http://dosya.turksportal.net/researc...an_Demirel.jpg
profilini paylasabilir misiniz?
Printable View
http://dosya.turksportal.net/researc...an_Demirel.jpg
profilini paylasabilir misiniz?
Concentration 12-13 olursa daha gerçekci olacak gibi geliyor örnek vermek gelirse penaltılardaki başarısı konsantre olarak kurtarışları sağlıyor decisions da önemli tabi,o eksikliğinden dolayı oyunda penaltı atışlarında zaafı var.
Volkanı demoda denedim penaltılarına bizzat şahit oldum onun dışında oyun içinde performansı one on ones falan yerinde profil
Penalti kurtarmanin konsantrasyon ile ilgisi yok. Refleks, ceviklik, hizlanma ozellikleri etkili penaltilarda.
Bunun disinda penalti kurtarma konusunda ben hic bir zaman sadece kalecinin becerisine inanmiyorum. Kaleciyi maca hazirlayanin bence daha fazla rolu vardir penalti kurtarilmasinda. Eger rakip iyi analiz edilmisse ve gecmiste attigi penaltilar incelenmisse, belli bir tercih ortaya cikar (Alex gibi cok iyi penalti kullanan oyuncular haric). Kaleci bunu maca cikmadan once bilirse, ona gore avantajli durumda olur. Eger vurusu yapan oyuncu da durdurulmasi cok zor bir vurus yapamazsa (yani yukari ve kenara dogru), kaleci de vurusun kalitesine gore kutrarisi yapar veya yapamaz.
Sahsen ben Fenerbahce'nin kaleci antrenorlerinin hem kaleci yetistirme, hem de kaleci calistirma konusunda iyi olmasina da bagliyorum kurtarilan penaltilari. Ozellikle penalti atislari oncesinde Volkan'in zaman gecirmek icin su icmesi ve cizgiye yavas gecmesi, biraz da rakibi penalti noktasinda dusunmeye, Volkan'i beklerken kendi becerisini sorgulamaya zorluyor (rakibin soguk kanliligi) ve bunlar ogrenilen taktikler.
Mesela Avusturya macindaki penaltiyi izlerseniz, yapilan vurus koselere degil ve yerden. Bu oldukca kotu bir penalti vurusu ve Volkan'in dogru tarafi secerek refleksleri ile kurtarisi yapiyor.
Ozman hızlanma 12-13 e getirilebilir
One on Ones'lar 10 düşük kalmış 13 - 14 olabilirdi. Hele İnönüde'ki Almedia'nın pozisyonu ve niceleri...
Ben söyliyim.. Çok basit bi örnek ;
Geçtiğimiz İBB maçında Holmen'in boş kaleye yolladığı golü nasıl hızlı koşup cıkardıgını gördünüz mü?
Volkan'a maç içinde hata yapıyor diyenlere de, Avrupa'da kendi sahasında gol yememe rekoru kimde bi araştırsın istiyorlarsa...
Ayrıca Volkan, ligde şimdiye kadar 4 gol yedi. Bu gerçekten büyük başarıdır.. İşinize gelince eleştiriyorsunuz(bu lafım sana değil perpetua) fb defansı bu sene çok acık veriyor diye, o açık veren defans sadece 4 gol yiyorsa burda kalecinin büyük başarısı var...
One onesleri 10 hakaret gibi bişey.. En az 2 puan artmalı. Onun dışında hız hızlanma da 11-11 olursa profil cuk oturur.. Devamlılıgı da en azından 14 olmalı diyorum...
Onun dışında profil cuk oturmuş tebrik ediyorum.
Vol
Demoda M.City kariyeri yaptım kupalarda penaltılara kaldım hiçbirini kurtaramadı buna dayanarak diyorum refleksle çevikliği iyi zaten
gecen seneye gore daha iyi galiba
karsi karsiya biraz arttirmali sadece
bunun disinda cogu ozellikleri iyi
Volkan'in yedigi golleri izleyin diyebilirim sadece.
Gecen yil Kayseri'ye karsi Santana'nin attigi gol.
Kasimpasa'ya karsi Sahin Aygunes'in attigi gol, Ersen Martin'in attigi gol.
