Dersleriniz neymiş yazsana burda görelim bizde
Printable View
ben gidince burası da karışmış neyuse herkes fm başına egolarınızı orda tatmin edin :D
Forumun büyüğüdür insanları sakinleştirir diyoruz en çok ortamı geren oluyor işe bak.
Büyük Resim
Çünkü hala Kocaman umutlarımızın sahibi odur.
http://www.grupck.com/files.php?file..._457355033.jpg
Uzun zamandır beklenen gün sonunda gelmiş, 3 Temmuz'dan beri adalet arayanlar, adaletin bekçileri kesilenleri Kadıköy'de ağırlamıştı.
3 Temmuz sabahı başlayan ve halen devam eden tiyatroda, kendisine verilen rolü başarıyla oynayan adalet bekçilerine, Okul Açık tiyatrosunda bu kez başrol verilmişti fakat, oyun ileri bir tarihe ertelendi.
İptal edilen koreografiyle birlikte bozulan moralleri, maçın başlamasıyla birlikte sahadaki 11 çubuklu düzeltmiş, ilk 15 dakikada 2-0 öne geçmişti. Herkesin aklına malum maçı getiren ilk 15 dakikadan sonra, işler istediğimiz yönde gitmedi ve bizim için kötü, Galatasaray için ise -verdikleri tepkilere bakılırsa- iyi bir sonuç oldu.
En başından beri dediğimiz gibi bu sene bizim işimiz puanla, averajla falan değil, onlar sadece sayısal birer veriden ibaret bizler için.Bu sezon bizler için istisna bir sezon ve tek isteğimiz yenilsek bile maçın sonunda çubuklu'nun sırılsıklam olması.
Aykut Kocaman için de ayrı bir parantez açmak gerek. Aykut Kocaman, her şeyden önce Fenerbahçesini bizler gibi sevdiği için bu takımın başındadır.Halen devam eden direnişin lideridir.
Bu sebeple Aykut Kocaman'ı eleştirmeden önce "3 Temmuz sürecini başka bir hocayla geçirseydik neler olurdu?" sorusunu sormakta fayda vardır. Yaşanan olaylara maç maç bakmak yerine büyük resmi görebilen herkes bugün Aykut Kocaman'ın arkasında durmaktadır. Çünkü hala Kocaman umutlarımızın sahibi odur.
http://www.grupck.com/index.php/habe...yuk-resim.html
Bu kısımda laf sokmaya yönelik birşey olmadığını savunup kimsenin alınmayacağını düşünüyorsanız.Quote:
3 Temmuz'dan beri adalet arayanlar, adaletin bekçileri kesilenleri Kadıköy'de ağırlamıştı.
O sözü bu şekilde yazdığımda da kimsenin alınmaması gerekir.Quote:
3 Temmuz'dan beri şike ile suçlananlar, şike ile suçlanmayanları Kadıköy'de ağırlamıştı.
Eğer size göre 1. alıntı gerçek ise başkasına göre de 2. alıntı gerçektir.
Ek : Unutmadan söyleyeyim. Eğer birşey paylaşırsanız bir bakın buna alınan olur mu , başkası ne düşünür diye
İyi geceler :)
Kareografi neden iptal oldu bilen varmı yetiştiremediler mi noldu devre arasındamı yapcaklar acaba maç sonundamı diye bekledim durdum ayıptır yani
bu takıma lazım olan tek şey play offa kadar firesiz gidip play offda ilk maçda galatasarayı içerde yenmek ondan sonra durduramazlar tabi aykut hocada durdurmazsa takımı :D
Koreografinizin olmama sebepleri arasında ilk olarak çatı halatlarının yeterince kuvvetli olmayışı gösteriliyor. Ancak böyle bir işe girişirken bunların ayrıntılı olarak planlanması, ona göre yapılması gerekir. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Bu kadar işi yaptıktan sonra gerekirse başka bir formül de üretilebilirdi (Kolonlara bağlantı yapılarak vs.).
Tabii halatlar koptu deniyor iddiasının altında koreografi ekibinin yaşandığı söylenen teknik aksaklık olduğu sırada yaşadığı panik ortamında iyi koordine olamayışı da yatıyor olabilir. O sırada iyi organize olamayınca yarım yamalak olacağına hiç olmasın denmiş olabilir.
