Orası bir taraftar grubunun ortası değil. Maç daha başlamadan ve sakin bir yerde çekilen fotoğraf. Bugünkü kavga uA Uni'nin bulunduğu yerin tam ortasında oldu.
Bugün bunu destekleyen yarın nevazede de bıçak sokan adamları da destekler.
Cihancım ben olsam dedim zaten, bi eksiklikten yanlışlıktan bahsettim, orasının taraftar grubu olmasını ima ettim.. O örneği de ondan verdim zaten..
Bu arada @clayman, kardeşim, bende biliyorum sen haklısın yeter ki sus demeyi.. öyle diyeceksek ne manası kalıyo bizim burada fikirlerimizi yazmamızın??
Doğru olmayabilir ancak yanlış da değildir.. Ben bunu savunuyorum.. Ne biliyosunuz belki oğuz attığı sayı başına ücret alıyo?
Ayırca şu da var.. Oğuz bu seride çok eleştirildi biliyosunuz, özellikle de fenerbahçe taraftarı tarafından.. Orda oğuzun yerinde ben olsam bende yapardım aynısını.. Hatta kabiliyetim olsa, değirmen falan da yapardım.. Şimdi biliyomusunuz, Oğuz taraftar sitelerininde taraftarın gözünde kahraman.. Aynısını atıyorum Evren yapsaydı Sinan Erdem'de siz de bizim gibi düşünecektiniz.. bu işler böyle.. O yüzden diyorum birbirimizi kandırmayalım..
Tamam kahraman zaten ama etik olmayan bir kahraman. Yarın Gs Fb maçında bir taraftar sahaya atlasa ve volkana yumruk atsa o taraftar da kahraman olur. Yada bizim Cana yumruk atsa o da kahraman olur.
Ama yapılan hareket hoş değil. Biz bundan bahsediyoruz.
Efes Pilsen'in sezon içerisinde, bu sene ışık vermeyen yapısını gördükten sonra, şampiyonluğunu en garanti gördüğüm branştı Erkek Basketbol. Nitekim de görüyoruz, Efes daha iyi olabilseydi, muhtemelen Galatasaray ile finalde bile karşılaşmayabilirdik. Şu şartlarda alınamayacak şampiyonluk sadece fiyasko olurdu.
Fenerbahçe, spor kulübü olarak en başarılı sezonunu muhtemelen önümüzdeki maçla tamamlayacak, kapanışa yakışır bir maç olmasını umuyor ve serinin o maçta son bulmasını bekliyorum.
Yorumları okuduktan sonra merak etmiştim smacı.Videoyu seyrettim.Herkes maçı bırakmışken Oğuz'un o smacı basması bence de hoş olmamış.
Keşke Oğuzun smacı yerine uzaktan bir şut soksaymış Ukiç ya da Ömer. Maçın bu kısmını izlememiştim, şimdi gördüm. Keşke yapmasaydı.
El sıkışan oyuncularmı demiştiniz ? Hucum pres yaparken Emir'in dizdiği oyuncular birbirine çarptı. O zamandanmı bahsediyosunz anlamadımki.
Hucum pres 1
http://yukleresim.com/images/77439656201183931495.jpg
Hucum Pres 2 ; 2 oyuncuyla sıkıştırma geliyor burda
http://yukleresim.com/images/53882819798835303725.jpg
Yerleşen savunmada engelleme çabası ; Bu arada pota altı oyuncusuda pozisyon almış durumda
http://yukleresim.com/images/74760425882098910039.jpg
İlk hucum presi başlatan oyuncu Oğuz'u işaret ediyor savunmaya. Uzun oyuncuya bakarsanız oda müdahele etme düşüncesinde.
http://yukleresim.com/images/42755273369034041920.jpg
Ve son kare. Uzun oyuncu Oğuz'un yanında. El sıkışmak içinmi dersiniz ?
http://www.yukleresim.com/images/096...1326268833.jpg
Yahu ben o kıza saldırırdım demedim ki? Uygun bir dille uyarırdım. Haydi bakalım, bir Fenerbahçeli gitsin o atkıyı İpekçi'de açsın. (Onu da uyarır, açtırmazdım.)
