Tribünlerin yaptığı büyük saygısızlık olabilir, hiç bir bahanesi olamaz ama Melo'nun yaptığı da asla affedilemez.
Toptan alakasız, doğrudan, oyuncuyu sakatlamak için çift daldı.
İlk yarıda da toptan alakasız, doğrudan, bilerek Gökhan Töre'nin bileğine bastı Hakan Balta.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Muslera'nın sakatlığı dolayısıyla taca atılan topu atak olarak kullanan geri vermeyen centilmen Beşiktaş takımını ayrıca tebrik ederim.
melonun yaptığı hareket en fazla sarı bence![]()
1453 taraftar grubu kuruluyor, sonra özel savcılar atanıyor sonra olaylar çıkıyor he he gs tek büyük inanın siz.
Melo'nun bu maçta yaptıkları 2 sene önceki beşiktaş maçında yaptıklarından daha hafifti. Kaldı ki o pozisyon bence direk kırmızı kart olmamalı. Çift dalmıyor, rakibi yaralamıyor etmiyor.
Burak'ın pozisyonda bence burakın eline çarpıyor ama o el açık değil ki. Futbol kurallarında el vücuda yapışık olduğu sürece el sayılmaz.
Biber gazları yoktu herhalde polislerin yanındaÇarşı'nın geziden birikmiş öfkesinin çakmağını Melo çaktı.
Bu arada Melo'nun kırmızısına haklı olarak laf söyleyenler, Motta'nın Sabri'ye yaptığı harekete de bir zahmet laf söylesinler,göz atsınlar.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Cüneyt Çakır gibi Avrupa nın en iyi hakemlerinden birisi varken ısrarla Fırat Aydınus un zaten bu maçlara verilmesi en başından beri işin özetiydi zaten. Geçen yıl aynı, bu yıl aynı. Ondan sonra taraftar sahaya girer. TFF binasını basmadıklarına dua etmek gerek.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
sevgili aboo oyuncu faul yapmicakmi ? tamam besiktasi seversiniz sempati duyarsiniz eyvallah ama objektif olun azcik sabriye yapilan net penalti ve kirmizi kart.
Ayrıca son dakikalarda Melo ya verdiği kırmızı kart ta tamamen Fırat Aydınus günah çıkarmak için verdi.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Cengiz, nasıl çift dalar diyorsun?
Melo çok hızlı geldi tamam ona eyvallah da çift dalmadığı apaçık ortada. Ha o hızla gelse adamın ayağı bile kırılırdı. Onun için kırmızı çıkabilir ama "sakatlamak için çift daldı" falan yanlış.
Melo'nun dalışının sebebi, beşiktaşlı oyuncular muslera'nın sakatlanmasından sonra topu gs'ye vermediği içindir ancak öyle dalmasının bahanesi olmaz. Kırmızı kart normal.
1. carsi'ya karsi 1453 grubu neden kuruldu?
2. bir futbol sahasinda 4 savcinin ne isi vardi?
Top diğer tarafta, oyuncuya göre orta sahaya yakın. Melo kendi kalesi yönünden geliyor. Topa ulaşma şansı hiç yok ve 2 ayağı ile birlikte kayarak dalıyor. Hiç bir şekilde kurtuluşu yok. Bilinçli bir şekilde oyuncuya zarar vermek için yapılan bir davranış ve doğrudan kırmızı kart. Tartışmaya bile açık değil.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Başta çok kızdım taraftara, ama biraz düşününce ne olduğunu az çok görüyorsun. Twitter dan bir alıntı yapayım; bilin bakalım beşiktaşın seyircisiz oynamasını kim ister?
FM Gazetesi
Maçta Beşiktaş 2-0 önde olsa ve aynı durum olsa yine sahaya dalarmıydı taraftarlar? Bırakın bu işleri yahu.
Beşiktaş'ın sahası 8-10 maç kapanır, Melo'ya da fazladan ceza gelebilirmiş tahminimce 4 maç olur.
