Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
Oyunun Türçesinin Hayali bile çok güzel geliyor insana öncelikle cabalarınızdan dolayı Turksportal Interaktif ekibine Teşekkür Ediyorum...

Sırf Türkçe oyun yaptıkları için CM alan birçok kişi var eminim Türkçe ye destek vermek amaçlı birçok kişide FM alır orjinalinden ama CM 25 liraya satılmasına rağmen 10.000 rakamı şartını koymuyor FM ninde 10.000 şartı koymasada bunu birkaç yıl içerisinde 10.000'e çıkartalım dese olabilir 90 lira ile 25 lira arasında çok fark var CM ile FM arasında da çok fark var bende elimden gelen desteği yaparım ama 10.000 e ulaşabileceğimizi sanmıyorum en azından bir Türkçe yapalım bakalım ilgi nasıl olacak deseler veya fiyattada biraz fedekarlık gösterseler satışları artar.

90 liradan 100 tane satmak var birde 45 liradan 300 tane satmak var... hem fiyat düşer hemde Türkçe olursa satış patlaması olacağı kesindir... İmkansız demeyin CM yaptı üstelik hiçbir istek taleb olmadığı halde ve pazara iyi bir giriş yaptı bence ve bence bunu FM de yapabilir CM gibi 25 lira yapasına gerek yok 40-50 lira bile yapsa alan sayısı baya bi çok olacaktır tabi Türkçe ile beraber...
Bir de soyle bakalim.

Oyunu Turkiye'de oynayanlarin %5'i satin alirsa Turkce olur deniliyor.

10 bin kisilik rakam evet yuksek. Ancak oyunu oynayanlar arasinda 10 bin kisi oldukca mutevazi bir rakam.

Istedikleri, oyunun Turkiye icin ozel olarak cikmasini, ceviriyi, arastirmanin finanse edilmesine FM severlerin katkida bulunmasi.

Oyun 60 TL'ye satiliyorsa, bunun onemli bir kismi Steam'e gidiyor (endustri ortalamasi yaklasik %20), paketleme ambalaj (yaklasik %5), lisanslama (yaklasik %5), yayincini kari (yani SEGA %1.5), distributor kari (yaklasik 1.5%), pazarlama (yaklasik %8), Uretim maliyeti (yaklasik %45).

Oldu %86, kaldi %14. Bunun vergisi var, kaldi %8.5. Yani oyun basina 5 lira gibi bir rakam (60 x %8.5). (Turkiye'de 90 liraya satiliyor ama fiyat farki ithalatcinin maliyetleri ve kari).

10 bin unite x 5 Lira = 50 bin lira.. Yani hemen hemen hic bir sey.

CM'in amaci ucuz fiyata oyunu satarak piyasaya girmek. FM oynayanlarin CM'e gecmesini saglamak. Bu nedenle de zararina satis yapiyorlar. Bunun devamliligi yok, olamaz.

FM zaten yaklasik 200 bin kisi tarafindan oynaniyor Turkiye'de. Hem de korsan olarak. Oyunun gelismesi icin de SI'in korsan kullananlardan katkida bulunmasini istemesi pek de yanlis olmasa gerek.