Oyunculara alan markajı vermek mi daha avantajlı olur yoksa adam markajı vermek mi?
Sıkı markajı hangi mevkilere vermek daha faydalı olur?
Birde markaj dışında hangi özellikler iyi olmalı?
Şimdiden teşekkürler cavaplar için.
Printable View
Oyunculara alan markajı vermek mi daha avantajlı olur yoksa adam markajı vermek mi?
Sıkı markajı hangi mevkilere vermek daha faydalı olur?
Birde markaj dışında hangi özellikler iyi olmalı?
Şimdiden teşekkürler cavaplar için.
gönderdiğim taktikler neden yayınlanmıyor acaba?
defansın ortasına ve ön liberoya sıkı markaj yararlı oluyor. Adam ve alan markajı ise senin oyuncunun markaj özelliğiyle ve sisteminle de ilgili. ben her zaman alan markajını tercih ediyorum :)
marking dışında decisions,anticipation,agility,acceleration,balanc e,positioning gibi özellikler de defansın göbeği için gerekli
onay bekliyordur yöneticilerden.
Bir başka sorum daha olcaktı Nannar Arkadaş sizin tecrübelerinize göre ilk 11 de oynattığımız oyuncuların hepsinde mutlaka iyi olması gereken ortak özellikler neler dir ? Benim gözüme çarpan kararlar var bunun dışında neler olabilir.
Arkadaslar normalde bir dmc iki mc li ortasahadan iki mc bir amc li sisteme geçmek istiyorum yukarıda aldıgım tavsiyeye göre amc oyuncum advance playmaker support olacak peki ben iki mc mi nasıl yapıyım ki defansif açıdan sıkıntı olmasın?
Mental özelliklerin çoğu diyebiliriz genel olarak(mesela özel yetenek bir defans oyuncusu için gerekli değil, mesela konsantrasyon hepsi için gereklidir).
çalışma oranı, güç, dayanıklılık, pas, top kapma ve teknik yüksek olursa isteğin bir mc olur, iki oyuncundan birini tam defansif diğeride iki yönlü olarak rol verebilirsin.
Tabi nannar hoca daha iyi bilir (:
Biri Ball Win Defans Olsun, Diğeri de Deep Lyn Sıupport Olursa Defansif Açıdan Bir Sıkıntı Yaşamazsın Ama Bu Özelliklere Uygun Oyuncular Olması Gerekir
Cevaplar için teşekkürler arkadaslar en iyisi dediğiniz gibi ball winning ve deep lying ikilisi galiba.
ben olsam birini ball winning diğerini box to box yapardım :)
neden ben daha iyi bileyim yahu :) bilginizden emin oldugunuz sürece paylaşın ki bizler de yeni şeyler öğrenelim.
bence determination,workrate,decisions,concentration,sta mina,teamwork,agility başta gelen özellikler :) diğer özellikler ise mevkilere göre şekilleniyor. mesela bir defans için tackling,marking,heading,strenght,anticipation falan önemliyken, kanat oyuncusu için dribbling,pace,acceleration,crossing vs vs önemli
Merhaba;
Menejerlik oyununu çok eskiden beridir oynarım. Kimi zaman kendim taktik yaptım, kimi zaman başka taktikleri uyguladım. Lakin yıllardır araştırıp bulamadığım bir konu var, paylaşmak istiyorum; bir türlü böyle sağa sola deli gibi koşan, rakibi ısıran bir ön libero nasıl yapabilirim? Bir türlü beceremedim.
öncelikle o dediklerini yapacak oyuncu bulman lazım. aklıma ilk anda gelen özellikler stamina,tackling,marking,bravery ve work rate... taktikte ayarları basit ama zor olan hepsini yapacak oyuncuyu bulmak
De Jong buna uygun sanırım. Taktiksel olarak ne olabilir ki?
Fazla oluyor, lakin;
Benim yaptığım taktiklerde genellikle sağ ve sol açık gol atıyor. Forvet hattı o kadar faal değil. ( R.Madrid ve Barcelona hariç ) onun için oyuncu mu önemli yoksa taktikte mi sorun var?
Not : Barça ve Madrid'de ki taktik farklıydı.
