Fenerbahçe Cumhuriyeti
Vee geldik derbiye.Fenerbahçe'nin belkide son yıllardaki en rahat derbi maçı bu maç olacaktır.Hiç zorlanmadan en az 3 fark atarlar diye düşünüyorum.Umarım kavgasız ve tartışmasız bir derbi olur zaten favori belli uzatmayada gerek yok diye düşünüyorum.
Hem şu anki şartlar hem de derbi üstünlüğümüz bu maçı kazanacağımızı gösteriyor.Ama derbi bu belli olmaz özellikle bu kadar rahat kazanacağımız düşünülürken...Ve bir Fenerbahçe'li olarak bu durum beni tedirgin ediyor![]()
Hep zor durumdayken imdadımıza GS yetişiyordu. Bu sefer öyle olmadı. FB abartılacak, GS yerin dibine sokulacak medyada. Umarım oyuncularımız rehavete kapılmaz, seri bozulmaz.
Fark yeriz ve Rijkaard gider..
burdaki galatasaraylıların fark yeriz demesini anlayamıyorum takım kötü olabilir ama galatasaraylıysan durumun ne kadar kötü olursa olsun takımına güveneceksin ben takımıma güveniyorum
Fenerbahçe'nin son yıllardaki en rahat derbi galibiyetini alacağını düşünüyorum.
Rahatlık futbolculara da yansırsa ve nasılsa biz kazanırız diye maça hazırlanırsa işimiz zor ama ciddiye alıp, Galatasaray'ın durumunu düşünmeden hazırlanırlarsa şüphem yok. Galatasaray mağlubiyet seisine bu maçla son verebilir, tersi durum olsa hiç şüphem olmazdı, şimdi Galatasaraylı oyuncular da hocaya yönelmiş tepkinin kendilerine dönmemesi için çabalayacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
Galatasarayın hırs yapacağını ve kazanacağını düşünüyorum.
Genelde Fenerbahçe sıkıntıya girince bir derbi maçı olur o maçı kazanır toparlanırdı.Belki bu sefer bizim başımıza gelir bu olay.Bu maç 3 puandan,Fenerbahçe'yi yenmekten öte bir maç.Sonucunda birçok şey değişebilir.Oyuncular da bu durumun farkında olacaklardır.Kazanırsak harika olur.Beraberlik de fena olmaz.Kaybedersek de 2-0 falan kaybederiz.Güzel ve olaysız bir maç olur umarım..
Klasik söylemdir; derbilerin favorisi olmaz. 2000/01 sezonuydu yanlış hatırlamıyorsam; Galatasaraylılar Fenerbahçe kalesine pota koyalım diyorlardı. Samuel Johnson'un golüyle deplasmanda 1-0 kazandık. Şimdi de takımlar yer değiştirse de bakış açısı o maça benziyor. Ben Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum. Ama Galatasaray A2 takımıyla da çıksa, Sarı-Lacivert çubuklunun karşısında Sarı-Kırmızı parçalı olacak. Fenerbahçe rahat kazanır demek bana doğru gelmiyor.
Umarım kavgasız, gürültüsüz, tartışmasız, olaysız bir maç olur. Bizler de derbinin keyfini çıkarırız, kazanan kim olursa olsun.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
son yıllarda her derbi öncesi rehavet en büyük sorun deniyor takımımız için ama o maçta o stadda olmak rehavete engel olacaktır diye düşünüyorum.mükemmel bir atmosfer yaşatıyor taraftarlar.Kazanır Bursaya,bursasporu geçmek için gideriz diyorum
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Galatasaray'ın şuanki dengesiz gidişi Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının aklında soru işareti bırakıyor.Bende merak ediyorum sonucu ama Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.Tabi Galatasaray kazanırsa , yönetim kurulu ve taraftarlar maziyi unutup Rijkaard'ı bağırlarına basarlar diye düşünüyorum , inşallah öyle olur.![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Istanbula geliyorum cuma gunu ama belliki bilet kalmicak maclar en guzel nerde izlenir?
şükrü saraçoğlunun yanında maçkolik'in bir kompleksi var orada izleyebilirsin
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Klişe bir giriş yapmak istiyorum ben de,derbilerin favorisi olmaz.Galatasaray'ın form durumu her ne kadar kötü olursa olsun bunun derbiye yansımayacağını ve bu maçta çok daha farklı bir şekilde iyi mücadele edeceklerini düşünüyorum.
