furkan aydın paf takımda oynayabilir mi yoksa yaşı müsait değil mi?
Printable View
furkan aydın paf takımda oynayabilir mi yoksa yaşı müsait değil mi?
furkan , onur , abdülkadir umarım bu sene bu gençlere şans verilir ... Şu uğur boralı mümkünse 70 80 dakikadan sonra alsınlar oyuna o zaman iyi şeyler yapabilir ama kesinlikle ilk 11 oyuncusu değil 0 oynuyor resmen zarardan başka bir şey yok , alexi de hiç beğenmedim bugun boş boş dolanıyor deivid de gol atana kadar bi varlık gösteremedi diğer oyuncular gayet iyiydi..ali bilgin de tam joker oldu heryerde oynuyor adam hakkını da veriyor..
Ayrılsa bile bize gelmesi zor. Sonuçta Schalke eski kulübü ve bence bu yarışta en şanslı ekip. Normalde Poulsen'in gelmesi çok sevinirdim fakat önliberonun Brezilya'dan olacağı açıklamalarından sonra Poulsen'e 2 kat fazla sevinirim. Aykut Kocaman da Poulsen işinin yattığını söyledi. Şu saatten sonra maalesef çok zor.
Uyanık Figer, Lugano'nun sözleşme imzalaması için kendisine kulüplere ödenen bonservis gibi para istemiş. Ve yönetim de kapıyı göstermiş. Muhtemelen Lugano'nun Avrupa'da bir kulüple anlaşamamasının sebebi de Figer'in aç gözlülüğü oldu. Aziz Yıldırım Arena'da bu konuyla ilgili; '' bizim şartlarımıza gelirseler anlaşırız '' diyerek çok önemli bir mesaj verdi.
Zaten bundan sonra Poulsen falan da gelmesin...Ayağa top yapabilen,dike gidebilen,güçlü bir defansif orta saha bulduk mu tamamdır bu iş...
Kaçıranlar için copy+paste..
AntuHaber: "İki Futbolcu Daha Alacağız"
Başkanımız Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eski yöneticimiz,ünlü televizyoncu Uğur Dündar`ın "Arena Özel" programında biraraya geldiler. Başkanımızın konuşmasından kesitler şöyle:
"Öncelikle böyle bir program tertiplendiği için teşekkür ediyorum. Hem Galatasaray hem Trabzonspor hem de kendi takımımıza başarılar diliyoruz. Sivasspor ve Beşiktaş`a da başarılar diliyoruz tabi ki. Sayın Polat`ın dediği gibi UEFA Kupası`nda taraftar geliri hariç bir kazancı olmuyordu kulüplerin. Bu yeni formatta Şampiyonlar Ligi kadar olmasa da yüzde 40 daha yüksek kazanç getirecek eski formata göre. Artık önemli bir lig oldu bu."
-"İKİ FUTBOLCU DAHA ALACAĞIZ"-
"Kulüpler laf olsun diye transfer yapmaz. Biz Mehmet, Özer, Bekir ve Bilica`yı aldık. Bu oyuncuları takıma girebilecekleri için transfer ettik. Eksik yerlere aldık. Bize takım içine girebilecek, oynayabilecek iki oyuncu daha alacağız. Bunları yapınca transferi kapatmış olacağız. Geçen gün Ronaldinho`yu alıyormuşuz gazetede gördüm. 12 milyon Euro verecekmişiz senelik. Bunlar da marka değerini düşüren yalan haberler. Bu çok tehlikeli. Taraftarı da beklentiye sokuyor. Bu kulüplerin giderleri belli. Gelirleri de belli. Siz bunları düşünmezseniz sonunda bankalara teslim edersiniz kulüpleri. Biz orta saha bakıyoruz. Stoper veya sol tarafa da oyuncu alabiliriz."
-"DAUM`UN VERDİĞİ İSİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"-
"Sayın Daum, bu mevkilere 5`er tane oyuncu tespit etti ve verdi. Sayın Aykut Kocaman da çalışmalar yapıyor bu konuda. Biz de bakıyoruz. Bunlardan birer tanesini alacağız."
