Mesut mükemmel gol atarak Bayern'e şampiyonluğu sundu :)
Printable View
Mesut mükemmel gol atarak Bayern'e şampiyonluğu sundu :)
Bu Schalke'yi anlamıyorum, Veltins Arena'da muhteşem bir atmosferde oynuyorsun, Yenersen neredeyse şampiyon olacaksın, gidip 2-0 yeniliyorsun. Ayıptır, yazıktır, günahtır ya. Geçen seneki kötü sezondan sonra şampiyonluk çok güzel olurdu ama olmuyor. Seneye şeytanın bacağını kırarız inşallah.
Schalke'yi anlamak güç...Bayern şampiyondur artık...
Tebrikler Bayern'e..Bakalim SL'yi de alabilecekler mi..
Yıldız futbolcu transferi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı ve "Türk takımlarını düşünmüyorum" dedi.
Milli takımın yıldızı Hamit Altıntop, hakkındaki transfer haberleri ile ilgili konuştu. Münih'te kalmak istediğini belirten oyuncu, aksi halde İngiltere ve İspanya'ya gideceğini açıkladı.
Türk takımlarının büyük teklifler önerdiği Hamit, Vatan'da çıkan habere göre Türkiye'ye dönmeyecek.
YENİ sezon planlarıyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hamit Altıntop, “ Bayern’de oynamaktan mutluluk duyuyorum. Sakatlığım tamamen geçti. İyi de form yakaladım. Teknik direktörümüz Louis Van Gaal de bana şans veriyor. Lyon’a karşı başarılı bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. Yani işler yolunda. Bu sezon bitince önce oturup takımım ile konuşacağım. Ben kalmaktan yanayım. Van Gaal de sanırım benden memnun. Ancak aksi bir durum olursa İngiltere ve İspanya’dan çok ciddi teklifler var. O zaman onları düşünebilirim” dedi.
Türk takımlarından da teklifler aldığını açıklayan Altıntop sözlerine şöyle devam etti: “Bana önerilen rakamlar gerçekten çok büyük rakamlardı. Açıkçası gururum okşandı. Ama ben futbol hayatıma Avrupa’da devam etmek istiyorum. Bu nedenle yeni sezon planlarım içinde Türkiye’de futbol oynamak yok. Bayern ile Şampiyonlar Ligi Finali’ne çıkma şansını yakaladım. Müthiş bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Bir Türk olarak Devler Ligi’nde final oynamak benim için çok önemli. Inter ’i yenip kupayı kazanacağımıza inanıyorum. Bu benim kariyerimde çok önemli bir yer teşkil edecektir.”
Hocasıyla sorunlar yaşasa da ben ayrılmıyorum, kalacağım dedi, savaştı ve formayı kaptı. Van Gaal'ın düşünceleri ne yöndedir, formda diye mi mecburen oynatıyor bilemeyiz ama seneye ayrılsa da Türkiye'ye gelmez. Kendisi de söylemiş, buraya gelse büyük paralar kazanacak belki ama o parayı tercih etmiyor. Yine de bol bol gazetelerimizde yer bulacaktır, Galatasaray'a geldi, Fenerbahçe ile anlaştı diye.
En iyisini yapıyor Nihat'ı gördükten sonra asla demiştir kesin.. :) Gerçi onla alaka olmasa bile en doğrusunu yapıyor çünkü Türkiye'de kariyerini çürütmek istemez hem Bayern gibi bir takımda durduktan sonra..
Hamit'in durumunun Nihat örneği ile hiç alakası yok.Nihat İspanya'da yaşadığı sakatlıklar yüzünden kariyerinde düşüşe geçmişti ve bu yüzden Türkiye'ye döndü.Yoksa o da dönmezdi.Hamit şu an çok iyi durumda.Takımı şampiyonlar liginde finale çıktı.Oradan buraya gelmesi için hiç bir sebep yok para haricinde.Parayı da önemsemiyormuş.Bayern'den ayrılırsa diğer büyük liglerden mutlaka talibi çıkar.Hamit'i ülkemizde izlemek için önümüzde bir 3-4 sene var en azından.
Bayern'den bu durumdayken Türkiye'ye geleni döverler
Adam şu an için iyi bir durumda Avrupa'da
İspanya'dan At.Madrid, İngiltere'den Tothenam son derece ciddiler Hamit konusunda.