Eğer olur da Galatasaray bu hafta içinde bir teknik direktör değişikliğine giderse,bu durum futbolcuların daha bir hırslı oynamasına neden olabilir.
Takımımızın rehavete gireceğini düşünmüyorum.Takımın iskelet kadrosu derbi havasını defalarca yaşamış futbolculardan kurulu.Zaten maç günü o statta öyle bir atmosfer oluyor ki,futbolcu çok rahat bir şekilde maçın havasına giriyor.Stoch,Dia,Niang ve oynarsa kaptan Alex bu maçta en çok güvendiğim oyuncular.Ortasahanın göbeğinde yine Topuz-Emre ile başlayacaktır Aykut Hoca.
Fenerbahçe'me güveniyorum.Kazanıp 10 yıllık geleneği sürdüreceğimizi düşünüyorum.Kavgasız,gürültüsüz bir şekilde sadece futbol konuşacağımız bir derbi olması dileğiyle.
Derbi maclari oncesinde takimlarin ''Psikolojik'' durumlari tabiki cok onemlidir ama bunun da disinda Galatasaray'in top oynamiyor olmasi Fenerbahcenin ritmini bulmus olmasi , ilerde Niang , Dia , Stoch gibi ligin en hizli ve aralara iyi kacip top surebilen oyuncularinin oldugu Fenerbahce zaten hasta olan ve ayakta zor duran Galatasaray defansini yerle bir eder , son vuruslardada etkili olurlarsa rahat ve en assa 2-3 farkla kazanicagi bir mac olabilir
Tabiki unutmamak gereklidirki sonuc itibari ile bu Turkiye'nin bir numarali derbisidir , ne olucagini kestirmek hic bir zaman kolay degil , aksi olurda Galatasaray'da bu maci alirsa kendi fikrim gunluk bir basari olmakdan ileriye gitmez , sadece Rijkaard'a 2-3 hafta daha kazandirir
Fark olacağını düşünmüyorum. Gayet çekişmeli geçeceğine inandığım bir maç. Hatta 3 sonuca açık bir maç. Dileğim iyi oyunla güzel bir galibiyet almamız. Fakat dediğim gibi kolay olacağını sanmıyorum. Galatasaray her zaman Galatasaray'dır ve derbiler farklıdır. Skor tahminim ve gönlümden geçen 3-1...Düşünün Rijkaard bir galibiyet alsa Kadıköyden ve art arda 3-4 maç kazanılsa durum nasıl olabilir? Umarım olmaz ama![]()
Galatasaray'ın Kadıköy'den son 10 yılda istediği sonuçla ayrıldığı tek maç var; tamamen Türk oyunculardan oluşan, düşük beklentiyle geldikleri Türkiye kupası maçı. O maç 0-0 bitmişti. Bunun haricinde genelde Galatasaray iddialı olarak gelir, favori gösterildiği maçlar olur ancak kazanan Fenerbahçe olurdu.
Galatasaray'ın üzerinde şuanda baskı var mı yok mu onu tam kestiremiyorum. Baskı var diyebilirim; kötü gidişat var, teknik direktörün durumu belli değil, derbi mağlubiyeti okların futbolculara yönelmesine neden olabilir. Baskı yok diyebilirim; uzun süredir Kadıköy'de galibiyet yok, taraftarın, medyanın bu maçta Galatasaray'dan beklentisi yok, birkaç önemli oyuncunun eksikliği bahane olabilir vs. Bu açıdan Galatasaray'ı merak ediyorum; acaba üzerlerinde baskı olacak mı olmayacak mı ?
Fenerbahçe yapılan transferlerden alınan verimle bu sezon baya golcü kimliğe büründü. Şimdiye kadar STSL'de 3 gol ortalamasıyla oynuyoruz. Defansta hala pozisyon veriliyor ancak Lugano-Yobo ikilisi zaman geçtikte birbirine alışıyor ve verilen pozisyon sayısı giderek azalıyor. Fenerbahçe'nin özellikle sezon başında en çok eleştirdiğimiz yönlerinden biri; fizik olarak takımın çok kötü olmasıydı. Son dönemde gelen güzel sonuçlarla birlikte takımın fizik olarak da daha iyi duruma geldiği görünüyor.
