Özgür Çek A takıma yükselmiş.
http://img174.imageshack.us/img174/2983/zgrum6.jpg
Printable View
Özgür Çek A takıma yükselmiş.
http://img174.imageshack.us/img174/2983/zgrum6.jpg
iste bu harika bir haber kaynagi nedir acaba?
Mevkisi ne? Sağ bek mi ?
Sol bek'de oynuyor Özgür.
Abdülkadir'in alınması onun A takıma yükselmesi için en büyük neden olmuştur muhtemelen. Bu yaş grubunun üzerine yavaş yavaş düşmemiz gerek...
Özgür'ün A takıma yükselmesi iyi olmuş.Mustafa Abi haklısın gerçekten,bu yaş grubunun üzerine düşmemiz gerekiyor.İlhan,Abdülkadir,Özgür,Furkan,Onur gibi gençler Fenerbahçe'nin geleceğini oluşturacaktır ileride.
Sabah okuldan girdiğim için uzunca yazamamıştım..Fenerbahçe yönetimi,teknik heyeti,taraftarı gençleşmeyi istiyorlarsa mutlaka bu gençlere destek olmaları gerekiyor.Tam anlamıyla bir zihniyet değişimi demektir bu.Çünkü Fenerbahçe kulübü genelde hazır oyuncuyu al oynat mantığıyla yönetilmiştir.Semih haricinde bir tane alt yapıdan çıkan bir isim yok.Oda senelerce bekledi formayı.Azmetti,en sonunda kendisini kabul ettirdi.Mesela geçen gün oynanan kupa maçı.İlhan Parlak neden bu maçta oynatılmadı? Eğer bir sakatlık durumu felan varsa eyvallah.Ama hiç bir şeyi yokken bu oyuncuyu oynatmazsan o zaman gençleşmenin bir manası olmaz.Zihniyet değişiminden kastettiğim budur.Birde bu gençlere mutlaka sabır gösterilmesi gerekiyor.Bir süre iyi oynamayınca yuhalarsan o zaman kaybedersin işte.Yapılması gereken bu oyuncuları her fırsatta oynatmak,takımdaki tecrübeli oyunculara özel talimatlar vererek onlarla ilgilenmelerini sağlamak,sahada taraftar olarak destek vermektir.Bu dediklerim yapılırsa Fenerbahçe bu politikadan karlı çıkan taraf olacaktır diye düşünüyorum..
Geçmişte takımda oynayabilecek genç oyuncu sayısı 1-2'yi geçmiyordu ve takımın yapısına da bakınca haliyle bu gençlerin forma şansı çok çok az oluyordu. Bu tür gençlerin transferinin devam edeceğini de düşünürsek (Transfer sezonu açıldığında Aragones'in 9 genç oyuncu istediği haberleri çıkmıştı) takımda genç oyuncu sayısı fazla olduğundan mutlaka şans bulanlar olacaktır.
Bir Burak, Ali Bilgin, Josico, Maldonado gibi oyuncuları izlemektense gençleri izlemek daha iyi. Taraftar da eğer gençler takıma kısa sürede dahil edilir ve oynatılırsa bundan memnun olacaktır ve gerekli sabırı gösterecektir. Ama geçmişte olduğu gibi gençlerin yedek kulübesinde pişmesini beklersek işimiz zor...
Serkan abi sanmıyorum ben bu alınan genç oyuncuların (en azından 18 liklerin) direk 11'e konulacaklarını.Amaç zamanla ilk 11 kıvamına getirmek gibi geliyor bana..
Zaten ikisi sezon sonu gelecek. Takımın 18 kişilik kadrosu içerisinde 4-5 genç oyuncu bulunursa sıkça forma giyeceklerdir. Yukarıda yazdığım oyuncular yerine yedeklere bu isimler alınırsa iyi olur. Zaten şu aşamada direk 11'e girip oynayacağını düşünmüyordur kimse sanırım.
Özgür Çek in mevkisi tam olarak neydi ?
Özgür Çek'in asıl mevkii sol bek.Ama açıkta da oynayabiliyor.Hem hücumda hemde savunmada başarılı olması avantaj onun için.Ne zamandır bekliyordum A takıma yükselmesini...
Uğur Boral'a alternatif olması,forma için zorlaması açısından iyi bir hamle.O kadar genç oyuncu alındıktan sonra alt yapındaki benzer oyuncuları A takıma almamak olmazdı..
