çıkacak
Fm 2010'da Türkçe olabilir
Satışlara göre Fm 2010 Türkçe olabilir.
bence en ideali;
"FM 2010 Türkçe olacak ! Ama .."
zafer yolunda herşey mübahtır
:icon_lol:
Aslında bir index hazırlasak siteye girişe herkes o reklamı görse sonra foruma veya siteye girse yadea ana sayfaya bir görsel yapsak :)
Baslik ne olursa olsun, iceri dalanin ilk mesaji okuyacagindan emin degilim maalsef.
O zaman Dış kaynakLı siteden verdiğim siparişi iptaL edip, Steam üzerinden oyunu edineceğim. BöyLece Türkiye satışına ekLenmiş oLur.
Hadi bakaLım.
Sendit vs gibi diğer dış kaynakLı siteLerden sipariş veren diğer arkadaşLarda siparişLeri iptaL edip, Steam üzerinden aLsın.
Bir şans vereLim Sigames`e.
O zaman bekLemedeyiz, SabırsızLıkLa.
Birde bu düşüncede sizin baskıLarınızın yanı sıra Cm nin çıktığı andan itibaren edindiği satış rakamının da bunda biraz etkisi varmı ?
CM'in Turkce cikmasinin alakasi vardir ama CM'in satislarindan haberleri yok.
Turkiye buyuk bir pazar, bunun farkindalar. Ancak Turkiye'de oyunlarin korsan olarak kullanilmasi en buyuk sorunlari. Miles'in bana soyledigi, "oyunun Turkce cikmasini COK isterim, ancak bu sadece insanlarin oyunu satin almasi ile mumkun" FM 2009'da satislar TFF'nin ligi lisanslamak icin istedigi nispeten kucuk bedeli bile karsilayamayacak cinsten (yani sadece TSL'nin logosunun oyunda olmasi).
Bu nedenle de demo'da Turkiye quickstart'i ve oyunda Turkce dilinin cikmasi icin 10 bin kisiden satin alma sozu istiyorlar.
VaLLa 10000 çok ciddi bir rakam. Ama bu durumda iyi bir rekLam kampanyası iLe oLabiLeceğini düşünüyorum.
TakıLdığım bir sinema sitesinde biLe Cm iLe iLgiLi Türkçe çıktığını beLirtiLen bir konu açıLdığında iLgi çekti ve hiç hayatında CM,Fm biLmemiş bir adam sırf bu oyunu Türkçe yapıyorLar, bir destek de benden deyip gidip orjinaL CM aLdı. BöyLe bir rekLam iLe ekstra orjinaL kuLLanıcıLarı ekLenebiLir.
Abi belli organizasyonlarla bu kişiye ulaşabiliriz. Belli gruplar oluşturup çeşitli fm cm pes fifa ve bütün bu tür fan sitelerine uğrarız açıklarız durumu ne yapmaları gerektiğini vs vs böylelikle bu rakama yakın bir rakam çıkarabiliriz.
VaLLa oLay bir kesinLeşsin, dijitaL imza oLayı başLasın eLbet duyarLı kişiLer taşın aLtına sokacaktır eLini.Ben dediğim sitede açarım bir konu, adminLer iLe feLan irtibata da geçerim gerekirse.
Bence yeni bir konu açalım herkes başka forumlarda açtığı konuların linkini oraya versin böylece bilelim ve takip edelim..
banner tarzı bişey hazırlanabılır elımden geldıkce forumlarda yayınlamaya calısıyorum
edit: düzeltiyorum bu başlık güzel olmuş.. elinize sağlık .. :)
facebookta grup falan açsakmı?
Açıkça söyleyeyim birşeyi daha. 80 TL Türkiye'de çok para be abi.
Babama ayakkabı alacam baba 80 lira ver desem verir.
Mont alacam desem verir.
Baba 80 lira ver oyun alacam dediğimde film kopar malesef.
Klasik " Oyun'a o kadar para verilir mi ?" lafını duyarız. O yüzden bence çok.
CM bu yıl 5-10 tlden oyun sattı. FM 80 tlden satıyor. Fakat bence CM daha çok kazanç elde etmiştir.
