Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 89 sonuç

Konu: Başarısız Taktiklere Başarılı yöntem

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Cool Başarısız Taktiklere Başarılı yöntem

Evet dün öyle bir şey keşfettimki kendimden şüphe duymaya başladım Taktiğiniz ne olursa olsun yaratıcılık oranı normaldeyse taktiğiniz %50 oranında işliyor.Bende yaratıcılık oranını Little yani düşük oranına getirdim.Tabi mantık olarak böyle düşündüm ve gsde bi türlü tutturamadıgım 4.1.2.1.2 taktiğinde uyguladım 13 maç.2 beraberlik 11 galibiyet aldım.İşin garip tarafı ise karşı karşı atamayan oyuncular atmaya başladı.Mesela lincoln daga taşa vururken sıradan fakat güzel bir şekilde topu ağlarla bululturmaya başladı.Sanırım yaratıcılık yüksek olunca futbolcular daha zor şekilde gol atmaya çalışıyorlar Gerçektende böyle tabi 13 maçlık gözlemlerimden sonra söylüyorum bunları.Çok kaçıran forvetlere çözüm.Bende işe yaradı Denemenizi Tavsiye ederim

Nesil
    2007
    Yer
    Bandırma

oyunda taktik çok önemli. Ben gençlerbirliği ile milan ve liverpool eledim. Taktiğim ise hamstermdi. Bu taktik çok mükkemmel.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    liverpoolu finalde 3-2 eledim.
    Last edited by zzzeeeggg : 21.Ocak.2008 at 14:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Wink

Peki dediğim olayı denermisin taktiğin üzerinde 1 2 maç sendede işe yarıyomu yoksa bana şans eserimi yaradı bunu görmek istiyorum.Yorum için saol

Nesil
    2007
    Yer
    Bandırma

yaratıcılık bana göre oyunda görsel malzemesi. Artistik hareketler yaparak stadyumdaki seyircileri bir nebze olsun zevklendiriyor. 2007 managerde maç sırasında kaka'nın yaratıcılık seviyesini bir üst seviyeye çıkardım. Anında 3 kişiyi çalımlayarak gol attı. O zamana kadar kaka hiç memnun degildim.

Takım komutları bir yere kadar önemli. Önemli olan oyuncuya verdiğin komutlar. Yaratıcılığı düşük olan bir futbolcuya sen çalım atıcaksin diye zorlayamazsın.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Question

Evet ama anlatmaya çalıştığım şey şu.Mesela Lincoln.Ben attığı çalımdan vy. çalımlardan sonra faydalı bir şey yaptığını görmedim Yaratıcılık Fullde ve free rol olarak oynuyodu bnde yaratıcılıgını little'a indirdim ve attıgı çalımdan sonra asist ve gol atmaya başladı.Kaka gibi oyunculara taktik gerekmez ztn girdiği çoğu pozisyonda çalım atar bnm anlatmaya çalıstıgım orta veya düşük seviyeli takımlar için faydalı oldugu.Sanırım bzn bizi zorlayan veya yenen bizden güçsüz takımlarda bu oran düşük.Kalli'nin bi sözü var ''Bnm için her gol aynıdır, ister 40 metre, ister boş kaleye yeterki gol olsun''. Bende yaratıcılıgı düşürünce oyuncunun güzel gol değil gol atmaya çalıstıgını gördüm.Umarım anlatabilmişimdir Amacım sizlere yararlı olmak yanlış anlama
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bi sorum olucak.Bunun içinde ayrı bir başlık açmak istemedim.Ben Mondragon'u türk yapmak istiyorum gününü doldurmus.Fakat nasıl yapıcam bilmiyorum.Bİlen arkadaşlar yardım edin pls
    Last edited by Uchiha Itachi : 21.Ocak.2008 at 15:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Sanırım işe yarıyor. Bende şuan yaratıcılığı little e indirdim ve 12 maç denedim. Sonuç; 12maç, 10 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Bi sorum olucak.Bunun içinde ayrı bir başlık açmak istemedim.Ben Mondragon'u türk yapmak istiyorum gününü doldurmus.Fakat nasıl yapıcam bilmiyorum.Bİlen arkadaşlar yardım edin pls
    Bunun için herhangi özel birşey yapmana gerek yok. Kendiliğinden olacaktır.
    (/s)