Taktikle ilgili olsa gerek. Oyuncunun özellikleri ve oynattığın rol büyük ihtimalle pasif bırakıyor forvetini. Forvetinin özelliklerine göre çevresindeki oyuncuların oyun tarzını belirlemek etkinliğini arttırabilir. Misal hızlı bir forvetin varsa, ona yakın oyuncuların direkt paslarını arttırarak savunma arkasına kaçırmaya çalışabilirsin. Ya da pivot forvetin varsa kanat oyuncularının ve beklerinin sık sık bu oyuncuya orta açmasını isteyebilirsin yüksek toplardaki artısını kullanmak için.
Ya bu dmc ler için ben teamwork ede bakıyorum o okadar gerekli değilmi o bölge için
@Nannar ve @Deus Dominus teşekkür ederim ilginiz için.
Bazı oyuncularım asistanıma göre istenilenden daha yüksek/ daha düşük tempoda oynuyorlar. Takımın genel maç içi temposundan memnunum, bireysel olarak nasıl çözebilirim o oyuncularla?
match preparation'da haftanın 5 günü teamwork çalışıyoruz, 1 günüde gelecek maç taktik antrenmanı.
Beşiktaşı aldım yönetiyorum muhammed demirciyi geliştirmek istiyorum ama fiziksel özellikleri çok düşük onları nasıl egliştirebilirim nasl bir antreman programı yapmam gerek
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=104293
Şu rehbere bakmanı tavsiye ederim, tutoring çok önemli oyuncuların gelişimi için. Muhammed'in gizli özellikleri dataya girilmediğinden her oyunda farklı çıkar ve yeterince yüksekte olmaz. O yüzden professionalism, ambition, determination özellikleri yüksek bir oyuncudan eğitim alıp kişiliğini geliştirmesi gerekli ilk olarak.
ya birileri online oynamayı anlatırsa brz kendimi sınamak ,stiyorum..bu ekrandan bayağı birşeyler öğrendim fakat online fm oynamayı bir türlü yapamadı yardım edrseniz sevinirim
lütfen acil yardımmm*** liverpoola ilk sezon bitti sezon sonuna doğru takımda düşüş başladı.önce şampiyonlukta koptuk 3. oldum lig kupasını aldım fa cupta yarı finalde elendim.liverpolda hızlı oyuncu pek yok wiliannı 15m aldım.4-2-1-2-1 oynuyorum kanatsız başta iyidi şimdi pek tutmuyor.yönetim stat ve antreman sahası yenilemelerini iptal etti transfer parasıda hiç vermedi.milan badej yaya sanogo andle jali. bertolocci.wilian.ruben jennsen aldığım oyuncular.liverpool andy carol 35m almışlar ne oynuyor nede satılıyor steward downnigde öyle.para yok :(.. bu takıma ne hızlı defans nede hızlı kanat oyuncusu yok ben liverpoolu böyle bilmiyordum.bu konuda taktik antreman ve tranfer satışıyla ilgili görüşlerinizi acilen bekliyorum hocamm.
Kimse Yokmuuuu?
eğer kanatın yoksa 3 MC 1DMC kullanarak geniş alanda oynat takımı. savunmacılar yavaşsa herkese alan savunması ver. beklere ileri koşu falan verme sakın. 4-1-3-2 kullanabilirsin yani. forvetlerin birisi mutlaka gezen ve geriden top taşıyan tarzda olsun
1 geriden top taşıyan oyuncu nasıl olmalı özellikleri ve nasıl oynatmalıyım 2 takım wide oynarken pres ve pas stili nasıl olmalı özel bir cut inside görevi orta sahaya veriyimmi hocam.. brz daha açarmısınız lütfen:)
bu arada devre arası james roudrigezi ve hileti aldım yani kanat oynaya bilirm artık ama nasıl?
hocam oyunculara yaratıcılık serbestliğini az verdiğimizde bunun avantaj ve dezavantajları nelerdir?
az verdiğinde oyuncular sadece senin istediğin şekilde hareket ediyor.Örneğin kanatlara oyna dedin herifler hep ordan ilerlemeye çalışıyor rakip orayı kapatsa bile.
yaratıcılık verdiğin zaman eğer takımının takım oyunuda güzelse sıkıştıkları yerlerde serbestlik haklarını kullanarak biraz daha taktiğin dışına çıkabiliyorlar.Tabi gidip alt liglerde yaratıcılığı artırırsak maalesef felaket sonuçlara yol açabiliyor.