Ortak almak iyi fikir aklıma gelmemişti bak bu :D 4 kişi bulurum ben ortak almak için sanırım.
Şuan kendi sitemde oyunlar bölümüne açıp konuyu sabitledim. Bir kaç güne binlerce hit alacaktır ve meraklılarına ulaşacaktır.
http://www.forumbol.com/fm-2010da-tu...-t26745.0.html
Benim gibi oyunu İngilizce oynamayı tercih edenlerde illaki vardır. Steam üzerinden sadece Türkçe satışı yapılacaksa kötü olur diye düşünüyorum.
Kendi dilimiz için destek oluruz ama ne yapalım :)
heyecanlandım birden nedense :p hadi SI, yap bi kıyak güldür yüzümüzü :) bizde sizi güldürelim.
Steamde 5 tane pass veriliyor yılda en az 6-7 kez format atan birisiyim. Bu yüzden 90 tl sayıcam ondan bakaLım artık.Yada orj. alanlara Türkçe verilsin fiş vs gösterip :D
ben hep şunu hayal etmişimdir(ekonomi vs anlamayan cahil biri olarak:) ); herkese denecek ki "şu şu şu kadar satış hedefimiz var, herkes parasını yollasın, eğer hedefe ulaşamazsak geri vereceğiz" bu şekilde kuşkuları dinmemiş insanların da onayı alınır ve değil 10 bin belki 50 bine ulaşılır . ama uygulaması biraz denetleme ister ve zor iş..
Aslında banka hesabı açıp herkes o hesaba gönderecek. Bunu yapmadan önce bir liste hazırlayacağız. Buraya ismini yazdıran mutlaka göndercek. Sonra toplanan para ile oyunlar alınacak vs. Böyle birşeylerde olabilir
ben bu fikrini 2 gün önce Mustafa abi'ye söylemiştim. böyle bir hesap açalım millet para atsın biz keyleri dağıtalım falan diye. ama bunu söylerken de aklıma bu fikrin dezavantajları geldi. mesela siz 5 kişi anlaşırsınız ama sonra kalkar o kişilerden biri gider deaktif eder keyleri. bi sürü sorun olur yani.
ben çok isterdim böyle birşey yapmayı ama site olarak böyle birşeyin altına giremeyiz.
Eminim ki bu foruma giren kişilerin Diğer girdiği forum sayısı da en az (200) vardır. Yani 200 foruma açılsa bu konu illaki o sayıya ulaşılır. Belki 10bin değil 50bin yaparız da TR oyunu daha erken çıkartırlar:D
Oyunun Türçesinin Hayali bile çok güzel geliyor insana öncelikle cabalarınızdan dolayı Turksportal Interaktif ekibine Teşekkür Ediyorum...
Sırf Türkçe oyun yaptıkları için CM alan birçok kişi var eminim Türkçe ye destek vermek amaçlı birçok kişide FM alır orjinalinden ama CM 25 liraya satılmasına rağmen 10.000 rakamı şartını koymuyor FM ninde 10.000 şartı koymasada bunu birkaç yıl içerisinde 10.000'e çıkartalım dese olabilir 90 lira ile 25 lira arasında çok fark var CM ile FM arasında da çok fark var bende elimden gelen desteği yaparım ama 10.000 e ulaşabileceğimizi sanmıyorum en azından bir Türkçe yapalım bakalım ilgi nasıl olacak deseler veya fiyattada biraz fedekarlık gösterseler satışları artar.
90 liradan 100 tane satmak var birde 45 liradan 300 tane satmak var... hem fiyat düşer hemde Türkçe olursa satış patlaması olacağı kesindir... İmkansız demeyin CM yaptı üstelik hiçbir istek taleb olmadığı halde ve pazara iyi bir giriş yaptı bence ve bence bunu FM de yapabilir CM gibi 25 lira yapasına gerek yok 40-50 lira bile yapsa alan sayısı baya bi çok olacaktır tabi Türkçe ile beraber...
