Torres'e özendi bence :)
Printable View
Torres'e özendi bence :)
niye özensinki kaliteli forvet zaten...
Ada'ya gelmesi ile ilgili demiştim. Kalitesine laf yok zaten :)
baktı torres dikiş tutturdu...bende tuttururum diye düşünmüştür belki...:)
Bazilari diyorki eger Benitez gelecek yilda takimin basind kalirsa, Benitez Villa'yi transfer etmek istiyor.
Torres- Villa :)
Manu kapabilir... Chelsea malüm Anelka'yı aldı...
M.United'ın futbol dünyasında popülerliği her geçen dakika artan büyük yeteneği Cristiano Ronaldo son günlerde Kırmızı Şeytanlarda kulüp tarihinin en önemli idollerinden biri olan George Best ile kıyaslanıyor.
George Best'in elde ettiği başarılara bir bir uzanan Cristiano Ronaldo'nun Manchester United tarihine adını altın harflerle yazdırmaya başladığı bir gerçek. Cristiano Ronaldo George Best'in bir sezon içinde attığı 32 gollük (kanatta oynayarak) rekora uzanmış durumda. Portekizlinin hedefinde ise bir sezonda 46 gol atarak ManU tarihinde unutulmazlar arasında giren Denis Law var.
Ronaldo'nun bu normal futbolcu performanslarını yerle bir eden formundan sonra akıllardaki soru ise hangisi daha iyi? Cristiano Ronaldo mu? George Best mi? Ronaldo bir idol olabilecek mi, ya da oldu mu...
George Best
Lig Şampiyonluğu 1965, 1967
Şampiyon Kulüpler Kupası 1968
Avrupa'da yılın futbolcusu 1968
Yılın futbolcusu (Futbol yazarları Derneği) 1968
Cristiano Ronaldo
Lig Şampiyonluğu 2007
Federasyon Kupası 2004
Lig Kupası 2006
Yılın futbolcusu (Futbol yazarları Derneği) 2007
Yılın futbolcusu (Profesyonel Futbolcular Birliği) 2007
Yılın en iyi genç oyuncusu (Profesyonel futbolcular birliği) 2007
M.United forması altında;
Best (1963 -74): 474 maç, 180 gol
Ronaldo (2003 - ): 227 maç, 83 gol
Milli Takım
Best (Kuzey İrlanda): 37 maç, 9 gol
Ronaldo: (Portekiz) 57 maç, 20 gol
Kaynak : Sporx.com dış haberler
Bir ŞL Kupası kaldırır... Ve FİFA Yılın Futbolcıusu seçilirse c.ronaldo sollar best'i...
Bide avrupada görebilsek c.ronaldoyu..
Iyide Ronaldo Sampiyonlar liginde de takiminin en iyisi oluyor.Gecen sene 5 gol,5 asistle oynadi Cl de.Takiminin yari finale cikmasinda en büyük pay sahibi olan isimdi.
Bu sene oynadigi 7 macta 6 gol,1 asist yapti.
Yani belirtmek istedigim su ; Kafanizda bir Ronaldo yaratmissiniz,adam ne yapsa sizin icin degismiyor,oynadigi futbolu görmezden geliyorsunuz,istatistiklerini hice sayiyorsunuz,bu sacmaliktir,futbol bilginize süpheyle bakarlar.
Bana göre genele yayarsak c.ronaldo büyük maçların adamı değil...Öyle düşünüyorsan hayranlığa girer benim c.ronaldoya karşı bir antipatim felan yok..Mesela bi chelsea maçı olsun c.ronaldo sürekli yere düşüyor...
Best diyorum, cünkü Ronaldo "büyük maclarin" adami degil...
ama yinede bence suan dünyanin en iyi kanat oyuncusu, kimsede gecemez onu.
Büyük maçların adamı değil?
Bence siz maçları iyi izlemiyorsunuz.
