Yahu kitap gibi yazıyorsunuz vallahi okumak içimden gelmiyor hiç.. Biraz daha özet yazsanız daha güzel olmazmı..
Printable View
Yahu kitap gibi yazıyorsunuz vallahi okumak içimden gelmiyor hiç.. Biraz daha özet yazsanız daha güzel olmazmı..
Cafercan yorumun süper. Diğerlerine katılmıyorum. Mehmet Topal'da ısrarcı değilim, herkes beğeniyor bu adamı, bu kadar kişi yanılıyor olamaz. Demekki önyargılı takip ediyorum.
Bana kitap gibi cevap yamıştı arkadaş bende cevap verdim ama haklısın ne diim :)
Cafercan'da hiç birşey yok.
Orduspor'da oynuyor izliyorum bu adam Galatasaray'da nasıl oynamış diyorum
Ben ardanın -9 olması gerektiğine inanıyorum. -8 onun için az olur ve haberlere bakıyorsanız mnejeri ingiltereden teklifler geldiğini söledi. PA sının 163 ile sınırlandırılması bence yanlış olur çünkü Arda avrupada orta sırada bi takımda oynayabilecek oyuncu ve bunun için PAsı 160 ve 180 arası olmalı ve PAsını 163 sabitlersek oyun içinde 163ü bulması çok zor olacak ve 150lerde kalacaktır, ama 168-170 falan yaparsak 160lara ulaşıp o takımlarda oynatabileceğimiz oyuncu olabilir. Ve bana göre iyi oynadığı maçlarda (İtalya veya Liverpool) gördüm ki PA sı 175 falan olabilir.
Arda'yı da çok abartmayalım bence.
Bir TUNCAY kadar İngiltereye gidip de etkili olamaz. (Tuncay bile çok etkili değil İngilterede)
O yüzden Arda'ya PA değeri olarak ben de max.160 olabilir diyorum.Daha fazlası imkansız.
Sana tek bişey dünliyorum ardanın iyi oynadığı maçları izle de gçr sonuçta iyi oyunundan PAsını kestiririz veya youtubea yaz bakalım gör neler yapabiliyormuş ne kadar yetenekliymiş. Şu an bile ingiltereden teklif geliyor ve bu adam daha 20 yaşında.. tuncaya gelince sadece koşarak ingilterede bişey yapamazsın. Örnek tuncat. Arda ise teknik adam geçebilen birisi, oyun zekası yüksek. Fark ortada ve kesinlikle tuncaydan daha fazla PAyı hakediyor.
Geçtiği adamlar Arda'Nın ortada.
Avrupada da geçebiliyor mu aynı şekilde ?
Ben Arda'yı çok dikkatli izliyorum ama o kadar da ahım şahım bir oyuncu değil.Yani Türkiye Liginde sayılı oyuncu olur ama Avrupa da hele hele İngiltere'de adama böyle top oynattırmazlar merak etme.
İngilterede Arda'nın Türkiye'de oynadığı gibi oynayan tek adam var o da C.Ronaldo.2.Bir isim daha aklıma gelmiyor ilk anda.Robben bile bunu beceremedi ve kaçtı İngiltereden.
Arda'nın siz İngiltere'ye gidince de bunları yapabileceğine inanıyor musunuz ?
Ya tamam yapamaz hepsini ama bi ingiliz ekipi liverpoollu oyunculara yaptıkları ortadaa veya katı savunma yapan italyaya. Zaten dribblini 20 değil 16. Ronaldo kadar olamaz ama şu anda ingiltereden teklif geliyorsa adamlar bi şeyler görmüş demek ki ardada, daha üstelik 20 yaşında.
Araştırmaya katkı sağlamayacak derecede gereksiz ve bir o kadar da saçma mesajlar silindi.
dostum teknik konusunda haklısın ardanın top tekniği, toplabirlikteyken müthiş etkinliğine laf edenler çarpılır.hakkaten bu konuda türkiyenin alexle birlikte belkide en iyisi ..avrupadada bu konudaki sayılı oyunculardan olacağından şüphrm yok...
ama bir gerçek varki arda fizik yönünden zayıf..
bi çok kez burada söyledim gene söylüyorum..artık futbolda tek yönlü oyuncu eskisi kadar makbul değil.