-"AVRUPA`YA GİDİNCE SÖZÜN GEÇMEZ ADNANCIĞIM"-
"Arda konusunda iddiam Adnan Bey izin verirse görüşmeme devam ediyor. Adnan Bey şunu bilsin, yöneticiler takım değiştirmez ama futbolcular değiştirebilir. Galatasaray dışarı satınca artık senin sözün geçmiyor Adnancığım.
-"TÜRKİYE`DE DİRENMEK ZOR"-
"Dünya`da kulüpler genellikle kişilere ait. Türkiye`de ise dernekler kanununa göre idare ediliyor. Genel Kurullara karşı sorumlusunuz. Kötü gidiş olduğu zaman hesap vermek zorundasınız. Dünya`da kişilere ait olduğu için takımlar kötü gidişte bile direnmek daha kolay. Türkiye`de hem bu durumdan dolayı hem de medya baskısından dolayı direnmek zor oluyor."
Dün Emre'yi defansın önünde oynattı. Muhtemelen gelecek adam Hucum gücü daha yüksek oyuncu olacak.
Emre geçen sene istenilen seviyede değildi, çok daha iyisini yapabilecek ve bunu yapmasını sağlayacağım demişti zaten Daum.
Lugano'nun 16 milyon istediği ve 8'ini peşin olarak Figer'in istediğini söyledi Aziz Yıldırım. Bizim kendisiyle bir ilişkimiz kalmadı ama onlar haber göndermiş görüşelim diye, şartlarımızı kabul ederlerse kalır dedi. Menajerlere karşı tutumunu da biliyoruz Aziz Yıldırım'ın, fazla para koklatmaz Figer.
Fabricio ve Wagner isimleri geçiyo. Fabricio gelirse iyi olurda Wagner hakkında çok fikrim yok. Defansı zayıf sanırım onun. Hernanes olursa mükemmel olurda onuda almak çok zor. Bakalım neler olacak belli olacak bu hafta.
Bu arada Fenerbahçe yönetimi +2 oda fazla varken +2 oda daha istemiş otel yönetiminden. Büyük ihtimalle Almanya kampına gelecek oyuncular.
ismini bile hatırlamadığım bir takımla oynadığımız maçta 2 asist yapması çok önemli değil bence onun bölgesinde oynayan herhangi biri yapabilirdi bunu Alex'in büyük futboldcu olduğunu ben de biliyorum , seviyor ve saygı da duyuyorum ama artık bizim futbolcumuz olmamalı diyorum daha önce de söylemiştim , madem savaşıcaz bu takımda yanından geçen topu,adamı seyreden adam olmamalı...
Senin dediğin sistemle alakalıdır.Mesela bir Barcelona'nın , bir Rijkaard'ın sisteminde 10 numaraya ihtiyaç yoktur.Ama Real Madrid Kaka'yı aldı Kaka'da Alex sisteminde bir oyuncu.Juventus Diegoyu aldı keza o da Alex tipinde oyuncu.Daha nice örnekleri var .Ha Alex koşmaz , pres yapmaz belki ama takıma kattıkları maximum seviyede.Alex gibi oyuncun varsa arkasındaki orta sahanın sağlam olması gerek. Yani Alex gibi oyuncuların devri kapanmadı , sistemle alakalı.Alex hala Türkiye ligindeki en kaliteli yabancı oyuncudur.