Türkçeye garanti versinler oyunda güzel olsun ancak öyle alabiliriz oyunu boşa para vermem ben açıkcası.Ya kötü çıkarsa ya türkçe konmazsa...türkçe olmazsa geri iade edebilecek miyiz?
Hazırlıksız yakalandık diyebiliriz.90 YTL çok para olmasada ( 1 Yıl içerisinde ) bu haberi verdikten sonra alma kararı olanlar için zor olabilir.2011 için orjinal oyun almayı düşünüyorum.
Harika bir haber.İnşallah şu sorunlara bir çözüm bulabiliriz.
Bir de soyle bakalim.
Oyunu Turkiye'de oynayanlarin %5'i satin alirsa Turkce olur deniliyor.
10 bin kisilik rakam evet yuksek. Ancak oyunu oynayanlar arasinda 10 bin kisi oldukca mutevazi bir rakam.
Istedikleri, oyunun Turkiye icin ozel olarak cikmasini, ceviriyi, arastirmanin finanse edilmesine FM severlerin katkida bulunmasi.
Oyun 60 TL'ye satiliyorsa, bunun onemli bir kismi Steam'e gidiyor (endustri ortalamasi yaklasik %20), paketleme ambalaj (yaklasik %5), lisanslama (yaklasik %5), yayincini kari (yani SEGA %1.5), distributor kari (yaklasik 1.5%), pazarlama (yaklasik %8), Uretim maliyeti (yaklasik %45).
Oldu %86, kaldi %14. Bunun vergisi var, kaldi %8.5. Yani oyun basina 5 lira gibi bir rakam (60 x %8.5). (Turkiye'de 90 liraya satiliyor ama fiyat farki ithalatcinin maliyetleri ve kari).
10 bin unite x 5 Lira = 50 bin lira.. Yani hemen hemen hic bir sey.
CM'in amaci ucuz fiyata oyunu satarak piyasaya girmek. FM oynayanlarin CM'e gecmesini saglamak. Bu nedenle de zararina satis yapiyorlar. Bunun devamliligi yok, olamaz.
FM zaten yaklasik 200 bin kisi tarafindan oynaniyor Turkiye'de. Hem de korsan olarak. Oyunun gelismesi icin de SI'in korsan kullananlardan katkida bulunmasini istemesi pek de yanlis olmasa gerek.
Diyelim aldık orjinal fakat rakama ulaşılamadı ve Türkçeyi koymadan çıkarttılar oyunu. Ne olacak ?
Bende orjinal alırım
korsanın yanında tabikide 10.000 hiçbirşey inşallah daha fazlasına da ulaşırız fiyat konusunda bu kadar çok şey olduğunu bilmiyordum artık hak vermekten başka çağre yok yiğidi öldür hakkını ver demişler diyecek tek şey herkes orjinal alsın.
benim demek istediğim yani Türkçe yi 10.000 şartı koymasalar zaten 1-2 yıla bu rakama ulaşırlar fiyat konusunda diyecek birşey yok adamların kari belli o konuda susacaz artık...
Tama biz elimizden gelen desteği yaparız orjinal mutlaka alırız ancak şu konuda ben eminim bizi iyilik yapana bizde mutlaka iyilik karşılık veren bir Milletiz. Crysis Türkçe çıktığında hem satış rekoru kırdı hemde bir çok site oyunun korsanını sitelerinde bulundurmadı orjinalini destekledi aynı şey cm için geçerli.
Eminim FM Türkçe olursa CM den çok daha fazla ilgi olur yeter ki koysunlar ve zamanla istedikleri rakamdan fazla satış yaparlar
Bu durumda bizde üzerimize düşeni yapacaz tabiki de hem orjinal alacaz hemde oyunu birçok sitede duyurmaya çalışacaz orjinal almaya konusunda bilgilendirecez inşallah her iki tarafta amacına ulaşır...
Benim kafama takılan bir soru var şimdi aral game cm yi 25 TL ye satıyor kendi karından da kısmış durumda mutlaka ve sanırım bunu Türkçe'ye destek için yapıyor eğer Türkçe'ye destek içinse aynı durumu FM ye konusunda da yapabilir aral dan bu konuda bilgi alabilirmiyiz acaba?