http://i.hizliresim.com/89L8qr.png
Transferlerimize gelecek olursak; bu sezondaki amacım takımdaki para eden oyuncuları göndermek ve kulübe nakit akışı sağlamak oldu. Başkanımız tarafından 1 milyon euro transfer bütçesi verildi fakat transfer gelirlerinin kullanımını biraz kavga ederek %85'e kadar çıkarınca sattığımız oyunculardan gelen gelirle birlikte bütçemiz 12 milyon euroya kadar çıktı.
ONGJEN VRANJES
Savunmamızdaki boşluğu Vranjes'i alarak doldurduk. Daha önce süper ligdede forma giyen boşnak oyuncu ukrayna ligini kaldırabilecek bir düzeyde ve ilk sezon için savunmamızda banko oynayacak kendisini bedelsiz olarak kadromuza kattık.
KELVİN MATHEUS DE OLİVEİRA
Kelvin Mateus de Oliveira, kısa adıyla Kelvin. Porto'da oynayan sambacı 21 yaşında bir kanat oyuncusu, Porto'nun sezon başında kadro dışı bıraktığı ve transfer listesine koyduğu bir oyuncu kelvin ve hemen hemen her takıma alabileceğiniz bonservisi 1.5 ila 2.5 milyon euro arasında değişen verimliliği çok yüksek bir kanat oyuncusu. Bu seride ki her oyunumda sol kanadımı istisnasız ona teslim ederim gelişimi çok fazla olmayan ama sizi mahçup etmeyen bir oyuncu Kelvin.
Oda aramıza 2 milyon euro bonservis bedeliyle katıldı.
CARLOS STRANBERG
İskandinav futbolunun bu serideki en önemli bir kaç yeteneğinden biri hiç kuşkusuz. Ajer, Hou saeter, odegard gibi yeni nesil vikinglerden birisi ve forvet hattında 2 3 yıl sonra takımınızı taşıyabilecek bir oyuncu Carlos. Forvet hattımızda kendisi ilk tercihim olacak.
DANİJEL LJUBOJA
Forvet hattımıza bir alternatif olarak aldık bu veteran sırp santraforu fakat hazırlık maçlarındaki performansıyla gözüme bir hayli girdi çift santrafor oynayacağımız maçlarda Stranberg'le birlikte can yakan bir ikili olabilirler.
''Yaş 35 yolun yarısı eder ömrün'' desede Cahit Sıtkı Tarancı, Ljuboja şaire göndermede bulunuyor adeta hızı dışındaki tüm özellikleri ideal bence. Kendisine bonservis bedeli ödemeden aramıza kattık.
MARCOS SENNA
Bir diğer veteranımız La liga'nın eskilerinden Marcos Senna. Yıllarca Villarreal'de forma giymiş orta saha virtüözü bundan böyle çornomorets için ter dökecek. 38 yaşındaki yıldımızla 2 yıllık bir sözleşme imzaladık ve bonusları bir hayli yüksek bir sözleşme oldu. Orta alanda takımımızı yönetecek kendisi.
HUMAM TARIQ
Humam'da genç jenerasyonun en iyilerinden birisi, Mezopotamyanın Hagi'si diyorum ben ona. Iraklı kardeşimiz 18 yaşında olmasına rağmen mental olarak üst düzey bir profile sahip. bir kaç sezon sonra devlerin iştahını kabartacaktır. Humam Tariq'ıda 375 bin euro karşılığında kadromuza kattık.
OMAR ABDULRAHMAN
Mezopotamyanın Hagisinden sonra, Arabistanın Messi'sinide kadromuza katmayı başardık. 22 yaşında olan Omar gelişimini tamamlamak üzere olan bir oyuncu. Sağlam bir mentörle özelliklerini 1 2 sene içerisinde bir üst kademeye taşıyabilecek bir oyuncu. Omar'ı Al-Ain'den koparmak kolay olmadı, kelvinle birlikte takımın en çok kazanan iki oyuncusu konumunda ve sözleşmeleride bir hayli kabarık. Bir kaç sezon içerisinde Avrupa'da başarı yakalayamazsak iflasa gidebiliriz :)
Şimdilik transferlerimiz bu kadar, İskandinavya'dan aldığım 3 tane gencecik Viking daha var onlarda seneye aramıza katılacaklar yaşlarının tutmaması yüzünden.
http://i.hizliresim.com/n5NjBN.png
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Bu seride ne denediysem 10 maç güzel gitti rakibi boğduk maçlarımızı kazandık ama en fazla 15 maç sonra bütün taktiklerimi çözdü yapay zeka. Bu paylaşacağım varyasyonu İnter, Kasımpaşa, Rizespor, Newcastle, Atletico Madrid'te 2'şer sezon boyunca denedim ve pozitif sonuç aldım.
Kariyerimde de bu taktiği A planım olarak kullanmaya karar verdim.
Dizilişimiz klasik 4-4-2 gibi fakat kanatları AML pozisyonuna çıkardım ve kateden oyuncu olarak görevledirdim. İleride çift santraforumuda sahte forvet rolüyle sahaya sürdüm, burdaki amacım santraforlarım rakip defansın kafasını karıştırırken kanat oyuncularım forvetlerimden ve dolayısıyla rakip stoperlerden boşalan bölgelere daha rahat girebilecek ve pozisyonları daha kolay sonuçlandırabilecekler.
AML'lerin boşalttığı alanlarıda beklerim destekleyecek ve sıfır sıkıntılı bol alternatifli bir hücum hattına sahip olacağız.
Savunmamızın orta alana kadar yaklaşım oyun alanını daraltmasıyla birliktede rakibin top yapacağı alanı daraltıp, oyun kurmalarını engelleyeceğiz. Tek şansları uzun kanat toplarıyla oynamak olacak, burdada stoperleriniz hız özelliklerinin minimum 12 13 civarında olması gerekiyor.
B Planımızda ise; bizden güçlü rakipler karşısında ve skoru korumayı amaçlı kullanmak için çalışıyoruz. Klasik 4-1-4-1 dizilimiyle sahaya yayılacağız ve kontra oyunu benimseyeceğiz. Takım talimatlarında oyunculara kısa pas yapın dediğimi göreceksiniz, bunun amacı her ne kadar kontrada oynasak (ki kontranın amacı direk toplarla rakip kaleye en kısa sürede gitmek) oyuncularımız çok üst düzey olmadığı için dik toplarda çok top kaybı yaşayacağız ve ava giderken avlanma pozisyonuna düşeceğimiz içindir.
Topu kazandığımızda kısa ve seri paslarla rakip kaleye gideceğiz.