Fener Güney Amerikalı stoperlerini gönderip yerine Yasin Çakmak ve adam gibi bir Avrupalı stoper almadıkça refaha ermez. Kademe anlayışı yok bunların.
Printable View
Fener Güney Amerikalı stoperlerini gönderip yerine Yasin Çakmak ve adam gibi bir Avrupalı stoper almadıkça refaha ermez. Kademe anlayışı yok bunların.
IBB konusunda haklisin...O mactaki futbolla IBB bu ligde kimseyi yenemez...
Baran ikili mücadelede tuşa getirmek yoktur..Hele güreş hiç yoktur..
Ayrıca Pozisyonu şimdi tekrar izledim ve OFSAYT olduğuna karar verdim.İLK top ayaktan çıktığı anda son adam bir oftaşlı.
Senle ben başka maç seyrettik herhalde!!!
Bin defa ben o sıcaklıkta maç yaptım, ama varımı yokumu ortaya koymuşumdur sahada. SICAKLIK BAHANE O-LA-MAZ!
36 derecede oynanıyor maç, evet, peki BU SICAKLIK SADECE FENERBAHÇE'Yİ Mİ ETKİLİYOR? OFTAŞ 15 derecede mi oynuyor?!!!
Saha şartları iki takıma da aynı, su molası verilmiyorsa iki takıma da verilmiyor. BAHANEden başka bir şey değil!
Daum zamanında boğucu futbol vardı, rakibi boğuyorduk, 4 forvetle oynadığı zamanlar vardı Daum'un. GS'ye 4 attığımız futbolu hatırlayın Daum zamanında, takım nasıl oynuyordu, bir de şimdiki futbola bakın...
Egemen çok abartıyorsun bazı noktaları. Efe İnanç 2 maç iyi oynadı diye milli takıma çağrılamaz ya. Alex harika bir oyuncu. Gol pozisyonunu mükemmel bitirdi. Çok teknik, çok klas. Kusra bakma ama Alex kadar teknik bir yabancı gelmez Türkiye'ye.
Sen istiyorsun topu ayağına alsın, bassın çalımları, ama futbolda bu para etmiyor artık. Gol atacaksın, asist yapacaksın, para eden bunlar.
Alex'i bu yıl saymayalım. Üç sezonda iki kez asist bir. kez gol kralı oldu. Şimdi Alex koşmuyor pres yapmıyor ama gerekenide yapıyor. Alex bana göre en çok koşan oyunculardan biri kamare topu çekiyor ama Alex'i çeken özel bir kamere olsa takımda ne kadar koştuğunu göreceksiniz. Ayrıca kendini unutturup çok rahat gol atıyor.
Ya benimsediğin sistemine göre oyuncu alacaksın ya da mevcut oyuncularına göre sistem belirleyeceksin!!!
Yahu sen OFTAŞ karşısına çıkıyorsun.!! OFTAŞ!!
Koy iki tane forvet arkalarına Alex.Ne kaybedeceksin.OFTAŞ çok mu iyi oynadı.
OFTAŞ karşısında tek forvet,Anderlecht karşısında tek forvet..Bu böyle gider devamı da var.
Inter,PSV,CSKA
Lincoln ile Alex'i karşılaştırmak yanlış bence. Alex biraz daha pasif, Lincoln ise daha çok pas alıyor. Alex'in kilit yanı topu kilit yerlerde alması. Lincoln de pres yapmıyor. Sen bir forvet adamından nasıl pres yapmasını istersin ki? Pres yapacak adamlar başka. Presi Aurelio, Appiah yapacak, kanatlar yapacak. Alex topu alacak ya gol atacak, ya da asist yapacak. Nitekim gol de attı. Alex'i anlayın artık. Alex bu. Çıkar golünü atar, ama kilit anlarda çıkar, enerjisini sona kadar saklar, pres de yapmaz hakkı ile.
Alex daha ne yapmalı?
Egemen çok ünlem kullanıyorsun ola ki o ünlemler...
Futbol oynayanlar futbolu bilir..İzleyenler sadece yorum yapar tamam mı egemen?
Sıcaklık iki takıma da aynı!?
ama nedense oftaş hafta içinde bir avrupa maçı oynamadı.
Oyuncular aynı mı? çok azı aynı.Fakat ANTERAMAN?
evet maç öncesi 2+1 antreman yani oftaşdan 1 haftada tam 4 antreman 4 kat yorgunluk fazla..birde maç var.
Fenerbahçe'nin pozisyonu penaltı değilmiş;)
Fenerbahçe de yaLnış giden nokta beLLi.Zico nun bir an önce gitmesi gerekiyor.Yönetim haLa bu adam`a nasıL güveniyor anLamıyorum..
Bunların tamamı bahane. Anderlecht dönüşünde Fenerbahçe G.Antepspor'u nasıl yendi peki o sıcakta?
Futbolu oynayan futbolu bilir, haklısın, ben oynadığımdan biliyorum.