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Hmm.. İşe yaradığına sevindim.Gereksiz bi konu açmamıdım inş Ama mondragon da ne nazlı adam ya bi olmadı türk

Nesil
    2007
    Yer
    34

Gerçekten İşe Yarıyor Bende Biraz Denedim güzel Bir Tespit..
    Mondragon Gününü Doldurduysa, Mondragonun Profilinde Personel'E Tıkla Orada 2.Vatanı Diye Yazar

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ShevAnil View Post
    Gerçekten İşe Yarıyor Bende Biraz Denedim güzel Bir Tespit..
    Mondragon Gününü Doldurduysa, Mondragonun Profilinde Personel'E Tıkla Orada 2.Vatanı Diye Yazar
    Ama bende 2.vatanı olarak yazmıyo vede yabancı kontenjanını dolduruyor şaşdım.Yaratıcılık olayının sende de işe yaraması güzel.Tamamiyle mantıken buldum

Bravo güzel tesbit yapmışssın.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Herkeste işe yaramıyor böyle varyasyonlar, yine de teşekkür ederim..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bunu kesinlikle deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım..
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Son bi soru daha arkadaşlar.Ben kimseyi cezalandıramıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Denemek lazım iyi nokta yakalamışsın

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Smile

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bunu kesinlikle deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım..

Heyecanla bekliyorum arkadaşım

bunun işe yaraması oyuncuya ve taktige baglı mesela alex creativtysi 16 selcugun ise 10 creativet freedom oyuncuya ne kadar bireysel yeteneklerini kullanma izni verecegimizi belirler much veirrsek oyuncu kafasına gore oynar little veirrsek bizim dediklerimizi yapar ornegin fenerde alex barcada ronaldinho milanda kaka yı dusunun bu oyunculara little veirrsen deyim yerindeyse odun gibi oynarlar son olrak ekliyim bunu ben fm 2007 de de denemistim yine aynı sonuc vermisti fm 2008 de gol kacırma konusunda bisey degismiyor liittle versem much ta versem yine aynı bi ornek daha veriyim alex ferguson arsene wenger vs... bircok teknik adamın takımlarını izlerken fazlaca creatvty freedom verdini gorursunuz ve oyuncular yeteneklerini cok daha fazla sergilerler tabi bu takımlarda creativy freedomu hep fazla oyuncular oda ayrı bi konu
    Last edited by wwhirlwind : 21.Ocak.2008 at 17:55

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bir dönem 3 forvet oynatıyordum ve forvet oyuncularının yaratıcılıkları en üst seviyeye ayarlıydı. Kanatlardan gelen oyuncular pas verebilecek durumdayken bile olmadık yerlerden şut çekiyorlardı, çalım atmaya çalışıyorlardı. Oyuncular yetenekliyse bir yere kadar sorun yok doğrusur ama çok yetenekli değilse bilgisayar başında kaçan pozisyonları görünce delirmemek elde değil.

Buna nasıl bir çözüm bulabilirim diye denemeler yaparken atak oyunculara kısa pas özelliği vermeme rağmen en kısa seviyeye getirdim özelliği ve ofansta bir nebze etkili oldu. Ve benim de aklıma senin uyguladığın yöntem geldi, o zaman için işe yaradığını gördüm, oyuncu ilk planda basit oynamayı düşünüyor ve müsait pozisyondaki adama topu ulaştırıyor. Olmayacak yerlerden şut çekmek yerine müsait pozisyonda şut çekiyorlar.

Çok uzattım, kısacası işe yarıyor fakat ben devamlı kullanmadım. Maç içersinde oyuncular üzerinde değişiklik yaptım kimi zaman, bu şekilde faydalı olsa da oyuncularımı sınırlamayı sevmem.

