Printable View
Önümüzdeki 3 maçtan 9 puan alırsak önümüz açılır.Kazanmak zorundayız.Çift forvet çıkmalıyız bence.Umut-Burak gibi.
-------------Tolga---------------
-GG---Semih--Ömer---HAK-
-Arda-Selçuk-Emre-Sercan-
---------Umut-Burak-------- Şeklinde çıkmalıyız , averaj olarak ne kadar atabiliyorsak atmalıyız.
Ömer Toprak'ın oynamama durumu var, saçma bir gol yiyip son dakikalarda beraberliği kurtaracağımızı düşünüyorum.
Estonya'yı fazla küçümsememek lazım. 2 sene kadar önce dışarda Estonya ile golsüz berabere kaldığımızı ve Estonya'nın geçen sene playofflarda Avrupa Şampiyonası'nın kapısından döndüğünü unutmamalıyız. 3 puanı alalım da, skor mühim değil bence. Şöyle bir 11 de ben bekliyorum:
Tolga
G.Gönül - Ömer - Semih - Hasan Ali
Hamit - Selçuk İnan - Emre - Arda
Burak - Umut
Yukardaki onbirde hamit <--> Sercan değişikliğiyle farka gideriz diyorum..
Son yıllarda milli takım olarak farka gitmeyi beceremiyoruz ancak en son Estonya ile yaptığımız hazırlık maçında -1 yıl önce- 3-0 gibi net bir skorla kazanmıştık.O zaman ki kadroya göre hem oyun anlayışımız hem oyuncularımız daha iyi olduğuna göre 3 ten fazla gol atabiliriz ama eleme maçı olduğu için ne olacağı belli olmaz.İnşallah kazanırız.
en az 3 fark
İnşallah Abdullah Avcı Hollanda maçında yaptığı tercih hatalarından ders çıkarır.
Kazanacağız başka yolu yok.
Biz bu kupaya gidicez diyorsak Estonya'nın kim olduğunu neler yaptığını konuşmamalıyız. Selçuk İnan'ı oynatmasını bekliyorum Abdullah hocadan. Çift forvet oynarsak istediğimizi alırız.
tolga zengin
g.gönül semih ömer caner erkin
m.topal selcuk
g.töre arda sercan
umut bulut
Tolga
Hamit - Ömer - Semih - Caner
? - Selçuk İnan - Emre - Arda
Burak - Umut
budur bence...
Tolga
Gökhan-Ömer-Semih-Hasan
Hamit-Selçuk-Emre-Arda
Umut-Burak
Bu kadroyla çıkalım.1 yesek 3 atarız zaten.Estonya'yla oynuyoruz.Aylar sonra güzel,bol gol attığımız bir maç izleyelim artık.
Stoperde Selçuk ? :n:
Selçuk oynamasa da olur ne de olsa Selçuk oynamadan'da Estonya'yı yenecek güce sahibiz.Oynaması gereken maçta oynamadı Selçuk.
Haha :D Semih yazıcaktım Se'yi yazınca elim Selçuk'a kaymış :D
Tolga
GG - Ömer - Semih - Kaldırım
Nuri Selcuk Emre
Sercan Burak Arda
Nuri mi? Hollanda maçında son yarım saat oynadı ama ne yaptı acaba? Nuri bu formla sittin sene oynamaz milli takımda.
Abdullah Avcı şaka gibi açıklamalar yapıyor.Almanya gol kralı oynamamış,bizim ligin en iyi yabancısı oynamamış milli takımın da en iyisi olan Selçuk'un oynamaması normalmiş.Kuyt ve Huntelaar oynamıyor çünkü birinin yerinde Robben var diğerinin yerinde Van Persie.Selçuk da yeri geldiğinde oynayacakmış.Bu kafayla işimiz zor.
Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün Abdullah Avcı...
Basın toplantısı baştan aşağı komedi.
Bu takım çok güzel 4-3-3 oynar. Arda Burak umut ileri üçlü selçuk topal Emre ortasahasi ile çok is yaparız bence :)
Çok artis konuşmaları var full edebiyat yapıyor bu adam çok sinir bozucu :)
Halbuki böyle biri değil..
Burak , Selcuk , GG uclusu bu mactacikarsa Abdullah Avcinin beyaz bayragi cektigi isaretini gosterir.3u birden asla oynamayacaktir.
Kafamdaki 11 ;
Tolga - Gökhan Gönül - Semih - Ömer - H. Ali Kaldırım - Selçuk İnan - Emre - Arda - Gökhan Töre - Umut - Burak
Geçen maçtan farklı olarak sakatlığından dolayı Ömer olmayabilir kadroda yerine Bekir oynar, mevkisinde oynatılmayarak günah keçisi ilan edilen Hamit yerine Gökhan Gönül oynar, Tunay yerine Burak oynar. Başka değişiklik olacağını da sanmıyorum.
Hollanda mağlubiyetinin Selçuk'un olmamasına yıkılmasını anlamıyorum.Selçuk'un ofansa kattıklarını eleştirmiyorum ama oynasaydı bu sefer defans adına daha da eksik olacaktık.Abdullah hocaya hak veriyorum oynatmamasında ama Tunay'a nasıl bu kadar sabrettiğni anlayabilmiş değilim. :)
İlk yarıdan anladığım kadarıyla Arda'ya serbest rol verilmiş.Top alacak gerek çalım atarak gerek de pas atarak rakibi oyundan düşürecekti.Arda'yı sahanın her yerinde görebiliriz çünkü o dinamizme sahip fakat Selçuk için bu geçerli değil.Tunay yerine daha iyi bir kanat olsaydı mesela Burak o zaman daha etkili olabilirdik.İlk maçta ihtiyaç duyduğumuz tek yer kanattı bence.