Fark şurda, orta sahayı ele geçirdi OFTAŞ ve maçı da kopardı. Fenerbahçe'ye karşı ezici üstünlük sağladı.
Galatasaray da Beşiktaş da hafta içinde maç oynadı ama Beşiktaş Kayserispor'a, Galatasaray V.Manisaspor'a futbol dersi veriyor.
Sıcaklık iki takıma da aynı, şartlar da...
Alex tamam gol atıyor asist yapıyor ama onun yüzünden çift forvet oynayamıyoruz.Alex Kaka gibi dribling yapan adam geçen bir 10 numara olsa tamam tek forvet ynayalım diyeceğim ama yok Alex çıkıyor Kezman iki stoperle boğuşurken boş alanlardan golünü atıyor.Alex olduğu sürece ve tek forvet devam ettiği sürece ben umutlu değilim pek.Hadi derbiler ve Avrupa maçlarında daha defansif olmak için tek forvet oynanır.Gerçi ordada Tümer ve Deivid sürekli yer değiştirdikleri için hiç defans yapmıyorlar.Dün Manu maçını izliyorum Eagles ve Nani top rakipteyken hemen rakibin beklerine yaklaşıyorlar çıkamasınlar diye ama bizim kanatlarda bu yok.Anadolu'nun zayıf takımlarına karşıda tek forvet oynuyoruz.Önder Turacı bu yaşına kadar tekniğini hiç geliştirmemiş.Teknik sıfır.Stoperlerimiz çok iyi bence adamların yapacak birşeyi yok ilerde top kalmıyor sürekli rakip şişiriyor.Savunma nefes alamıyor.Orta saha top yapamıyor.1 pas 2 pas top kaybı.Colin'i ne mantıkla çıkardı onu anlamadım Kemal'i çıkarmak varken.Colin'in göğsüyle topu indirdiği pozisyon bence net penaltı çünkü bir insan öyle bir pozisyonda elini öyle kaldırmaz.
Esas penaltı olan pozisyon el falan değil. Aurelio'nun sonlara doğru ceza sahasında düşürülmesi. %100 penaltı pozisyon, ama bunlar bahane, eğer ortada iyi futbol olup da böyle bir yanlış karar verilip hakkımız çalınsa, sonuna kadar itiraz ederdim -tıpkı Beşiktaş yarı final maçındaki gibi-, ama burada OFTAŞ'ın hakkı var, o yüzden bu tür penaltı bahanelerinin arkasına sığınılamaz. Bir doğru var ki, OFTAŞ'ın golü gol (ofsayt olan), Aurelio'nunki de penaltı.
Fenerbahçe 70 metrede top oynuyor, bugün görüldü bu açıkça. İlk adam ile son adam arasında 70 metre mesafe var, Edu ve Lugano en arkaya çekiliyorlar, en uçta da Kezman, arada o kadar mesafe olunca da Fenerbahçe hücumda çoğalamıyor, orta sahada etkisiz kalıyor. Bugün Maraton'da Erman Hoca söyledi bunları, Kezman'a uzun pas geliyor, içeriye kesiyor, bir Alex gelmiş arkadan, en yakın adam 35 metre uzakta, herkes geride yani. İşte sorun burda, taktiksel bir sorun... Fenerbahçe 30-35 metre mesafede oynarsa rakiplerini ekarte eder ama bunun için de hızlı stoperlere ihtiyacı var. Lugano yavaş olduğu için geride oynuyor, zaten tam bir libero Lugano, bu yüzden de geriye yaslanıyor, ama Zico'nun ne yapıp ne edip mesafeyi 30-35 metrede, defansı da orta sahaya yakın dayamalı. Fiziksel olarak da bitmez böylece oyuncular...
Egemen, Oftaşspor maçı seni oldukça etkilemiş anlaşılan. :)
Yok kardeş, ben objektif bakan biriyim, İBB maçında da takımı böylesine eleştirmiştim. Kötüyse kötü, iyiyse iyi, Sezar'ın hakkı Sezar'a ;)
Haftaya çıksın Ç.Rizespor karşısında iyi oynasın, övelim, kötü oynasın eleştirelim. İşimiz bu :)
Bu karşılaşma ile ilgili yazdığın tüm yorumlara katılıyorum..;;)
Radikal kararlar alınmalı geç kalınmadan. Zico ile yollar ayrılsa buna kim itiraz eder? Yerine getirsen Ersun Yanal'ı, kim tahammül göstermez? Ben sabrederim Yanal'a, tabii sabrın da bir sınırı vardır ama Zico'ya 35-40 maç sabredilmemesi gerekiyor. Zico aynı Zico, kovun, getirin Yanal'ı, 10-15 maç sabredelim, skora değil futbola bakalım, eğer işler yine aynıysa o zaman da komple bir değişim şarttır demektir. Ben bu şartlarda gelecek bir antrenöre sabredileceğini, en azından herkesi Zico'dan çok memnun edeceğini düşünüyorum.
Devre arasında bir değişiklik bekliyorum bende. Zico, Zico nereye kadar ?