Çok pozisyona giriyorum fakat oyuncularım çok kaçırıyorum diyenlerin denemesi gereken bir yöntem, teşekkürler paylaştığın için...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Island

İyi tespit etmişsin.Ben hiçbir zaman normalde tutmadım.Ya Little yada much oldu genellikle.Denemekte fayda var.Sağol.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Bir dönem 3 forvet oynatıyordum ve forvet oyuncularının yaratıcılıkları en üst seviyeye ayarlıydı. Kanatlardan gelen oyuncular pas verebilecek durumdayken bile olmadık yerlerden şut çekiyorlardı, çalım atmaya çalışıyorlardı. Oyuncular yetenekliyse bir yere kadar sorun yok doğrusur ama çok yetenekli değilse bilgisayar başında kaçan pozisyonları görünce delirmemek elde değil.

Buna nasıl bir çözüm bulabilirim diye denemeler yaparken atak oyunculara kısa pas özelliği vermeme rağmen en kısa seviyeye getirdim özelliği ve ofansta bir nebze etkili oldu. Ve benim de aklıma senin uyguladığın yöntem geldi, o zaman için işe yaradığını gördüm, oyuncu ilk planda basit oynamayı düşünüyor ve müsait pozisyondaki adama topu ulaştırıyor. Olmayacak yerlerden şut çekmek yerine müsait pozisyonda şut çekiyorlar.

Çok uzattım, kısacası işe yarıyor fakat ben devamlı kullanmadım. Maç içersinde oyuncular üzerinde değişiklik yaptım kimi zaman, bu şekilde faydalı olsa da oyuncularımı sınırlamayı sevmem.

Çok pozisyona giriyorum fakat oyuncularım çok kaçırıyorum diyenlerin denemesi gereken bir yöntem, teşekkürler paylaştığın için...
    Bende tşk ederim ilginiz için

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

crativity nin genel takım taktiğinde yüksek olmaması ama bu becerisi yüksek olan oyuncular için ise ortanın biraz üstünde tutulmasını öteden beri uygulamışımdır... yoksa arkadaşların bahsettiği üzere garip hareketler yapan forvetlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

güzel olmus kardes sagolasın deneyelım bu arada ceza verememen garip :S

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Bende yariyor 23 macta 22 galibiyet 1 beraberlik sagolasin.
    Serkan abinin dedigi gibi forvet oyunculari bu yöntemle daha "akillica" oynuyor. Bende Aguero 19 macta 15 gol atarken, Villa 21 macta 16 gol atti.

Bunu cok iyi tespit etmisin ve burda paylastigin icin teskkür ediyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

PayLaştıgın için teşekkürLer deneyeceğim bende.

Ceza verememen normaL keyfine göre ceza veremiyosun artık.Antremana geLmemesi Oyundan atıLması gibi durumLarda Senin önüne geLiyor ceza seceneği.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Smile

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Bende yariyor 23 macta 22 galibiyet 1 beraberlik sagolasin.
    Serkan abinin dedigi gibi forvet oyunculari bu yöntemle daha "akillica" oynuyor. Bende Aguero 19 macta 15 gol atarken, Villa 21 macta 16 gol atti.

Bunu cok iyi tespit etmisin ve burda paylastigin icin teskkür ediyorum.
    İse Yaradığına sevindim.Ben tşk ederim başlığı kaale alıp yorum yazdığın için