Bursaspor'a karsi Ivan Ergic'in attigi gol (hadi bu biraz da sanssizlik diyelim)
Eskisehir'e karsi Serdar Ozbayraktar'in attigi gol (hatta bu harika. takim arkadasi hata yapiyor ve rakip rahat rahat topu kontrol etmeye calisirken Volkan'dan aciyi daraltmak icin one bir tane adim bile yok, reflekslerine guveniyor ama yetmiyor)
Antep'e karsi Olcan'in attigi gol
Karabukspor'a karsi Emenike'nin attigi gol
Sadece gecen yil ilk yaridaki goller bunlar. Ikinci yari ne zaman orta saha biraz mucadele etmeye basladi, Volkan'in bu zaaflari goz onunden cikti cunku Fenerbahce cok daha az bire bir pozisyon vermeye basladi.
concentration 10 yeterli bence kendisine cok is dusmeyen maclarda kopup gidiyor oyundan
Composure 14--->15
Determination 16--->15
Influence-Teamwork 12--->13
Stamina 14--->15
Jumping 16--->15
Bana göre.
Volkan ve Gökhan'ın CAsı kesinlikle çok abartı olmuş özellikle uluslararası arenada hallerini gördükten sonra..
eski ama yukarıda penaltı konuşulmuş bende de şimdiye kadar 8-9 penaltı oldu maç içinde kurtardığı sayı 1. hiçbir maçım penaltılara gitmedi onları bilmiyorum ama değişmez heralde.
one on ones kesinlikle artırılmalı, dünkü maçta da gördük ki kendini çok geliştirdi Volkan 3 tane karşı karşıya kurtardı en azından 13 14 ü hak ediyor bence.
Oyunda Genclerbirligi ile oynuyorum. Volkan bana karsi Ermin Zec ile bir suru bire bir kurtardi. Cok yuksek olmus diyormuyum? :)
Saka bir yana Shelton'un birazcik bitiricilik meziyeti olsa o toplarin hepsi Volkan'in ustune gelmez, Volkan da iyi gorunmezdi. Ingiltere 2. liginin ortalama forveti seviyesindeki Shelton olcu olmamali.
oyuncu profillerine verilen değerler türkiye standartlarına göre ayarlanıyor mesela 16-17-18 dünya çapında iyi olan bir özellik anlamına gelir. bu videoda 1. kurtarışda ki sercanın ne kadar kötü bir bitiriciğile sahip olduğunu biliyoruz. ingilterede ve ya ispanyada bu kadar kötü bir bitiriciliğe sahip olan oyuncu sayısı yok. bu yüzden verilen değerler lig standartlarına göre oluyor mesela türkiye maçında ki şu videoda iyi oyunculara karşı volkanın top çıkarmakta zorlandığını ve bire birde kötü olduğunu görebiliyoruz
http://www.youtube.com/watch?v=Ip8GB6jdjM4
birebir 10 gerçekten çok düşük olmuş bilmem bana katılıyor musunuz
örnek olarak verdigin almanya macinda 1. gol zaten tamamen sans eseri, 2. golde volkanin yapabilecegi pek fazla birsey yok mecbur kaleden cikti mesutta ustaca topu bacak arasindan yolladi.. ayrica 3. golde yine öyle yapacagi pek fazla birsey yok bunlari mi örnek olarak sunuyorsun? ozaman bende 2008 sampiyonlar ligi maclarini örnek olarak koyayim yada avrupa sampiyonasini koyayim.
:)
5. Forvet Sercan. Bitiricilik 8, Kararlar 7 verilmis. Neden acaba? Bu pozisyon icin kim ile konustuysam, kimi dinlediysem Sercan'in rahatlikla Volkan'i gecip topu bos kaleye birakabilecegini soyledi. Buna ben de katiliyorum. Sercan rahatlikla gecebilirdi Volkan'i ve Volkan'in bire birleri iste bu yuzden kotu. Sercan kotu karar verdi diye Volkan'in basarili oldugunu soylemek oldukca zor.
4. Tamamen refleks, buna 17 verilmis Volkan icin.
3. Uzaktan sut.. Bire bir degil
2. Refleks.
1. Orada tipki Sercan'in pozisyonunda oldugu gibi Almeida nedense topa vuruyor. Volkan'in sag omuzunun ustune bir vurus veya Volkan'i gecmek cok daha iyi kararlar olur ama Almeida herhalde savunmanin arkadan ona yetistigini hissederek acele ediyor. Oysa soluna dogru iki adim atip topu yukariya dogru vurursa Volkan'in pek sansi kalmayacak.
