Arda da suç var.Son dakika o stresi kaldıramayacaksan ne diye penaltının başına geçiyorsun.O kadar kötü vurdu ki,istediği köşeye dahi atamadı topu.İnşallah o kaçan penaltı play-off'lara kalamamamıza neden olmaz.
Arda da suç var.Son dakika o stresi kaldıramayacaksan ne diye penaltının başına geçiyorsun.O kadar kötü vurdu ki,istediği köşeye dahi atamadı topu.İnşallah o kaçan penaltı play-off'lara kalamamamıza neden olmaz.
Arda'yı suçlamak mı ? O da iyi :) Oynamadığı 2 Maçta Almanya ve Azerbaycan'a yenildiğimiz,Oynadığı 6 Maçta 4 Gol 2 Asist yapan Arda'yı. Güzel ya hayat :)
*Maç içinse zaten söylenecek pek bişey yok.Benim için bu maçta konuşulmaya değer 3 şey vardı: İlkini yukarıda Arda'yı eleştirenlere söyledim zaten,2.si Sabri Reyiz'in açtığı 2 Mükemmel Orta,3.sü ise 45+1'de Burak'ın hakeme ettiği küfürler. :) Net okudum ağzını,ayakta alkışladım Burak'ı,çok sağlam sövdü gerçekten :D
Ben fazla futbol izleyen biri değilim. Hele ki süper lig maçlarının sadece özetlerini izliyorum. Şuana kadar internette Sabri ile ilgili '' doğru düzgün orta açamıyor, şutları dağlara taşlara gidiyor '' konuşmalarından yola çıkarak Sabri'nin iyi orta açamadığını düşünüyordum. İki seferdir milli maçta izliyorum kendisini; şuana kadar uzun pasları ve ortalarını çok iyi buldum. İyi top kapamıyor adam kaçırıyor fakat hızıyla kademelere iyi giriyor. Sabri zaten bir bek oyuncusuda değil bu kadarını bile iyi yapıyor.
Ya aslında Sabri'nin o orta açamama mevzusu önceden kalma, ama yerleşti bi kere adam ağzıyla ejderha da tutsa bu muhabbet sürüp gidecek. Ama Sabri cidden çok geliştirdi kendini.
Dünkü maçın hakkı beraberlikti ve öyle de bitti. Penaltı için Arda'ya kızmıyorum, sonuçta 96. dakikada galibiyeti getiren golü de o attı Kazaklara. Belçika'nın kalan 2 maçından birisi Almanya ile sanırım ve maçı deplasmanda oynayacak. O maçı kazanamazlarsa bize Azerbaycan galibiyeti yetecek gruptan çıkmak için. Her şeye rağmen de ipler bizim elimizde. Bu kötü tabloya rağmen 2.'liğin en büyük favorisiyiz hâlâ.
O zaman da o stresi kaldıracak kaç kişi vardı ve penaltı yeteneğine sahip olacak kaç kişi vardı bence penaltı konusunda hiçbirşey diyemeyiz kim gelirse gelsin biraz şans işiydi ardanın atamıyacağını tahmin etmiştim topa gelişinden fakat kim olursa olsun o pen6 yı kesin atardım diyemez ben olsaydım şahsen o stresi kaldıramayabilirdim ki hiç heyecan yapan birisi olmamama rağmen.
Şöyle bir şey de var stres haricinde Arda ne kadar iyi penaltı kullanabiliyor acaba? Ben Kazakistan maçı sırasında yolculuk yapıyordum ve seyredemedim.Ertesi gün İstanbul'a varıp,evime giderken dolmuşta gazetede son dakikada Arda'nın frikiğiyle kazandığımızı okudum.Herhalde 90'a falan bıraktı diye hayal ettim golü.Eve gidip baktığımda kötü bir vuruş ve şans golüyle kazandığımızı gördüm.Orada da çok iyi bir vuruşu yoktu Arda'nın ama şans yanımızdaydı.Yine mesela o maçta Burak penaltıyı kaçırdı ama onunki şansızlık.Biraz daha sola gitse top,kalecinin köşeyi tahmin etse bile çıkartması imkansız bir yere gidecekti top.Ama Arda kötü vurdu topa.Tamam bugüne kadar çok katkısı oldu Arda'nın ama bu penaltı vuruşunda hatalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence.
Beklemediğim bir şekilde ama beklediğim sonuçla bitti karşılaşma :) yine son dakikalarda bir heyecan, bir adrenalin yaratmayı başardı takımımız :) Hiiiç boşa eleştirmeyin, çok büyütüyoruz bu takımı gözümüzde. Tamam Avusturya'dan daha iyiyiz, kazanabilirdik karşılaşmayı ama oyun planı beraberliğe yönelikti. İstediğimizi aldık, zorlamadık şansımızı budur olay. Maç sonu röportajını izleyenler görmüştür gayet mutluydu Hiddink, espriler, yüzdeki tebessümden gayet net anlaşılıyordu bu ve kendisi de dedi risk alsaydık maçı kaybedebilirdik diye. Yani 1 puana baştan razıydı kendisi de.
Sonuç ne olur, gider miyiz kalır mıyız bilemiyorum ama bu jenerasyonda çok şey beklemeyelim. u19-u21 takımlarımız daha iyi gelecek inşallah, onlardan çok daha fazla ümidim var.
Keşke penaltıyı Volkan atsaydı. Hiç değilse niye Volkan attı derdikte en azından Hiddink'e yüklenirdik. Şimdi takımın en kilit adamını eleştiriyoruz :n:
İnatla söylüyorum penaltıcı Sabri olsun. Minimum 10'da 8 atar, kesin ya, ben kefilim. Gerekirse kaleciyi de içeri sokar ama atar :n::n:
Arda'nın Euro 2008'de Hırvatistan maçındaki penaltısına bakın, neredeyse aynı yere atmış ve gol olmuş, kimsenin de kötü penaltı kullandı dediğini hatırlamıyorum.
Arda Lampard"a ozeniyor galiba ortaya vurarak :D
Bence ortaya vurma en garanti penaltı vuruşudur ve Arda doğru olanı yaptı. Kaleci şanslıydı sadece hepsi bu.
Milli takımın penaltı atabilecek 3 adamıda( Emre, Selçuk, Nuri) olmayınca elde kalanlar içinde en iyi tercih gibiydi Arda. Tartışmaya gerek yok. İyi bir penaltıcı olmadığını Hırvatistan maçında anlamıştık ama onun dışında da kimse kullanamazdı şu takımda penaltıyı.
O değilde Servet vursaydı, kaleciye çarpsa bile en azından bir tarafını kırardı :n:
sabri kullansa daha iyiydi cok teknik pas atiyor orta acarken dikkat ettinizmi bilmiyorum :D
Ya bırakın o kullansaydı bu kullansaydı tartışmasını da asıl problemimiz Guus Hiddink. Bu oyun sistemiyle bizim şampiyonalarda başarılı olma şansımız sıfır .