Belki henüz ikinci maç ama işi baştan sıkı tutmak lazım. Bundan sonra puan kaybı falan yok. Bu grupta herkesi yenebilecek güçte olduğunu gösterdi takım Hollanda maçında. Yeter ki daha dikkatli daha becerikli olalım. Estonya'yı ezer geçeriz taraftarımızla.
Gol atma sıkıntısı çeken bir takımız. Bunu yapabilecek ve yaptırabilecek en iyi oyuncumuzun yedek kalmasına bir anlam veremiyorum. Hollanda karşısında kontradan gol arayacağımız belliydi, Umut gibi Burak gibi defans arkasına koşacak adamlara pozisyon yaratmak için en iyi opsiyonu Selçuk iken kullanmadı Abdullah Avcı. Nuri hatta Mevlüt oyuna girdi, hiç bir katkı sağlamadılar. Abdullah Avcı umarım yarında aynı hatalara düşmez.
Selçuk un defansif özellikleri iyi değil fikri nereden çıktı hala anlamış değilim
Bazı arkadaşlar Selçuğu oynatmamasına hak vermiş tamam size katılıyorum bende. Benim anlamadığım sonradan oyuna Selçuk değilde Nuri'nin girmesi.Yani hiç mi izlemedin bu adamı şuan yürüyecek hali yok nasıl Selçuk yerine tercih edebiliyorsun? Hafta sonu liverpool maçını izleyen herkes kadroya bile almazdı Nuri'yi okadar kötüydü.
İlk 11 başlatmamasını anlıyorum ama sonradan onun yerine Nuri'nin tercih edilmesinin hiçbir açıklaması yok kusura bakmayın.Bunun tuttuğum takımla vs alakası yok az buçuk futbol izleyen insanlar bu düşünceye sahiptirler.
Neyse bu maça geçersek öyle fark falan beklemiyorum.Karşıda dirençli bir ekip var.Açıklamalara bakarsak hemen hemen aynı 11 le çıkacaz.Belki Ömer yerine Bekir,Hamit yerine de GG olur.Umarım Tunay'ı da bu maç oynatmaz. Tek farklı galibiyet bekliyorum.
Berabere biter...bu futbolla...
daha baslangicta yerden yere vurdunuz avciyi, tamam kovalim peki kimi getirceksiniz. hiddinki de gonderdik, terim vardi o da gitti. senol gunes karizmasi yok dendi o da gitti. bazi arkadaslara inanamiyorum, sanki biz oyle bir takimiz ki elemelerde mac kaybetmeden grubu lider bitiriyoruz surekli. avciyla birlikte degisimse degisim, dinamizmse dinamizm gelmistir. genclik istendi ortalama 25. duran top, alan savunmasi olmali. modern futbol boyle artik dendi, bizim takim da simdi bunu yapiyor. dedigi gibi 8 macta 1 kez duran toptan gol yemisiz cok mu. ki ligin lider takimi yedigi butun goller duran top :n:
ben her zaman avcinin destekcisiyim, 2005deki genclere oynattigi futbolla verdigi keyfi hala alabiliyorum. milli takimdaki renk degisimi cok net ortada. zamaninda ersun yanal da en basarili oldugu donemde milli takima gelmis hakan sukuru kesti diye oynattigi futbola bile bakilmadan harcanmisti, avcida da gidisat bu. kimse ardanin ya da sercanin kacirdigi net gollerden bahsetmiyor, basabas oyunumuzu, kacirdiklarimiz atsak galip donecegimizi konusmuyor. varsa yoksa nuri-selcuk kiyasi. nuri dediginiz adam bundesligada yilin futbolcusu secilmis reale transfer olmus. onu mu tartisacagiz burda. selcuk-nuri-emre bunlar birbirine yakin oyuncular ama nuri gelecegimizi emanet edecegimiz isim. premier ligde form tutup milli takima daha da cok faydali olacaktir. mac ritmi yok belki ama son 15 dakika icin mac ritmi pek gerekli degildi sanirim. bence zaten avcinin kafasindaki su ya da bu oynamis yok, zaten takima sectigi tum oyuncular faydalanmak istedigi isimler. hep soyluyoruz, biraz sabir.
estonya maci da cok kolay olmayabilir ama ofansif yonde iyi isler yapiyoruz oncesine gore. bitiricilikte biraz becerili olursak maci rahat kazaniriz. sansta yanimizda olmali, boyle maclar golu atamadikca cetinlesir. umarim oyle gelismez mac. erken bir gol herseyi lehimize cevirir.
Bizim işimiz kadro yapmak değil ancak Hollanda maçındaki kadroyu gördükten sonra ülkede ki herkesin fikir beyan etme hakkı var. Selçuk tek başına bir hücum planıdır. Onu yedek bırakmayı " Taktiksel tercih " diyerek açıklayamazsınız.
Edit: Yazmayı unuttum, Mehmet Demirkol'dan alıntıdır. İçimi okumuş resmen adam.
Rahat kazanırız