Ben aslında derdimi anlatamadım. Bizim trübünler pek mülayimleşti. Bu kadar mülayimlik hayra alamet değil. O resmi sadece örnek olarak gösterdim. Başka yerde mümkün değil yaptırmazlar. Bunu derken, elimize satır alıp cenk edelim demiyorum elbette. Ama 2007 yılında (o zamanlar İpekçi'de biz oynuyorduk) oluşturduğumuz coşku ve heyecanın Avrupada benzeri yoktu. Şimdi ise taraftar takımı değil, takım taraftarı coşturuyor. Bu işin sonu kötü... Sezon başında Kadın Basketbolunda yine İpekçi'de oynanan Cumhurbaşkanlığı kupasını hatırlayın. Trübünler yarı yarıyaydı. Sadece Galatasarayın sesi çıkıyordu. Bereket versin ki takım daha ilk periyot tarihi bir fark yakalayıp susuturdu. Böylece Fenerbahçe taraftarının itibarı da kurtuldu. Şimdi Ekim ayında hem kadın, hem erkek basketbolunda Galatasaraya karşı Cumhurbaşkanlığı kupası oynayacağız. Yarı yarıya trübünlerde... Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.
Aradaki fark şu:
-Galatasaray taraftarı takımına maç kazandırmak için geliyor.
-Fenerbahçe taraftarı nasılsa takımının kazanacağı bir zaferi izlemeye geliyor.
Peki bu ne zaman başladı? Maho sağolsun. Tanjeviç sonrası salon sporlarında trübünlerin yüreği olan gruplar küstü ve Aydın hoca yoksa bizde yokuz dedi. Hatta uzunca bir süre salona gitmediler. Gitseler de münferit gittiler. Vesaire... Uzun analizler gerektirecek. Şimdi de böyle sahneler...
Tekrar ediyorum, ben açtırmazdım derken sanılan şeyi kastetmiyorum. Hemde bir kadına karşı... :D
Skoru şimdi öğrendim, kazanacağımızı düşünüyordum, şaşırdım açıkçası. Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Sahaya yine yabancı madde atılmış galiba, bunu yapanlarda zerre kafa yok, geçen maçta da attılar 2 kere anons yapıldı hatta o zamanda mı smaç basıldı ? Bizim tribünlerin kalıtsal bir sorunu olmaya doğru gidiyor bu yabancı madde atma olayı. Şu dönen atkı muhabbetine eklemek istediğim bir şey var, bir önceki maçta Abdi İpekçi'de bir Fenerbahçeli öyle bir atkı açmış ki, buraya resim koyamam, direk olarak Galatasaray ve taraftarına küfürlü sözler içeren. Gerçi onun ki resmen "sızma" olmuş, herkes maça odaklanmışken sahayı arkasına alırken fotoğraf çektirmiş. Bu tür şeyler olabiliyor.
Sanıyorum bütçeler arasından ciddi bir uçurum yok ama bizim takımın yeni kurulmuş olması, tecrübe eksikliği çok ön plana çıkıyor. Fenerbahçe'nin bizden çok sakat oyuncusu var ancak kadro genişliği sayesinde bizim kadar hissetmiyorlar. Bence önümüzdeki sezon çok ciddi yatırımlar olacak Galatasaray açısından basketbola, gelecek sezon çok daha çekişmeli bir Galatasaray - Fenerbahçe finali izleyeceğimizi düşünüyorum.
Yorgunluktan anca kendime gelebildim, herşeyi geçtim de biz de bu taraftar desteği devam ederse önümüz açık. Ben hayatımda böyle destek görmedim gerçekten de. Ama tek eksiğimiz 1.50 ve arada 8 sayı varken "Başarılar gelir geçer"e başlanmasıydı. Sıkı savunma ve 1 3lükle herşey değişebilecekken şarkıya türküye başlamak, takımı da olumsuz etkiledi bence.
Bu forumda Fenerbahçe-Galatasaray finalini dillendirdiğimde (Aralık 2010 tarihinde, Efes-GS maçı sonrasıydı) çoğu kişi ciddiye almadı. Hatta belki kimsenin dikkatini çekmedi. Ne Galatasaray'ın burada final oynaması sürpriz, ne Fenerbahçe'nin maçları net farklarla kazanması...
