Aynen sol bek.
O yüzden bence istatistiklerde sorun yok.
Printable View
Vargasın asıl mevkisi sol bek değil sol açık.Sol bekte oynayabiliyor ama defansif özellikleri hücum özelliklerine göre düşük.
Fiorentina bek oynatmıştır orası ayrı.
Wiki En'de araştırdım
http://en.wikipedia.org/wiki/Fabi%C3...%C3%A9s_Vargas
Sol açık olarak gözüküyor.
Fiorentine araştırmacıları bizim araştırmacılarımız gibi görevlerini düzgün yapıyorsa Vargasın defansif yönünün düşük olduğunu görebiliyoruz.Vargası sadece milan maçında izledim maça açıkta başladı fakat 2.yarı beke geçti.Defansif özellikleri çokta yüksek değil.
Gökhan Gönül de bek ama önceki takımlarında da açık oynadı belli dönemlerde.
Defansif yönü çok özel, çok kuvvetli değil.
Bu onu gerçek bir açık yapmaz.
Vargas hücum yönü de kuvvetli bir oyuncu, zaten bu kadar değerli kılan bu.
Fio 4-3-3 oynar.
O yüzden bekler çok açıkta kalacağı için tamamen hücumu düşünmek yerine top taşımak için kullanmaları gayet normal olur.Sezon tamamında oynamaması, bek oynaması 0 gol, 0 asist bile olsa umrumda değil.Orası İtalya Ligi ve en defansif takımlardan biri.Bazne herşeyi istatistik değildir.
17+ değerler naturel pozisyonlardır.20 ise en çok oynadığı, başarabildiği ya da sevdiği pozisyon.
Şunu da ekleyeyim sol açıkta oynamaz demedim, iyi de oynayabilir.
Hücum beklerinin zaten defansif özellikleri biraz daha düşüktür.
Kısacası çok yönlü bir oyuncu ama bek değil dememek lazım.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ut5kPPAu854[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=UsQo8m3UG8s[/YOUTUBE]
Volkan'la yapılan görüşmeden yine anlaşma sağlanamamış. Yarın son kez görüşülecekmiş.
Vargas yabancı basına göre Fenerbahçe ile anlaşmış. Fiorentina Pasqual'ın sözleşmesini uzatmış ve Drenthe'yi renklerine bağlamış.
Volkan, bizden iyisini bulamıyacak. Umarım Mykonos adasınan kalkar gelirde doğru düzgün bir anlaşma sağlanır.
Volkan'a Türkiye'de bizden daha yüksek maaş verecek takım yok. Avrupa'ya gitse bizde yaptığı hataları yapsa kadro dışı kalır. Rüştü'ye benzer durumu.
Vargası aldıyssanız gerçekten çok başarılı bir transfer olur çok iyi bir sol kanat
Volkan Fenerbahçe den ayrılmak istiyorum demedi bu zamana kadar hiç her zaman öncelik Fenerbahçe'de dedi.Yabancı hakkını kalede kullanmak hiç mantıklı değil.Volkan'la Daum'un geçmişte arası pek iyi değildi ancak nolursa olsun Daum da Volkan'ın kıymetini bilmeli bence aynı şekilde yönetimde..
Volkan'la anlaşma imzalanmalı bi an önce..
Vargas geldiysede Carlos Brezilyadan dönmeyecek demektir hayırlı olsun bencede Vargas Carlos tan daha iyi Carlos'un artık katabilecek bişeyi olduğunu sanmıyorum.
Carlos geldi.
Daum'un gelmesiyle Deniz Barış ve Ali Bilgin'in performansları artar diye tahmin ediyorum. Hatırlarsanız Deniz Barış Daum'un bankosuydu, hatta sağ bekte oynatıyordu son zamanlarda.
Arkadaşlar Daum dün zaten Volkan bizim için, kadromuz için çok önemli bir oyuncu, takımda olması bize çok büyük fayda sağlar dedi. Yani ortada Daum ve Volkan arasında bir sorun yok, Volkan imzalarsa zaten birinci kaleci olacak, yabancı kaleci gelmeyecek.
Kaynak nedir?
Lig TV Umut.
Fenerbahçe temmuz sayısından almışlar sanırım.
Zaten Aziz Yıldırım 3 seneboyunca lig şampiyonluğu olarak hedef koymuştu. Bu nedenle de geleceği düşünmeden, günü kurtaracak isimlerden Daum'u tercih etti.
Açıklamanın kızdıracağını sanmam çünkü ilk bölümde Rijkaard'ın çok başarılı bir hoca olduğunu ve uzun vadede de başarı yakalayacağını söylemiş. Ki bu sezon şampiyon olamasak da Rijkaard sistemini oturtsun yeter diyen Galatasaraylıların da sayısı hayli fazla.
Ama bizde durum tam tersi, hedef hemen başarı ki kötü geçen bu sezon unutturulsun.