Gelmez sanmam gelirsede Fenerden başkası getiremez malum para bol :)
Gelmesin zaten İmkanı olduğu sürece Avrupa'da kalsın ..Ama Avrupa'da kalıcam derken Tuncay gibi rezil olmamak lazım tabiki Bu da ayrı bir şey ..
Bayern'den ayrılıp daha küçük bir takıma gitmemeli. Türkiye'ye zaten hiç gelmemeli..
Ben Şahsen böyle bir acıklama bile yaptıgını zannetmiyorum...
Başarılı niye başarılı Türkiye'ye gelmedigi için bi gelsin adamı öldürürler Türkiye'de...
Van Gaal: "Inter'in aksine çekici bir oyun oynuyoruz"
Şampiyonlar Ligi finalisti Bayern Münih'in teknik direktörü Louis Van Gaal, eski öğrencisinin oyun stilini eleştirdi...
http://u.goal.com/96400/96426_news.jpg
Bayern Münih’in Hollandalı teknik direktörü Louis van Gaal düzenlediği basın toplantısında, Jose Mourinho’nun Inter takımına göze hoş gelen bir futbol oynatmadığını savundu. İki ekip 22 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak.
Mavi-siyahlılar, Barcelona’yla Camp Nou’da oynadıkları yarı final ikinci maçında defansif bir strateji benimsemiş ve finale yükselmeyi başarmıştı. Inter’in patronu Mourinho ise bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç gösterilerinde bulunmuştu.
Bayern’in teknik patronu Louis van Gaal, Sport Bild ile yaptığı söyleşide bu konuya da değinerek “Ben Mourinho’nun yerinde olsam o şekilde sevinmezdim. Provokatif davranmaktan kaçınırdım” şeklinde konuştu.
Bilindiği gibi Portekizli teknik adam Van Gaal’in Barcelona’yı çalıştırdığı dönemde onun asistanlığını yapmıştı.
“Analizleri o dönem de çok iyiydi, o zaman dahi oyunu anlayabildiğini görebiliyordunuz” diyerek Mourinho’nun takdir ettiği özelliklerini vurgulayan Louis van Gaal, “Fakat o dönem fazlasıyla alçakgönüllüydü. Gösterdiği değişimi görmek güzel. Kendine has bir kişilik oluşturdu” diyerek sözlerine devam etti.
Son olarak Mourinho’nun yansıttığı oyun stiline değinen 58 yaşındaki Hollandalı hoca, Inter’in futbola göze hoş gelen bir yaklaşım getirme arzusunda olmadığını belirti.
“Takımının kazanmasını istiyor, ben de öyle ama ben aynı zamanda güzel futbol da oynatmaya çalışıyorum. Benim yapmak istediğim daha zor” diyerek sözlerini tamamladı.
Mesut ve Serdar Afrika yolcusu!
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası için 27 kişilik aday kadroyu açıkladı.
Löw'ün açıkladığı, Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil ile Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı'nın da yer aldığı 27 kişilik kadro şöyle:
Kaleciler: Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Bremen), Hans-Jörg Butt (Bayern Münih)
Defans: Dennis Aogo, Jerome Boateng, Marcell Jansen (Hamburg) Holger Badstuber, Philipp Lahm (Bayern Münih) Andreas Beck (Hoffenheim) Arne Friedrich (Hertha Berlin), Per Mertesacker (Werder Bremen) Serdar Taşçı (Stuttgart) Heiko Westermann (Schalke 04)
Orta saha: Michael Ballack (Chelsea-İngiltere) Sami Khedira, Christian Traesch (Stuttgart) Toni Kroos (Bayer Leverkusen) Marko Marin, Mesut Özil (Werder Bremen) Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Piotr Trochowski (Hamburg)
Forvet: Cacau (Stuttgart), Mario Gomez, Thomas Müller, Miroslav Klose (Bayern Münih) Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) Lukas Podolski (Köln)
Kadronun yıllardan bu yana süren analizlerin sonucu olduğunu ifade eden Löw, kadroda yer alan oyunculara tümüyle güvendiklerini söyledi.
Löw, Bayern Münih ve Werder Bremen'deki futbolcuların Almanya Kupası'nda 15 Mayıs'ta oynamaları nedeniyle 27 kışilik geçici kadronun yanı sıra, 13 Mayıs Perşembe günü Malta ile yapacakları karşılaşma için Tobias Sippel (FC Kaiserslautern), Mats Hummels, Kevin Grosskreuz (Borussia Dortmund), Stefan Reinartz (Bayer Leverkusen) ve Marco Reus'u da (Borussia Mönchengladbach) kadroya dahil etti.