Sahaya girmeyi geçtim de Beşiktaş taraftarının tribünde birbirleriyle kapışması işin içinde 1453'ün olduğunu gösteriyor.
parantez içini okumadın sanırım ben akp li falan değilim yazdıklarımı oraya bağlaman manasız benim orda demek istediğim zaten bu ülkenin stada gelen taraftar profili açısından "bana göre" en kötüsü açık ara beşiktaş taraftarı onların bu taşkınlıkları fazla şaşırtmadı beni sadece
Edit............
FM Gazetesi
Muslera'ya yapılan bir davranış varsa onu da konuşuruz. Pozisyon olduğu an aynı şeyi düşünmüştüm zaten. Hiç bir takım oyuncunun bu tip bir davranış içinde olmaması lazım. Varsa ciddi problemler var demektir. Topu vermezsen cezası sarı kart, bilinçli bir şekilde oyuncuyu sakatlamaya yönelik hareket yaparsan cezası kırmızı kart. Demoraksinin olduğu yerde adaleti kendin kesmeye çalışmaman gerekir. Bu mantık hoş değil. Olayların öncesindeki ve cehalet ile atlayanlara cesaret veren mesele Melo'nun davranışı olduğu için şu anda bu konuşuluyor. Diğer pozisyonları da tartışalım derseniz görüntüleri bulmaya çalışır, izlerim, konuşuruz.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bence kırmızı kartlık bir pozisyon değildi. Melo zaman zaman hızlı yerden müdahalelerde zaten bulunuyor. Ayaklar yere bitişik çift yok bir şey yok net sarı kart fakat kırmızı tamamen hakemin kontrol yitirmesi diye düşünüyorum. Sakatlamalık bir pozisyonda değil yani Ramos direk ayakta zaten bakarsanız..
Sabri'ye Ramos'un yaptığı harekete de da kırmızı çıksaydı o zaman. Aynı pozisyon çünkü farkı yok.Hani gelişi faul diyenler olacaksa yani
İlk dakikalarda elle müdahele verdi fakat yanlış eli gördü o zaman Galatasaray'ın penaltısını yedi de diyebiliriz.
Maça gelirsek eğer; 2-3 haftadır burada bu takım 4-3-3 oynamalı diye bağırıyorum bilen biliyor.
Sabri
Dany
Semih
Hakan
Melo
Selçuk
Sneijder
Bruma
Drogba
Burak
şeklinde oynamalı diyorum diyorum diyorum ve en sonunda ikinci yarı da bu kadroyla sahadaydık ve futbolumuz birden level atladı resmen. Hem sahayı daha iyi parsellemeye başladık hem de hücumlar daha dengeli ve etkili olmaya başladı hem de herkesin nerede oynadığı belli oldu. Önceki sistem de tamamen Free Roaming diye adlandırabileceğimiz başıboşluk vardı şimdi ise herkesin yeri belli net bir oyun oldu. Bu hamleyi yapacagını beklemiyordum Fatih Terim'in beni şaşırttı ve sevindirdi açıkçası. Artık böyle devam etmeliyiz. Melo'nun yerine de haftaya Ceyhun oynasın o da oldukça geliştirdi kendisini ve şans bulmayı hakediyor açıkcası.. Galatasaray için oldukça olumlu bir gündü. Beşiktaş için ise bir o kadar olumsuz. Atiba hariç bir çok isim sahada yoktu adeta. Atiba'yı çok beğendim hem dikine oynuyor hem iki yönlü oynuyor hem de çok koşuyor. Kriz anlarında çok heyecanlandığını gördüm Beşiktaş'ın takımın genç olmasından kaynaklı sanırım. Muhammed'de göze çarpıyor, iyi oynuyor fakat bu sekilde süre bulmaya devam ederse ilk 11 oyuncusu olma yolunda saglam adımlar atacaktır. Veli ise bence oynamaması gereken bir oyuncu. Toraman ön libero da çok daha etkili oynayacaktır Veli'den..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
1453 grubu 2.golden sonra ortaligi karisti.
![]()