İkinci olarak yapılacak koreografinin içeriğinin (Tiyatro perdesi açılacak Aykut Kocaman diye düşünülen elinde makas olan bir Fenerbahçe'li tasviri belirecek ve aslan ya da başka bir figürün iplerini kestiği anlatılacak gibi bir durum vardı en son.) çok fazla provokatif bulunması (Bir de koreografi içeriğinde bulunan pankartta hakaret olarak anlaşılabilecek bir durum var deniyor. İnce espri ile hakaret arasında dağlar kadar fark var. Daha önce birçok iş yapmış bir ekibin bu tip amatörce bir şey yapacağını sanmıyorum.) ve yönetim/emniyetin buna izin vermemesi.
Bugün veya yarın daha ayrıntılı bir açıklamayı koreografi ekibiniz yapacaktır.
Aykut hocanın açıklamaları
http://www.ligtv.com.tr/haber/sampiyonluk-icin-3
Görüyor bazı şeyleri ama oyuncu yetersizliği var istediği takımı daha kurmuş değil gördüğü şeyler doğru uygulama yanlış buda oyunculardan kaynaklanıyor,herşeye rağmen ilk 20 dakikalık performansa bakarak müthiştik transferlerle Aykut hocanın isteğine ulaşacağını bu 20 dakikalık performansı maça yayacağını düşünüyorum.
Bu süreçte şampiyonluğa bu denli ortak olmamız bile başarıdır o yüzden Aykut Hocaya yüklenilmesini doğru bulmuyorum o gerekeni yapıyor yazı bekliyoruz şimdiden yeni oyuncularla yeni havayla herşey daha güzel olacak hocamızda istediği şeyleri daha rahat uygulayacak.
İyi hoca elinde iyi oyuncular olan değil elindeki malzemeyi en iyi kullanandır, Fenerbahçe sezon başındandır kendi sahasında yenilmiyorsa o formanın ve seyircinin ağırlığındandır. Bir insan kötü teknik adam diye ileride de kötü olacağı anlamına gelmez ama hatalarınızdan ders çıkarıp iyi olma yolunda devam etmeniz gerekir.
Bakıyoruz adama hala aynı hatalar, aynı hatalar. Yani yapılan bir hatayı tekrar tekrar uygulayıp başarısız olmayı tercih etmek... inanın aklım ermiyor. Biz Aykut Kocaman'a bu yüzden kızıyoruz, Rakibin senin sahanda Çift forvetle oynuyor yani neredeyse 3.forveti oyuna alacak ama sen forvetsiz oynamayı yeğliyorsun bu kadar korkak bir anlayış bu takımı ileriye götüremez ve bu korkaklığın sonu hep başarısızlıktır.Sezon başındandır bu maç emsali bir Beşiktaş maçında da çekildik çekildik çekildik Beşiktaş bulduğu pozisyonları cömertçe harcadı diye maçı kazandık aynı zihniyetle oynadıgımız tüm maçlarda puan kaybettik.
Aykut Kocaman Sow-Alex-Mehmet Topuz yapıp ki geçen sene de Niang'la yapıyordu bunu,geride 3 önlibero bırakmaktan vazgeçmedikçe boş boş konuşmasın.Geriye yaslanmamalıymışız.3 tane önliberoyu aynı anda sahaya alırsan bunlar lass-gökhan inler-emre olsalarda yaslanırlar dünki adamlar olsalarda yaslanırlar.Oyun stilleri bu.
Şu denediği taktik sürekli hüsrana uğruyor ama vazgeçmiyorda. Maç 2-1ken çıkamıyosan hücuma yorulan Baroni yerine diğer ön liberon Selçuk'u alacaktın,beğenmediysen Stoch'un performansını kontra atağa daha uygun Dia'yı alacaktın,sistemini bozmadan takıma nefes aldıracaktın.Dia'yı oyuna alıyor ama Dia'nın koşu yoluna top atacak Alex'i oyundan çıkartarak,Aykut Kocaman ya hatalarından ders alacak ya alacak yoksa onun işide bizim işimiz de çok zor.
Sen bizim Kocaman gururumuzsun, bu süreçte herhangi başka biri olsaydı, bırak şampiyonluk yarışında olmayı, play-off oynamaya yarışan orta sıralarda sezonu geçiren bir takım olabilirdik.