bu verdiğim videoda sadece 3. golde teke tek pozisyonda kaldı onu örnek olarak gösteriyorum. seninde dediği gibi türkiye liginin üstünde olan oyunculara karşı çok zorlanabiliyor volkan. bu arada 2008 de volkanın yediği hatalı gollerin haddi hesabı yok kaleciler hatalı gol yedikçe birşeyleri öğrenir tecrübe kazanır volkanda bunu yaptı tecrübelendi. biz 2008den değil 2011den bahsediyoruz. birde bir oyuncunun yeteneği sadece tek bir özellikle nitelendirilmesi yanlış olur çünkü volkanın teke tek özelliği 10 ise, sezme ve kararları 14 buda demek oluyor ki karşı karşıya kaldığı pozisyonda, o pozisyonun tehlikeli olup olmadığına ve nereye doğru müdehale etmesi gerektiğini bildiğidir. eğer teke tek özelliğine 14-15 verilise zihinsel özelliklerini düşürmek lazım. yani bu topları sadece yeteneğiyle kurtarmış oluyor bu durumda ki, volkan yeteneği ile değil akıllı bir kaleci olduğu ve doğru kararlar verdiği için kurtarıyor. zaten oyunda da teke tekde kötü bir kaleci olmadığını görebilirsiniz
Her seride biraz düşürülüyor One on ones özelliği.2013de oyuna malzemeci olarak başlayacak bu gidişle.
araştırmacı arkadaşlar volkan'ı eksik yansıtılmışlar.
özellikle evlendikten sonra konsantrasyonunda ciddi bir artış var, en az 12 değerini hak ediyor.
ben hiç bir zaman volkan'ın bire bir pozisyonlarda çok başarılı bir kaleci olduğunu savunmadım. fakat bazen bu tür pozisyonlarda başarılı olduğuna denk geliyoruz. bu da tamamen hız, hızlanma, refleks ve ön sezisiyle alakalı.
kendisi ağır fiziğine rağmen oldukça atik bir kaleci, özellikle bazen yakın mesafelerde köşeye inanılmaz uçuşlar gerçekleştiriyor. bire bir pozisyonlarda da hızını ve uzun atlayabilme avantajını kullanıyor.
bu görüşe dayanarak; hızı 1, hızlanması 2 puan artırılmalıdır diyorum...
sürekliliğin 10 olarak yansıtılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. 13-14 civarında bir değer verilmesi gerek. colin kazım'ın sürekliliğinin 13 olduğu bir ligde Türkiye'nin en iyi kalecisinin sürekliliğinin 10 olmasının mantıklı bir açıklaması olması çok zor... ikisinin geçmişi de, oynadıkları maçlar da belli. kazım galatasaray'da biraz toparlar gibi oldu volkan ise 7 yıldır bu takımın as kalecisi ve her geçen sene standardını daha yukarı çekiyor.
volkan artık 160 hatta daha üzerinde ca değerini hak ediyor. geçmiş yıllara göre oynadığı başarılı maç sayısı sürekli yükseliş gösteriyor.
volkan bence avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biri. eğer oyunda ca sıralamasında ilk 15-20'nin üzerine çıkmayacaksa ca'sını yükseltmeniz konusunda düşünmenizi öneriyorum.
casillas, buffon, neuer, julio cesar, valdes, reina, cech ilk etapta aklıma gelen avrupa'nın en iyi kalecileri diyebileceğimiz bir kaç isim.
fm balonu akinfeev, stekelenburg, hugo lloris ve rene adler gibi kalecilerin volkan'dan hiç bir fazlası yok. marsilya'lı mandanda, tottenham'lı gomes ve city'li hart yine volkan ayarında kaleciler.
shaktar'ın kalecisi-adını unuttum- ve valencia'lı diego alves de fena değil.
abbiati muhteşem bir kaleci değil.
de gea ve fabianski gibi genç yetenekler de ilerleyen zamanlarda adlarından daha fazla söz ettirecekler. şuan için ikisi de bir neuer değiller.
muslera benim beğendiğim bir kaleciydi ve galatasaray'a geldi. iyi bir kaleci ama volkan'dan iyi asla değil.
başka da üst düzey bir kaleci gelmiyor aklıma.
Ama şimdi,,
O topa vuran Shelton ölçü olmaz, bu topa vuran sercan ölçü olamaz dersek işin içinden çıkamayız ki.. Chelsea maçında da birebir çok top kurtardı, Şimdi Lampard'ın bitiriciliğini mi konuşalım ya da Ballack'ın? ya da Almeida'nın ya da diğerlerinin..