Gereksiz bir açıkLama oLmuş. Bu tarz söyLemLere gerek yok bence.
Yönetime yeni girdiğinden bir nevi adını duyurmak istemiş olabilir. Hem yeni sezon öncesi taraftarı da havaya sokmak için böyle aşırı açıklamalar yapılabiliyor. Ee basına böyle malzeme verirsen de kullanır adamlar.:)
Cihan Kamer'in açıklamalarına katılıyorum.Daum'un Fenerbahçe'ye geliş sebebi kısa vadede kazanılacak Türkiye Ligi Şampiyonlukları içindir.Bunun için en uygun hoca Daum'dur.
Rijkaard'lı Galatasaray'ın başarı planları uzun vadededir,bunu inkar eden olmaz sanırım. ;)
Sadece bir oyuncuyla görüşülüyorsa durum kötü. Geçen sene de tıpkı bu şekilde sadece Xabi'yle görüşmeler uzunca sürdü ve alamadık son dakikada Josico'ya kaldık.Quote:
"TARAFTAR RAHAT OLSUN"
Yeni transferleri değerlendirerek, her birinin takıma faydasının büyük olacağını kaydeden Kamer, "Taraftarımıza rahat olmalarını tavsiye ediyorum" dedi. Orta alanda Emre'nin yanında ön liberoda oynayabilecek bir futbolcu için görüşmelerin devam ettiğini bildiren Kamer, "Öncelikle üç sezon üst üste şampiyon olacağız. Türkiye Kupası'nı alacağız ve bu süreç içerisinde Avrupa'da Fenerbahçe'ye yakışır bir başarı yakalayacağız. Bu sözlerin arkasında bir başkan ve yönetim var" diye konuştu.
Daum ile 3 yıl şampiyonluk sözü yerine getirilebilir. Uzun vadede başarı hedeflenseydi zaten Daum değil de Aragones ile devam edilip, Aragones'in oyun sisteminin oturtulması hedeflenir ve bu doğrultuda transferler yapılırdı.
Zico Daum'un mirasını yedi, Daum şimdi yeniden bir takım oluşturacak, bir oyun sistemi belirleyecek ve muhtemelen ondan sonra gelecek hoca da aynı sistemle devam edecek. Son 6 yıldır aynı oyun sistemiyle oynuyoruz. Alex'ten kaynaklanıyor sanıyorum ki bu. Alex gitse Fenerbahçe'de çok şey değişecek gibi geliyor bana.
volkan tamam fenerbahceden ayrılmıycam fenerliyim falan diyo süreklide takım kampta o hala tatilde bu ne celişki anlamıyorum
"Fenerbahçe uyuma!.."
Üstün Alman teknolojisi Bayern Münih'in Brezilyalı defans oyuncusu Lucio'dan ayrılık sinyalleri! 31 yaşındaki tecrübeli isim Münih'in Tz adlı gazetesine yaptığı açıklamada yeni teknik direktör Louis van Gaal'in planları arasında olmayacağını ve ayrılma noktasına geldiğini söyledi.
Lucio, "Bayern Münih'te artık istenmediğimi duyunca kötü oldum, üzüldüm. Geleceğim hakkında konuşmak oldukça zor. Fakat çıkan haberler, ortalıktaki spekülasyonlar üzücü. Galiba başka bir takıma transfer olmak benim için en ideali olacak." dedi.
Brezilya ile Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden Lucio Bayern Münih'in Çarşamba günü yapacağı ilk idmana izinli olduğu için katılmayacak. Öte yandan Lucio'nun geri dönmeyeceği konusunda da sinyaller verdiği ifade ediliyor.
Bir yorum (Esat DERGİ);
Bu sezon yabancı transferinde farklı bir politika çizen Fenerbahçe için bu haber herhalde son günlerin en güzel haberi olsa gerek. Diego Lugano'nun restini görerek kulübü koruma yoluna giden ve Fabio Bilica, Bekir İrtegün gibi iki kadro derinliği yaratacak defans oyuncusunu takıma katan Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi aksayabilecek mevkii olarak gözüken ilk yer geri dörtlü, daha doğrusu iki stoper. Bilica ve Edu'nun birbirlerinin kademesini yapamayacağı düşüncesi, iki ismin de "kesici" defans olmalarına rağmen yeşil sahada "ağır" statüsü altında yer aldığı gerçek.
Fenerbahçe'nin önümüzdeki 3 sezon için öncelikli hedefi Türkiye'de şampiyonluk, bu doğru. Christoph Daum'un imza töreninde bile "Avrupa" kelimesinin bir kere, o da kısık sesle çıkması bunu gösteriyor gibi olsa da içten içe belli beklentileri oluşturmadan Avrupa'da başarıyı da içlerinde kurguluyor sarı-lacivertli yönetim. ABD'li Onyewu'nun Konfederasyon Kupası'nda özüne dönmesi o transferi zorlaştırırken Fenerbahçe bir zamanlar peşinden koştuğu Lucio'yu kadrosuna katması için çok fazla uğraşmasına ya da Manchester City gibi bir çılgınla mücadele etmesine gerek yok. İki parmak hareketi bu transferi gerçekleştirir ve çılgın bir kadro kurmayı hayal eden Fenerbahçe'de geri dörtlüde sorun kalmaz, Fenerbahçeliler gece rahat uyur.