Fenerbahçe'de ise en çok merak ettiğim konu kadro seçimi olacak. Stoch, Dia, Alex, Niang dörtlüsünün defansif olarak zaafiyet oluşturabilir gibi duruyor. Ancak sahaya çıkılması gereken kadronun da o şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sağda Dia'yı kenara alıp defansif yönü daha iyi olan Mehmet'i kullanalım dersek; göbekte Cristian oynayacak. Göbekte Cristian sağda Mehmet yerine, sağda Dia göbekte Mehmet'i tercih ederim.
![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
İşte dev maçın hakemi!
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu!
Dev maçın hakemi belli oldu. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçın hakemi Bülent Yıldırım oldu.
Yıldırım'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Muhittin Gürses yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Halis Özkahya.
Sporx
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Biz 0 yabancıyla , gençlerle oynayıp 0-0 berabere kalmıştık kadıköyde. Üstelik Fenerden de daha iyi oynamıştık. Yine yapabiliriz. Kadro kalitesi ne olursa olsun bu maçı kazanabiliriz. Kaybedersek çok üzülmeyeceğim ama kazanma umudum var.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Rijkaard gönderildiği için Galatasaray'da bazı oyuncuların son haftalarda sergiledikleri performansın çok üzerinde performans sergileyeceğini düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Rijkaard gitti.Yeni teknik direktör başta olmak üzere bazı şartlar biraz umutlandırıyo beni ama yenilirsek çok şaşırmam
baroş oynarsa gs maçı alır diyorum oynamazsa fenerbahçeye kayar ibre....
gs'li futbolcular özellikle türk futbolcular üst düzey bir mücadele sergileyeceklerini düşünüyorum....
gs'lilerde bir stres olcağını sanmıyorum rahat olacaklar...
fenerlilerde ise bir stres olacak çünkü taraftarı mutlak galibiyet bekliyor bu maçta...
aykut kocamanın ilk galatsaray maçı buda ilginç olacak bakalım maça damgasını vurabilecekmi..
her şeyiyle çok güzel ilginç bir maç bekliyor bizi..keyfini çıkaralım...
Maça gideyim dedim GS'nin TD değişti. Kesin puan kaybederiz artık. Gittiğim maçlar genelde farklı kazanıyoruz ama haydi bakalım inşallah yine aynısı olur.
O maçı çok çok iyi hatırlıyorum. Maç boyu hemen hemen tek kale oynanan bir maç ve Johnson frikiği yanlış hatırlamıyorsam Emre'ye çarpıp girmişti. O zamanlar bizde çok kötü durumdaydık ama o atmosferde kadromuz kötü olsa bile mücadele etmeye bilen topçulardı demekki dayanmışlar dayanmışlar ve galip gelmişler.
O maçı kaybetseydik kimsenin çıkıpta nasıl yenildiniz falan demezdi zaten kaybedecek hiç bir şeyimiz yoktu. Şimdi aynı durumda olan takım Galatasaray. Bazı arkadaşlar kaybedersek üzülmem demiş vede demek oluyorki kaybedecekleri hiç bir şey yok. Benide en korkutan nokta bu. Kaybedecek bişeyi olmayandan korkacaksın derlerya o misal işte.
Zaten asla büyük konuşmayı seven bi adam değilim her ne kadarda eksikleride olsa hoca tartışmalarıda olsa Fenerbahçe rahat kazanır diyemem. Ama temenni ederim ki Fenerbahçe'm kazanır yine yüzümüzü güldürür. Zaten bu sınav maratonunda morale ihtiyacımız var böyle bir güzellik yaparsa bize Fenerim tadından yenmez valla.
Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum maçı çok ilginç bir noktaya getiriyor.Fenerbahçe'de futbolcusundan tutun,malzemecesine,çaycısına kadar herkes mental olarak maça çok iyi hazırlanmalı.Aykut Kocaman'ın Galatasaray'ın durumu her ne kadar kötü olursa olsun bu durumun tehlikeli olabileceğini futbolculara aşılaması gerekiyor.Aksi bir durumda maçın güç dengeleri eşitlenebilir,zorlanabiliriz.Düşünmek bile istemiyorum.
Hagi gelirse kazanırız.
Fark olur.