Printable View
Beşiktaş Deplasmanından 1 Puan İle Dönen TS Evinde Kaliteli Ayaklarıyla Kazanır Diyorum
Denizliye ihtimal bile vermiyorum.Banko 1 :D
Huseyin ve Umut yok. Songta olmiyabilir, ilk defa ilk 11 imiz bukadar degisebilir.
Tony Sylva
Tayfun Cora
Cale
Giray
Egemen
Serkan ( Ceyhun )
Colman
Selcuk
Yattara
Alanzinho ( Isaac )
Gokhan
11 ini bekliyorum. Son hatirladigim Huseyinsiz orta saha IBB karsisinda cok guzel futbol oynamisti. Bu sefer yine guzel bi skor bekliyorum. Haftalardir suskun olan ve gecen hafta ismini bile duymadigim Selcuktan patlama bekliyorum.
Alanzinho icinse daha zamana ihtiyaci var, ama baslangic yapmasi icin en kolay maclardan biri
avni akerde hiç yenilmedik denizlie bu seferde yenilmicez hava yagıslı olucak.
Sürpriz olmaz ya. Trabzonspor alır.
Son 6 sezonda Denizli ile Avni Aker'de oynadığımız maçlarda gol bile yememişiz. Alanzinho 11'de başlıyacaktır umarım 3 Puana çok yakınız.
Trabzonspor hem taraftarları için hem iddaa severler için hemde şampiyon olma yolunda 3 puanı alması gereken maçı alıcaktır :D
Alazinho yu merak ediyorum.Yattara ve ikisi gözümüzün pasını silebilir.Yani inşallah siler:=)
Denizlispordan bir süprriz bekliyorum iddaa'da 02 bastım
sahamızda hıc yenılmedımız rakıbe bugun puan veırrısek buyuk bı yara almıs oluruz.
Angelov attı Denizli 1-0 önde.
ya kardesım tum turkıyenın cekındgı adamı almassan maca boyle olur ıste ah ersun yanal ah ama bu mac alıcaz bence
Denizli'nin ben 1 puan alacağını düşünüyorum.Tahmin yarışmasında da beraberlik vermiştim zaten.
1-0 öndeyiz...Angelov Ts 0 Dnz 1
2 oldu.Bangoura !
Çok iyi oldu bu.
hani diyorlardıya ersun yanal bır yerden sora düşüşe gecıyor dıye ahada sacmalılara basladı neyse bırsey demıyorum Denızlıyı tebrık etmek lazım ıyı oynuyorlar ve hakedıyorlar.Biz bi 25 yıl daha beklerız boyle
Eve geldim yeni gördüm 2-0 öndeyiz gerçekten çok şaşırdım inş kazanırız horozlarımıza güveniyorum...
Haftanın En Şok Sonucu Hiç Beklemediğim Bir Skordu Çok İyi Hazırlanmış Olmalı Denizlispor
tebrıkler denızlı tesekurler Ersun yanal
İyi oldu bu galibiyet alt sıralardan uzaklaşmak adına...Her horoz kendi çöplüğünde öter ama Denizli horozu heryerde:D
Eğer Yarın Kazanırsak Bu Skor Çok İşimize Yarar Denizlisporu Tebrik Ediyorum İki Takımada Diğer Maçlarında Başarılar Diliyorum
Tebrikler Denizlispor...
Denizlisporu tebrik etmek lazim, kendi sahamizda kaleyi bulan sutumuz yok :)
Fazla dicek bisey yok, verdigim istatistik herseyi anlatiyor.
Ilk yari Tayfun golu atamadi musait pozisyonda, hemen sonrasina golu yedik.
Ikinci yari Gokhan golu atamadi, hemen sonrasinda golu yedik :)
Atamayana atiolarmis :)
Artik bu yenilgide kim en cok pay sahibi dusunmek gerekir. Ersun Yanali ilk kere elestircem. Alanzinho ortada oynatmasi icin cok gucsuz bi futbolcu, Yattara nin fizik gucu ondan iyiken yapamadi ortada. Bide 4-4-2 oynicaksan bile, Alanzinho idmanini yapmadan oynatmicaksin. Yonetimde demedimi Ersun hocaya elimizde zaten Alanzinho dan verimli futbolcu var, Baris Memis. Sene sonuna biraksak transferi ??
Bugun Huseyinin degil ama Umut Bulutun yoklugu hissedildi, Isaac ofsayta dusmekten yeterince kargasa yaratamadi rakip ceza sahasinda
Tekrar Denizlisporu tebrik eder ve basarilar dilerim
Şu futbolcuları anlamıyorum nedir bu bencillik yahu , çıkar pasını isaac'a boş kaleye atsın yok nedir bu hırs sonucta takımın gol atıcak.
