-
Bir dönem 3 forvet oynatıyordum ve forvet oyuncularının yaratıcılıkları en üst seviyeye ayarlıydı. Kanatlardan gelen oyuncular pas verebilecek durumdayken bile olmadık yerlerden şut çekiyorlardı, çalım atmaya çalışıyorlardı. Oyuncular yetenekliyse bir yere kadar sorun yok doğrusur ama çok yetenekli değilse bilgisayar başında kaçan pozisyonları görünce delirmemek elde değil.
Buna nasıl bir çözüm bulabilirim diye denemeler yaparken atak oyunculara kısa pas özelliği vermeme rağmen en kısa seviyeye getirdim özelliği ve ofansta bir nebze etkili oldu. Ve benim de aklıma senin uyguladığın yöntem geldi, o zaman için işe yaradığını gördüm, oyuncu ilk planda basit oynamayı düşünüyor ve müsait pozisyondaki adama topu ulaştırıyor. Olmayacak yerlerden şut çekmek yerine müsait pozisyonda şut çekiyorlar.
Çok uzattım, kısacası işe yarıyor fakat ben devamlı kullanmadım. Maç içersinde oyuncular üzerinde değişiklik yaptım kimi zaman, bu şekilde faydalı olsa da oyuncularımı sınırlamayı sevmem.
Çok pozisyona giriyorum fakat oyuncularım çok kaçırıyorum diyenlerin denemesi gereken bir yöntem, teşekkürler paylaştığın için...
Mesaj Yetkileri