Ayrıca günümüz futbolunda 2 önlibero, belki 1 ön libero ve baskılı oyun tarzı var. Eskiden 3lü defanslar vardı. Herşey hücum üzerine kurulurdu. Fakat şu an bu durum farklı.
O yüzcen C.R G.B'den daha bütün bir futbolcu. Ama herkes kendi dönemine göre değerlendirildiğine göre İkiside birer efsane.
Ronaldo uzun yıllar ManUtd'de kalacak be Best'i geçecek bence
Premier Lig devlerinden Liverpool ve Manchester United’ın da ısrarla kadrosuna katmak için peşinden koştuğu minik kaleciyi Mavi-Beyazlılar kaptı.
İngiltere Ligi’nde devleri birbirine düşüren transfere son noktayı Everton koydu.
Didsbury Road İlkokulu ve The Vipers’ın minik takımının kalesini koruyan 7 yaşındaki Harry Yates Everton’a transfer oldu.
Eski bir kaleci olan babası 7 yaşındaki oğluyla gurur duyduklarını belirtti, ’Aile olarak para kazanmanın oğlumuzun dengesini bozmaması için dikkatli olacağız’ dedi.
http://img245.imageshack.us/img245/8903/222301vj9.jpg
ikiside farklı dönemlerin efsane futbolcuları...
allah allah nasıl bir yetenek avcılığıdır...helal olsun...
Gerçekten helal olsun nasıl bulurlar daha yaşta adamı
Alırsa Manu alır alan süper bir iş yapar
7 Yaşında :D çok ilginç bi transfer harbiden
Tevez Rooney var Villa için çok bastaracaklarını sanmıyorum Chelsea daha yakın bence
ona bakarsan chelseade de salomon kalou anelka schevcenko drogba var...bana kalırsa ManU yakın...
Kalou Sheva Anelka saymıyorum zaten Drogba 31 yaşına gelicek ve en önemli dönemlerde Afrika Kupasına gidiyor Yani forvet açığı oluyor Villa Chelsea için "tam" bir transfer olur
Ama ManUtd'De Rooney ve Tevez gibi iki bankonun yanına Villayı alırsan başka problemle çıkabilir
rooney ve tevez hzlı ve fazla uzun boylu olmayan özel yetenekli oyuncular.villa da bu tipte bir oyuncu olduğu için manchester'a lazım biri deil.gelicekse huntelaar,berbatov falan gelir manchester'a.ayrıca saha da var ronaldoda forvet oynayabiliyor.
chelsea'de seyir zevki iyi hızlı ve bitirici ism lazım bu isim villanın ta kendisidir.drogba gibi kulenin yanına villa gider.
bana kalırsa liverppol alıcak eğer rafa benitez dewam ederse...
lafı bile olmaz daha, belki ilerde...
Futbol 63-74'ten beri ne gelişmeler gösterdi yahu 2 oyuncuyu kıyaslamak asrın hatası. Best zamanın iyi oyuncularından biriydi belki Manu'nun en iyisi. Şimdiki şartlardada Ronaldo en iyisi. Yani sapla samanı karıştırmamak lazım. Ancak illede karıştıralım diyorlarsa üst düzeyde futbolun oynandığı bir dönemde başarılı bir grafik çizen ve bazılarına göre küçük maçların adamı olan ama nedense benim izlediğim kadarıyla büyük maçlarda dahada etkili olan Ronaldo daha iyidir ve daha da iyi olacaktır.
bence de kıyaslanmaları pek dogru degıl best bı r sezonda en fazla 32 gol atmıs ama ronaldo sımdıden 33 gol oldu ve en az 10 macları daha var bunu goz onunde bulundurursak ronaldo daha ıyı ama bır de o zamanın futbol kosullarını goz onunde bulundurursak best daha ıyı cıkar kısacası aktıf ıkı futbolcunun karsılastırılmaası daha saglıklı sonuclar verır bence..