Resmen komedi ya kendi sahamızda çıktığımız bir maçta ilerde 2 forvet , kanatlar bomboş sol kanata alınan adam sağ kanatta , sol kanat yine boş. İlk yarı 1-0 bitiyor 2.yarı yüklenmesi gereken takımda oyuna Ceyhun giriyor. Bu sonuçtan sonra hiçbir umudum kalmadı artık Başkan var , oyuncu alıyor kaliteli adamlar geliyor fakat öyle bir teknik adamımız var ki 1-2 oyuncunun cezalı olmasından dolayı adam kadro kurmayı beceremiyor.
Neyse Sadri Başkan futbolu bilir , sene sonu Ersun Yanal ile masaya oturup sözleşme yenilemeyeceğini umuyorum..! Böyle bir fırsat 40 yılda belki de zor geçerdi elimize bütün şampiyonluk umutları bu maçla sona ermiştir..!
Maça gelirsek 2 tane net gol kaçırdık bu pozisyonların hemen ardından kalemizde 2 gol gördük. Ya o değil de Denizlispor 1-0 öndeyken bile defansa çekilmedi ama Ersun Yanal Tayfun'u çıkarıp Serkan'ı sağ beke koyup oyuna da Yattara'yı almayı akıl edemedi. E bu kadar ufak bir değişimi yapamayan hocayla şampiyonluğa falan oynanmaz. Umut ve Hüseyin'e alternatif bulamadı hoca ya işe bak..!
Tebrikler Denizlispor bizleri rahatlattığın için :)
Bangoura muhteşemdi bugün.
Siz taraftar mısınız?
Bir yenilgide takımı, teknik heyeti astınız.Yok efendim yenilmişizde şampiyonluk gitmiş, bundan sonra ilk 3'e oynarmışız..
Siz ve sizin gibiler Trabzonspor'un önünden çekilin, başka ihsan istemez..
Berk çok sert konusuyorsun b ız olumsuzları soylemesek be yaaplım olumluyu yapmak onun gorevı zaten
hem hangı akla hızmet sol ayaklı adamı sol kanat ıcın aldıgın adam sağda oynatıyorsun denizliyi yenemessen nasıl şampiyon olucan?
Siz degilmisiniz Beşiktaşdan 1 puan aldık en büyük virajı atlattık?? Siz degilmisiniz lig başından beri en iyi topu oynayan biziz??Siz degilmisiniz Ligin basından beri şampiyonlugu en hakkeden takım biziz?? Siz degilmisiniz ersun yanal oyunculara cok iyi motive ediyo çok iyi antreman yaptırıyo?? Şimdi bunlar nerde?
Alanzinho oyundan çıkarken tepki almış galiba doğru mu ?
Evet o geçen haftaydı bu maçı kaybedebileceğimizi nerden bilelim ? Ersun Yanal ile ilgili düşüncelerimi bundan önceki maç konularında okuyabilirsin. Antreman yaptırma konusunda her zaman söyledim ama bana göre oyunu okuyamıyor ve müdahalelerde bulunamıyor da dedim. Boş konuşmaya gerek yok takım Fener ve Ankara maçlarından sonra kötü oynuyor peki bu diğer oynadığımız maçlarda ki iyi futbolumuza gölge düşerebilir mi ?
Ersun Yanal'ın bu takıma olan tek katkısı kondisyon ve antreman olayıdır. Sakat vermeden devam ediyoruz. Takım şu an hala 2.sırada ise bunda bazı oyuncuların üstün performansları söz konusudur. Şimdi o aynı oyuncular formsuz olduğu için kötü futbol kaçınılmaz oluyor e buna da önlemi ben değil tabiki de Ersun Yanal almalıdır.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biz değil de eğer sensen taraftar yandık demek ki. Şampiyonluktan bahseden takım 15 şut çekip 1 tanesinde isabet sağlıyamıyorsa napmak lazım ? Ve bütün bunları Ersun Yanal kenardan seyredince napalım yani bravo aferin mi diyelm ?
Liderle arada şuan için 1 puan fark var yarın belki 4 puan olabilir ama trabzon taraftarı takımına sonuna kadar destek vermelidir. Bir hafta mağlup oldu diyerek herşeyi bitirmemeli...
İstanbul takımları önümüze altın tepsiyle sunuyorlar şampiyonluğu ama biz de elimizin tersiyle itiyoruz. Bu sene 4 büyük takımında kadro olarak değil de hoca olarak zaafları var. Bu aradan Sivas çıkıpta şampiyon olursa kimse şaşırmasın.