Neden mi bu kadar defans? Ya da Türkiye liginde bu kadar sağlamcılığa ne gerek mi var? Fenerbahçe önümüzdeki sezon çok açık oynayacak. Luis Aragones bunu yapmıyorken, Kayseri'nin üzerine gittiğinde hızlı Kayseri forvetlerinin İstanbul'da neler yaşattığını hatırlatın ve hız konusuna neden bu kadar önem verildiğini bence yeniden hatırlayın. Fenerbahçe Lucio'ya gitmeli, Lucio gelecek için değil, kadro için alınmalı, onun bacakları bu takıma yeter...
Kısaca Lucio: Tam adıyla Lucimar Ferreira da Silva 2001-2004 yılları arasında Bayern Leverkusen'de yaptığı çıkıştan sonra Bayern Münih'e gelmiş ve beş sezondur Alman ekibinde forma giyiyordu. 2002'deki Şampiyonlar Ligi finalinde Leverkusen-Real Madrid maçında attığı gol ile maçı uzatmaya taşımıştı ama bu yetmemişti. 1.88 boyundaki defans oyuncusunun en büyük özelliği geniş fiziği ve bu fiziğine rağmen hızlı oluşu. Her stoper gibi takımının ofans gücüne de duran toplarda destek veren Lucio Brezilya'nın ABD ile oynadığı final mücadelesinde 84'de attığı kafa golüyle ABD'lilerin hayallerini de yıkan isim olmuştu. Bayern Münih forması altında 144 maça çıkan Lucio'nun adı Yunanistan ekiplerinden Panathinaikos ile ciddi bir şekilde anılıyor. Lucio 2002'de Brezilya Dünya Kupasının kaldırırken takımın ana elementlerden biri olmuştu.
Sporx
Lucio muhteşem bir transfer olur, gelmesini çok isterim. Daum Luciano'yu getirmişti, Luciano çok fazla gol atıyordu ama savunması pek iyi değildi. Avrupa'da da başarı o yüzden gelmemişti. Ancak şimdi Lucio gelirse, Daum'a Avrupa'da da başarı için iyi bir kadro verilmiş olacak. Lucio hem duran toplarda çok gol atar, hem de savunmayı mükemmel yapar. Keşke alabilsek ama talipleri çok olur.
Aynen keşke alabilsek ama zor gibi geliyor bize bırakmazlar.
Lucio transferi gündemde değil, sadece bir köşe yazarı tavsiyede bulunmuş. Bana göre köşe yazarından önce zaten Fenerbahçe'li yöneticiler biliyordur, mutlaka manejerlerden Lucio'nun Munich'de oynamak istemediği söylenmiştir.
En cok buna güldüm..Quote:
"BAŞKAN'IN FUTBOL BİLGİSİ HOCALARA TAŞ ÇIKARTIR"
Daum Türkiye yi çok iyi tanıyor ve 3 sene üst üste şampiyonluk sözleri verildi diye getirildi yapabilecek en uygun adamdır da kendisi..
Oynatacağı futbol cok tartışılacak begenilmeyecektir orası ayrı..
Daum'un zamanında ortasahada bir tek Aurelio oynuyordu ilk şamp ligi macerasında daha sonrasnda Appiah geldi ama o senede cok şansız maçlar yaşadık Avrupa da defansımızda zayıftı Servet Luciano zorlanıyordu avrupa da baya baya
takımın ortasahası iyi bir yabancı ile güçlendirilir,lugano'nun yeri doldurulursa (veya Edu eskisi gibi dönebilirse sakatlıktan..Kalacak sanırım oda.)Daum avrupa da iş yaptırabilir bu takıma
Simplicio ismi dolaşıyordu bi ara ortasahaya harika bi transfer olur bence Paulsen çok daha iyi bi transfer olur bi iki kere duydum bidaha ismi anılmadı inşallah yönetim peşindedir :)
Bir tanede aslında Kaleci bakılabilir yerli Volkan'ın arkasına, Babacan'ın en son final performansı ortada ben pek güvenmiyorum şahsen ona ikinci kaleci olarak da olsa..
Lucio bize gelmez bence eğer ayrılacaksa da keşke olsa ama sadece öneride kalır bana göre bu iş..
bide şu Josico Maldonado yla falan yolların kesin olarak ayrıldığı açıklansa da içimiz rahatlasa gitsinler bi an önce ilişikleri kalmasın kluple