-
araştırmacı arkadaşlar volkan'ı eksik yansıtılmışlar.
özellikle evlendikten sonra konsantrasyonunda ciddi bir artış var, en az 12 değerini hak ediyor.
ben hiç bir zaman volkan'ın bire bir pozisyonlarda çok başarılı bir kaleci olduğunu savunmadım. fakat bazen bu tür pozisyonlarda başarılı olduğuna denk geliyoruz. bu da tamamen hız, hızlanma, refleks ve ön sezisiyle alakalı.
kendisi ağır fiziğine rağmen oldukça atik bir kaleci, özellikle bazen yakın mesafelerde köşeye inanılmaz uçuşlar gerçekleştiriyor. bire bir pozisyonlarda da hızını ve uzun atlayabilme avantajını kullanıyor.
bu görüşe dayanarak; hızı 1, hızlanması 2 puan artırılmalıdır diyorum...
sürekliliğin 10 olarak yansıtılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. 13-14 civarında bir değer verilmesi gerek. colin kazım'ın sürekliliğinin 13 olduğu bir ligde Türkiye'nin en iyi kalecisinin sürekliliğinin 10 olmasının mantıklı bir açıklaması olması çok zor... ikisinin geçmişi de, oynadıkları maçlar da belli. kazım galatasaray'da biraz toparlar gibi oldu volkan ise 7 yıldır bu takımın as kalecisi ve her geçen sene standardını daha yukarı çekiyor.
volkan artık 160 hatta daha üzerinde ca değerini hak ediyor. geçmiş yıllara göre oynadığı başarılı maç sayısı sürekli yükseliş gösteriyor.
volkan bence avrupa'nın en iyi 15-20 kalecisinden biri. eğer oyunda ca sıralamasında ilk 15-20'nin üzerine çıkmayacaksa ca'sını yükseltmeniz konusunda düşünmenizi öneriyorum.
casillas, buffon, neuer, julio cesar, valdes, reina, cech ilk etapta aklıma gelen avrupa'nın en iyi kalecileri diyebileceğimiz bir kaç isim.
fm balonu akinfeev, stekelenburg, hugo lloris ve rene adler gibi kalecilerin volkan'dan hiç bir fazlası yok. marsilya'lı mandanda, tottenham'lı gomes ve city'li hart yine volkan ayarında kaleciler.
shaktar'ın kalecisi-adını unuttum- ve valencia'lı diego alves de fena değil.
abbiati muhteşem bir kaleci değil.
de gea ve fabianski gibi genç yetenekler de ilerleyen zamanlarda adlarından daha fazla söz ettirecekler. şuan için ikisi de bir neuer değiller.
muslera benim beğendiğim bir kaleciydi ve galatasaray'a geldi. iyi bir kaleci ama volkan'dan iyi asla değil.
başka da üst düzey bir kaleci gelmiyor aklıma.
Mesaj Yetkileri