2010 için, CM yi ve FM yi test etmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki herzamanki gibi yine FM ...
CM'de Türkçe dil olması İngilizce bilmeyenlerin oyunu iyi anlamalarına imkan verecek çok güzel fakat oyun ne kadar oynanabilir? Ne kadar gerçekçi? ne kadar uzun süre oynanır? İşte bu soruların cevabını alamıyorum CM'de.. FM'de ki sürekliliği göremiyorum. CM'nin saçmalıkları fM'de yok. FM'de hiç mi saçmalık yok elbet var ama bu oran beni tatmin ediyor.
Oyun hatalarına gelecek olursak her oyunda olduğu gibi iki oyundada sorunlar oluyor, olacaktır, bu kadar kapsamda hata olmama şansı yoktur. FM'de ki problemler can sıksada, çok derinlere inen bir şekilde kapsama sahip bir oyun ve bu geniş yelpazede düzenlemeler başka noktaları tetiklemekte, kurgu ve algoritma ne kadar mükemmel olsada sorunların çözülmesinde zaman faktörünüde düşünürsek hataları önlemek çok zorlaşıyor, bir düzenleme talep ettiğinizde bunun nelere yol açabileceği kurguları ve analizleri çok vakit alabiliyor. Bu sene 2010, 09 ile gelen hatalar düzeltilmiş, oyunun kapsamını daha ön plana çıkartan ve yeni hataların oluşmayacağı şekle gelecektir...
Olayın pazar payında ise sadece isimden pay kazanan CM'nin yeni stratejileri bence FM oyuncusunun yararına olacak, istediğin kadar öde mantığı ise Türkiye'de ki mantığı düşünürsek bu oyuna 1€ bile ödemeyi fazla gören insanımızın olduğunu gösteriyor... Çünkü kopya ürün ile yaşamayı öğrenmişiz. Her ne kadar EIDOS pazara sert bir giriş yapmayı hedeflesede, Türk oyuncusu olarak kazançlı biz oluruz çünkü yapılan yenilikler SEGA'nın bu pazara gözlerini çekmesini elbet sağlayacak. Eğer kötü CM (SEGA'nın bakış açısı) bu pazarda yer bulabiliyorsa bizde bu pazara girmeliyiz kararı bu sene çok önemli bir gelişme olacaktır ve bizler bu soruyu sordurabilmek çok bekledik ve çok uğraştık. O yüzden CM yi her ne kadar kötülemiş olsamda yarattığı strateji nedeniyle SEGA'nın dikkatini ülkemiz pazarına çekmesi açısından çok mutluyum.
Pazar'da SEGA'nın bu vakte kadar orijinal oyuna ilgi yok Türkiye'de, o yüzden Türkçe olması çok zor mantığınında aşıldığını, artık arzı yükselt talepte yükselsin mantığına geçişin olduğunu gözlemliyoruz..
Ek olarak sevgili FM oyuncu arkadaşlarımıza 1 Kasım itibariyle Turksportal'ın Türkçe FM 2010'unun (yüzde oranı konusunda sormayın) yayında olacağı sözünüde en yetkili ağızdan vermek isterim.