.yani avrupanın dev takımlarında oynayacaksanız ..örneğin sağ ve ya sol beksiniz..savunmada çok iyi bile olsanız .hucum yönününüz yoksa ...oynatmazlar...çok iyi bir kanat oyuncusu olun arkanızdaki defans oyuncusuna yardım etmiyorsanız..pres yapmıyorsanız..gerektiğinde defans yapmıyorsanız yine oynatmazlar...
artık futbolcuların çok yönlü olanları makbul..ileride oynayan oyuncular gerektiğinde pres yapmalı top kapmalı hatta savunmaya gelip yardım etmeli..gerideki oyuncularda artık gerektiğinde hucuma kalmalı...hucum zenginliği yaratmalı..
sizlere bu konuda onlarca örnek verebilirim...mesela en açık iki örnek ...alex ve appiah..
fenerbahçeyi avrupada ki menejerler takip ediyorlar..neden alexi değilde appiahı almak istiyorlar..
alex çok teknik arda kadar top yama becerisi var..hatta daha fazla..ama avrupada milanda arsenalde juventusta oynayamaz..onlarında alexle ilgilendiği yok..çünkü tek yönlü oyuncu hucumda süper ama orta sahada pres ve defansa yardım etmede neredeyse sıfır...
ama appiah görevi top kapmak olan tipik bir dmc..aslında top kapma konusunda auoreliodan da kötü..ama top kapmanın yanında yani defansif meziyetlerinin yanında hucumada katılıyor..hucum zenginliğide yaratabiliyor...
sözün özü şu: eğer avrupada top klas takımlarda ARDA TURAN forma giymek istiyorsa muhakkak fizik özelliklerini artıracak..dahadagüçlenecek top kapacak pres yapacak..aksi halde avrupaya şuanki fiziksel özellikleriyle giderse..birinci sınıf takımlar dediğimiz..milanda liverpolda falan oynayamaz..
ama fizik özelliklerini geliştirmiş bir arda turan dünyanın her takımında banko oynar...
C. Ronaldo, Zidane da yardım etmezdi.
İlhancım bir C.Ronaldo bir Zidane'da kolay yetişmiyor değil mi :)
Veya o isime sahip olmak bu kadar kolay değil.
Arkadaşım burda senin benim düşüncelerim değilde genel olarak oyuncu taraftarı olmayara k yorum yapmak gerekiyor.
Şmdi sen Barış Özbek'i, Serkan Çalık'ı izledin mi? Bu bir. İkincisi Cafercan o kadarda kaliteli bir oyuncu değil eskiden kalma bilgilerle şimdikierformanslarını söyleyemezsiniAyrıca lütfen GALATASARAYIN bu yılki tüm maçarlını seyret LÜTFEN!!!!
Şu an Türkiye'nin kötü defansı olarak Servet'i gösteriyorsun peki iyi defans olarak kim var söyle bana söyle, söyleyemezsin niye kafana göre yorum olsun diye yorum yazma...
Nonda hakkındaki hiçbir görüşüne katılmıyorum
Ayrıca PA Oyuncunu ulaşacağı yetenektir. Yani gelişme gösterecekse çok olur. Şimdi sen Hakan Şükür'e 180 PA verirsen Hakan Şükür daha çok gelişecektir demiş oluyorsun adam zaten 37 yaşında daha ne kadar gelişecek bunu da cevapla daha da ayrıca Orkun'u da hiç izlememiş olduğunu düşünüyorum hiç olmazsa son 3 maçını seyret LÜTFEN!!
Bence sen bir daha buraya yorum yazma...
Şimdi sıra benim yorumlarımda :)
Arkadaşlar Uğur bence çok iyi bir sağ bek, oynadığı oyun tarzıyla hem defansı hem de ofansı çok iyi olduğunu gösteriyor. Ligde 5 asisti var sağ kanadı çok iyi kullanıyor boş adam gördüğü zaman bilerek ve görerek ortalıyor... Bence -8 bir PA yı hakeder çünkü şu an Galatasaray'da iyi işler çıkarıyor ve 20 yaşında; bu adamın 26 yaşına geldiğinde şu anki oyununu 4-5' katlamış olduğunu göreceğiz yani şu an izlediğimizin beş katı daha iyi, bu da Avrupa'da Monaco, Parma, Blackburn, Benfica tarzı kulüplerde rahatça oynayacağını gösterir. Defansı daha iyi kimse bunu inkar edemez hücumuda Gökhan Gönül kadar etkin olmayabilir. Ama Gökhan Gönül'le aralarında bir fark var Gökhan Gönül topu aldıktan sonra yaklaşık 3-4 kişiyi çalımlıyor, hızlı olduğundan da içeriye hızlı kat ediyor ve şut çekiyor ya da bakmadan ortalıyor ancak Uğur içeri kat etmeyen çizgi üzerinde gidip gelen ve orta yapan bir oyuncu...
Arda ise -9 PA'yı hakedeceğini düşünmüyorum. Çünkü Avrupa'da iyi klüplerde oynamak için şımarmamak, centilmen olmak ve her gece kadınlarla yatıp kadınlarla kalkmak değil de centilmen, saygılı bir oyuncu olmak gerekiyor... Özellikleri ve tekniği yetse yukarıda saydıklarımın olmayışından dolayı Avrupa'da büyük kuluplerde oynayamaz en fazla ama en fazla Totenham Hotspur, Le Mans, Getafe gibi takımlarda oynayabileceğini düşünüyorum.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca arkadaşlarında söylediği gibi Arda 60. dk'dan sonra yoruluyor sahada diri diri ölüyor. Biraz daha Florya havasına ihtiyacı var Arda'nın...
Arkadşlar bu hafta sonu B genç takımı izleyemedim...ancak daha önceki haftalarda izlediğimden bir kaç not aktarayım: 1- Cem Sultan bir forvet arkasında çok Bobo, Jardel, Hakan ŞÜkür karışımı bir oyuncu çünkü yan toplara iyi zıplıyor ve iyi pozisyon alıyor yani topa değerse her türlü gol oluyor. Geri geliyor pres yapıyor pas aldğı zaman topu sürüyor 1-2 .çalım atıyor ve boştaki kanat oyuncusuna pasını veriyor. Uzaktan şutları biraz iyi duyduğuma göre bir hafta 10-0 yendikleri maçta 6 gol atmış ben izlediğimde ise sadece 4 :) bu gollerin hepsi yan toplardan gelen topla olmuştur.
2- Kalede Taylan diye birisi var soyadını bilmiyorum ama refleksleri Orkun kadar iyi yan toplarda Aykut kadar yani gelecekte GS'nin iyi kalecilerinden olabilir..
şimdilik bu kadar ancak Cem SUltan üzerinde durmanızı öneriyorum çocukğa her yerden top atın hepsi gol olur SAYGILARIMLA...
Bakın fiziği kötü olabilir ama bu tamamen kendisiyle alakalı. Geçen yıl 60tan sonra orulmuyordu bu yıl kendine yeterince iyyi bakmıyor üstelik o kadar büyük problemi olsa hergün yabancı ülkelerden transfer haberleri yapılmaz veya Zico, Alex, Kezman gibi adamlar Ardayı övüp potansiyelli bir oyuncu demezler yani Arda 20 yaşında ve adam akıllı çalışırsa ulaşabileceği bi potansiyeli var. Gitsin Man UTD, Barçada oynasın demiyom ama çok da hor görülmesin diyorum. Açın bakın spor kanallarına müthiş yetenek ama kuvvetli değil,çabuk yoruluyor zaten aması olmasa kimse laf edemeyecek ve o eksikliklerde kapatılmayacak şeyler değil.
Tamam ama önce kapatsın :D
İşte mesele bana göre orda, kapatmak için uğraşırsa bişeyler olu ama kapatmazsada bu onun potansiyelinin düşük olduğu manasına gelmez..
Arkadaşım burda senin benim düşüncelerim değilde genel olarak oyuncu taraftarı olmayara k yorum yapmak gerekiyor.
Şmdi sen Barış Özbek'i, Serkan Çalık'ı izledin mi? Bu bir. İkincisi Cafercan o kadarda kaliteli bir oyuncu değil eskiden kalma bilgilerle şimdikierformanslarını söyleyemezsiniAyrıca lütfen GALATASARAYIN bu yılki tüm maçarlını seyret LÜTFEN!!!!
Şu an Türkiye'nin kötü defansı olarak Servet'i gösteriyorsun peki iyi defans olarak kim var söyle bana söyle, söyleyemezsin niye kafana göre yorum olsun diye yorum yazma...
Nonda hakkındaki hiçbir görüşüne katılmıyorum
Ayrıca PA Oyuncunu ulaşacağı yetenektir. Yani gelişme gösterecekse çok olur. Şimdi sen Hakan Şükür'e 180 PA verirsen Hakan Şükür daha çok gelişecektir demiş oluyorsun adam zaten 37 yaşında daha ne kadar gelişecek bunu da cevapla daha da ayrıca Orkun'u da hiç izlememiş olduğunu düşünüyorum hiç olmazsa son 3 maçını seyret LÜTFEN!!
Bence sen bir daha buraya yorum yazma...
taytopcuoglu;
Yazdığın densiz yorumlarını yaşına bağışlıyor ve gözlerinden öpüyorum kardeşim.
BEnim yaşım küçük olabilir ancak senden daha tecrübeliyim bundan emin ol ayrıca;
Quote:
Arkadşlar bu hafta sonu B genç takımı izleyemedim...ancak daha önceki haftalarda izlediğimden bir kaç not aktarayım: 1- Cem Sultan bir forvet arkasında çok Bobo, Jardel, Hakan ŞÜkür karışımı bir oyuncu çünkü yan toplara iyi zıplıyor ve iyi pozisyon alıyor yani topa değerse her türlü gol oluyor. Geri geliyor pres yapıyor pas aldğı zaman topu sürüyor 1-2 .çalım atıyor ve boştaki kanat oyuncusuna pasını veriyor. Uzaktan şutları biraz iyi duyduğuma göre bir hafta 10-0 yendikleri maçta 6 gol atmış ben izlediğimde ise sadece 4 :h: bu gollerin hepsi yan toplardan gelen topla olmuştur.
Arkadaşlar Cem Sultan konusunda karar verelim....
Cem Sultan
Ca: 80-90 arasinda
Pa: -8 olur.
Hakan Şüküre 165 bence de az.Ayrıca 165. 170 vs. verilen potansiyel dereceleri yaşlı oyuncular için ne kadar gelişeceğini değil ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösterir.
taylan hem adama bir daha yazı yazma falan diyosun aağır konuşuyorsun...
sanacevap vermiyor yaşına veriyor...hala polemik yaratıyorsun..
FM forumunda kazanılmıyor sadece tecrübe kimin ne kadar tecrübeli olduğunu bilmeden insanlar hakkında yorum yapma...................
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cem sultan konusundakarar vermek aslında bizzat izleyebilenlerdaha doğru karar verebilir..izlemediğimiz oyuncuya yorum yapmak imkansız ...tek isteğim galatasaraya izleyebilen bi kaç tanıdığımdan duyduğum kadarıyla çok çok meth ettiler inşallah hakkını verir..
Her neyse polemiğe gerek yok arkadaşım senden de özür dilerim ancak mesaj yazarken lüfen biraz daha özen göster hadi barışalım :)
Ben izledim Cem Sultan....Quote:
Arkadşlar bu hafta sonu B genç takımı izleyemedim...ancak daha önceki haftalarda izlediğimden bir kaç not aktarayım: 1- Cem Sultan bir forvet arkasında çok Bobo, Jardel, Hakan ŞÜkür karışımı bir oyuncu çünkü yan toplara iyi zıplıyor ve iyi pozisyon alıyor yani topa değerse her türlü gol oluyor. Geri geliyor pres yapıyor pas aldğı zaman topu sürüyor 1-2 .çalım atıyor ve boştaki kanat oyuncusuna pasını veriyor. Uzaktan şutları biraz iyi duyduğuma göre bir hafta 10-0 yendikleri maçta 6 gol atmış ben izlediğimde ise sadece 4 :h: bu gollerin hepsi yan toplardan gelen topla olmuştur.
Cem Sultan:
Positions:
http://img525.imageshack.us/my.php?i...sitionsrq3.png
Attributes 1:
http://img525.imageshack.us/my.php?i...ibutes1vy4.png
Attributes 2:
http://img84.imageshack.us/my.php?im...ibutes2wr9.png
Attributes 1:
http://img259.imageshack.us/my.php?i...ibutes1lt1.jpg
Attributes 2:
http://img218.imageshack.us/my.php?i...ibutes2oe9.jpg
Cem Sultan'in PA zaten -9... -8 Cem Sultan gibi ozel bi yetenek icin oldukca dusuk sayilir. Emre Colak'in da PA -8 ama benim dusuncem -9 olmasi gerekir. Ayrica oyuna Berkin Aslan da eklenmeli ve PA en az -8 olmali. Bu dusunceleri SI'in resmi sitesinde zaten belirtmistim ama burada da yaziyim dedim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrica Cem Sultan'in CA'si 75'den fazla olmamali Emre Colak icin de aynisi gecerli Berkin Aslan icin de 55-65 arasi CA uygun gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Oguz Sabankay 171 cm boyunda ve 66 kg olmali ayrica PPM olarak "Tries Killer Balls Often" ve "Run With Ball Through the Center" eklenmeli aksi takdirde diger ozelikleri gayet uzel olmus oldugu gibi kalmali.
-8 potansiyel türkiye çapında çok iyi bir oyuncu olacak, -9 dünya çapında büyük klüplerde oynayabilecek çok iyi bir oyuncu olacak....anlamlarına geliyor (bilgiler ömer den)
bu halde eğer basından veya sağdan soldan duymadıysan kardeş CEM SULTANI izleme fırsatın oldumu merak ettim..
hadi tamam potansiyelini -9 olarak belirledin ama current abilitynin yükselmesini istemek yani oyuncunun şuanki durumunu bilmeyi gerektirir.
CEM SULTAN ve benzeri oyuncular için yorum yapmak arda turanı ümit karanı yorumlamaya benzemiyor..çünkü bu adamlar 15-16 yaşında televizyondan yayınlanan hiçbir maçları yok..
bir tek galatasaray alt yapısını gidip canlı izleyerek görbilirsin şuanki durumunu...
eğer TAYLAN arkadaşımız gibi gidip izlemişsen görüşlerine değer vereceğim...ama yok daha ihiç izlemediğin bir oyuncu hakkında konuşuyorsam söylediklerin bi şey ifade etmiyor açıkcası...
Cem Sultan'i ole gidip her hafta izleme gibi bi luksum veya firsatim yok okyanusun abur ucunde geciriyorum senemin buyuk bi kismini ama Cem Sultan'i izlemisligim var. Yanliz bu sezon izleme firsati bulamadim o da dogru. Ayrica etrafda herkez PA anlamalri ve SI kriterlerini anlatiyor bu durumu gayet iyi biliyorum burada yeni olsam da SI'in resmi sitesine sik giren ve yazan bir uyeyim. Ben sana sunu soliyim Cem Sultan en az Batuhan Karadeniz kadar gelecek vaad eden ozel bi yetenektir ki onun kendi seviyesindeki gosterdigi ustun performans bunun gostergesidir zaten. Mesela bi Cagri Yarkin'nin PA'si -8 ama Cem Sultan Cagri'dan cok daha yuksek bi potansiyele sahip farkli ozel bi oyuncudur, Emre Colak da ole mesela. Bu tip oyuncular yas veya grup ne olursa olsun kendilerini fark ettirirler mesela Emre Belozoglu'da gencken boleydi ki Cem Sultan'in oyundaki PA'si su anda -9 zaten. Yani Cem Sultan'in potansiyelini ilk basta -9 olarak belirleyen de ben degilim bu arada. Ki ben burada CA'si yukselsin demedim biri 80 olsun yazmis bende eger CA yukselmesi olucaksa 75 den fazla olmamalidir ki bu yaslarda genelde en yuksek CA 75 oluyor mesela Irfan Basaran'in CA'si 75 gibi.
Arkadaşlar biliyorsunuz karadeniz olimpiyatlarında forvet arkası oynamıştı, noırmalde forvet bunu belirteyim.
Efecan Karaca diye bir oyuncu var canı sıkılan :D onun bire birde adam geçme yeteneği çok fazla.
Arkadaşlar Arif diye bir oyuncu B GEnç Takımda soyadını bilmiyorum üzgünüm :( sağ bek oynuyor iri yarı tahminen 73 kg boyu ise fazla uzun değil 1.70-1.78 arası çok hızlı hemen hızlanabilen birisi, iri yarı olduğu için ikilli mücadeleleri kazanıyor, dip çizgiye inip etkili ortalar yapıyor. Bu oyuncu eğer yoksa eklenmeli altyapıya ben size soyadınıda bulayım 2 hafta sonra izlemeye gidiyorum onun soyadını belki ona sorarım :)
Sanirim oyuna sadece profesyonel kontrat imzalamis gencler ekleniyor sadece yani bu Arif arkadasimiz daha heniz pro kontari imzalamadiysa oyuna eklenmez. Bu arada Cem'in aslen forvet oldugunu biliyorum ama zaman zaman forvet arkasi da oynatildigi icin serbest rol ozelligi yuksek ayni zamanda AMC ye 10 verdim yaparken ki bu mevkidede oynayabilicek kapasitde olan bi oyuncu oldugu yansitilsin diye.
bence Batuhan daha iyi çünkü Batuhan koşan bir Hakan Şükür modeli, Cem ise Jardel,hakan ve bobo karışımıdır. Fark burda biri homojen, biri heterojen :D:D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bence Batuhandan daha iyi çünkü Batuhan koşan bir Hakan Şükür modeli, Cem ise Jardel,hakan ve bobo karışımıdır. Fark burda biri homojen, biri heterojen :D:D
pro kontrat imzalamis olmasina ragmen hala oyunda olmayan Berkin Arslan ve Okan Kanarya var
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada Semih Kaya da oyunda daha duzgun bi sekilde yansilitlmalidir o da cunku ozelliklle Turk defansi icin farkli bi yetenek en az -8 PA verilmelidir (bence Ugur Ucar'dan cok daha fazla gelecek vaad eden bi oyuncu). Mesela azicik DR ve DL oynama ozelligi olmalidir ama tabi kendisi DC. Ayrica Semih'in boyu 182 cm kilosu da 66 kg. CA artmasi sart gibi cunku bu yasta hem paf takiminda ilk onbir oynuyor hem de ilk 18'e girmeyi basarmis bi oyuncu icin 45 CA asiri derecede az sole 60-75 arasi bi rakam olmali gibi. Bunun gibi paf takimi oyuncularinin bilgilerine Galatasaray'in resmi sitesinden ulasmak mumkun iste link:
http://www.galatasaray.org/futbol/fu...o_ti_erkek.asp
ayrica bu sitede sadece oyuncular ile ilgili bi takim bilgiler degil ayni zamanda oyunda olmayan ama olmasi gerekn personeller hakkinda da bilgi bulmak mumkum mesela Ali Yavas oyuna gene bi sekilde yansitilimali gecen sene scout olarak yansilitlmisti turksportal unofficial pathde gene bole bisey olabilir. Bi de bir cok genc icin boy ve kilo data lari oyuna kiyaslaninca cok farkli bunlara goz atmak lazim.
kardeş sana acemi falan demiyorum yanlış anlama..istersen hiç ne bu foruma nede SI nin forumuna katılmamış ol ..bize futbol bilgin tecrüben yeter...ama genel olarak şunuda belirteyim..sadece CEM SULTAN değil diğer bölümlere yazdığın yazılarıda okudum..
yazdıklarının özeti elini attığın bi çok oyuncunun özelliklerinin artırılmasını istiyorusun..bunlar genelliklede genç oyuncular..cem sultan emre çolak,şabankay..semih kaya vs.vs.
ama şunu da bilmeni isterim..
FM türkiye ligi araştırmacıları genç oyuncular konusunda artık çok daha hassas çünkü bu konudan çok çektiler..
malesef 15-16 yaşında bu çocuk süper olur diye öne sürülenlerin bir kaç yıl sonra ikinci lig takımlarında zor forma giydikleri...avrupaya gider denilenlerin türkiyenin sıradan takımlarında forma bulamadıklarının örneği o kadar çokki şimdi iş senin yaptığının aksine çok daha ince elenip sık dokunuluyor..öyle önüne gelene -9 -8 i vermek kolay..türkiye ligini çok dahakolaylaştırmakta kolay...
ama unutma iyi bir araştırmacının görevi oyuncuları abartmak değil...gerçeği yakalamaktır...