Hasan Şaş'ın ve Fatih Terim'in kafalarına gelen cisimler gösterilmedi mi ? Hasan Şaş'ta birşeyler yapmış olabilir.Yoksa boş yere ceza vericek halleri yok heralde.
Printable View
Fatih Terim'e niye ceza verilmedi ki?
Volkan Demirel'e de raki sisesi atildi o zaman ona neden ceza verilmedi.
Ayrica bu cezayi salidan aciklayarak kupa macinda ceza cekmeleri saglandi ama inat olsun cümle aleme söke söke sampiyon olacagiz.
bu kadar dar düşünüyorsunuz işte. o ceza sadece lig için mi oluyor ? TR kupası girmiyor mu ona ? neden samsunspor'un hakkının yenmesi gerektiğini düşünüyorsunuz ? ceza tabii ki o maçtan sonraki ilk maçta etkili olmalıdır.
iş kendi takımınızın dışına çıktığında nasıl da iyiniyetli, sorgusuz yaklaşıyoruz meselelere...
aysal'ın dedikleri çok basitti ama asıl polemik yanlıları işlerine geldiği yönde eğip büktüler demeçleri. galatasaray taraftarı geçmişte bizim yadırgadıklarımıza muadil davranışlarda bulunmuştur belki ancak mesele o değil işte onu anlamamışsınız. herkes 2007'deki sulu derbiyi sakız etmiş ağzına, dinmek bilmiyor temcit pilavı misali söylemler. evet tek başına düşünüldüğünde eleştirilmesi gereken kuraldışı kapsamına giren bir davranış. ancak derbinin ilk ayağında kadıköy'de gerets'in alnı yarılmıştı şuan hatırıma gelmeyen bilimum saldırı yapılmıştı kadıköy'de teknik ekibe(erdal keseri hatırlıyorum hayal meyal) vs.
bilinemeyen şudur ki, her sezon derbilerde belirlenmiş kasti bir basın-senaryo sistemi işliyor. bu seneye kadar son 5-6 yıldır ilk maç kadıköy'de ikincisi bizim evimizde oynandı. böyle bir fikstür durumu vardı onun için yazdım.
2009-2010 sezonunda ilk maçta tarık ongun'un kafası yarıldı. keita'ya tribünden su şişesi atıldı. arda'ya ana avrat küfür edildi.
dönelim, ikinci ayaktaki asy'deki maç öncesinde merhum Canaydın'ın malum haberiyle üzüldük. basında, çeşitli klüp kaynaklarında vs hep bir centilmenlik havası oluşturuldu. derbinin kardeşçe geçmesi, fair play yönünde çağrılarda bulunuldu, neredeyse seferberlik ilan edildi. sonra fenerbahçe'nin güzide kalecisi- milli takımımızın vazgeçilmezi beyefendi volkan demirel'in vücudunun çeşitli bölgelerini futbola kattığı maç esnasında, kadıköy'deki maçta yaşananlara istinaden yapılabilecekler, verilecek cevaplar ortaya konabilecekken, bu sıradışı çağrılar; nedense yaşananların hemen ardından örtbas edilmek yerine çatır çatır dillendirilmesi gerektiği halde es geçip bilmem kaç ay sonra akla gelenler nedeniyle, derbi normal seyrinde, sessiz sedasız centilmence geçmişti.
ha keza, bu yıl da , ünay aysal aslen demeye çalıştığı, asıl anlatmak istediği olan şey gerçekleşti. ttarena'daki derbide en ufak bir olay, küfür , yabancı madde vs söz konusu olmadı. ancak ne tuhaftır, kadıköy'deki maçta, ortada herhangi bir "başlatıcı" , tahrik edici etken yok iken, sahaya yabancı maddeler atıldı, kendi takımı 15. dakikada 2-0 öne geçen taraftar o anlarda küfürlü tezahüratlara girdi. sahaya bayrak sopaları atıldı- ki hiç alışılageldik, bilinen birşey olmadığı için çok ön plana çıkmadı ama birazdan belirteceğim gibi bence en tehlikeli olanlar bunlardı.- , terim'in hasan'ın alnı yarıldı, daha ilk dakikadan futbolcu-provokatörler(topuz'un durduk yerde tekme atıp agresifleşmesi, ardından bütün takımın toplanıp linç ortamı oluşturması, emre belözoğlu'nun ne idüğü belirsiz, sebepsiz saldırıları, tacizleri ) iş başına geçti, hakan balta golü atınca yüzüne bayrak sopaları yağmaya başladı. bir tanesi -Allah korusun- yarım santim aşağı gelse adamın gözü çıkabilirdi. hangi nedensellik hangi psikoloji bir insanın bu tür bir hayati tehlikeye yollanmasına bahane gösterilebilir, savunma kalkanı olarak kullanılabilir ki?