Çok şanssız adam Ersun Yanal. Geçen sene takımı eline aldığında kadrosunda şampiyon olabilecek kalite de sadece 1-2 futbolcu vardı.
Tam 7 futbolcuyu direk monte etti 11'e.
Üstelik birkaç tane de kaliteli yedek oyuncu çıkarması gerekiyordu. İlerleyebilmesi için.
İsaac, Ceyhun, Giray sonradan Alanzinho'yu alabildi rotasyona.
Elinde de iki gelecek vaadeden kalecisi ile birde Barış Memiş'i vardı.
Kısır bir rotasyon olmasına rağmen o kadar parayla ancak bu kadar yapılabilmişti.
Üstelik bu başarının gelmesi için birde elinde olan 2-3 oyuncununda 11 oyuncusu olabilmesi adına, çok daha iyi performanslar göstermeleri gerekiyordu.
Hüseyin Cimşir, Serkan Balcı ve Umut Bulut çok üstüne koydu geçen sene ki futbollarının. (Ersun Yanal sayesinde)
Yetmedi Gökhan gibi, Song gibi, Egemen gibi gerileme dönemine girmiş bir çok oyuncuyu hayata döndürdü.
Yetmedi. Cale gibi, Slyva gibi, Colman gibi, Selçuk gibi.
Hem Ersun Yanal sistemini uygulayabilecek hemde kaliteli futbolcu olabilecek adamları transfer etti. Nokta atış yaptı.
Yetmedi bunca yeniliği, takıma 4-5 haftada monte etti. Çarkı çabucak işletti.
Bir kalkış süreci olmadı. Birden hızlandı, koşuya başladı bu 20 küsur yepyeni adam.
Hemde 40 yıldır aynı takımda oynuyorlarmış gibi.
Yetmedi tam kadro oturmuşken Yattara büyük karaktersizlik örneği gösterdi. Köprüler atılmıştı. İnsanlar tükürmüşlerdi nefretlerini. Ersun hoca tükürdüğünü yaladı hedefleri için. Yine, yeni baştan tuttu yolunu...
Fakat tüm bunlar yetmeyecekti. Yetmeyeceğini herzaman söylemiştim. Trabzonspor taraftarının bazen sabırsızlığı, bazense çabuk parlayan sinirleri sabote edebilecekti takımı. Küçücük bir hatada.
Üstelik taşları oturtmak için rotasyona hiç gitmiyordu Ersun Hoca. Belki doğruydu. Oyunculara o şampiyonluk cesaretini aşılamak adına doğruydu. Ama kadroyu olduğundan fakir hale getirdi bu durum.
Yedek kaleciler asla hazır değil. Barış Memiş yeterince ilerleme kaydedemedi rotasyon yolunda. Ceyhun buna keza. Giray'da öyle. Halbuki Giray geçen sene göstermişti ki en az Egemen kadar futbolcu...
Birde üstüne büyük paralara alınmış yetersiz transfer Alanzinho.
Bir şekilde duraklama dönemi yaşanmıştı takımda. Özellikle de bu nedenlerden dolayı.
Ben bir şeyi sürekli söylüyordum. Galatasaray'ın ilk yarı verdiği sakatların yarısını Trabzonspor verse şimdi ortasıralarda olurdu diye...
İki oyuncusu cezalıydı Denizlispor maçında. Olmadı. Rotasyon eksikliği ilk mağlübiyeti getirdi Trabzon'a.
Sonra ki mağlübiyetlerin de gelmesi muhtemeldir.
Neden muhtemeldir şimdi oraya gelelim.
Hatırlayınız Vestel Manisa macerasını Ersun Hoca'nın... En son aklımda kalan 14. haftada lider devam ediyordu.
Ortasahada Selçuk İnan vardı yine. Yanında da Colman yerine Uğur İnceman. Serbest oyuncu Yattara yerine Zelenka idi.
Forvetlerinde tıpkı şimdi ki gibi çalışkan, sert Holosko ve Meduna ikilisi vardı.
Transferin son günlerinde de bir kaliteli transfer daha gelmişti. Rafael alınmıştı. Samsunspor'dan, LigA'dan. Tıpkı İsaac gibi son günlerde.
Rafael çok daha farklı bir oyuncuydu İsaac'a göre. Daha ağır ama daha soğukkanlı, daha hareketsiz ama daha iyi bir sonvuruşçuydu. Yine daha güçsüz ama daha iyi bir pivottu Rafael. Bu sayede hücüm oynayan takımda çok daha iş yapmıştı İsaac'a kıyasla.