Özgür Çek'i milli takımlarda ve Süper Genç takımda bir çok kez izledim.Özgür hücum yönü kuvvetli bir sol bektir.Vederson stilinde.Paf takımda sol açıkta oynatılıyor doğrudur.Bu asıl mevkii sol açıktır anlamına gelmez.M.Sedef Paf takımda forvet arkası oynuyordu.Keza Sabri'de...
Fan-Etik
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2...00_414_232.jpg
Gökhan´ın transferi bitmedi Yüz yıllık iki kulüp transfer yapıyor, Gökhan Emreciksin´in eski kulübü Boluspor “hülle” ile alacağı paradan fedakarlığa zorlanıyor.
GÖKHAN'IN TRANSFERİ BİTMEDİ
Gökhan’ın transferi bitmedi Yüz yıllık iki kulüp transfer yapıyor, Gökhan Emreciksin’in eski kulübü Boluspor “hülle” ile alacağı paradan fedakarlığa zorlanıyor. İki kulüp arasında 2. Ocak.2008’de imzalanan protokol, herhalde belge değil “şaka” sayılıyor
Milyonlarca insan sosyal sıkıntıların zirve yaptığı dönemde okumaya spor sayfalarıyla başlıyor. Kulüp başkanları yalnızca camiaların başkanları değil, diğer başkanların, yönetim kurulu üyelerinin, işadamlarının, sporcuların rol modelleri...
Biliyorsunuz Gökhan Emreciksin’in Ankaragücü’nden Fenerbahçe’ye transferini ilk gün duyuran gazetelerden biri Fanatik’ti... Ankaragücü yönetiminin Fenerbahçe’ye “evet” demesinin ardından Gökhan’a Sarı-Lacivertli formayı giydiren ilk gazete de Fanatik’ti...
Gökhan, sağolsun bizi kırmadı ve o fotoğraf imza günü yayınlanacaktı. İmzaların resmen atılacağını öğrendiğimiz gün fotoğrafı yayınladık ama o gün imza olmadı. Denildi ki, “Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Gökhan’a çektirdiği fotoğraf yüzünden kızdı ve transferden vazgeçti”.
Gerçekten imza oldukça uzun süre gecikti. “Acaba” dedik, vazgeçti mi?
Sonradan hepimiz öğrendik. Boluspor, geçtiğimiz yıl Gökhan’ı satarken 2 Ocak 2008’de Ankaragücü ile protokol imzalamış. Ankaragücü antetli protokolün altında, Başkent ekibi adına, o dönemki başkan vekili Serdar Özersin ile Boluspor kulübünden Osman Fevzi Gürsoy’un imzaları var. Ve protokolün “d” maddesine göre; “Futbolcu, Ankaragücü Kulübü’nden bir başka kulübe 1 milyon dolardan aşağı satılamayacak olup, bu fiyat ve üzerindeki satışlarda, satış bedelinin yüzde 50’si Boluspor kulübüne verilecektir” diyor...
Çok net... Satış bedelinin yarısı Boluspor’un...
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, tavrını baştan koyuyor, “Ben satış sözleşmesine gerçek rakamı yazarım” diyor, federasyonun önemli isimleri, Boluspor mağdur edilmesin diye devreye giriyor, ancak, muhtemelen protokol sebebiyle Gökhan’ın transferi, Fenerbahçe’nin Akragücü’ne bonservis ödemesiyle değil, Gökhan’ın federasyona başvurarak sözleşmesini tek taraflı feshetmesiyle gerçekleşiyor...
Yani alan razı, satan razı bir formül geliştiriliyor. “Önce Gökhan transferi bitsin, kulüpler sonra anlaşır” deniyor...
Boluspor ve Ankaragücü arasındaki anlaşma ise bir türlü gerçekleşmiyor...
İddialara göre Ankaragücü adına şu an yöneticilik sıfatı bulunmayan Mümtaz Karakaya’nın katıldığı toplantıda, Bolu Başkanı’na, Özersin’in imza yetkisinin olmadığı dahi söyleniyor...
Ölümü gösterip, sıtmaya razı ettikleri Boluspor başkanı Necip Çarıkçı, pazarlıklarla 450 bin dolara “evet” dese de, Karakaya’nın 200 bin dolarlık teklifi karşısında geri adım atmıyor...
Olmuyor, yakışmıyor...
Spor dünyasının liderlerinin verdiği sözler senetken (senet olmalıyken), protokollerin
ve imzaların yok sayılmasının gerekçesi meşru olabilir mi, makul karşılanabilir mi?
