Originally Posted by
FeYYaz1989
Kesinlikle bende Nouma'nın -bence- haksız yere gönderilmesinden sonra posterleri falan indirmiştim,formaları topladım kaldırdım ama n'oldu?1 maç geçti dayanamadım,tekrar kaldığım yerden devam ettim..Bu tip sonuçlar var futbolda maalesef.Hem zihinsel hem de fiziksel yönden daha üstün bir takım vardı karşımızda,3-0'dan sonra da oyun koptu maalesef..
Ama sene başından beri -yazılarımı okuyanlar belki biliyordur- söylediğim bir şey var.Ertuğrul Sağlam tecrübesiz,transferler yetersiz,mutlaka yabancı kaleci lazım..Bunların hepsini söyledim,o zamanlar transferleri,hocayı beğenenler şimdi hepsinin gitmesini bekliyor.Artık yapacak bir şey yok!Bu takımı ilk haftalara yere göğe sığdıramayanlar şimdi bu sonuca katlanacak..Futbolcuların yüzüne bakıyorum,hiç birisi böyle olsun istemiyor(du)..Hoca yine aynı şekilde Ertuğrul Sağlam'ın hayatında ki belki en zor 90 dakikaydı..Yani yazık bu adamlara da ama 5-0 falan kabul edilebilir bir skor ama o 7. gol,4. gol,1. gol,2. gol de yapılan anlamsız hata..Bu goller kabul edilemez goller.Yossi Benayoun gibi sıradan bir oyuncu bile bir Şamp. Ligi maçında hat-trick yaptı ki attığı gollere bakın 4 ve 5 birbirinin aynısı ki burda onu Üzülmez yada Sedef'ten birinin marke etmesi gerekiyordu.2. gol Türk futbolcusunun mentalite konusunda zayıflığını ve Türk futbolunu sorgulamama yol açtı ama bundan bahsedersem çok uzun sürecek..Bu maçı pek ala 5-0'da bitirebilirdik-başarıya bak,yazık- ama adamlar zihin yönden bitmiş,fiziksel açıdan bitmiş ki bundan fb maçının etkisi olmadığını kimse söyleyemez herhalde..Bu dakikadan sonra bu maç hiç olmamış gibi davranmak gerekir bence yapacak bir şey yok.Her ne kadar sevmesemde başta Hakan Arıkan ve Ertuğrul Sağlam olmak üzere hepsine destek olmalıyız,destek değilde en azından üstüne gitmemeliyiz.Sene sonu olduğunda artık kaptan Üzülmez başta olmak üzere Hakan Arıkan,Lamine Diatta,Serdar Kurtuluş,Koray Avcı,Matias Delgado,Ricardinho,Gökhan Zan falan filan gitmesi gerek..Yola yine Ertuğrul Sağlam'ın istediği bir kaç yerli oyuncu ve yerlilerden paf takım ağırlıklı bir kadroyla yola devam edilmeli.Yabancı olarak Tello ve kalmak isterse Bobo takımda kalmalı,kalan yabancı yerleri stoper-kaleci gibi mevkilere 1. sınıf yabancı oyuncular alınmalıdır..Bunu Ertuğrul Sağlam seçmese iyi olur,çünkü oyunculardan galiba pek anlamıyor(Diatta-Higuain)..Yer dolsun diye de 2. sınıf yabancılar alınmamalı...
Ancak bu şekilde gelecek 3-4 yıl başarılı bir kadro,işler iyi gidesede 7-8 yıl sonra Avrupa'da başarılı olabilecek bir takım oluşabilir.Benim nacizane önerim budur,yönetim gitsin,şu gitsin,bu kalsın şu anda çözüm olmamakla birlikte sene sonunda bahsettiğim gibi ciddi bir revizyon gerekmektedir..Sene başında takıma destek verip,işler kötüye gidince küsmek ve yönetimi istifaya davet etmek işin kolay kısmı,ki maç sonunda aynı şeyi ben de yaptım o sinirle...Ama sene sonunda da mutlaka bu kadroda bir revizyona gidilmeli...BJK taraftarı hiç bir zaman iyi gün taraftarı olmadı,takım iyi giderken boş tribünlere oynardı.. :)
Bu arada Liverpool ve taraftarı bu maçtan sonra fazlasıyla gözümden düşmüştür..Maçtan sonra yaptıklarını da görünce her şeyiyle liverpool'dan ve taraftarından tiksindim.Nerde Kocelispor maçından 5. den sonra,yeter n'apıyorsunuz diyen Lucescu,nerde 7'den sonra bile hayvanca saldıran Liverpool..Tabi ki saldırmasalardı demiyorum ama fair-play ölmüş yani bunu anladım,Hakan'a yapılanlar falan.Yazık,galiba biz BJK taraftarı fazla duygasalız..