Ben senin söylediklerine de tamamen katılıyorum ama ben bu tip oyuncuyu sevmiyorum zaten ayrıca Diego ve Kaka'yla Alex'i karşılaştırmak biraz değişik oldu ikiside fizikli oyuncular alıp topu koşabilirler ama Alex topla koşmaya kalksa bir omuz bişey çuvalı gibi yere yapışıyor ... yeter yani 5 senedir aynı şeyi izliyoruz bütün güzelliklerini gördük yeni bir heyecan lazım bize , dünyada devri kapanmamış olabilir ama bizim için kapandı " bence"
Kaka ve Diego Alex'ten iyidir veya değildir orası önemli değil demek istediğim 10 numara pozisyonlarında oynuyorlar takımlarında.Alex topla beraber isteğinde koşadabiliyorlar , fizik bakımından son zamanlarda zayıf bunu da daha çok sakatlığına bağlıyorum.Alex oynadığında her an bişey bekliyoruz Alex bir şut çekse de , bir ara topu verse de gol atsak tipinden.Alex koşmayabilir ama Alex'in bu takıma kattıklarını inkar edemeyiz.Geçen sezon Aragones Alex'i orta sahanın ortasında oynatıyordu o bölgedeki oyuncunun top çalması , koşması lazım Alex o tip bir oyuncu değil Alex'i hemen forvetin arkasına koyacaksın.Ordaki oyuncunun da zaten pres yapması koşması gerekmiyor.Alex ortasahanın ortasında oynamasına rağmen geçen sezonda takımın en iyilerindendi.Herkesin görüşü kendinedir ama her zaman dediğimi yine diyeyim.Kadroya önce Alex'i daha sonra diğer 10 oyuncuyu yazarım
Aynen katılıyorum hepsine. Artık bende Fenerbahçe'de Alex tarzı mücadele etmeyen,fizik gücü zayıf oyuncular görmek istemiyorum.Misal: Lampard'ın tekniği Alex'i kaça katlar fakat adam sahanın en çok koşan oyuncularından.
Artık Avrupa'da başarı isteniyorsa oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen,gerektiğinde defansına yardımcı olan oyuncular alınmalı.Yanından geçen rakip oyuncuya ayağını uzatmaya çekinen,30 metre depar attı mı sakatlanacak futbolcu istemiyorum ben.
Tamam Alex'in bize çok katkısı oldu,Fenerbahçe'de oynamış en kaliteli 10 numaralardan biri olabilir ama artık yolların ayrılma vakti geldi de geçiyor.
"Alex oynadığında her an bir şey bekliyoruz " ben de buna karşıyım işte kardeşim biz yıllardır Alex'e bağlı oynuyoruz o bir şey yapsa da kurtarsak maçı keyifsiz gününde olduğunda kaybedelim maçı eğer Alex kalıyorsa ona bir alternatif oyuncu almamız lazım arkasına box to box oyuncular almamamız lazım , yine söylüyorum katkılarını yeteneklerini futbolculuğunu efendiliğini tartışmıyorum ama artık misyonunu doldursun , heyecanı bitti.Bu sene takımımızda olacak sonuna kadar destekliycez ve zevkle izliycez Alex'i yine yaptıklarıyla ama artık ona bağlı bir sistem olmasın....
Zaten baktığınızda bizim futbolumuzdaki temel sorun bu. Takımlarımızda şu görüş hakim; "Bir oyuncu alalım da takımı kurtarsın, oyunu onun üzerine kuralım". Şuanda Avrupa'nın büyük takımları dediğimiz takımlara baktığınızda 1 oyuncuya bağlı değil hiçbiri. Maçın seyrini değiştirebilecek birçok oyuncu var. Örneğin bir Chelsea, Lampard gününde değilse Essien, o da değilse Drogba ya da Arsenal, Adebayor değilse Fabregas, o değilse Van Persie veyahutta Barcelona'da Xavi, Eto'o, Iniesta, Messi .
Yani anlatmak istediğim bir takımın oyun yapısı tek bir oyuncuya bağlı olmamalı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray yıllardır bunun peşindeler. Yaptıkları transferlerden de bu anlaşılıyor. Alex Fenerbahçe'nin, Delgado da Beşiktaşın herşeyi idi. Galatasaray'da Hagi'den sonra böyle bir oyuncu olmadı. Daha doğrusu gelenler kalıcı olmadı. Son zamanlarda Galatasaray bu düşünceden vazgeçti diye düşünüyorum ben.
Skora katkı yapan bir oyuncu, sisteme oturursa herzaman iyi bir silahtır bence. 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncu koşmayacak diye bir kaide yok. Ancak sanıyorumki Alex yorulduğu için koşmuyor. Zaten koşsa bizde değil Barcelona'da olurdu..
Alex gol atıp, asist yapıyorsa sorun yok. Türkiye'de onun istatistiklerine ulaşmış daha hiçbir yabancı yok.
Maçın sadece ilk yarısını izleyebildim.Takımın oyununu beğendiğimi söyleyemem,daha takım oturmamıştı sanki.Gerçi 2. yarıyı izleyemedim, o yüzden sağlıklı yorum yapamayacağım.