Bu takımı geçen sezon şampiyon yapan Aykut Kocaman'dır. Ve geçen sezon ikinci devreye ortaya çıkardığı, aşırı güvenli savunmayı, bu sene eldeki kadro maalesef sergileyememekte ve buna aldanmakta Aykut Kocaman. Geçen sene gol yemiyorduk, gol bulduktan sonra geri çekilsek de rakiplere pozisyon şansı vermiyorduk ama bu sene bu olmuyor, hocanın kendini geliştirmesi adına bunları görmesi gerekiyor.
Bu sene tarihinin en kötü sezonunu geçirmesine rağmen, tarihinin en birlik içinde, belki de seyirci ortalaması, gelir ortalaması en yüksek sezonu yaşanmakta taraftar bazında.
Bu kara, çamur atma süreci yaşanmamış olsa mevcut kadronun gelişeceğini de düşündüğümüzde, kaliteli oyuncularla, hata yapmış olsa da kazanan bir takım olacak ve muhtemelen Aykut Kocaman'ın gelişimi çok daha kolay olacaktı.
Kendi açıklaması da var, öncelikle 2 Temmuz akşamına gelmemiz gerekiyor diye. Ben açıklamalarını çok doğru bulsam da, uygulamada neden buna bağlı şeyler yapmıyor, buna şaşıyorum. Bu takıma biz Azizsilin lazım, Aziz Yıldırım dışarı çıkarsa ancak toplanabilir takım, genel resme baktığımızda olayın teknik/taktik oyuncu tercihleri, kalitesi ile de alakası yok, değişen psikolojiye etki edecek güçlü biri gerek.
Aykut Kocaman kendini geliştirmeli, bunu gösterdiğinde zaten çatlak sesler de kesilecektir, işin sahada futbolla ile alakalı kısmını eleştirme konusunda bu seneye pas geçeceğimi söylediğim için, sahaya girmiyorum.
Beni Aykut Kocaman'ın teknik anlamda en çok üzdüğü konu, yaptığı hatayı tekrar denemesi. Bir değil, iki değil, bu sezon ne zaman bu çakma 4-3-3'ü denediysek hepsinde rakip daha baskın olmaya başladı. Hatta Aziz başkan bile bir gazeteciyle yaptığı röportajda TT Arena'daki maçı Aykut hocamızın yanlış tercihleri nedeniyle verdiğimizi söylemişti. Ben sıradan 10 yıllık bir futbol izleyicisi olarak sol kanatta Stoch'u çıkarıp defansif orta saha olan Selçuk'u oyuna almanın rakibin sağ bekinin de bizim sahamızdan çıkmayacağı anlamına geldiğini görüyorum. Sow'u sol kanada alıp, Alex'i de göbeğe stoperlerin içine atınca Fenerbahçe'nin hücumda da etkin olamayacağı çok açık. Alex ya önündeki oyuncuyu kaçırır, asistle skora katkı yapar. Ya da önündeki oyuncu Alex'e alan açar, stoperlerin dengesini bozar ve Alex golünü atar. Ayrıca Alex takımda topu ayağında en iyi tutan oyuncu. Alex'in rakibi Alex'ten fiziki anlamda daha güçlü olsa bile Alex yine vücudunu kullanarak topu vermez, saklayabilir. Yani çakma 4-3-3'ün bu kadar dezavantajı varken Aykut hoca niye aynı şeyi tekrar tekrar yapıyor anlamak mümkün değil. Fenerbahçe'nin sahasındaki bir maçta Hakan Balta gol atıyorsa ve Sow rakip sağ bekini savunmaya çalışıyorsa o maç özelinde Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho bile olsa sınıfta kalır.
Aykut hocamızın özellikle 3 Temmuz sonrası aldığı rol altından kolay kalkılabilecek bir şey değil. Bir gün sabah kalkıyorsunuz yöneticileriniz, başkanınız tutuklanıyor. Dışarda olan yöneticiler şok içinde, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ve o gün Aykut hoca camiaya liderlik ediyor. Bunlar basit şeyler değil. Ama Aykut hocam ne olur milyonların gördüğü basit teknik hataları yapma. Bize Galatasaray maçının ilk 20 dakikasında rakibin ceza yayı üzerinde pres yapan Gökhan Gönül'ü izlet, rakip yarı sahada 8 oyuncuyla basan Fenerbahçe izlet. Sonucun önemi yok. Yeter ki biz mücadeleyi görelim.
birileri yine kupalarını istemiş gece gece güldürdüler beni :D
Bende Serdar'la ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.Galatasaray maçında yediğimiz 2 golde de Serdar'ın hataları söz konusu fakat bunlar yaptığı ilk hatalar değil.3-1 yenildiğimiz Samsunspor maçında yediğimiz ilk golde penaltıya sebep olması ve 2. golde Gekas'ı kaçırması, Karabükspor maçında 2. goldeki hatası, evimizde 2-1 kazandıımız MİY maçında Nduka'yı markaja alamaması ve kafayla yediğimiz gol, deplasmanda 2-1 kazandığımız Manisa maçında Simpson'a topu aldırması ve ardından vurdurması benim aklımda kalan bireysel hataları.Kaldı ki kaç hafta sakattı zaten, oynadığı az bir maçta da bu denli hata yapması Serdar hakkındaki görüşlerimin tamamen olumsuz olmasına neden oluyor maalesef.Ben açıkçası Serdar'ın takımımızın kalitesine yakışacak bir stoper olduğunu/olacağını düşünmüyorum.Yaşı genç diyoruz.Semih Kaya çok mu yaşlı?Adam olacak oyuncu biraz belli eder kendini.Bir stoper sezon boyunca 2 maksimum 3 bireysel hata yapar.Ama Serdar çok fazla oynamadığı bir sezonda bile yığınla bireysel hata yaptı.Fiziği bir stopere göre zayıf.Takımda yer alacak bir Lugano ile defans çok daha sağlam olurdu.Olmaz bu çocukla, olmaz.
Serdar sezonun yarısında oynamadi
Bu sezon sakatlıklar fiziki yönden çok etkiledi, fizik olarak kuvvetli
değilseniz hata yapmanız olağan ıdare edebilirsiniz diyecem ama Takımın orta sahasının da direnci zayıf olunca tandeme yüklenme fazla oldu
Semih ıle kıyaslamak doğru olmaz çünkü ikisinin önünde oynayan adamlar çok farklı
Galatasarayın maçin başında baskı yemesi üst üstte gol yemesi savunmadan çıkarken sürekli yanlış top kullanmasi gözümüzün önüne gelsin farkı görürsünüz yani takım baskı yiyince aynı hataları sergiliyorlar ama genel anlamda bakarsak Semih çok şanslı çünkü Elmander ın bile savunma yaptıgı bir takım savunması düzeni içinde mücadele ediyor
Bence sen olaya farklı bir dünyadan bakıyorsun.Aynı takımın tandeminde Yobo bulunuyor biliyorsun.Var mı ona laf söyleyebilecek birisi?Semih ile kıyaslama nedenim yaşı çok daha genç olduğu için.Serdar'a yöneltilen eleştirilerde genelde bu bahane gösteriliyor çünkü.Ayrıca görende Semih'in önünde Xabi Alonso ile Lass oynuyor sanacak.Şunu anlatmaya çalışıyorum, çocukta kumaş var ve kendini belli ediyor.Sakatlık kondisyonu, dolayısıyla gücü etkiler doğrudur.Ama pozisyon alma, markaj yapamama ile alakası yoktur.İnşallah ben yanılırım ileride.Ama Serdar'la bu işin olacağını zannetmiyorum.
Serdar'ın zaten Trabzonspor ve Bursaspor maçları dışında iyi oynadığını hatırlamıyorum.Ne umutlanmıstım arka arkaya 2 maç güzel oynayınca heralde Lugano'yu aratmayacak diye ama boşuna sevinmişim.Bencede bu iş Serdar'la gitmez.Zaten Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeseydik Lugano gitmeseydi Serdar Lugano'nun yedeği olacaktı o amaçla alınmıştı.Lugano kalitesinde bir stoper alınması lazım Serdar ancak kaliteli bir yedek olur.
Bende Serdarın performansından memnun değilim babam bu adam çok kötü,yakar bizi demiştide inanmamıştım bir kez daha saygım arttı babamın futbol bilgisine :)
Bu arada Platini denen şahşiyet... ifade verecek.
İstanbul Kongre Merkezi'nde 22 Mart Perşembe günü yapılacak 36. Olağan UEFA Kongresi'ne katılmak için Türkiye'ye gelen UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu sebebiyle ifadesi alınacak.
Platini, "Soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek'le suçlanıyor. Türk basınına 6 Eylül 2011 tarihinde demeç veren Platini, "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şikeyi ben mi yaptım? Kim yaptıysa ondan hesap sorsunlar." demişti.