Hatta bir ara Galatasaray liderlik hesapları yapmaya başladığında da demiştim: "Liderin kim olduğu önemli değil. Bu takımı (Fenerbahçeyi) play-off'lar başladığında kimse bir seride dört defa yenemez."
Yine final serisi başladığında, rakip takımı destekleyen arkadaşlar arasında, "deplasmanda maç kazanırsak, içerideki maçları alırsak" muhabbetleri döndü. Daha seri başlamamıştı. "Ama içeride ama dışarıda bir maç kaybederiz, önemli değil; bu takım iki defa üst üste yenilmez. Saha avantajı filan hikaye" demiştim.
3. maç öncesi de, "bu seride bir maç kaybedeceksek bu 3. maç olur" yazmıştım.
Kısacası, basketbolun dinamikleri kusursuz biçimde işlemeye devam ediyor. İnşAllah sonu da tahminlerimiz doğrultusunda gelişir. Bir iş kazası olmaz.
Aralık 2010 tarihinde dediğim gibi: "Bu lige Fenerbahçe-Galatasaray finali yakışır."
Her zamanki hataya düştük, "Buraya kadar gelmek önemliydi, 2. olmak da iyidir" zihniyetiyle çıktık sahaya.. Aynı hatayı geçen sene Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Milli Takım da yaptı.. Sahaya kazanmak için çıkmazsan kazanamazsın.. 2. olmak iyi değildir, hele Fenerbahçe'nin arkasında kalmak hiç iyi değildir..
O taraftarların ölesiye dövülmesine bende karşıyım.Ancak rakip taraftarın gelmesi yasaklanıyorsa gelmiyeceksin.Heleki taraftar grubunun ortasında maç izliyorsan sonucunada katlanıcaksın.Dün çevik kuvvet olmasaydı o adamlar komaya girerdi.Banvit maçında da bir kişi tekerlekli sandalyeyle dışarıya çıkarılmıştı.Komaya girmiş adam.Dediğim gibi bile bile lades olayı.
Bence ne o zihniyetle çıktık sahaya ne de taraftar bu zihniyetle oradaydı. Zaten gücümüz belliydi, sakatlıklar da ayrı belimizi büktü. Andric de buna tuz biber ekti. O adamı kim basketbolcu yapmış merak ediyorum. 5 sayı katkı yapıyorsa, 5 sayıyı yiyor, 5 sayı da yediriyor.
Seri başlamadan önce iki oyuncu+ coach'lar röportaj veriyordu, birlik beraberlik mesajı filan için.. Orada Ömer Onan'ın eahatlığı gözler önündeyken, bizden katılan (yanlış hatırlamıyorsam) Haluk Yıldırım'ın hal ve hareketlerinden belliydi yenilgiyi kabullendiği.. Seyircilerin de fark daha 8 iken "Başarılar gelir geçer" söylemesinden belli.. Şu marşı hiç değilse maç bitene kadar bekletseler oyuncular da yenilgiyi kabullenmiş olmazlardı..
Oğuz'un smacı basmasının nedeni bir önceki pozisyonda Galatasaray'lı bir oyuncunun smacına cevap olarak yapıldı(gibi geldi bana).
Şu üstte Sinan Erdem'de Galatasaray atkısı açan bayan var. Geçen maçta aynısını bizimkiler Abdi İpekçi'de yaptılar ama o atkının resmini buraya koymam hoş olmaz. Pek hoş bir laf değil çünkü atkıdaki. :)
Maç bitti smaca gerek yok derken Tutku'un attığı üçlük de ilginç olmuş :)
Ya anlamak istemiyorsun ya anlamıyorsun ya da at gözlüklerini takmış deli gibi Oğuz'u savunuyorsun. Ama bir gerçek var ki ben senin şu tutumuna anlam veremiyorum. Smaçtan sonra Tutku Açık "Ne yapıyorsun sen?" tarzında birşeyler dedi Oğuz'a. Oğuz da "Ne yaptım" gibisinden omuzlarını yukarı kaldırıp ellerini açtı. Tutku da yürüye yürüye gitti 3lük attı. Cevap olarak. Açıklayıcı oldu inşallah. Allahtan maçtaydım da şu dediklerine cevap verebiliyorum, anlaşılan televizyondan bu kadar net belli olmadı.