Yani demek istediğim, yediği golleri ölçü gösterip de kurtartdığı pozisyonlarda şöyleydi böyleydi ondan demek haksızlık gibime geldi.. Ha daha mantıklı açıklama varsa boynum kıldan ince tabi ama...
Aynen katılıyorum, Volkan'ı hala eskiden yaptığı hatalarla ön yargılı bir şekilde değerlendiriyorsunuz, kesinlikle bence şimdiden Fenerbahçe için efsane bir isim oldu Volkan. Ben oyundan aldığım zevk gereği Consistency(devamlılık, bir maç iyi bir maç kötü oynama) gibi gizli özelliklere bakmıyorum fakat eğer volkana 10/20 verildiyse çok yazık diyorum.
Araştırma Bölümü kurallarında 1. kuralı ihlâl ediyorsunuz.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102420
Bu bir cevap değil.
İtidalli davranamayacaksanız lütfen yazmayın. İlk ve son kez uyarı olsun bu.
ONE ON ONESLAR çok az !
Volkan'in konsantrasyonu bazen iyi, bazen de kotu. Mesela aklima cok yakin zamanda bir IBB maci geliyor. Macin sonlarina dogru kurtarilabilecek toplarda yedigi gollerle macin 3-2'ye gelmesine neden olmustu. O golleri yiyebilen bir kalecinin ya top tutma becerisi ve refleksleri pek iyi degildir, veya konsantrasyonu yuksek bir Volkan'in kurtarabilecegi toplar oldugunu kabul edip bu ozellikler yuksek tutulur, konsantrasyon ile dusuk.
Volkan'i herkes izliyor. Muhtesem kurtarislarini da goruyoruz, yaptigi hatalari da. Bu hatalari konsantrasyonunun cok iyi olmamasina baglayip Volkan'in diger ozelliklerini yuksek tutmayi tercih etmisiz. Bu da Volkan'i cok yetenekli ama surekliligi cok iyi olmayan bir kaleci haline getiriyor ve bence bu Volkan'i cok dogru tanimliyor.
Agility zaten oldukca yuksek bir degerde degil mi? Atletik kurtaris yapabilme becerisi de buna dayaniyor. Fizigine gore oldukca cabuk bir kaleci oldugunu da dusunursek (ki verilen 9 da bunu yansitiyor) pek de bir sorun yok. Sonucta atiyorum 13 verilirse oyun bu adamin kalibi buyuk ona gore 13'u degerlendirelim demiyor. Emre kadar cabuk bir oyuncu yapiyor Volkan'i.Quote:
kendisi ağır fiziğine rağmen oldukça atik bir kaleci, özellikle bazen yakın mesafelerde köşeye inanılmaz uçuşlar gerçekleştiriyor. bire bir pozisyonlarda da hızını ve uzun atlayabilme avantajını kullanıyor.
bu görüşe dayanarak; hızı 1, hızlanması 2 puan artırılmalıdır diyorum...
Karcermarskas'in 12/10, Onur'un 13/11, Rustu'nun 6/8, Hasagic'in 10/9, Ivesa'nin 4/5 vs. gibi ozelliklere sahip oldugunu goz onunde bulundurursak Volkan'a verilen 9/9 da hic fena degil hizlanma/hiz acisindan.
Quote:
sürekliliğin 10 olarak yansıtılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. 13-14 civarında bir değer verilmesi gerek. colin kazım'ın sürekliliğinin 13 olduğu bir ligde Türkiye'nin en iyi kalecisinin sürekliliğinin 10 olmasının mantıklı bir açıklaması olması çok zor... ikisinin geçmişi de, oynadıkları maçlar da belli. kazım galatasaray'da biraz toparlar gibi oldu volkan ise 7 yıldır bu takımın as kalecisi ve her geçen sene standardını daha yukarı çekiyor.
http://bleacherreport.com/articles/8...world-footballQuote:
volkan bence avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biri. eğer oyunda ca sıralamasında ilk 15-20'nin üzerine çıkmayacaksa ca'sını yükseltmeniz konusunda düşünmenizi öneriyorum.