Bunun üzerine harekete geçen Aziz Yıldırım, avukatlarına talimat vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ve Yıldırım'ın müşteki sıfatıyla yer aldığı şikâyet dilekçesinde Platini'nin, sözleriyle Fenerbahçe Kulübü'nü suçlu ilan ettiğinin altı çizilmişti.
Hukukî süreci değerlendiren eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, "Platini davete icabet etmezse o zaman savcı gözaltı kararı verebilir. Ancak bu tip krizler yaşamamak için Platini'ye yazılı tebligat ulaştırılır ve yazışma yoluyla ifadesi alınabilir." dedi.
Emekli Başsavcı Reşat Petek ise, "Platini'ye herhangi bir tebligat gidip gitmediğini bilmiyoruz. Lakin daha önce tebligat gitmiş ve Platini'den herhangi bir dönüş alınamamışsa havalimanında gözaltına alınabilir." ifadelerini kullandı.
bu sene fransızlar damgasını vurdu krizlere sakozi platini napsak bi ihtilal de biz mi yapsak :D
@Lim10
Yobo ile Serdar arasında 10 yaş fark var, söylediğim etkenler olmasına rağmen Yobo tecrübesiyle bunları kapatabiliyor, rakibin ortasahasında Xabi, Lass yok ama Selçuk,Cristian'da yok. Senin ortasahan top almaktan, kendini göstermekten korkan, rakibin arkasına saklanan oyuncular. Örnek verdiğin maçlardan birinde (karabük olması lazım) top Alex'te iken sağına soluna baktı, Cristian top istemek için kendini göstermeyince mecburen Serdar öne çıktı top istedi, topu kaptırınca o top kalemize gol olarak döndü, bunlar ince detaylar ama bunları görmemezlikten gelmek olmaz, Serdar'ın bireysel olarak bazı eksiklikleri olduğunu düşünüyorum ama şu oyun anlayışı ve böyle ortasaha oyuncularıyla oraya vidic-pique ikilisini koy çatlarlar. Genç oyuncuların göze batmaması için takımın göstereceği performans ve direnç bu bakımdan çok önemlidir.
http://f1203.hizliresim.com/v/n/3ppyp.jpg
saçları iyice beyazlamış hocanın
PFDK, Fenerbahce'ye kendi evinde 2 mac seyircisiz oynama cezasi verdi.
2 maç az olmuş.
Fenerbahçe'de aklımın almadığı bir düşünce hakim.Önce Aykut Kocaman ardından Emre Belezoğlu söylemiş.'Başka bir takım olsa bu kadar dirayetli güçlü olamazdı' diye.Peki bunu nerden biliyoruz? Umarım hiçbir takımımızın başına birdaha böyle birşey gelmez fakat gelmeden bunu söylemenin amacı nedir? Mesela bende çıkar derim ki 'Bizim takımın başına böyle birşey gelse biz daha da güçlü çıkmayı başarırdık'. İkisi de aynı düşüncenin ürünü sonuçta.Kim ne derse desin Fenerbahçe bu olaylardan gerçekten iyi ve güçlü çıkmıştır ama bunu överken diğer takımları yermenin ne anlamı var? Bu sözlerde ısrar edilmesinin sebebi sadece taraftara oynamak sanırım ben başka birşey göremiyorum.
stadda adam bıçaklansa daha iyiymiş.
Sahaya tonlarca su şişesi felan atıldıda mı biz kaçırdık yada 90 dakika küfür mü edildi ? 2 maç az olmuşmuş hadi attılar bişiler 1 idealdir 2 de tadındadır 3 fazla kaçardı .
2 maç normal aslında ama çok daha sertlerine komik cezalar verildiğini düşünürsek biraz isyan edilmesi normal.Yinede TFF yeni başladı görevine ve sanırım bu verdikleri ilk derbi sonrası ceza.
Standartı bu olarak kabul ederiz,bundan sonrasında da aynı şekilde ceza vermelerini bekleriz sorun olmaz. Üzülmeye gerek yok,atmasaydık sorun olmazdı ya da atıyosanda vurmayacaksın sanırım.Çünkü niceleri atıldı senelerce ama insanların isyan ettiği Fatih Hoca'nın kaşına isabet etmesi.Halbuki vursanda vurmasanda ceza aynıdır.
Son olarak Zico'nun kafasına tükürenleri de unutmadık.
Az olmuş.En az 3 maç bekliyordum.