şimdi sorarlar adama, hep estirilmeye çalışılan centilmenlik rüzgarı, fair play çağrıları, maç öncesinde basında, klüplerde vs neredeydi? üstelik daha öncesinde provoke edici, tahriksel hiçbir aktüel durum yok iken neyin saldırısıydı bu?
aysal bunu anlatmaya çalıştı. kendilerinin yaptığından dem vurmayıp potansiyel bir tehlike yaklaştığında alarm çaldırıp barış sinyalleri verenler ortada birşey yokken sebepsiz bir biçimde bu tarz bir saldırıya girişirken özür dileyecekleri yerde bunların dile getirilmesi üzerine bir de üste çıkmaya çalıştılar.
aysal "a. yıldırım yok iken benim kadıköy'e gelmem uygun düşmez" dedi, sonra acımasızlıkla , politiklikle, yarayı dağlamakla suçlandı.(ne alakaysa artık).
biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz, bunu kabul ediyoruz.-en azından ben-. diyin ki "galatasaray şunu yapmış , bu yanlıştır," bunu kabul ederiz/ederim, ama meseleyi olduğundan farklı biçime evirip üste çıkmaya çalışmayın. benim bunları dememin en büyük sebebi inanın o bayrak sopalarının , terim'e atılan şey herneyse onun, çok daha büyük acılara, zararlara, insan hayatını karartacak raddelere ulaşma ihtimali karşısında bu kadar duyarsız kalınması. misal Allah korusun hakan balta'nın gözüne gelseydi o adam ölme tehlikesi geçirecekti, kurtulsa bile hayatı boyunca yaşamını baştan başa değiştirecek bir yarayla yaşamını sürdürecekti. insan hayatı bu kadar ucuz değil. aynı şekilde asy'de köşe vuruşu kullanılırken tuncay'ın kafasına su şişesi atılması da benim kabulume giren bir insandışılık örneğidir. ama mesele şudur ki, ben onun savunmasını yapmam. derim ki bu yanlıştır, bunu belirtirim sonra gerets'in yarık alnının da hesabını isterim.
siz verilmesi gereken bir hesap yok iken, herşeyin insani çizgide olduğu bir aktüalite akabinde gerçekleşen bu fevrilik karşısında savunmaya geçiyorsunuz, hiçbirşeyi hiçbir yanlışı kabul etmeden.
eleştirilen nokta buydu. anlayana.
Kendi takımımız içinde bişey demiyoruz 2 maç ceza verilmiş dogrudur diyip geciyoruz.Ama şike meseleleriyle kıyaslıyorsan kıyaslaman bile komik.
ünal aysalın yaptığı açıklama yüzünden hep bu tartışmalar barış duruş sadece tükürükle taş atmakla top tüfek atmakla olmaz ki sözlerinle de barışı sağlayacaksın ama ne oldu şimdi kültür karmaşası çıktı gelde çık şimdi işin içinden
umarım bu açıklamalar po da iki takım taraftarının da başına dert açmaz umarım
Galiba yeterlidir , Cunki kupa macinda seyircisiz oynancak , ayrica hasan sas"in cezasida kupa maçinda isledi.
http://imgim.com/sssssssssssssss.jpg
İşine geldiği gibi görmemek gerekir olayı, cezalar perşembe günü toplanan disiplin kurulunda verilir çünkü disiplin kurulu, perşembeye kadar savunma hakkı tanır, bakın perşembeye kadar diyorum, yani perşembeden önce de ceza verilebilir.
Hal böyleyken, ortada da seyircisiz oynama cezası verilebilecekken, neden zaman kaybı yaşansın, kulüp savunmasını hemen gönderip, kararın çıkmasını bekleyebilir. Usule aykırı bir durum yoktur, derbi maçta bir oyuncu kırmızı kart görse, perşembe günü toplanacak disiplin kurulu kararını bekledikten sonra mı cezalı duruma düşecekti? Hayır. O nedenle kararın bu şekilde olması neden garipseniyor anlamadım, ülkemizde bir ceza uygulaması olacaksa, bu takip eden maçta işler. Fenerbahçe'nin kupa maçı olmasaydı, haftasonu da bir şekilde maçı olmasaydı, disiplin kurulu belki de kararını önümüzdeki hafta açıklardı.
Bu niye bu kadar büyük bir mesele oldu ya da büyük bir meseleymiş gibi gösterilme çabası var anlamış değilim?
ne demek istedigini anladim ama soylede birsey var her cezalar persembe verilirken , neden sali gunu verildi yeni tff degisiklimi yapti acaba ?
Hayır, hafta içi resmi bir maç var, ilk devreyi hatırlayın, hafta içi lig maçı olduğunda da cezalar pazartesi ya da salı açıklanıyordu. Tersi olsaydı gariplik çıkardı ortaya, farz edelim ki Galatasaray derbisinden sonra Beşiktaş maçı var Fenerbahçe'nin ve maç çarşamba günü ama ceza perşembe açıklanacak diye Beşiktaş derbisi seyircili oynanacak sonra haftasonu maç mı seyircisiz olacak?
dostum yanlış anlama da ne anlamam gerekiyordu o resimden :) maçın seyircisiz oynancağını mı ? eğer onu anlamam gerekiyorsa ben de zaten onu söyledim. ilk maçta etkili olmalıdır diye. ve ayrıca değişen bir şey yok bu kural yıllardır böyle. bence şimdi bu durum Fenerbahçe'nin başına geldiği için dikkatinizi çekti, ben hep böyleydi diye biliyorum.