Şahsi fikrim bu yılın en iyi transferinin "Emre" olacağı yönünde.
Devrinin kapandığı söylenen Alex bundan 2 sene öncesine kadar moda olan oyuncular da dahil tüm dünya yıldızlarının bulunduğu bir turnuvada asist kralı olmuş oyuncudur. Varsın Alex'in devri kapanmış olsun ama ligde, Avrupa'da takım arkadaşlarına tüm golleri o hazırlasın, zaman zaman kendisi atsın. Alex'in arkasına kaliteli, mücadele eden oyuncular konulursa Alex'in mücadele etmesine zaten gerek kalmaz. Ama Alex'in arkasına Josico, Selçuk, Maldonado, Uğur, Deivid gibi adamları koyarsanız Alex'in o takımda durması bile şanstır. Geçen sezon sakatlıklarla uğraşmasına rağmen takıma en çok katkı yapan oyuncu da yine Alex'tir. Sezon başladığında yine hepimiz Alex'i göreceğiz.
Quote:
Originally Posted by İlker Yasin
Alex 2 sene daha cok rahat oynar..TSL'nin en iyi yabancı oyuncusunundan bahsediyoruz..
lampardın teknigi alexi katlar mı yapma allahını seversen lampard bi cok yönden alexten cok daha üstündür alexin kostugunun 2 katını koşar falan ama alexin teknigi bi farklı topu ayagında tutmasından bile anlasılabilir bu.zaten futbolcu olmuşsa allah vergisi teknigi sayesinde driblingle adam gecme konusunda sıkıntılı belki ama yürüyerek calım atıyo bu adam sürekli nokta pas atıyo lampardla farklı oyuncular ve fenerbahcede alexe yer var avrupada alexte koşuyo zaten ayrıca maçlar sıkıştıgında enterasan ara toplarıyla işleri kolaylaştıranda alex.O oynamadıgında cok sıkıcı geciyo maçlar ama dün çok etkisizdi 2 asistte yapmadı sanki deivid ve önderin gollerinin öncesini görmedim ama zaten öndere pası vermiş olsa bile gollük bi pas değildi o, en fazla adı asist olur yetenek isteyen önderin vurusuydu
Haklısın Alex'in de tekniği çok yüksek.Ben orda yanlış bir ifade kullanmışım.Anlatmaya çalıştığım Lampard'ın Alex'ten çok daha büyük bir futbolcu olmasına rağmen ondan daha fazla mücadele etmesiydi..Şimdi bu yüzden Lampard olmuş diyenler olucaktır fakat tekniğinin yüksek olması Alex'e mücadele etmeme hakkını vermez diye düşünüyorum.
Eğer Alex'den savunma yapmasını istersen mücadele etmesini istersen, alışık olduğumuz asistlerini ve gollerini göremeyiz.. Bunu iyi analiz etmek gerek..
Forma Numaraları [ Resmi Site ]
Mehmet Topuz - 66
Özer Hurmacı - 20
Bilica - 58
Bekir - 15
Abdülkadir - 18
Ali Bilgin - 17
Güiza - 9
Guiza gelirse giyer 9 numarayı:D
Güiza'ya sormadan mı vermişler, eğer haberi varsa geri döenecek demek ki.
Haberi vardır kesin Guiza'nın ama kendisi nerede acaba ? :)
Bilicaya 58 Numara Çok Yakışacak:)
Haber vermeden numara vermenin olacağını sanmıyorum.Bakalım 9 numara uğur getirir inşallah.11 numarada gelecek olan sol açığamı saklanıyor :D
7 numara da boş sanırım...
Sol açığa 7 numara saklanıyor bence :)
guizanın forma numarasını değiştirmek mantıklı bi politika aslında yani ben gecen sene sırtında 14 guiza yazan forma almıs olsam bu sene 9 guiza yazdıgında içim rahat etmez gider 9 yazanı alırım bide:) gsde de 10 arda mesela ekstradan fazla satılır diye düşünüyorum guizada öyle olacaktır
Güiza'ya 9 verilmesi bence ona verilen önemi gösteriyor. Bu yıl onun takım için ne kadar değerli olacağının sinyali verilmeye çalışılıyor. İnşallah bir an önce gelir de takıma katılır, bu güveni sarsmaz.