Peki ilk yarıdan sonra neden düşmüştü takım taa kümede kalma potasına kadar.
Neden Ersun hocanın takımları düşermiş???
Ersun hoca takımda lider vasıflı, profesyonal oyunculara yer vermiyordu çünkü.
Manisa'da kötü gidişe dur diyecek oyuncu yoktu mesela. Manisa'da yetişmiş Manisa'da büyümüş bir Yusuf Şimşek yoktu Denizli'de ki gibi. Ya da bir Veysel Cihan...
Bu adamlar olmadıkları gibi genç ve yabancı oyuncular ağırlıktaydı takımda. Bu da çöküşü daha da etkili yapan şeydi. İnançlarını daha çabuk kaybeder gençler tecrübelilere göre...
Son olarak neden Ersun hocanın takımları düşer?
Çünkü Ersun hoca merdivenleri 10'ar 10'ar çıkmak ister.
On yılda yapacağını bir yılda yapmayı hedefler Ersun hoca.
Evet Manisa ancak 10 yıllık bir süreç sonrası şampiyon olabilir.
Trabzon'da en az 4-5...
Birden kurarsanız. Küçücük darbelerde birden dağılırsınız. Bunu öğretiyor bize Ersun hocanın takımları.
Ama başlıkta da yazdığım gibi gariptir Ersun hocanın hali.
Çok üst düzey bir futbol bilginidir. Yapılamayacak işler yapar, Ankaragücü'nde, Manisa'da. Ama çöküşe gittiğinde de en şerefsiz o olur her zaman. Koşa koşa kovalarlar Manisa'dan, Milli Takımdan.
Bugünki gibi küfür ederler veyahut. Ne demiştik. Trabzonspor seyircisi bu durumu tetikleyebilir demiştik.
Daha önceki yazılarımız da ne demiştik. Devre arası için tecrübeli oyuncu takviyesi şart demiştik. Mesela Taner Gülleri...
Taner olaydı farklı olurdu bu maç.
Geçmiş olsun Ersun Hocam, ne diyeyim ki ben şimdi. İnşallah Manisa'da ki gibi üst üste sakatlar vermezsin.
İlginç Trabzonsporun yenileceğini ummuyordum açıkçası umarım yarın sivasta puan kaybeder..
extensor iyi güzel yazmışsın ama Taner'i Sİvas maçında 90 dakika izledim büyük takım futbolcusu değil. Kaldı ki Ersun Yanal'ın en büyük zaafı oyunu okuyamaması ve müdahale edememesi.
Şimdi Denizli maçında Yattara'yı kesipte Alanzinho'nun ilk 11'de ve sağ kanatta oynaması nedir ?
Umut cezalı diye yerinde neden Isaac oynuyor ? Hadi Isaac oynadı o zaman Yattara neden yok ? İlerde 2 forvet bu adamlara ortaya kim kesecek ? Sağ bek Tayfun Cora mı ?
İlk yarı 1-0 bitmiş. İkinci yarı saldırması gereken takımda oyuna giren oyuncu Ceyhun. Sonra da Colman oyundan çıkınca maçdan ümidimi kestim zaten.
Şimdi 2.yarı çok basit bir uygulama ile Serkan Balcı sağ beke geçip , Tayfun'u oyundan alacaksın ve Yattara oyuna girecek ve bu şekilde de Alanzinho kendi mevkisine yani sol kanata geçecek. Bu maçta yapılacak tek değişiklik bu olmalıydı ve Ersun Hoca ne yazık ki bazı maçlarda olduğu gibi yine kenardan sadece izlemekle yetindi.
Ha iyi yönleri de elbette ki var. Takım kondisyonu süper 22 maç oldu tek bir sakatlık yaşamadık ama dediğim gibi bazen oyuncu seçimleri ve oyuna müdahalelerde çok zayıf kaLıyor.
Yattara'yı korumak değil varsa eğer elinde ondan iyisi o zaman kesersin Yattara'yı ama olmadığı için bu adam her zaman oynamalıdır. Formda olur olmaz çıkar sahneye 1 orta keser maçın seyrini değiştirir. Ama Yattara'nın oynadığı yere sol ayakLı Alanzinho'yu koyarsan , Tayfun Cora'dan orta yapmasını bekler durursun. Neyse olan oldu ya umarım Ersun Yanal ve futbolcular bu mağlubiyetten ders çıkarırlar hala avantıjımız var çünkü diğer rakiplere göre.