Burasi ilk 15-20 arasinda sokmamis ama biz CA olarak ilk 16 arasina sokmusuz Volkan'i. O listedeki fark ile bizim degerlendirmemiz arasindaki fark da sureklilik diyebiliriz. Tabii Volkan'in kotu gunu bile ligdeki hemen hemen her kalecinin en iyi gununden daha iyi oldugu icin cok da goze batmiyor ama Volkan'in CA'si bu kadar yuksekse ve onunde gectigimiz yillarda ligin en iyi savunmasi oynadiysa ve buna ragmen bu kadar cok gol yediyse bir yerde eksiklik olsa gerek. Zaman zaman muthis kurtarislarini goz onunde bulundurursak da bunu sureklilik ile degerlendirebiliriz. Diger alternatif, CA'nin daha dusuk olmasi ve surekliligin daha yuksek olmasi olabilir.
Sonucta yetenek olarak biz 16. demisiz ama performans olarak birileri onu 35. yapmis. Onlarin yanlis olma ihtimali de var ama verilen CA ile sureklilik bir anlam kazanmis oluyor. Belki de Volkan daha kalitesiz ama surekliligi daha iyi olan bir kalecidir ama biz diger yolu tercih ettik.
sayın perpetua, uzun uzun açıklama yapmışsınız teşekkür ederim ama verdiğiniz örnekler beni tatmin etmedi.
sıradan bir sitenin sıradan bir editörünün yapmış olduğu oldukça saçma bir değerlendirmeyi önüme referans olarak koyuyorsunuz. oliver kahn yapsa öper başıma koyarım da mohammed al-hendy kimdir? bu sitede bulunan veya herhangi bir platformda bu oyunu değerlendiren kişilerin her biri de sıradan lakin aradaki fark bu kişilerin her birinin görüşünün ayrı ayrı referans olmayacağı gerçeği. tüm bu kişilerin değerlendirmelerinden oluşacak genel kanı bir referans değeri taşır. aksi taktirde böyle dünya çapında bir değerlendirmeyi yapmak için bu konuda ciddi bir kariyer yapmanız gerekli. oliver kahn gibi.
zaten ben "avrupanın en iyi 15-20 kalecisi arasındadır" demiştim bu verdiğiniz site dünya genelinde bir araştırma yapmış.
galatasaray'ın beğenmeyip yolladığı de sanchis bu listede 21. sırada. muslera ise 18. sırada. :)
volkan'ın sürekliliğinin 20 veya 10 olması benim için sorun teşkil etmiyor çünkü volkan hem gerçekte hem de oyunda gayet iyi bir kaleci.
benim meselem tuttuğum takımın yüksek değerler alması değil, sizin araştırmalarınızı kötülemekte değil, benim meselem sevdiğim bu oyunun doğru düzgün yansıtılması.
fakat bazen siz çok fazla çelişiyorsunuz. en basit örnek: selçuk şahin'in hızının 13 olması. bunu neye istinaden bu şekilde yansıttınız bilemiyorum. bildiğim tek şey bu değerin bir skandal olduğu. zira selçuk şahin'i mehmet topuz'la aynı hızda görmek oldukça tuhaf.
colin kazım gibi doğru düzgün standardı olmayan bir oyuncunun sürekliliği "13". gerçekten bu ciddi değeri nasıl bir düşünce içerisinde verdiniz aklım almıyor. galatasaray'da geçirdiği "yarım sezon" 13 süreklilik alması için yeterli bir referanssa diyecek bir şeyim yok.
bunlar dışında bir çok örnek verebilirim ama gerek yok... emeğinize saygısızlık etmek istemiyorum fakat bir çok platformda araştırmalarınız ciddi şekilde eleştiriliyor, bir çok kişi türkiye ligini oynamıyor bu yüzden.
bence araştırmalarınızı daha şeffaf hale getirmeniz ve takım başına düşen araştırmacı sayısını artırmanız gerekiyor. birileri sizin baktığınızdan daha farklı bir bakış açısıyla bakarak değerlendirme dar ağacınızın genişlemesinde katkıda bulunabilir. oyuncu değerleri ciddi istişareler sonucunda belirlenmelidir diye düşünüyorum.
perpatua'nın araştırma sorumlusu olması araştırmalarda aşırı baskın rol oynaması anlamına gelmemeli. benim edindiğim izlenim o yönde.
şunu asla unutmayın; futbolun milyonlarca doğrusu vardır. futbol yeni doğrular doğurmaya her zaman gebe olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. bu yanlışlar için de geçerlidir. futbolu güzel ve diğer sporlardan özel kılan da sahip olduğu bu tabiattır.
naçizane görüşüm budur. beğenseniz de, beğenmeseniz de benim gibi düşünen insanların ciddi derecede fazla olduğunu unutmayın. saygılar.