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Quote Originally Posted by PcGamer View Post
    Evet dün öyle bir şey keşfettimki kendimden şüphe duymaya başladım Taktiğiniz ne olursa olsun yaratıcılık oranı normaldeyse taktiğiniz %50 oranında işliyor.Bende yaratıcılık oranını Little yani düşük oranına getirdim.Tabi mantık olarak böyle düşündüm ve gsde bi türlü tutturamadıgım 4.1.2.1.2 taktiğinde uyguladım 13 maç.2 beraberlik 11 galibiyet aldım.İşin garip tarafı ise karşı karşı atamayan oyuncular atmaya başladı.Mesela lincoln daga taşa vururken sıradan fakat güzel bir şekilde topu ağlarla bululturmaya başladı.Sanırım yaratıcılık yüksek olunca futbolcular daha zor şekilde gol atmaya çalışıyorlar Gerçektende böyle tabi 13 maçlık gözlemlerimden sonra söylüyorum bunları.Çok kaçıran forvetlere çözüm.Bende işe yaradı Denemenizi Tavsiye ederim
    Dostum oyunu Türkiyede malum firma aracığılı ile alanlar varsa bilirler.Oyunun yanında oyunun klavuzu veriliyor.Bu klavuzu merak edip okuyanlar varsa benim gibi yaratıcılık konusunda şu açıklama yapılıyor.Yaratıcılık ne kadar yüksek olursa oyuncular daha sıradışı şeyler dener ve sizin verdiğiniz görevin daha fazla dışına çıkarlar.Bu yüzden ben taktik yaparsam eğer yaratıcılığı hep little yapıyorum ki oyuncular sadece benim verdiğim görevi yapsınlar başka bi şey yapmasınlar

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Question

Quote Originally Posted by Hellbells View Post
    Dostum oyunu Türkiyede malum firma aracığılı ile alanlar varsa bilirler.Oyunun yanında oyunun klavuzu veriliyor.Bu klavuzu merak edip okuyanlar varsa benim gibi yaratıcılık konusunda şu açıklama yapılıyor.Yaratıcılık ne kadar yüksek olursa oyuncular daha sıradışı şeyler dener ve sizin verdiğiniz görevin daha fazla dışına çıkarlar.Bu yüzden ben taktik yaparsam eğer yaratıcılığı hep little yapıyorum ki oyuncular sadece benim verdiğim görevi yapsınlar başka bi şey yapmasınlar
    Hmm.. Ama bende klavuz yoktu.Ki %60 korsan oynadıgı için klavuza sahip olamıyolar.Onlara faydası olur ama demi?

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Kesinlikle deniyeceğim ve sonucu buraya yazacağım (Takım : Konyaspor)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

YaratıcıLığı ve zekası yüksek oLan bir oyuncunun yaratıcıLığını maç içerisinde kısıtLamak size sadece iyi bir takım oyunu oynuyorsanız işinize yarayabiLir. Ama şunu unutmayın ki zor durumLarda, geri de oLduğunuz ve zayıf ekipLere karşı oynarken bir oyuncunuzun maçı çevirebiLmesi için yaratıcıLığına çok ihtiyacınız oLacaktır. Yani iyi baskı yapan bir takıma karşı oynarken, size iyi pres yapan bir takıma karşı oynarken takımızın içinde yaratıcıLığı düşük seviyeye getirdiğiniz bir oyuncu basit oynamaya çaLışırken daha fazLa hata yapacaktır. Orta seviye de bir takım yönetiyorsanız bu yöntem işinize yarayacaktır şüphesiz ama İyi bir ekip ve iyi bir takıma sahipseniz orta saha ve hücumda ki oyuncuLarın yaratıcıLıkLarı kısıtLamak pek iyi sonuçLar vermez. Manu, ArsenaL, gibi takımLar karşısında da zorLanmamızın en büyük nedeni oyuncuLarının yaratıcıLıkLarının çok yüksek oLması ve ne kadar tutmaya da çaLışsanız bu yaratıcıLıkLarını kuLLanıp bundan kurtuLmaLarıdır.

Yani bu yaratıcıLık oLayını doğru yerde, doğru zamanda ve doğru maçta duruma göre ayarLamak daha mantıkLıdır. Her maç yüksek yaratıcıLık iLe oynamak ya da her maç düşük yaratıcıLık iLe oynamak bir yerde mutLaka hücumuzun tıkanmasına sebep oLacaktır.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Küçük takımlar için mükemmel bir şey.Kayseri maçı için beraberlik bile olmaz diyodu medya yani banko Kayseri.Ama senin yönteminle mükemmel bir zafere imza attım.Bulduğun şey bence çok doğru .Konyaspor Gücüü

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri