1 ile 30 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ya tamam yapamaz hepsini ama bi ingiliz ekipi liverpoollu oyunculara yaptıkları ortadaa veya katı savunma yapan italyaya. Zaten dribblini 20 değil 16. Ronaldo kadar olamaz ama şu anda ingiltereden teklif geliyorsa adamlar bi şeyler görmüş demek ki ardada, daha üstelik 20 yaşında.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ya tamam yapamaz hepsini ama bi ingiliz ekipi liverpoollu oyunculara yaptıkları ortadaa veya katı savunma yapan italyaya. Zaten dribblini 20 değil 16. Ronaldo kadar olamaz ama şu anda ingiltereden teklif geliyorsa adamlar bi şeyler görmüş demek ki ardada, daha üstelik 20 yaşında.

dostum teknik konusunda haklısın ardanın top tekniği, toplabirlikteyken müthiş etkinliğine laf edenler çarpılır.hakkaten bu konuda türkiyenin alexle birlikte belkide en iyisi ..avrupadada bu konudaki sayılı oyunculardan olacağından şüphrm yok...

ama bir gerçek varki arda fizik yönünden zayıf..

bi çok kez burada söyledim gene söylüyorum..artık futbolda tek yönlü oyuncu eskisi kadar makbul değil.

.yani avrupanın dev takımlarında oynayacaksanız ..örneğin sağ ve ya sol beksiniz..savunmada çok iyi bile olsanız .hucum yönününüz yoksa ...oynatmazlar...çok iyi bir kanat oyuncusu olun arkanızdaki defans oyuncusuna yardım etmiyorsanız..pres yapmıyorsanız..gerektiğinde defans yapmıyorsanız yine oynatmazlar...

artık futbolcuların çok yönlü olanları makbul..ileride oynayan oyuncular gerektiğinde pres yapmalı top kapmalı hatta savunmaya gelip yardım etmeli..gerideki oyuncularda artık gerektiğinde hucuma kalmalı...hucum zenginliği yaratmalı..

sizlere bu konuda onlarca örnek verebilirim...mesela en açık iki örnek ...alex ve appiah..

fenerbahçeyi avrupada ki menejerler takip ediyorlar..neden alexi değilde appiahı almak istiyorlar..

alex çok teknik arda kadar top yama becerisi var..hatta daha fazla..ama avrupada milanda arsenalde juventusta oynayamaz..onlarında alexle ilgilendiği yok..çünkü tek yönlü oyuncu hucumda süper ama orta sahada pres ve defansa yardım etmede neredeyse sıfır...

ama appiah görevi top kapmak olan tipik bir dmc..aslında top kapma konusunda auoreliodan da kötü..ama top kapmanın yanında yani defansif meziyetlerinin yanında hucumada katılıyor..hucum zenginliğide yaratabiliyor...

sözün özü şu: eğer avrupada top klas takımlarda ARDA TURAN forma giymek istiyorsa muhakkak fizik özelliklerini artıracak..dahadagüçlenecek top kapacak pres yapacak..aksi halde avrupaya şuanki fiziksel özellikleriyle giderse..birinci sınıf takımlar dediğimiz..milanda liverpolda falan oynayamaz..

ama fizik özelliklerini geliştirmiş bir arda turan dünyanın her takımında banko oynar...

Mesaj Yetkileri