Kural doğru uygulandı sorun yok sadece Fenerbahçe'nin şansı biraz o maça denk gelmesi yapacak birşey yok :)
peki arkadaslar açiklamalarinizdan dolayi tesekurler
sabri ve ailesi bu arada :)
http://ajansspor.com/resimv3/sabri_Ailesi_dinozor.jpg
Reyiz dün yine girer girmez yaptıgı hatayla golü yedirdi bize :D
Olmadi bu :(
SON DAKİKA... Galatasaray - Johan Elmander, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
sakatlık değil ki cezalı.. dün sarı gördü.
Elmander sakatlanmış bugün antrenmanda çok kötü oldu bizim için.Baros dün çok kötüydü.Trabzonspor maçında puan kaybedersek çok kötü olur.
elmander dun oynamadi ayrica turkiye kupasindaki sarilar , ligde gecerli degil
pardon Ujfalusi ile karıştırdım.
Haydaaaa... Necati-Baros ikilisinin dün oynamasına çok sevindim o zaman. En azından Trabzon maçında daha iyi oynarlar, oynamalılar... Trabzon maçı zaten zor olacaktı,Elmander'in olmayışı ilerde top tutma ve hücum pres açısından çok büyük bir eksiklik olacak bizim açımızdan.İnşallah Necati-Baros ikilisi aratmaz Elmander'i.
Elmander'in yokluğunda ve Sivas maçının moral bozukluğuyla Trabzon maçını kayıpsız geçersek normal sezonda puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Aydın'ı da unutmayalım bence ona da çok ihtiyacımız olacak. Dünkü ilk 45 dakika unutulmasın. Sağlıcakla kalın.
Sivasspor maçı ile gördük ki takım derbiden dolayı fazlaca rehavete kapılmış ve bu hiç iyi değildi.Sivas'ın bizi elemesi tam oldu.Takım kendine geldi diye düşünüyorum.Elmander'in olmayışını dert etmiyorum çünkü Necati ve Baros ikilisi birbirine alışık değildi.Bu maç birbirlerinden tam olarak istedikleri şeyleri sahaya yansıtacaklardır.Trabzon maçında onlardan iyi bir performans bekliyorum.
Baros"dan umitliyim ben trabzon savunmasi o kadarda iyi degil zaten dengesini bozabilir kosulariyla.
elmanderin yokluğu hem takım savunmasını etkiler hem orta alan ile forvet bağlantısını hemde forvetteki etkinliği
Elmander'in olmaması başlı başına bir sorun. İleride yaptığı presle , savunmayı forvet hattından başlatıyordu. Gerek mücadelesi gerekse golü düşünmesi falan. Aynı şeyleri Baros ve Necati'den beklemek komik olur tabi ki. Ama ikiside inşAllah Elmander'i aratmayarak iyi işler yapabilir.
aynen öyle :D
muslere "20 kez deneseler olmayacak goller!"
sowu bilmem ama alexin gollerini hiç izlememiş sanırım :D
Bu takımı zaten anca böyle birşey durdururdu.Ordu maçında oynar inşallah.İlk ve son kez uygulanan Play-Off sisteminin saçmalığı bu işte.Elmander ve atıyorum Melo uzun süreli sakatlıklar yaşasa(Allah korusun) Play-Off'ta bütün sistem çökecek.Bu sistemi getirenlere yazıklar olsun.Bu arada hangi lig maçı hatırlamıyorum ama bir lig maçında Elmander hayatında hiç sakatlanmamış diyen LigTv spikerine saygılarımı yolluyorum.Adam o günden beri belini doğrultamadı.
Elmander bizim takımdaki en akıllı adam. O yoksa her maç sıkıntı olabilir bizim için.
Elmander İsveç basınına açıklama yapmış sezonu kapamış Play-offlarda oynayabilecekmiş.
Elmander bizim şahdamarımız. :D
Şaka maka umarım en yakın zamanda takımda ki yerini alır.
Elmander ordu macinda sahada olcak rahat olun :D
Dün Trabzon ve Ordu maçındao oynayamıcak dedi kanal d spor servisi
Elmander en fazla Trabzon ve Ordu maçlarında sahada olmayakmış hızlı bir iyileşme süreci geçiriyormuş yoğun çaba sarfediliyormuş sadece Trabzon maçnı kaçırcak deniliyor.
Muthis tam masaustu arka plan resimleri olur..
http://s14.directupload.net/images/120321/vuqaqihg.jpg
http://s7.directupload.net/images/120321/48km4c59.jpg
http://s1.directupload.net/images/120321/uwp69yh9.jpg
haha :D "Merhaba, nasılsın, iyimisin diyor cocuga muslera :D
http://s1.directupload.net/images/120322/9vmnruad.swf