Arkadaşlar Liverpool kariyerimde küçük takımlara karşı ciddi sorunlar yaşamaya başladım. 4-1-2-2-1 oynuyorum orta saham 1dm 2mc 2kanat(gizli forvet) 1forvet şeklinde. Dar alanda yüksek tempoda kısa paslarla disiplinli ve presli şekilde oynuyorum. Kanatlarda solda Neymar sağda Kuyt forvette Suarez var ama kapanan takımlara karşı gol bulamıyorum. Rakip kalecinin maçın adamı olmasından sıkıldım artık her maç 8-9 alıyorlar :) Ne yapma mı önerirsiniz?
Bu da yetmezmiş gibi birde iki atak yapıp bir gol atarlar :) dm'yi çıkarıp forvet koy derim, kanatların bombardımana tutsun rakip ceza sahasını derim. Hem beklerin hem kanatların sık sık orta yapsın merkeze. Elbet biri girer kaleye :)
Play wider, exploit flanks.
.....x...x....
x............x
.....x...x....
...............
x...x...x...x
.......x.......
Aynen ya hiç deme Chelsea'ye, City'e 3er tane atıyorum gidip Norvich'e, Stoke'a 1-0 yeniliyorum :) Bu Neymar'ı aldım ama oyun sistemime göre biraz bencil oynuyor özellikle onun vurduğu saçma şutlarla çok karçırıyorum. Tavsiyeni deniycem, teşekkürler.
bence wide quik passing mixeddefensive line normal oyna 4123 oyna forvetlerin move into channel ve thoug balls always yap adamların başı döner.. denemesi bedava:)
arkadaşlar bişey daha sorucam. AML - AMR gizli forvet ve tek forvetli sistemde forvetim doğru düzgün gol atamıyor. Forvet ayarında ne önerirsiniz ben geriye dönük olarak oynatıyorum kanatlara pozisyon hazırlaması için ama Advanced olarakta aynı şekilde gol atamama sorunu yaşıyordum.
@geanygs
bence tek forvetleri dlf oynatmak biraz sakıncalı. geriye dönüp top alması yerine ileride olup gol atması lazım o adamın. tek forvet o sonuçta. kanat oyuncuların bencil değillerse af veya poacher oynat derim. ama poacher daha uygun. kanat oyuncuları sık sık orta yapsın, şut çeksin bu kardeşimiz de tamamlasın.
ayrıca ben de aynı taktikle oynuyorum liverpool'da. cavani poacher oynayamıyor mesela. bir de 8. senem oyunda çevikliği falan azaldı iyice. onu af oynatıyorum. ama munian olunca poacher oynatıyorum. ayrıca nedendir bilinmez iki gizli forvet yerine bir gizli forvet bir kanat oynatınca kanatları daha fazla verim alıyorum.
Eyvallah sağolasın, bende Poahcer olarak oynatmaya başlamıştım zaten eskiye göre daha fazla verim aldım. Gizli forvet oynattığım oyuncular aşırı bencil oldukları için bazen sinir krizi geçirsem de iyi gidiyoruz şimdilik.
hocam su tutoring le preferred moves kazandırabildiğiniz bir oyuncu varmı ?
counter mantalitede yavaş tempoyla oynamak mantıksızlık mı? şöyle açayım: barca'ya karşı at. madrid ile oynuyorum. dolayısıyla counter veya defansif oynamak zorundayım. ama hızlı tempo ayarlarsam, hemen topu kaybediyorum ve kaleme atak olarak dönüyor dolayısıyla. bir de pas stili konusunda fikirlerinizi alabilirsem sevinirim bu durumla ilgili.
defansif veya kontra oynama.
defansını ileride kur ve kısa pas ve yavaş tempoda oyna. barça gibi. en azından maça ortak olursun. defansif ve kontrada her türlü alır barça.
arkadaşlar bu taktik çözülme olayı aşağı yukarı ne kadar sürüyor.Baya detaylı bi taktik yapmama rağmen yarım sezon sonra çözüldü kaldık:D