Ontivero'ya da iyi para verilmiş
Printable View
Ontivero'ya da iyi para verilmiş
@zeck17
Arkadas gayet guzel bir ozet cikarmis, acikcasi benimde destekledigim bir olusum ornegi Shakthar.
Alintin icin tesekkurler :d
Fakat ben oyunculara odenen bonservis bedelleri ile ilgili bir sikintim yok, eger bir oyuncunun potansiyeli varsa odeyeceksin.
Benim rahatsiz oldugum konu odenen maaslarla ilgili, ki bu butun takimlarimizin mali acidan en buyuk sorunu..
Odedigimiz miktarlarin neredeyse hepsi 1 milyon'a yakin.. Ajax'ta 1 milyon euro tavan ucret..(Ustelik vergi soz konusu)
O yuzden Shakthar ve Cska gibi avrupa'dan ''uzak'' ve nispeten genc oyuncu transfer eden takimlarin odedikleri maaslari merak ettim. Zira avrupa'daki oyuncularin gozunde bizde ayni kategoriye dahiliz.
Hajrovic yanilmiyorsam 150 bin euro veya frank'a oynuyordu, genc oyunculari getirebilmek icin 10 kat fazlasini teklif edip 1.1-1.2 milyon euro maas ile zar zor ikna ediyoruz..
Bu paraların karşılığı alınmazsa Özhan Canaydın dönemine doğru gidebilir GS. Bizim FEDA sezonumuza benzeme ihtimalleri var yani. Çok riskli bir adım attı Mancini ve yönetim. Bakalım karşılığını alabilecekler mi?
Bu transferlerin hepsi risktir ancak harcanan paradan gram şikayetçi değilim.Para çarçur edilecekse de böyle gençlere edilsin.
Sercanı da 100bin euro karşılığı kiralamışız Bursa'ya. Yukarıda ki paralardan 100bin euro düşün :D
Bu 35 milyon 225 bin euro + 17 milyon 30 bin lira toplam para mı? Arkadaşlar böyle hesap mı olur, 4-5 yıllık toplam gideri alt alta koyup toplayıp Galatasaray bu kadar para harcadı demek nasıl bir aklın işi? Bunun karşısına o zaman 5 yıllık toplam geliri yazmamız gerekir ki gerçek durumu görebilelim. Akıl karıştırıcı rakamlar yazmanın manası yok. Şu an için Galatasaray'ın kasasından çıkan ücretler sadece bonservis bedelleridir. İlerleyen zamanlarda oyuncular bizimle oldukça taahhüt ettiğimiz paraları öderiz. Bunları hemen gider hanesine yazmanın manası nedir?
Edit: İşte ödediğimiz bonservisleri derledim.
Koray Günter = 2.500.000 EUR
Oguzhan Kayar = 2.250.000 TL
Alex Telles = 6 milyon 150 bin Euro
Salih Dursun = 2.750.000 EUR
Umut Gündogan = 1.661.000 TL
Izet Hajrovic = 3.500.000 EUR
Lucas Ontivero = 2.000.000 EUR
7 tane potansiyelli genç oyuncuya toplamda 16.900.000 € + 3.911.000 TL (1.280.000 € civarı yapıyor) = 18.180.000 € bonservis ödemişiz demek oluyor. Bu da Amrabat+Chedjou ile aşağı yukarı aynı para... Bence çok akıllı yatırımlar. :)
ontivero 2 aydir bizle antremana cikiyor yani menajerlik birsey yok , 2 ayda demekki adami begendiler ki aldilar.
Bırakın para işini siz kadroya bakın, takıma bakın, oynanan, oynanacak futbola bakın. Ünal Aysal gibi bir iş adamı ve ekibi var. Onlar hepimizden iyi hesap yapıyordur rahat olun
Gelen transferlerin hiç birini tanımıyorum. Çok fransız kaldım bu transfer döneminde. Nerde Drogba'lı, Sneijder'li dönemler :uzgun:
Ben onun nerde oynadığını bile bilmiyorum. Şuan sor hala bilmiyorum. Çıksın sahaya o zaman görürüz :D
Antreman fotoğraflarını gördüğümde bir Drogba'yı tanıyorum artık :D
Ranocchia geliyormuş kiralık, Dany de Beşiktaş'a diyorlar hem de bonservisiyle..
Yeni stoper gelmez Dany takımda kalır ve Chedjou banko oynamaya devam ederse, yöneticiler de çıkıp maddi sebep derse, Mancini'nin reaksiyonu nasıl olur çok merak ediyorum.
Mehmet Demirkol ,bence Ranocchia Astori'ye göre daha iyi demişti. Ben bilmiyorum pek ikisini de reelde ama FM'den tanıyorum Astori'yi. o da iyiydi baya. Daha zaten bu saatten sonra Mancini'nin takımla ilgili bahanesi kalmadı bence. Yeterince uzun zamandır takımın başında ve yönetim hangi oyuncuyu istediyse aldı. Artık bir şeyler görmemiz lazım diye düşünüyorum.
Bu saatten sonra ha Astori ha Ranocchia fark etmez.Birisi gelsin de Dany'den kurtulalım artık.Aslında Chedjou'da olur ancak maliyeti çok fazla olduğu için gönderilmesi zor.
Chelsea' ye elenirsek hayatımızda birşey değişmez. Fakat elersek müthiş birşey başarmış oluruz. Herkes biliyor chelsea' yi elememizin sürpriz olacağını.