Ben bu kadar sert düşünmek istemiyorum, düşüncelerime ters çünkü. İnsanlar her görüşü kabul etmek zorunda değil ama bu bir görüş değil. Olan bir olayı kabul etmek bu kadar zor olmamalı. Yok Oğuz'a maçtan önce küfürler edilmiş, yok şey olmuş. Fenerbahçeli arkadaşlarım da Sinan Erdem'de maça gitti, Tutku'ya Evren'e Ermal'e küfürler de edilmiş. Her derbide olan şeyler bunlar. Futbol,basketbol,voleybolda. Basketbolun içinde olan herkes de o hareketin neden yapıldığını bilir. Oğuz'un smacı basma şekli yere inerken yaptığı hareket geri dönerken gülüşü filan herşey çok açık. Ne amaçla yaptığı filan. Benim üzülüp, sinirlendiğim nokta Fenerbahçeli bir oyuncunun yapması değil. Bu adam milli takımda oynuyor. Karakteri bu olmamalı.
Gayet açık bir şekilde yazmışsın Kaan, sana teşekkür ederim fakat onlar yine de anlamamakta ısrar edecekler. Hala kurallar, legal vs vs. zırvalayıp kendilerini haklı sanarak konuşacaklar fakat onlar dışında herkes Oğuz'un o hareketi ne amaçla yaptığını ve o smacın yapılmaması gerektiğini biliyor. Onlar hiç basketbol maçı izlemedikleri için savunuyorlar şuan bu hareketi, biz öğretmiş olduk bu hareketin yanlışlığını. Cahilliklerine vermek lazım.
Sakin ol gazına gelme diğer arkadaşın.Ben Oğuz'u savunmuyorum savunmaya da ihtiyacım yok.Sinan Erdem'de en küçük bir olay olmazken daha maç başlamadan edilen küfürleri biliyoruz.Ben Tutku'ya dikkat çektim,önceki maçlarda taraftara hareket çekmekten çekinmeyen bir adam Tutku.Oğuz'un yaptığına istediğin kadar laf söyle bunları görmezden geldikçe benim için bir önemi yok.
Maç 0-0'ken şampiyon oluruz diyenlerin elinde bişey kalmayıca bu tip tek harekete takılmalar normal.Futboldaki gibi herkes tebrik ederken not düşüyor :)
Diğer arkadaş da bana bazı şeyleri anlatmaya çalışmış zamanında 2 kere hakaret ederek. :D Belkide beklentileri yüksek tuttuk.Bu forumda olması mucize olduğundan korktuğum için tartışmaya girmek istemiyorum.Bu durumda da bazı şeyler görmezden geliniyor yine de raporlayalım elimize yapışmaz ya.
Sen de biraz üslubuna dikkat etsen iyi olacak.. Dün de bu tür şeyler yazdın bişey demedik, demedikçe daha da gider yapıyosun.. Karşınızda çocuğunuz yok sizin.. Ne demek zırvalamak ? Senin izlediğin maç kadar maça çıktım salonlarda.. Bu tür şeylerin ne demek olduğunu da çok iyi bilirim..
Şampiyon olamayacağımız zaten serinin öncesinde de belli olan birşeydi, Abdi İpekçi'deki ilk maçı kazandıktan sonra da belliydi. Sizin mantığınızla Sinan Erdem'de bizim oyuncularımıza da edilen küfürlerin sonucu Tutku o hareketi gerçekten yapıtysa biz de onu savunalım o zaman ? Ne dersin ?
Bu konuda destek merkezinde zamanında çok konu açtım okuduysan görmüşsündür davranışlarım hakkında. Okumadıysan da yöneticilere sorup öğrenebilirsin, orada detaylı olarak açıkladım kendimi, forumdan olup msn üzerinde beni tanıyanlar da var aramızda, onlar da biliyor beni. Ceza alsam birşey kaybetmem rahat ol sen.