bu sabah gazetede okudum bu haberı 7 yasındakı cocuk ıcın kapısan takımlara bakın ıngıltere neden futbolun dogdugu ulke gun gectıkce daha ıyı anlıyorum
illa birisi alacak mı arkadaslar :) bana kalırsa eger ada'ya gıdecekse rafa'nın yanına gıder orada hıc zorluk cekmez hem su kosullarda forvete en cok ıhtıyac duyan takıım l'pool
Ne Chelsea'nın nede ManU'nun Villa'yı aLacağını sanmıyorum. LiverpooL daha bi savurgan takım oLduğu için Liv'p aLır diyorum.
Kuyt: "United’ı yenebiliriz"
Liverpoollu golcü Dirk Kuyt, son haftalarda çok formda olduklarını ve Pazar günü oynayacakları maçta, Manchester United’ı yenebileceklerini söyledi.
LiverpoolFC.tv’ye konuşan Hollandalı futbolcu, "Bu maçı iple çekiyoruz," diyerek sözlerine başladı. Çok formda olduklarını belirten Kuyt, "Son yedi maçımızı da kazandık ve böyle bir dönemde United’la karşılaşmaktan memnunuz. Bu çok büyük bir maç ve son aylarda kendimizi ne kadar geliştirdiğimizi kanıtlayabiliriz. Üstelik Daniel Agger hariç maça tam takım çıkacağız. Şu anda gerçekten de çok güçlüyüz. Geçen hafta Reading karşısında çok da iyi oynayamamıza rağmen, ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Kötü oynadığınız zaman da kazanıyorsanız bu sizin çok iyi bir takım olduğunuzu gösterir. Bunun bize verdiği güvenle sahada olacağız," dedi.
Şampiyonluk şansımız yok ama..
Liverpool sezona şampiyonluk parolasıyla başladıysa bile, şu anda yarışın içerisinde değiller ancak bu haftasonu alabilecekleri bir galibiyetle United’ın önünü kesebilirler.
İyi bir takım olduklarını ancak maçın çok zor geçeceğini hatırlatan Kuyt, "Elbette ki United ligin en iyi takımlarından biri. Hücumda ve defansta çok etkili oyuncuları ve harika bir kalecileri var. Maç çok zorlu geçecek ancak biz hazırız. Herkes Cristiano Ronaldo’nun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyor. Üstelik bir tek o değil, Wayne Rooney ve Carlos Tevez de müthiş futbolcular. Yine de tüm takım olarak heyecanla bu maçı bekliyoruz. Hem bireysel, hem de takım olarak bu maçta çok iyi mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Gol atabilecek bir çok oyuncumuz var ve orada başarılı olacağımıza inanıyoruz," diyerek sözlerini noktaladı.
İçimden bir ses L'Pool çelme takıcak manuya gib geliyor...
C.RonaLdo yeter LiverpooL a sadece. Manu devam eder gaLibiyetLerine LiverpooL un serisi bozuLur.
C.Ronaldo Liverpool defansını darmadağan eder.
Şansları 0 dua etsinler Arsenal maçı gibi olmasın (4-0) :D
En fazla beraberlik alabilirler Kuyt gaz vermeiş sadece
Arkadaşlar takmışsınız '' C.Ronaldo büyük maçların adamı değil '' diye.
Eski sistem yok futbolda ben 1. dönem Liverpool maçını izlemiştim top Ronaldo'ya ne zaman gelse 2 kişi basıyorlardı.. Ronaldo'ya her zaman ayrı bir önlem ayrı bir taktik var, buna rağmen Ronaldo Premier Lig'in gol kralı. Maçta 1 kere Riise'yi teke tek yakaladı o da gol oluyordu :)
Bence şuan belki değil ama gelecekte George Best'i geçebilir..
Chelsea bir adım daha yakın bu transfere, Manchester United'da zaten kaliteli forvetler var ( Rooney, Tevez.. )
Tuncay attı Boro yine kazandı