Mou olmasaydı Chelsea'yi elerdik aslında ama Mou büyük sıkıntı işte :D
Temenniler ile gerçekler karışmamalı. Mancini değil Guardiola olsa takımın başında birşey değişmez, Chelsea'yi eleyememek bir kriter olamaz, olmamalı.
Bahane bulmak değildi benim bahsettiğim. Adam isterse bahane de bulabilir yalnız, stoper diye kendini yırtmadığı kaldı, Dany gitmeli diye kaç defa söyledi. Olur da stoper gelmezse ben yönetime kızarım her kötü sonuçta. Kapalı kutu adamlara risk alarak sağlam para veriyorlar, transfer dönemi bitmek üzere hala stoper yok.
Aldığımız oyuncular maliyetli gibi gözüküyor ama birde şu açıdan bakalım.Riera senelik 3.2m avro alıyordu.Ontivero 400bin,Oğuzhan 40bin,koray günter 700bin,telles 1.4milyon,salih dursun 600bin,Umut 400bin,Hajrovic 1.1milyon (TL olanları avro ya çevirdim.).Hepsini topladığımız zaman alacakları ücret yıllık 4.6milyon avro yapıyor.Hadi maç başıları falanda katarsak düz hesap 5 milyon diyelim.Bence bu açıdan bakınca gayet makul duruyor.
Bu yontabileceği adamlar için şans veririz elbet ama zaten Türkiyenin en iyi kadrosuna sahibiz. Bu kadro Şampiyonluğu kovalaması gereken bir kadro iken şuan 10 puan fark açıldı. Bu bence bir başarısızlıktır. Şampiyon olamazsa başarılı sayılmaz ama aldığı gençler içinde onu sorgulamayız. Tüm taraftarların zaten gençlere karşı bir sempatisi vardır ve başarısızlıkta kimse onları sorumlu tutmaz. Ama Mancini sorumlusu olur başarının ya da başarısızlığın.
Evet en kaliteli kadro Fenerbahçe'de,bu geçen yılda öyleydi,ondan önce ki yılda öyleydi.
Son 3 yıldır en kaliteli takım Fenerbahçe.Bunu ben geçen sezon başlarında da,ondan önceki sezon da söylemiştim.Kinaye değil yani Fenerbahçe'nin genellikle bizden kaliteli kadrosu oluyor,form durumu olarak biz daha iyi oluyorduk ancak bu yıl hem kalite hem de form olarak çok daha önümüzdeler.
Bence Fenerbahçe şuan takımın başına Türk bir hoca gelmesinin gazını yaşıyor, tıpkı bizim başımıza Fatih Terim'in geldiği ilk yıl gibi. Aynı Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın başına geçtiği dönemde de 17 maçta 16 galibiyet almıştı ve şampiyon olmuştu. Ancak aradan iki yıl geçince taraftarın tahammül edemediği bir futbol oynayamaya başlamıştı. Her ne kadar Uefa'da yarı final oynasalarda taraftarlar, lig ikinciliğini ve Türkiye Kupasını pek başarıdan saymadılar.
http://pbs.twimg.com/media/BfaTQ06CIAAQuxx.jpg
gençler mesajı vermiş :D üçünü birden alsak keşke :D
koltuk altlarım kabardı... Helal la size :D
Ranocchia kesin deniyor çogu yerde. Haydi hayırlı olsun.
Valla ben kuşkuluyum,yine gideceğiz Cris gibi birini alacağız gibime geliyor.Astori ateş pahası,Ranocchia yarın maça çıkıyor.Hadi hayırlısı diyelim cidden.
Poz atışması nerelere kadar sıçradı arkadaş, yepyeni bir akım başlattık :zuhaha
zaten siteye göre konuşucak olursak fiyat olarak aynılar
ben değeri düşüktür yada yüksektir demiyorumki o sitede baroninin değeri 8 milyon chedjounun değeri 9.5 milyon brumanın değeri 10 milyon meireles keza 10 milyon, drogba bile sözleşmesinin son senesinde 35 yaşında ve 3 milyon değer biçilmiş
kadro kalitesine gelecek olursak fb nin kadrosu daha kompak daha çok yönlü oyunculardan kurulu
mesela caner sol bekte oynuyor sol açıkta keza sow 2 kanattada kullanılıyor forvettede (kuytta aynı şekilde) bu yönden fb nin kadrosu gsye göre daha kalitelidir ama kullanabilen td gelmedi daha
sonuç olarak bence gs kadrosu fbden daha kaliteli değil ama daha potansiyelli (oda son 1 haftadır yapılan transfer hamleleriyle)
Beşiktaş Dany'yi alıyor ve G.Saray, Dany'den boşalan kontenjana İnter'den Ranocchia'yı transfer ediyor. Hayat, gerçekten çok garip!
Yarın maçın devre arasında stoperi KAP'a bildirmesinler ? :n:
Aradan bir kaç genç daha çıkabilir malum Elazığ maçının devre arasında kombo yapmıştı yönetim.Bu işi KAP'tılar artık ya :p :uzgun:
Galatasaray Gazetesi @GsGazete 4 dk.
Son Dakika | Eskişehir yerel medyası, Veysel Sarı'nın G.Saray ile resmen anlaştığını iddia etti. İki takım bonservis görüşmesini sürdürüyor.
Ay hadi inşallah.