Fenerbahçe, Gökhan’ın transferi için ödeyeceği 1 milyon 100 bin euroyu kayıtlarında aynen gösterecekmiş. Para kime ödenecek, ne zaman ödenecek, niye ödenecek?
Ankaragücü’ne bir başka kulübün hakkını zamanında almasını engellemek adına formül üretmek yakışmaz, Fenerbahçe’ye de üstelik trilyonları gözden çıkartmışken, bu oyuna alet olmak...
Herkes kulübünün geçmişine, kendi kalitesine yakışır bir biçimde davranacak, işlem yakın bir zamanda sonuçlacaktır...
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2...N20KUP1414.jpg
Kaynak: http://fanatik.ekolay.net/fanatik/FUTBOL-Fan-Etik_4_Detail_27_123688_8.htm
Bolu ve Ankaragücü arasındaki olay bizi enterese etmiyor açıkçası.
Özgür Çek sol bek değildir, defansı hiç iyi değildir.
Vederson ile hiç alakası yok, Özgür teknik bir oyuncu ayrıca.
Hala iddia ediyorsunuz, insanları yanıltmayın.
Vederson savunması da kötü değildir ayrıca.
Oyuncunun bonservis bedelinin belirlenmesi iç tüzüğe aykırı.
1M$+ gibi rakamsal bir ifade konulamaz.
Bu sözleşme geçersiz olur.
Ben izlediğimi söylüyorum.En az 20 defa izlemişimdir...
Fenerbahçe Resmi sitesindeki profili...
Oyuncunun adı:Özgür Çek
Doğum tarihi:03.01.1991
Doğum Yeri:Tokat
Boyu:1.74
Kilosu:67
Mevkii: Sol bek, sol açık
Forma Numarası:3-11
Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2006
Daha Önce Oynadığı Takımlar:İstanbul HARBİŞ. Pendik.
Millilik Sayısı: 37
Başarıları:Avrupa Şampiyonası 3.'lüğü, B Gençler İİstanbul Şempiyonluğu. Karadeniz Oyunları 2.'liği
Öyle yazılması çok normal.
Uğur Boral da bu mantıkla sol bektir size göre.
Defansı zayıf teknik oyuncudan bek olmaz, bunu iyice özümseyin.
Sabri de sağ bek değildir, Serkan Balcı da.
Takımın gerçek sol beki Erdi Taşkent'tir, o da hiç yeterli değil, çoğu zaman da Erdi Taşkent oynar.Onun olmadığı dönemlerde sol bekte stoper solak Nuh Aşkın oynar, o da yok ise yada ofans oynamak gerekli ise sol bekte Özgür Çek oynar.
Takımın alternatif sol bek rotasyonunda olduğu için resmi site öyle yazabilir, çok normal.
Ayrıca benimle aynı düşünen perpetua, Jesus_FB ve bilimum ne kadar takip eden araştırmacı var ise hepsinin yanıldığını söylemiş oluyorsunuz.Hepsi iddia ettiğinizin tam tersini düşünüyor çünkü.
Hepsine hakaret oluyor.
20 kere izlemiş olsanız da hiçbirşey çözemediğinizi görebiliyorum.
Ben sol açık oynayamaz demiyorum.Aksine hücum yönü çok iyi bir bek diyorum.Bu doğrultuda hem sol bekte hemde sol açıkta kullanılabilmesi doğaldır.Benim izlediğim maçlarda kendisi ile ilgili edindiğim izlenim şudur;
Çabuk,mücadeleci,teknik,sürekli bindirme yapan,iyi orta açan ve aklı sadece işinde olan bir sol bek oyuncusudur Özgür...
Bek değil, anlatamıyorum herhalde.
Bek rotasyonunda oynayabilecek başka solak yok.
Hatta bir maçta sağ bek Murat'ı sola çekti zorunluluktan.
Bazen Yunus Emre Akdoğun'un oynatıyor, o da solak ama hiç deneyimi olmadığı için maç içinde sürekli sağa sola bakıyor.O da sol açık Özgür gibi, o da oynasa size göre sol bek olurdu herhalde.
Yunus Emre hiç oynamadığı, oynaması çok zor olacağı için (daha çok çalışması lazım) için başka da oynayabilecek oyuncusu yok.
Özgür bir çok maçta sürekli önde kalıyor, beke gelmediği için Nuh stoperden kayarak onun yerini doldurmaya çalışıyor.Özgür savunma yapmadığı gibi hiç geri gelmiyor bile bırak sol bekliği..