Chelsea'de oynayan Michael Ballack da takımıyla İngiltere Kupası'nda yer alacağı için hazırlık kampının bir kısmına katılamayacak. FIFA'ya 23 kişilik kesin listenin 1 Haziran'a kadar sunulması gerekiyor.
LigTv
Bozuk yerler düzeltilirse sevinirim...
Beklenen bir şeydi Mesut iyi performans gösterirse daha iyi klüplerde görebiliriz onu
Ah ah işte böyle yetenekleri kaybettik ya helal olsun Fatih Terim ve yardımcıları..
Van Gaal'in tek korkusu!
Bundesliga'da şampiyon olması neredeyse kesinleşen Bayern Münih'in Teknik Direktörü Louis Van Gaal, oyuncularından kutlamalar sırasında kendisinin üzerine bira dökmemelerini istedi.
Van Gaal, yaptığı açıklamada, bira banyosundan hoşlanmadığını belirterek, ''Oyuncularıma söyledim, bunu sevmiyorum. Tüm gün bira kokmak istemiyorum. Yanıma yedek elbise almak da istemiyorum'' dedi.
Son haftaya girilirken şampiyonluktan şüphesi olmadığını belirten Hollandalı Van Gaal, Bayern'in bu sezon Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak 3 kupayı birden müzesine götüreceğine inandığını kaydetti.
Bundesliga'da son haftaya girilirken 67 puanlı Bayern Münih, 2. Schalke'nin 3 puan önünde lider durumda. İki takım arasında Bayern lehine 17 gollük bir averaj farkı da olması nedeniyle Bayern'in şampiyon olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Almanya'da şampiyonluk kutlamalarında geleneksel olarak takımın teknik heyeti ve oyuncularının üzerlerine bira dökülüyor.
LigTv
Denizliyi Gönderip Şu Gaal'ı Alsak Sırtımız Yere Gelmez Vallahi:)
Stuttgart'ın 40 yaşındaki kalecisi, bugün oynanan Mainz maçıyla birlikte futbolu bıraktı.
Jens Lehmann futbola veda etti. 2008-2009 yılından bu yana, Arsenal'den transfer olduğu Stuttgart'ta forma giyen Alman Milli Takımı'nın eski file bekçisi, bugün Stuttgart'ın Mainz'la oynadığı sezonun kapanış maçıyla birlikte profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı.
1990 yılında Schalke 04 formasıyla futbola başlayan Lehmann, 8 sezon sonra, yarım dönemliğine AC Milan'da oynadı. 1998-1999 ile 2002-2003 sezonları arasında Borussia Dortmund'un kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi, daha sonra 5 sezon boyunca Premier League'in Arsenal ekibinde yeraldı.
Schalke 04'le 1997 yılında UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan Lehmann, 2002 yılında Dortmund'la Bundesliga, 2004 yılındaysa Arsenal'le Premier League'de zafere ulaştı.
Kariyeri boyunca hep Oliver Kahn'ın gölgesinde kalan Lehmann, yine de 63 kez Alman Milli Takımı forması giyerken, özellikle de 2006 Dünya Kupası'nda Almanların kalesini korumuştu.
Bira meselesini okuyunca Gerald Asamoah'ın, Dortmund'u deplasmanda yenip şampiyon olursak 35 km uzaktaki evime elimde bira bardağıyla yürüyeceğim demesi geldi aklıma. Şampiyon olamamışlardı, 35 km yürümekten kurtulmuştu.
Schalke 04'ün beklediği mucize gerçekleşmedi. Şampiyonluğunu resmen ilan etmek için son düdüğü bekleyen Bayern Münih, Hertha Berlin'i de devirerek, ligde 22. şampiyonluğunu elde etti.
http://www.yukleresim.com/images/t2o...nnpxx7xg6t.jpg
Bundesliga'da 2009-2010 sezonu tamamlandı Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası'nda finale yükselen Bayern Münih ile Schalke arasındaki kıyasıya şampiyonluk yarışında, gülen taraf Bavyera ekibi oldu.
34. hafta mücadelesinde Bayern Münih, küme düşmesi kesinleşen Hertha Berlin'i deplasmanda 3-1 mağlup etti. Ligi 70 puanla zirvede tamamlayan konuk takım, Bundesliga'da 22. şampiyonluğunu ilan etti.Bavyera ekibinin golleri 20. dakikada Ivica Olic, 74 ve 89. dakikalarda Arjen Robben'den geldi. Hertha'nın tek golünü ise 59. dakikada Adrian Ramos kaydetti.
Şampiyonluk için mucizeye ihtiyaç duyan Schalke 04, deplasmanda Mainz'la 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla puanını 65 yapan Schalke 04, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazandı.Hamburg maçından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Werder Bremen ise 61 puana ulaştı. Ligi 3. sırada bitiren Werder Bremen, Devler Ligi'nde gruplara kalmak için bir eleme oynayacak.
Öte yandan ligde 4. ve 5. olan Bayer Leverkusen ve Borussia Dortmund, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.
Bundesliga gol kralı 22 golle Edin Dzeko olurken, Wolfsburg forması giyen oyuncusu 21 golle Bayer Leverkusen'den Stefan Kiessling ve 19 golle Borussia Dortmund'dan Lucas Barrios izledi.
HALİL'İN GOLÜ YETMEDİ
Wolfsburg, sahasında Eintracht Frankfurt'u 3-1 yenerken, Frankfurt'un tek golü 86. dakikada milli futbolcu Halil Altıntop'tan geldi.
Bundesliga'da son haftanın sonuçları şöyle:
Hertha Berlin-Bayern Münih: 1-3
Mainz 05-Schalke 04: 0-0
Werder Bremen-Hamburg: 1-1
Bochum-Hannover 96: 0-3
Freiburg-Borussia Dortmund: 2-1
Mönchengladbach-Bayer Leverkusen: 1-1
Hoffenheim-Stuttgart: 1-1
Nürnberg-FC Köln: 0-0
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt: 3-1
Bu sezon başında Münih kötü günler geçirirken, çok bekledim Van Gaal'i kovacaklar diye.Ama daha sonrasında yakaladıkları müthiş form ve özellikle ŞL gruplardaki son maçda Juve'ye deplasmanda 4 atmaları sonrasında takıma inanılmaz bi güven geldi.2001 ve 2005in ardından Schalke bir kez daha Münih'in ardından 2.likle yetinmek zorunda kaldı.Robben'i almakla ne kadar doğru bi transfer yapmış oldukları ortada.
Dzeko'nun daha fazla Wolfsburg'da kalacağını düşünmüyorum.Bence iyi bi paraya İtalya'ya gidecek gibi geliyor.Nedense onu hep Milan'a yakıştırıyorum ki sanırım kendininde bu yönde bi demeci vardı.Olmazsa Juve'yede yakışır.
Christian Gross'un gelişinin ardından Stuttgart'da bariz bi yükseliş söz konusu.Açıkcası seneye daha iyi, Bayern ve Schalke'yi daha fazla zorlayacak bi Stuttgart bekliyorum.Dortmund'un ŞLye gidebilmesini isterdim.
Louis Van Gaal ile bu sezon çok iyi bir ritim yakaladılar.Bunu sonuna kadar sürdürüp ligde şampiyonluğu elde ettiler ve ŞL'de finale çıktılar.Helal olsun.
Ee zaten Van Gaal, Almanya'da şampiyon olamasaydı o takımda durmasına gerek yoktu. Kadroları diğer Alman takımlarının yanında inanılmaz güçlü. Böyleyken bile son anlarda kazandılar şampiyonluğu. Onlar için önemli olan Şampiyonlar ligini tekrar kazanmak. Ribery'nin finalde olmayışı avantajları olacak.
Schalke bundan 3-5 yıl evvel son hafta şampiyonluğu kaçırdı ya... Onlar biz ne zaman Türkiye kupasını alırsak, ancak o zaman Bundesliga şampiyonu olurlar... Yani daha uzuuuun yıllar beklemeleri lazım...
Ben çocukken Avrupa derbisinin adı Real Madrid-Bayern Münih'ti... Açık ara Avrupanın en favori kulüpleriydi... Alman futbolunun futbol olduğu yıllar... Bu sebeple ben her real madrid maçı öncesi tutkuyla Bayern'i tutardım... Alman liginde şampiyon olmalarını istemem... Artık heyecan vermiyor... Ama Avrupa kupalarında çocukluk alışkanlığından olsa gerek, Bayern'in başarısını isterim..
Bilmem kaçıncı Bundesliga şampiyonlukları kutlu olsun... Onların psikolojisini anlıyorum... Bayern şampiyon olursa kimse kutlamaz; olmasın mı yani denir... şampiyonluğu kaçırdıklarında şamatadan geçilmez... her sene şampiyon olma mecburiyeti...