Vederson gibi oynaması hayaldir sadece, Vederson sol açık değildir aslen sol bektir ve tekniği de çok iyi değil.Hatta Özgür daha iyidir o konuda.
Özgür bek oynayamaz, Uğur Boral'dan bin kat daha kötüdür o pozisyonda.
Bu sene Paf takımda pek izleme şansım olmadı.Ben milli takımlarda ve süper gençte izledim geçen sene ve ondan önceki sene.20 maç izlediysem 15'inde sol bek oynamıştır...
Ben yeni bir şey icat etmiyorum.Sadece gördüğümü söylüyorum...
Uğur Boral da Milli Takım'da sol bek oynuyor, sol bek mi yani?
Statik bakmaya devam ediyorsunuz.
İcat etmiyorsunuz, bek oynuyor çünkü sol bek yetiştirmek zor, 50 kere hata yapsa da sol açıktan sol bek yaratmakta meşhurdur bu ülke.Sol bek yok Milli Takım'da, Fenerbahçe Paf da 1 tane sol bek var, yedeği yok..
U19-U17 seviyesinde milyon kere hata yapsanız da laf yemezsiniz..
Sol bek zannedilen Abdullah Ercan da sol açıktı, Hakan Ünsal da sol açık geldi Galatasaray'a.Zamanla milyon kere hata yapa yapa öğrendiler sol bek olmayı..
Eeee bek oynuyor işte bende onu söylüyorum.Ben Özgür Çek bekte açıkta oynadığından daha iyi oynuyor demiyorumki.Ve ya bek oynaması lazımda demiyorum.Özgür Çek bek oynuyor diyorum sadece.Bunda yanlış olan ne var...
Uğur Boral, İbrahin Akın da oynar sol bek.
Sol bek olsun nasıl isterseniz, size bazı şeyleri öğretmek için zaman kaybedemem, o statik görüşünüz hiç değişmeyecek.
Sol bek oynarsa Uğur Boral'ın yediği lafların 10 mislini yer ve hemen pafa geri gönderilir.Hayatına mal olur bu durum.
1 sene sonra özür dilemek için gelmeyin lütfen bana.
FM'e bakarsanız sol bek girildiğini ama çok düşük olduğunu görebilirsiniz. (Diğer örn: Uğur Boral)
Bilmediğim bir şey için ahkam kesmem, bu tutum hiç hoş değil.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun...
Sen bana bir şey öğretemezsin zaten...
Desenize fenerin solu Tokatlılara emanet:)
@ABOOO & Anilton
Konuyu kişiselleştirmezseniz sevinirim..
Merak etmeyin alparslan gelecek solbeke dertler bitecek.. :D
Sakin olun :)
'Yerli Kaka' Fenerbahçe'ye
http://img510.imageshack.us/img510/2246/33830788zf8.jpg
Stili Brezilyalı oyuncuya benzetilen Bozüyükspor'un 18'lik yıldızı Onur da Kadıköy yolunda...
20 maçta 19 golü var
Transferde kısa ve uzun vadeli yatırımları aynı anda yapan Fenerbahçe, takımı gençleştirme operasyonunu devam ettiriyor. Gökhan Emreciksin, Abdülkadir Kayalı, Furkan Aydın ve Onur Karakabak'ı kadrosuna katan Kanarya'nın son gözdesi Onur Bayramoğlu. Bozüyükspor'da oynayan 18 yaşındaki futbolcu, forvet arkasında görev yapıyor ve stil olarak Milan'ın ünlü Brezilyalı yıldızı Kaka'ya benzetiliyor. Onur, geçen sezon Eskişehir DSİ Bentspor'da 20 maçta 19 gol atmıştı.
Rakipler de peşinde
Onur , sezon başında transfer olduğu Bozuyükspor'da ise sakatlığı nedeniyle sadece 9 maçta forma giyebildi ve 1 gol attı. Bozüyükspor Başkanı Yalın Zeybek, Onur'u Fenerbahçe'nin yanı sıra G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da istediğini belirterek, "En fazla parayı veren kulüp Onur'u alır" şeklinde görüş belirtti. Sporcu bir aileden gelen Onur'un babası milli masa tenisçi, annesi ise eskrimci ve voleybolcu.
Fotomaç
________
Bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterirmiş, umarım Fotomaç'ın ender doğrularından biridir.
Fenerbahçe geçmişteki gibi yapacaksa hiç toplamasın daha iyi..Hayatlarını karartmaya gerek yok..